..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Sevgi bilmekten doðar." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Sanat ve Sanatçýlar > Seval Deniz Karahaliloðlu




15 Haziran 2006
Uluslarararasý Ýzmir Festivali 20. Yaþýný Kutluyor.  
Dünyayý ayaðýmýza getiren konserler 20 yaþýnda

Seval Deniz Karahaliloðlu


Bu yýl 20.si düzenlenen Uluslararasý Ýzmir Festivali, 12 Haziran – 20 Aðustos tarihleri arasýnda gerçekleþtiriliyor. Ýzmir Kültür Sanat ve Eðitim Vakfý (ÝKSEV)’in son 20 yýldýr büyük bir baþarýyla yürüttüðü festival kapsamýnda bu yýl görkemli bir kutlamayla sanat severlerin karþýsýna çýkýyor. Beþ ayrý festival mekanýnda 645 sanatçýyý festival izleyicisiyle buluþturacak olan Uluslar arasý Ýzmir festivali bire ilke daha imza atarak ilk defa bu yýl üç aylýk bir zaman dilimine yayýlýyor.


:GBEI:
Uluslararasý Ýzmir Festivali 20. Yaþýný Kutluyor.

Seval Deniz Karahaliloðlu

Bu yýl 20.si düzenlenen Uluslararasý Ýzmir Festivali, 12 Haziran – 20 Aðustos tarihleri arasýnda gerçekleþtiriliyor. Ýzmir Kültür Sanat ve Eðitim Vakfý (ÝKSEV)’in son 20 yýldýr büyük bir baþarýyla yürüttüðü festival kapsamýnda bu yýl görkemli bir kutlamayla sanat severlerin karþýsýna çýkýyor. Beþ ayrý festival mekanýnda 645 sanatçýyý festival izleyicisiyle buluþturacak olan Uluslar arasý Ýzmir festivali bire ilke daha imza atarak ilk defa bu yýl üç aylýk bir zaman dilimine yayýlýyor.

12 Haziran Pazartesi günü görkemli bir açýlýþla 20. yýlýna ve bu süre içinde festivali yalnýz býrakmayan izleyicisine merhaba diyen Festival, Meydan Konseriyle sanat etkinliklerinin ilkini gerçekleþtirmiþ oldu. Ýzmir Büyük þehir Belediyesi’nin katkýlarýyla düzenlenen
20. Yýl Meydan Konserinde, Þef Halil Iþýk yönetiminde, ‘Türk Silahlý Kuvvetleri Armoni Mýzýkasý’ sahne aldý. Orkestra, çok geniþ bir yelpazede marþlardan, pop müziði parçalarýna, caza ve klasik müziðe kadar sevilen parçalarý seslendirdi.

Sekiz bin yýllýk göz kamaþtýran ve antik çaðlardan beri kültürün beþiði olmuþ olan Ýzmir’i dünyaya tekrar tanýtmak ve dünya kültür mirasýndaki haklý yerini yeniden kazandýrmak için canla baþla çalýþan Uluslar arasý Ýzmir Festivali, Festivali ününe yaraþýr bir konserle açýyor. Ýzmir’i bütün dünyaya sanat yoluyla tanýtmayý hedefleyen festival, uluslalar arasý çapta Türkiye’yi büyük bir baþarýyla temsil eden Türk Orkestra Þefleri’ni Efes Antik Tiyatro’da buluþturuyor.15 Haziran 2006 Perþembe günü, ÝKSEV Festival Orkestrasýnýn vereceði konserle baþlayan üç aylýk festival maratonu sanat yoluyla, kültürel ve sanasal beðenilerde çýtayý yükseltmek ve Ýzmir’i bir Kültür Sanat Baþkenti haline getirmek.

Açýlýþ Konserinin ana temasý, Türk Çaðdaþ Müziðinin yerleþmesine geliþmesini teþvik eden Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden giden ve ‘Türk Beþleri’ olarak de bilinen bestecilerin eserlerinden oluþuyor. Cemal Reþit Rey, Hasan Ferit Anlar, Ulvi Cemal Erkin, Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazým Akses’in eserleri, yine dünya çapýnda baþarý kazanmýþ þeflerimiz,
Gürer Aykal, Rengim Gökmen, Erol Erdinç, Naci Özgüç ve Ýbrahim Yazýcý yönetiminde, ÝKSEV Festival Orkestrasý tarafýndan seslendiriliyor. Ulvi Cemal Erkin ve Hasan Ferit Alnar’ýn 100. doðum Yýl Dönümlerine karþýlýk gelen açýlýþ festivali, bu yýl daima sanatýn ve sanatçýnýn dostu olmuþ olan Merhum Ýzmir Belediye Baþkaný Sayýn Ahmet Priþtina’ya ithaf ediliyor. Konser, 20 Yýl Þerefine CD’ye kaydedilerek , ÝKSEV’in 20 .Yýl armaðaný olarak sanat severlerin beðenisine sunulacak.

Festivalin ikinci etkinliði, sanat dünyasýnda taze bir bahar havasý estirecek olan ‘Genç Soluklara’ ayrýlmýþ. Ýzmir Kültür ve Eðitim Vakfý (ÝKSEV), zengin deneyimler ve baþarýlý sanat etkinlikleri sýðdýrdýðý geçmiþine eðitimi de ekliyor. Son iki yýldýr sürdürdüðü, nitelikli müzik ve dans eðitimi faaliyetleri ve atölye çalýþmalarýyla yetiþtirdiði gençleri, ilk defa uluslar arasý bir festivalde, sanatseverler ile buluþturuyor. Sanat hayatlarýnýn baþýnda olan yetenekli ve gelecek vaat eden gençleri teþvik eden bu giriþim, ayný zamanda gelecekte büyük sanatçýlar olacak olan bu gençleri seyirciyle tanýþtýrýyor. Bu kapsamda, ‘Genç Soluklar Dizisinin’ ilk konseri, 17 Haziran 2006 Cumartesi günü Celsius Kütüphanesi’nde gerçekleþtiriliyor. Ýngiliz Cottesmore Okul Korosu ve Akademi ÝKSEV Korosu zengin bir programla festival izleyicisinin karþýsýna çýkýyor. Sevilen müzikallerden, klasik müzik parçalarýna kadar geniþ bir yelpazede renkli bir program sunacak olan gençler böylelikle festival tarihinde bir ilke de imza atýyorlar.

Festivali dördüncün etkinliði, Mozart’ýn en az bilinen 2 perdelik ‘La Clemenza Di Tito’ (Titus’un Merhameti) adlý operaya ayrýlmýþ. Bu yýl bütün dünyada, Mozart’ýn doðumunun
250. yýlý kutlamalarý kapsamýnda, Mozart’ýn eserleri seslendiriliyor. Akbank’ýn sponsorluðunda, Þef Cem Mansur yönetimindeki Akbank Oda Orkestrasý ve Ýpswich Korosu, Mozart’ýn en az bilinen eserlerinden biri olan 2 Perdelik ‘La Clemenza Di Tito’ (Tito’nun Merhametini) konser versiyonunu Efes Celsius Kütüphanesi’nde sergileyecek. Ýngiltere’nin en eski korosu olan Ýpswich korosu 182 yýllýk bir geçmiþe sahip

Festivalin beþinci etkinliði, Türk Tiyatrosu’na ve Keþanlý Ali destanýna ayrýlmýþ. Türk Tiyatrosu’nun en büyük ustalarýndan biri olan Haldun Taner denince akla hemen ‘Keþanlý Ali Destaný’ geliyor. Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden ve müzikallerinden biri olan ‘Keþanlý Ali Destaný’, Ýzmir Festivali’nin beþinci etkinliði oluyor. Ýzmir Devlet Tiyatrosu sanatçýlarýnýn yer aldýðý oyunu, yine Ýzmir Devlet Tiyatrosunun ‘Bir Efes Masalý’, ‘Terzi’ gibi sahneye koyduðu sýra dýþý oyunlarýyla sevilen ve tanýnan, yine sýra dýþý bir yönetmen Bülent Arýn sahneye koyuyor. Geçtiðimiz yýllarda, Keþanlý Ali Destaný oyununu Ýzmir Makine Mühendisleri Odasý, Kentin Oyuncularý Tiyatro Topluluðu için sahneye koyan Bülent Arýn’ýn oyunu sahneleyiþi baþarýlý bulunmuþ ve oyun çok beðenilmiþti. Keþanlý Ali Destaný, Uluslararasý Ýzmir Festivali kapsamýnda, 21 Haziran Çarþamba günü saat 21.30’da Ýzmir Fuar Kültürpark Açýk Hava Tiyatrosu’nda sanat severlerin beðenisine sunulacak.

Jethro Tull tartýþmasýz bir rock klasiði ve festivalin altýncý etkinliði olarak, gençlerin ve kalbi daima genç kalacaklarýn nabzýný tutuyor.Tiyatrodan operaya, klasik müzikten rock müziðine kadar Ýzmir Festivali programýnda yok, yok. Tüm sanat severlerin beðenilerine hitap edecek nitelikte, kaliteli ama yediden yetmiþ yediye geniþ bir yelpazede, her yaþtan izleyicinin beðenisine göre hazýrlanan programda bu sefer Rock dünyasýnýn efsane topluluðu Jethro Tull var. Jethro Tull denince de kuþkusuz akla grubun ardýndaki flüt ve ses olan Ian Anderson geliyor. Ian Anderson, 20. Yaþýný kutlayan Ýzmir Festivalin’e, 43.sanat yýlý özel projesiyle katýlýyor. Þef John O’Hara yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrasý eþliðinde Ian Anderson, Jethro Tull’un ölümsüz þarkýlarýný festival seyircisi için seslendiriyor. Bilkent Senfoni Orkestrasý’na konuk sanatçý olarak flüt sanatçýsý Þefika Kutluer ve keman sanatçýsý Lucia Micarelli katýlýyor. Konser 23 Haziran Cuma günü, saat 21.30’da Ýzmir Fuar Açýk Hava Tiyatrosu’nda izlenebilir.

Kültür ve Turizm Bakanlýðý Ýzmir Devlet Klasik Türk Müziði Korosu, Ýzmir Festivali programýna, ‘Meraga’dan Symrna’ya’ isimli özel bir projeyle katýlýyor.Pýnar’ýn sponsorluðunda, Sabancý Kültür Merkez’inde bir konser verecek olan Kültür ve Turizm Bakanlýðý, Ýzmir Devlet Klasik Türk Müziði Korosu’nu Þef Hayati Çiftçi yönetiyor. ‘Meraga’dan Symrna’ya’ adlý konsere, solist olarak Melahat Gülses katýlýyor.

Festival’de sekizinci etkinlik olarak Moskova Musica Viva Oda Orkestrasý var. Mozart’ýn doðumunun 250 Doðum Yýlý kutlamalarý etkinlikleri kapsamýnda çeþitli konserler veren orkestra’ya solist sanatçý olarak keman sanatçýsý Tuncay Yýlmaz eþlik ediyor. Mozart’ýn Milano Senfonisi, 3 Numaralý Sol Majör Keman Konçertosu ve 29. Senfoni’nin seslendirileceði konserde, Moskova Musica Viva Oda Orkestrasý’ný Þef Alexander Rudin yönetiyor. Konser, Ýzmir Ticaret Odasý’nýn katkýlarýyla, 30 Haziran 2006 Cuma günü, Efes Celsius Kütüphanesi’nde gerçekleþtiriliyor.

Yamato Japon Davulcularý, Japonya’nýn sanat elçileri ve benzersiz sahnelemeleriyle þimdiden Ýzmir Festivali’nin unutulmaz etkinliklerinden biri olacaða benzer. Festivalin dokuzuncu etkinliði, 3 Temmuz 2006 Pazartesi günü, Ýzmir Fuar Açýk Hava Sahnesi’nde Yamato Japon Davulcularý ile gerçekleþtirilecek. Benzersiz sahne gösterileriyle, ‘Tanrý’nýn Sesi’ lakabýný alan ‘Yamato Japon Davulcularý’, 13 yýldýr dünyanýn hemen hemen her yerinde sayýsýz konserler vermiþ. Japonya’nýn Nara kentinde kurulan ve ‘Wadaiko’ geleneksel Japon davullarýyla gerçekleþtirilen sahne gösterisinin adý Kami-Nari, yani Gök Gürültüsü. Davul ustasý Yamato’nun Kami- Nari isimli gösterisi, Fuar Açýk hava Tiyatros’nda izlenebilir.

Ýzmir Festivali’nin onuncu etkinliði caz müziðinin büyük ustalarýndan birine, Chick Corea’ya ayrýlmýþ.Mozart, müzikal dehasýyla müziðin bütün disiplinlerinde çalýþan sanatçýlarý derinden etkiliyor. Bunlardan biri de Chick Corea. Sanatçý, Uluslara arasý Ýzmir Festivali’ne ‘In The Spirit of Mozart’ adlý özel projesiyle katýlýyor. Ýzmir Festivali’ne ikinci kez gelen Chick Corea, Bavyera Oda Orkestrasý eþliðinde, Mozart’a adadýðý 2i Piyano konçertosunu ve düzenlemesini yeniden yaptýðý 24. Piyano Konçertosunu seslendirecek.Konser, Eczacýbaþý’nýn katkýlarýyla 5 Temmuz 2006 Çarþamba günü Çeþme Kalesi’nde verilecek.
.
Tüm dünyayý kasýp kavuran Fado rüzgarý, Ýzmir Festivali’nde on birinci etkinliði oluþturuyor.
Portekizlilerin gururu olan Fado Kraliçesi Katia Guerrerio, 8 Temmuz Cumartesi günü Çeþme Kalesi’nde. Ýzmir Portekiz Fahri Konsolosluðu’nun katkýlarýyla gerçekleþtirilecek olan konserde, Katia Guerrerio Fado’nun en güzel örneklerini sunacak.

Omara Portuonda, Küba’nýn dünyaya açýlan sesi. Küba parçalarýný hemen hemen dünyanýn her yerinde söyleyen ve Küba þarkýlarýný dünyaya sevdiren Omara Porduondo, 13 Temmuz Perþembe akþamý, Çeþme Kalesi’nde vereceði konserde ‘Flor de Amor’ isimli albümünden seçtiði parçalarý seslendirecek. Sanatçý, zengin bir ses aralýðýna sahip mükemmel sesiyle, parçalarý balad havasýnda seslendirebilme yeteneði ile tanýnýyor. Verdiði konserler sýrasýnda, izleyicisiyle müzikal dille kurduðu renkli iletiþim sanatçýyý çekici kýlan özelliklerinden biri olarak biliniyor.

Ýzmir Festival’inin artýk gelenekselleþen ve bu yýl altýcýsý yapýlacak olan Türk Yunan Buluþmasý kapsamýnda, Kelsos Enseble 18 Temmuz Salý günü, Efes Celsius Kütüphanesi’nde
yer alacak. Kelsos Ensemble, 16. ve 18. yüzyýllar arasý erken Rönesans ve Barok dönemi eserlerini, o dönemlere ait ‘Viola da gamba ve theorbe’ gibi sazlarla seslendirecek.

Festivalin bu yýl ikinci tiyatro etkinliði ise Antigone. Klasik Yunan Trajedisi Antigone’u Ankara Devlet Tiyatrosu sahneye koyuyor. Efes Antik Tiyatro’da sahnelenecek olan Sophokles’in ‘devletin baskýsýna karþý birey özgürlüðünü’ iþlediði eseri, sezonun en çok beðenilen oyunlarý arasýnda yer alýyor. Ayþe Emel Mesci’nin sahneye koyduðu Antigone 20 Temmuz Perþembe günü Efes Antik Tiyatro’da sahneleniyor.
Genç Soluklar Dizisi ve Akdeniz Gençlik Orkestrasý Konserleri, Aðustos ayýnýn ve festivalin son iki konseri olma özelliðini taþýyor. 1984 yýlýndan beri 15 ayrý ülkeden 85 müzisyenin bir araya gelmesiyle oluþan Akdeniz Gençlik Orkestrasý, Doðuda Esintiler adýný taþýyan ilk konserini 19 Aðustos Cumartesi günü Efes Antik Tiyatro’da verecek. Jacques Mercier yönetimindeki, Akdeniz Gençlik Orkestrasý ikinci konserini ise 20 Aðustos Pazar günü Bergama Asklepion Tiyatrosunda gerçekleþtiriyor. Türkiye’den altý sanatçýnýn katýldýðý, Akdeniz Gençlik Orkestrasý 18- 25 yaþ arasýndaki gençler için bir eðitim niteliði taþýyor.

12 Haziran 20 Aðustos tarihleri arasýnda yapýlacak olan 20. Uluslar arasý Ýzmir Festivali biletleri, Biletix tarafýndan satýlýyor. Bilet fiyatlarý 10 - 100 YTL arasýnda deðiþiyor. ÝKSEV, her yýl olduðu gibi öðretmen, öðrenci, emekli ve 60 yaþ üzeri seyircileri için yüzde 50 indirim uygulanýyor.Ayrýca en az on kiþilik toplu alýmlarda yüzde 20 indirim uygulanýyor. Toplu alýmlar için (232) 482 00 90/ dahili 108 numaralý telefona baþvurmak gerekiyor.


20. ULUSLARARASI ÝZMÝR FESTÝVALÝ PROGRAMI
12 Haziran – 20 Aðustos 2006



20. YIL MEYDAN KONSERÝ

Tarih : 12 Haziran 2006, Pazartesi
Etkinlik :TÜRK SÝLAHLI KUVVETLERÝ ARMONÝ MIZIKASI
Þef: Halil Aþýk
Yer : Gündoðdu Meydaný
Saat : 21.30
Ücretsiz

FESTÝVAL AÇILIÞ KONSERÝ (Ahmet Piriþtina Anýsýna)

Tarih: 15 Haziran 2006, Perþembe
Etkinlik: BEÞ ÜNLÜ BAGET YÖNETÝMÝNDE “TÜRK BEÞLERÝ”NDEN BÝR SEÇKÝ
ÝKSEV FESTÝVAL ORKESTRASI
Þefler ve Program:
Ýbrahim YAZICI: Ulvi Cemal Erkin (Köçekçe)                         
Naci ÖZGÜÇ: Cemal Reþit Rey(Türkiye-senfonik þiir)          
Rengim GÖKMEN: Ahmet Adnan Saygun(Orkestra Ýçin Çeþitlemeler)           
Erol ERDÝNÇ: Necil Kazým Akses(Ýtrî’nin Nevâ-Kâr-ý Üzerine Scherzo)
Gürer AYKAL: Hasan Ferit Anlar (Prelüd ve Ýki Dans)               
Yer : Efes Antik Tiyatro
Saat : 21.30
1. Bölüm: 50 YTY, 2. Bölüm: 20 YTL

GENÇ SOLUKLAR DÝZÝSÝ - I
COTTESMORE SCHOOL CHAPEL CHOIR ve AKADEMÝ ÝKSEV KOROSU KONSERÝ

Tarih : 17 Haziran 2006, Cumartesi
Etkinlik : COTTESMORE SCHOOL CHAPEL CHOIR ve AKADEMÝ ÝKSEV KOROSU’nun Konseri
Yer : Celsius Kütüphanesi
Saat: 21.30
10 YTL

“LA CLEMENZA DI TITO” W.A. Mozart (Opera, 2 perde - konser versiyonu)

Tarih : 19 Haziran 2006, Pazartesi
Etkinlik: “LA CLEMENZA DI TITO” W.A. Mozart (Opera, 2 perde - konser versiyonu)
AKBANK ODA ORKESTRASI, IPSWICH CHORAL SOCIETY
Þef: Cem Mansur
Koro Þefi: Stephen Ramsey
Yer: Celsius Kütüphanesi
Saat:21.30
25 YTL.
KEÞANLI ALÝ DESTANI

Tarih : 21 Haziran 2006, Çarþamba
Etkinlik : KEÞANLI ALÝ DESTANI - ÝZMÝR DEVLET TÝYATROSU
Yazan: Haldun Taner
Yönetmen: Bülent Arýn
Yer : Kültürpark Açýkhava Tiyatrosu
Saat 21.30
1. Bölüm: 30 YTL, 2. Bölüm: 20 YTL, 3. Bölüm: 10 YTL

IAN ANDERSON plays the ORCHESTRAL JETHRO TULL

Tarih : 23 Haziran 2006, Cuma
Etkinlik : IAN ANDERSON plays the ORCHESTRAL JETHRO TULL
Bilkent Gençlik Senfoni Orkestrasý
Þef: John O’Hara
Solist: Ian Anderson
Konuk Solistler: Þefika Kutluer, flüt; Lucia Micharelli,keman
Yer : Kültürpark Açýkhava Tiyatrosu
Saat : 21. 30
1. Bölüm: 90 YTL, 2. Bölüm: 60 YTL, 3. Bölüm: 30 YTL

MERAGA’dan SYMRNA’ya Ýzmir Devlet Klasik Türk Müziði Korosu

Tarih : 26 Haziran 2006, Pazartesi
Etkinlik: MERAGA’dan SYMRNA’ya Ýzmir Devlet Klasik Türk Müziði Korosu
Þef: Hayati Çiftçi
Solist: Melihat Gülses
Yer : Sabancý Kültür Sarayý
Saat : 21.30
Salon: 25 YTL, Balkon: 10 YTL

MOSKOVA MUSICA VIVA ODA ORKESTRASI & TUNCAY YILMAZ
MOZART 2006 -“250.Doðum Yýlý Konseri”

Tarih : 30 Haziran 2006, Cuma
Etkinlik : MOSKOVA MUSICA VIVA ODA ORKESTRASI &TUNCAY YILMAZ
MOZART 2006-“250.Doðum Yýlý Konseri”
Þef: Alexander Rudin
Solist: Tuncay Yýlmaz, keman
Program:
Wolfgang Amadeus MOZART (1756-1791)
Milano Senfonisi Sol Majör, KV.156
*Presto
*Adagio
*Tempo di menuetto
Keman Konçertosu No.3 Sol Majör, KV.216
*Allegro (Kadans: Andre Gertler)
*Adagio
*Rondo Allegro
--------
Senfoni No.29 La Majör, KV.201
*Allegro Moderato
*Andante
*Menuett
*Allegro con spirito
Yer : Celsius Kütüphanesi
Saat : 21.30
25 YTL

YAMATO “The Drummers of Japan”

Tarih : 3 Temmuz 2006, Pazartesi
Etkinlik: YAMATO “The Drummers of Japan”
Sanat Yönetmeni: Masa Ogawa
Yer : Kültürpark Açýkhava Tiyatrosu
Saat : 21. 30
1. Bölüm:40 YTL, 2. Bölüm: 30 YTL, 3. Bölüm: 20 YTL

“IN THE SPIRIT OF MOZART”
CHICK COREA ve Bavyera Oda Orkestrasý

Tarih : 5 Temmuz 2006, Çarþamba
Etkinlik : “IN THE SPIRIT OF MOZART” - CHICK COREA ve Bavyera Oda Orkestrasý
Program: Chick Corea : 2. piyano Konçertosu,
W.A. Mozart: 24. Piyano Konçertosu, KV 491
Yer : Çeþme Kalesi
Saat 21.30
Koltuk: 100 YTL, Tribün: 50 YTL

KATIA GUERREIRO

Tarih : 8 Temmuz 2006, Cumartesi
Etkinlik : KATIA GUERREIRO - Fado Konseri
Yer : Çeþme Kalesi
Saat : 21.30
Koltuk: 60 YTL, Tribün: 30 YTL

OMARA PORTUONDO – “Flor de Amor Tour”

13 Temmuz 2006, Perþembe
Etkinlik : OMARA PORTUONDO – “Flor de Amor Tour”
Yer : Çeþme Kalesi
Saat : 21.30
Koltuk: 100 YTL, Tribün: 50 YTL



KELSOS ENSEMBLE

Tarih: 18 Temmuz 2006, Salý
Etkinlik : KELSOS ENSEMBLE
Þef: Nikos Nikolaides
Yer : Celsius Kütüphanesi
Saat : 21.30
25 YTL

ANTIGONE- Sophokles

Tarih : 20 Temmuz 2006, Perþembe
Etkinlik : ANTIGONE- Sophokles -Ankara Devlet Tiyatrosu
Yazan: Sophokles
Yönetmen: Ayþe Emel Mesci
Yer : Efes Antik Tiyatro
Saat : 21 .30
1.     Bölüm: 25 YTL, 2. Bölüm: 10 YTL

GENÇ SOLUKLAR DÝZÝSÝ – II
AKDENÝZ GENÇLÝK ORKESTRASI

Tarih :19 Aðustos 2006, Cumartesi
Etkinlik :AKDENÝZ GENÇLÝK ORKESTRASI
Þef: Jacques Mercier
Yer : Efes Antik Tiyatro
Saat : 21.30
10 YTL.

AKDENÝZ GENÇLÝK ORKESTRASI

Tarih : 20 Aðustos 2006, Pazar
Etkinlik : AKDENÝZ GENÇLÝK ORKESTRASI
Þef: Jacques Mercier
Yer : Bergama Asklepieon Tiyatrosu
Saat : 21. 30
10 YTL

TÜM ETKÝNLÝKLER SAAT 21.30’ DA BAÞLIYOR…

BÝLET SATIÞ / Týckets Available At ( Biletix Logosu)


Çaðrý Merkezi / Call Center                : 0.216 556 98 00
Bilet Giþeleri / Box Offices

Ýzmir
•     ÝKSEV - Fuar Lozan Kapýsý                     : 0.232 483 03 08
•     D&R - Göztepe                     : 0.232 224 81 51
•     Pan Kitabevi - Karþýyaka                          : 0.232 369 11 99
•     D&R - Alsancak                              : 0.232 464 10 15
•     Ýletiþim Kitabevi - Alsancak :0.232 463 23 01- 03

Çeþme
•     Migros - Atatürk Bulvarý No: 133
•     Altýnkapý Restaurant - A. Karataþ Cad. No: 20, Ilýca

Selçuk
•     Efes Müzesi                          : 0.232 892 60 10


Bodrum
•     Marina Yacht Club - Neyzen Tevfik Cad. No: 5
•     Ýskele Market - Dr. Alim Bey Cad. No: 5
•     Kaleönü


NOT : Öðretmen, öðrenci, emekli ve 60 yaþ üstü için % 50 indirim geçerlidir.
En az on kiþilik gruplara yüzde 20 indirim uygulanýr.








Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sanat ve sanatçýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
'Kafkas Tebeþir Dairesi'nin Sebeb-i Hikmeti... ''
Anton Çehov'dan Arthur Miller'a, Modern Zamanlarda Düþlerin
Ahmet Adnan Saygun"un Mirasýný Taþýyan Onurlu Bir Sanatçý : Rengim Gökmen
Ýlhan Berk"in Þiirleri ve Sait Faik"in Öykülerini Gravürde Eriten Adam: Fatih Mika
Commedia Dell"arte Ýþliði : Michele Guaraldo, Simone Campa ve Korsanlar
Cemal Süreya"dan "Üstü Kalsýn" : Hakan Gerçek
Aðýr Abla Cecilia"nýn Müridinden Faydalý Hayat Dersleri : Ayhan Sicimoðlu
Romanya Ulusal Tiyatrosundan Bir Baþ Yapýt : Fýrtýna
Shakepeare"den Verdi"ye : Falstaff Operasý
Tiyatro Soluyanlardan "Koca Bir Aþk Çýðlýðý"

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Varmýþ Hiç Yokmuþ
"Beni Ben mi Delirttim?" : Ferhan Þensoy
Ermiþler Ya da Günahkarlar, Ýyilik Ya da Kötülüðün Dayanýlmaz Lezzeti…
Sineklidað"ýn Efsanesi : Keþanlý Ali"nin Ýbretlik Öyküsü
Sahibinden Az Kullanýlmýþ "Ýkinci El" Stratejiler
Tek Kiþilik Oyunlarýn Efsane Ýsmi : Müþfik Kenter
Yaðmur Yaðýyor, Seller Akýyor, Kral Übü Camdan Bakýyor
Efes'li Herostratus ve 'Hukukun Üstünlüðü Ýlkesi'
Tanrýlarýn Takýlarý
Ruhi Su"nun Ýzinde : Köy Enstitüleri

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ýbneler ve Çocuk Cesetleri [Þiir]
Komþu Çocuðu [Þiir]
Bir Bardak Soðuk Suyun Hatýrýna… [Þiir]
Ýhtiyaçtan [Þiir]
Deli mi Ne? [Þiir]
Sakýz Reçeli Seven Yare Mektuplar [Þiir]
Bir Nefes Alýp Verme Uzunluðunda… [Þiir]
Lord'umun Suskunluðunun Sebeb-i Hikmeti... [Þiir]
Pimpirikli Hanýmýn, Pimpiriklenmesinin Nedeni… [Þiir]
Yere Göðe Sýðamýyorum… [Þiir]


Seval Deniz Karahaliloðlu kimdir?

Bazý insanlar için yazmak, yemek yemek, su içmek kadar doðal bir ihtiyaçtýr. Yani benimki ihtiyaçtan. Bir vakit, hayatýmla, ne yapmak istiyorum diye sordum kendime? Cevap : Yazmak. Ýþte bu kadar basit.

Etkilendiði Yazarlar:
Etkilenmek ne derecede doðru bilemem ama beyinsel olarak beslendiðim isimler, Roland Barthes, Jorge Luis Borges, Braudel, Anais Nin, Oscar Wilde, Bernard Shaw, Umberto Eco, Atilla Ýlhan, Ýlber Ortaylý, Ünsal Oskay, Murathan Mungan,..


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Seval Deniz Karahaliloðlu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.