..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ben bir öðretmen deðil, bir uyandýrýcýyým. -Robert Frost
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Politik Olaylar ve Görüþler > NUMAN MAS




23 Haziran 2006
Sýktý Artýk Bu Aptallýk!  
Ýddia Ortaya Koyanýn Ispatý Cebinde Olmalýdýr.

NUMAN MAS


Fatih Bey bu durumu açýklasýn önce, sonra biz kendisine inanalým; "Fatih Altaylý'nýn bilmem neresine þiþe sokulurken fotoðraflarý var, bana o fotoðraflarý ýspatla derlerse ýspatlarým.....


:DJEF:
Kimse kusura bakmasýn ama, bunlarý okuyanlara da, destek verenlere de, engellemeyenlere de, para kazandýranlara da, bunlara karþý bilinçlenmeyenlere de aþýrý derecede kýzgýným! Ya geçenlerde bi kaç yazý okudum. Ve artýk kal! gelmek üzere. Bunun anlamý nedir tam olarak? Artýk, bazý gazeteler referans gösterilir olmuþ tezlerde. Bazý basýn yayýn organlarýnýn, yazdýklarý, iddialarý tezlerin ýspatý olarak gösterilir olmuþ. Biz millet olarak bu kan emicilerin, bütün amaçlarýnýn para olduðunu ne zaman anlayacaðýz. Birisi benden yana deðil mi bu konuda? Yazýnýn hangisi olduðunu belirtmeyeceðim ama, þunun iyi bilinmesi taraftarýyým; artýk, o televizyondan, bu gazeteden okuduðumuz her þeyin, çýkar üzere yazýldýðýný, yazan ya da sunan radyo, tv, ya da gazetenin çýkarý hiç bi þekilde yoksa yazmayacaðýný. Bu iddiam için isteyen herkese somut somut! örnekler verebilirim. Milliyet gazetesinden, ya da sabah gazetesinden, ya da ne bilim milli gazeteden referans olurmu hiç!. Bizler iyi bilmeliyiz ki, Türkiye'de basn-yayýn iþi tamamen saçma bir düzlemde ilerliyor. Bunun da aslýnda çok basit bi sebebi var. Gazete ve televizyon patronlarýnýn asýl iþlerinin basýn-yayýn olmayýþý. Adamlarýn para kazandýklarý sektör basýn-yayýn deðil. Bunu bi kafamýza sokalým. Dolayýsýyla kendi çýkarlarý doðrultusunda çok rahat bi þekilde kullanabiliyorlar. Týpký UZAN'ýn bi televizyonu satýn aldýðýnda, reklam iþlerini kafadan taþeron bir firmaya satýp, gelirini baþka sektörde devam eden diðer bir firmaya aktarmasý gibi. Onlarýn gazeteden ve televizyondan beklentileri, sadece ve sadece yeri ve zamaný geldiðinde kullanabilmek. Ve dolayýsýyla, doðru düzgün programlarýn olmayýþý, doðru düzgün yazý dizileri ve köþe yazarlarýnýn olmayýþý suretiyle, halkýmýzýn bilinçlenememesi veya yanlýþ bilinçlenmesi muhtemel oluyor. Buda onlarýn iþine gelen bi durum. Zira, bilinçli bir halka, rant elde etmek için, saçma sapan sunumlarýn tutarlýlýðý, etkisel olarak çok düþük olur. Kýsacasý atlarýný istedikleri gibi sürüyor bu adamlar.

Yazýmýn müsebbibi olan yazýda da Fatih Altaylý referans gösterilmiþ. Fatih Altaylý kimdir Allah aþkýna? Onun dediklerine ve araþtýrmalarýna ne derece inanýlýr. Kendileri çok güvenilir bir insan mý? Madem birileri hakkýnda çok rahat iddialarda bulunuyor, bundan yaklaþýk 5-6 yýl önce onun hakkýnda da bir köþe yazarý þöyle iddiada bulunmuþtu, Fatih Bey bu durumu açýklasýn önce, sonra biz kendisine inanalým; "Fatih Altaylý'nýn bilmem neresine þiþe sokulurken fotoðraflarý var, bana o fotoðraflarý ýspatla derlerse ýspatlarým. Bre or.... ço...., bakýn annesine küfür etmiyorum, burada or.... kelimesini sýfat olarak kullanýyorum, -sokak çocuðu gibi biþey- bre or.... ço.... sen kim oluyorsun da, o kýza fahiþe diyorsun". Evet, bir köþe yazarýnýn metnini aktardým size. Ve çok iddialý bi köþe yazýsý idi bu. Bildiðim kadarýyla da bu köþe yazýsýna cevap gelmedi Fatih Beyden. Hala daha cevapsýz. Yoksa þiþeler mevzuu olarak kalacak mý konu akýllarda...

O yüzden ben diyorum ki, kimsenin yazdýðýna direk olarak inanmamak lazým. Bi iddia varsa orta da, sahte olarak düzenlenebilir potansiyelinden yüzde yüz uzak kalmýþ belgelerle ýspatlansýn. Biz ondan sonra inanalým. Daha mantýklý olmaz mý? Ayrýca, unutmayýn ki, insanlar genelde gündemde olan insanlarý eleþtirirler. Zira gündemde olan insanlarýn hatalarý hep gündemdedir. Ve çalýþan insan hata yapar. Hata yapmýyorsa bir insan, çalýþmýyor demektir. Sadece, sonuç olarak bu hatalarýn getiri ve götürülerini hesaplayalým biz vatandaþ olarak, gerisi hikaye... Þiþesiz akþamlarýn tadýný çýkarýn....
Dualarýmla....



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politik olaylar ve görüþler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Atatürk Karikatürü!
Hitler'in Piçi Ýsrail
Vah!vah! Sen Çok Hastasýn Gel Baþbakan Ol!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendimi Seviyorum!
'Seni Mankenle Yakalayalým!'
1 - 1,5 - 2 - 2,5 - 3 - 3,5 - 3,5 - 3,5 - ,35...
Böyle Haklý Çýkmaya Lanet Olsun!
Ýnsan Olmaktan Ýstifa Edelim mi Hep Beraber!

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mavi Bir Ölüm [Þiir]
Fahiþe Ruhlar (1) [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (3) [Deneme]
Kalbim Aðlarken, Kýçým Güldü! [Deneme]
Fahiþe Ruhlar (2) [Deneme]
Ünlü Olmak Ýçin Kime Vermem Lazým? [Deneme]
Kýz Olmak, ve Sevmek mi? Ýspatlayýn... [Deneme]
Herþey Anlaþýlmayacak Kadar Basit! [Deneme]


NUMAN MAS kimdir?

Hep insaný, insaný ve insaný düþünürüm. Ýnsaný düþündükçe, Allah'a ulaþýrým, insaný ona sorarým, Hep sevdiðini söyler bana, rahmet edeceðini, istedikçe affedeceðini. Allah'ý düþünürüm, insana ulaþýrým, insana sormama gerek bile kalmaz, hep ihanet! ihanet! ihanet!. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okuduðum herkesten, ama az ama çok etkilenirim. Abdurrahman Dilipaktan tutun, Dostyevskiye kadar...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © NUMAN MAS, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.