..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Bir kitabýn kaderi okuyanýn zekasýna baðlýdýr." -Latin Atasözü
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > ismail sarýgene




21 Haziran 2006
Hasretinle Öptüm Yokluðunu  
ismail sarýgene
Gecelerin bulutlarla aðladýðý bir mektup yolluyorum sana.Gülüþlerini görmediðim senelerin hasretini yükledigim özlemlerimi ve selamlarýmý kanatlandýrýyorum.Gözyaþlarýmý pul diye yapýþtýrdýðým mektubuma yüreðimi ve hasretimi býraktým.


:DDBF:
Gecelerin bulutlarla aðladýðý bir mektup yolluyorum sana.Gülüþlerini görmediðim senelerin hasretini yükledigim özlemlerimi ve selamlarýmý kanatlandýrýyorum.Gözyaþlarýmý pul diye yapýþtýrdýðým mektubuma yüreðimi ve hasretimi býraktým..Bilmiyorum belki de cevap vermeyeceksin bu mektubuma ama Olsun sana hasretimin büyüdügü yüreðimden seslenmek istiyorum...karakýslarýn bittigi ve baharlarýn bozkýrlara cicekleri armagan ettigi zamanlarda kýrlangýc yüregi edasýyla sana yazýyorum..Elimde kalem , yüreðimde hasret , sana ve yokluguna akýyorum gözyaþlarýmda birikmiþ bulutlarý saðarken.Yokluðunun bilmem kaçýncý senesi,Ak saçlarýna beyazlarýn bu kadar yakýþtýðý caným babacýðým.

Biliyor musun yoklugunda aynalar kesti kücücük yüregimi...Seninle mutluluklara uzanan sevda pýnarlarým kurudu karanlýklarýnda...Gecelerin dolunayla dansýnda yakamozlarýn avuçlarýndan uzanýp hep o beyaz saçlarýna dokunmak istedim. nereye baksam hep sen,nereye dokunsam sanki tenin var,inan unutamadým seni caným babam.dönmeyeceksin biliyorum bir daha geri,hiç gelmeyeceksin gittiðin yerden.gitmeden bir kez göremedim seni,koklayamadým,öpemedim elini. Kaç kez firar ettim ölümünü söyleyen zaman dilimlerinden..Hep prangalara vurdum sensizliði hatýrlatan anýlarý...Ah þimdi gelsen gecelerime, yýldýzlarýn dansýný izleyiverseydik karanlýklar içinde ,Ellerin beni bendeyken okþayýp sararken ,Kalbinde hýzlýca atan ritimlerden ne türküler bestelerdik seninle babacýðým.Biliyorum gittiðin yerlerden dönsen, yýllardýr kirpiklerimde alevlenen özlem yaðmurlarýnda nice düþlerim kanatlanýrdý semalara.Acýlarýma bir gülüþlerinle düþsen ýlýk meltemler dolardý içimize.

Yoktun iþte,Son duraðýn biletini sonbahar yaðmurlarýyla alýp gittin. Görmedin ki sen Giderken ayazlar vardý gökyüzünde..Ve yüreðimizde ise aðýtlar ve kanla karýþýk gözyaþlarý...Yoktun iþte...Sensizlikle gecen koskoca yýllar...Zaman ne çabuk akýyor deðil mi ?.Her gece yýldýzlarýn koynuna girip göz yaþlarýmla hasret mektuplarý yazdým sana....Selam yolladým sana,özlemlerimi yolladým sana,yüreðimi yolladým sana hasretliðini duyduðum yalnýzlýklarýmýn yaðmurlarýnda ýslanýrken arka sokaklar..Bir zil çalsa da sen gelseydin demir kapýmýzý aralayarak.Keþke ülkemin en ücra kentlerinde olsan da senede bir kez uðrasaydýn sana ve gülüþlerine hasret sensiz soframýza... Denemedim sanma sensizlikte toprak kokan bedenine sarýlmaya.Kaç kez denedim senin yanýna gelmeyi vakitli vakitsiz...Yüreðimi benden koparýp sana koþmak istedim..Düþtüm, yollarýnda..Yaralandým üzerine serilen hasretin karanlýklarýnda...Topraðýna koþmak, ellerimle kefenindeki beyazlýða sarmak istedim yokluðunun ateþini.Olmadý yapamadým iþte...

Yýllardýr bayramlarda ellerini öpmek için mezarýnýn baþýnda sana gülümsüyorum...Bayram namazlarýndan sonra herkes babalarýnýn ellerini öperken ben senin topraða karýþmýþ bedenini öpüyorum....Bazen kokuna delice koþmak için uzaklardan kanatlanýyorum...Biliyorum Takdir- Ýlahi..Hiçbir zaman isyan etmedim..Hep yokluðunu içimde kuruyan nehirlere akýttým...Kurumuþ güllerime ve saksýda annemin büyüttüðü çiçeklere hep senin gülüþlerini fýsýldadým... Mahkumdum sana ve hasretine.Çaresizim iste.Topraða sarýlmýþ bedeninde kalkýp gelemezsin ki..Kollarýmý açtýðýmda üzerinde filizlenmiþ çiçekleri avuçlarýna alýp yüreðime dönemezsin ki ,ama güneþ küsse de umutlarý beklemek bahara muhtaç bir fidan gibiyim,dallarýn sevgiye susamýþ bir mucizenin hasret tohumlarýna býrakacaðý iki damla …belki de yüreðimde açacak bir tutam kavuþma..bil ki bunun için hep seni bekleyeceðim.Sanma ki adýný herkese söyledim.Gittiðini hep içimde anýmsadým..Gitmedin sen..Uzaklardaydýn ve bir gün gelecektin...Belki de uzaklardan bana umutlarý ve baharlarý doldurup gelecektir.Gitmedin ve hep seni gitmedin bildim yüreðimde..hasretliðinin avuçlarýnda uyumak için tahta beþiklerin içindeki topraklarý yatak bildim,Taþlarý ise sana akýttýðým göz yaþlarým için sildiðim bir çiçek bildim...Kaç gece rüzgarlar kapýmýzý vursa, sen geldin zannettim.Kaç gece yýldýzlar odamý delicesine aydýnlatsa, o tatlý gülüþlerin sandým...

Kavuþmamýzýn bir gün olacaklýðýný biliyorum.Þimdi hasretini elimde ki kalemimin mürekkebime býrakýp klavyelerden alýyorum yokluðun sancýlarýný..Her tuþa basan ellerimle en çok senin ellerini öpmeyi özledim oysa...Sensizlikte kaçýncý güneþ bu göz yaþlarýmý sensiz kurutmaya gelen...Kaçýncý bahar bu yokluðundaki yüreðimde arsýz karlarý eritmeye gelen.Bilemiyorum..hâlâ baþ ucumda asýlý duran resminle avunurum.her gün batýmýnda bulutlarýn kýzýllaþtýðý anda yanýna gelmeyi düþlerim hep. Gittin, takvimler sanma ki seninle deðiþti..Gönül takvimlerinde yokluðunun tarihi var...O hiç çýkarmadýðýn gözlüðün ise hala duvarda.Bir gelsen içimdeki büyüyen hasret daðlarýný eritiriz gülüþlerinle..Bir uzansan yüreðime, göðsünde aðlayýp senin kollarýnda uyusam keþke..

Öyle özledim ki babacýðým...Kelimeleri kanatýyorum senin hasretini anlatamadýklarý için..Fýrtýnalarla kavgalardayken sensizliðin ateþlerini kusuyorum onlara..Yoksun iþte..Sanma ki senin gibi suskunum..Bak dilim cümlelere yüreðim hasretinde gecelerindeki karanlýklara koþuyorum Yalnýzlýðýnda ,bakýr tenli bulutlarýn eteklerinden damlayan yaðmur taneleriyle bir mektup yazdým sana...Yüreðimdeki özlemimi pul diye yapýþtýrýp sana yolladým bu gece...Dualarýmda ýslattýðým seccademde senin ismini anýyorum yine..Hasretinde seni özlüyorum caným babacýðým..Cennetin en güzel bahçelerinde ,serpiþtirdiðim harflerimden mýsralara dökülen bu mektubumu alman dileðimle.Aðlamak güzel þey Deniz gibi Hüzünlerimizde,Yüreðimin ortasýnda Bir baþka sen varsýn.Ve ben,Seni yaðmurlarla sevemedim ki Yaðmurlarýn durduðunu gördüm,Seni güneþlerle sevemedim ki Güneþlerin battýðýný gördüm, Seni yýldýzlarla sevemedim ki Yýldýzlarýn söndüðünü gördüm,Seni bulutlarla sevemedim ki Bulutlarýn gittiðini gördüm,Ve Ben seni , yüreðimle, gönlümle, kalbimle,Sevdim Çünkü yüreðimin hâlâ yaþadýðýný Gördüm. Unutmayasýn ki seni her ziyaretine geliþimde;mezarýnda biten karanfilleri koklar ,göz pýnarýmla seviþen topraðýný okþarým seni incitmeden.Ýþte, Seni hasretle sevdiðim günleri hatýrlarým. Hýçkýrarak haykýrýþlarýný duyabilsen yüreðimin sensiz akþamlarýnda sessiz çýðlýklarýnda inan Özlüyorum seni,hem de çok özlüyorum,Ama yürekten,Ama gönülden,Ama kalpten,CANIM BABACIÐIM

Ýsmail Sarýgene - H.Hüseyin Anmak

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tarih belirsiz
Gönderen: fatmanur özpýnar / Konya/Türk ve Caicos Adalarý
24 Mart 2008
Tarihi yazýlmamýþ bu yazýnýn bilmem kaç yýlýnda...Sen babasý yitik "sevgiye hasret" ben babasý olan "sevgiye hasret" inanýrmýsýn klavyemde bu cümleleri yazarken gözlerim dolu, gözyþlarýmýn yanaklarýma süzülmemesi için kendimi tutuyorum iþte bu loþ odada, yalnýzlýk nedir bilirim, babasýzlýk nedir bilirim hem de çok iyi, bir yudum sevgiye hasret,sevgi olsa kana kana yudumlardým.Derslerimle ilgilenen bir babam olmadý benim,baþýmý okþayan bir babam olmadý benim,kusurlarýmla kabullenip seven bir BABAM OLMADI BENÝM...Anlataya cümleler yetmezki.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Caným Elifime Kavuþtum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.