..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ne elbiseler gördüm, içinde adam yok, ne adamlar gördüm sýrtýnda elbise yok." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Burcu Þahin




7 Temmuz 2006
Gizemli Oyun - Oyun Devam Ediyor -  
Burcu Þahin
Önlerinde beþ kiþi duruyordu. Hangisinin, yanlarýnda taþýdýklarý cesedi öldürdüðünü bulacaklardý. ( Yeþim beþ kiþinin de erkek olduðuna ve cesedin de kadýn olduðuna dikkat etmiþti )


:BEFH:
Bölüm 3: Oyun devam ediyor

Günlerden pazartesi. Saat 2.00’ydi ve Yeþimler’ in eviydi. Her þeyin baþlamasýna sebep olan o gizemli CD’yi takýyorlardý bilgisayara. Ve þimdi karþýlarýna seçenekler bölümü çýkmýþtý. Seçenekler þöyle idi;
1-Oyuna en baþtan baþlayacaðým
2-Oyuna kaldýðým yerden devam edeceðim.
Gamze 2. seçeneðe týkladý. Ýþte! Kaldýklarý yerden baþlamýþlardý. Yani Level2’den.
—Yeþim sen dün bir þey bulmuþtun. Nasýl çýkacaðýmýzla ilgili! Neydi o?
—Taþýn üzerine rujla anahtar deliðinin þeklini çizelim. Ve o izlerin yardýmý ile taþý kýralým. Sonra da taþý anahtar deliðine sokalým.
—Ýzlerin yardýmý ile mi?
—Yani rujla çizdiðimiz anahtar deliðinin oluþturduðu izlerin dýþýný kýralým. Geriye de anahtar deliðinin þekli kalsýn. Onu da kapýnýn anahtar deliðine sokalým.
—Olur.
Ve rujla kapýnýn anahtar deliðine sonra da taþa týkladýlar. Ardýndan da taþý alarak yere týkladýlar. Planlarý iþe yaramýþtý. Taþ anahtar deliðinin þeklindeydi artýk. Yalnýzca taþý alýp kapýnýn anahtar deliðine týklamak kalmýþtý. Ve bunu da yaptýlar. Ama hiçbir þey olmamýþtý. Gamze;
—Yeþim bence taþýn arkasýna kemerin sivri yerini batýralým. Ve taþla kemer bu þekilde birleþikken kapýnýn anahtar deliðine sokalým.
—Olabilir.
Gamze’nin dediklerini uyguladýlar. Tabi onlar bunu yapar yapmaz kapý aralandý. Ve aralandýkça sanal bahçeye ýþýklar süzüldü. Bu ýþýklarýn arasýndan ise bir yazý çýkmýþtý.Level3…
Karþýlarýna 2.Bölüm’ de geçmiþ olduklarý kapýnýn aynýsý çýkmýþtý. Tek fark bu kapýnýn etrafý yeþil otlarla deðil toprakla kaplý olmasýydý. Sanýrým bir de kapýnýn anahtar deliðinin þekli farklýydý. Cesedi birkaç dakika önce geçmiþ olduklarý kapýya týklayarak aldýlar. Dikkatlerini ise ekranýn altýndaki eþyaya odakladýlar. Eþyalar diyemeyeceðim çünkü ekranýn altýnda yalnýzca ilk bölümden aldýklarý kâðýt parçasý vardý. “Kâðýtla ne yapýlýr?” diye düþündü Gamze. Anladýðým kadarýyla Yeþim de ayný þeyi düþünüyordu.
Gamze yere, topraða týkladý. Böylece biraz toprak parçasý almýþlardý. Yeþim toprak parçasýyla kâðýdý birleþtirdi. Kâðýt þimdi silindir þeklini almýþtý. Ýçi ise toprakla doluydu. Gamze bu þey ile ( toprak ile kâðýdýn birleþmesinden oluþan cisim ile) kapýnýn anahtar deliðine týkladý. Kapý 2.Bölüm’ün sonunda olduðu gibi aralanmaya baþlamýþtý. Ayný o bölümde olduðu gibi kapý aralandýkça ýþýklar saçýlmýþtý etrafa. Ardýndan da Level 4 yazýsý…
Önlerinde beþ kiþi duruyordu. Hangisinin, yanlarýnda taþýdýklarý cesedi öldürdüðünü bulacaklardý. ( Yeþim beþ kiþinin de erkek olduðuna ve cesedin de kadýn olduðuna dikkat etmiþti ) Aralarýndan bir tanesi çok zengine benziyordu. Bu giysilerinden anlaþýlabilirdi. Üzerine siyah ceket, mor gömlek, siyah pantolon, siyah ayakkabýlardan oluþan bir takým giymiþti. Elinde ise mor bir þemsiye vardý. 2.adamýn üzerinde ise yeþil bir kazak, siyah bir pantolon ve siyah ayakkabýlar vardý. 3.adam mavi bir þapka takmýþtý. Üzerinde ise mavi bir gömlek, siyah pantolon ve siyah ayakkabýlar vardý. 4. adam kahverengi þapka, kahverengi gömlek, kahverengi kemer, kahverengi pantolon ve kahverengi ayakkabýlar giymiþti. 5. adam ise mayoluydu. Bu adamlarýn hepsi esmerdi. Ve korkunç tiplerdi. Neden kadýný öldürmüþler di ki? Belki kavga etmiþlerdi. Ama bir kavga sonucu cinayet! Fazla aðýr öyle deðil mi?
Gamze bir þeyler hatýrlamýþa benziyordu. Ýlk geldikleri odada yataðýn içinde kahverengi bir kürk manto vardý. Kahverengi takým giymiþ adama ait olabilirdi. Bunu Yeþim’e açýkladý.
Yeþim;
—Olabilir ama cinayeti iþleyeni bulmamýz için tek hakkýmýz var. Söylediklerinden emin olmalýyýz.
—Doðru! Hadi bu adamlarýn üstünü arayalým.
5. adamdan bir þey çýkmadý. 1.sinden gözlük, 2.sinden tarak, 3.adamdan ise içi su dolu bir pet þiþe çýktý. 4. adamdan da bir havlu.
—Bu havlu ile o kadýný boðmuþ olabilir, dedi Gamze.
Yeþim bunu doðruladý. Ama
—Belki 5. adam ilk geldiðimiz odadaki yorganla boðmuþtur.
—Ve bir iz býrakmamak için yanýna eþya almamýþtýr.
—Evet
Peki, bu cinayeti kim yapmýþtý. 4.mü? 5.mi? Yoksa 1. mi? Ya 2. ise! Belki de 3. dür!

Bölüm 4: Gamze anlatýyor
Gamze;
—Bir kitap okumuþtum. Cinayetleri çözmenin en kolay yollarýný anlatýyordu.
—Anlatsana! Belki yardým eder.
—Yaþlý bir kadýn ve iyi bir arkadaþý ayný evde kalýyorlar. Yaþlý kadýnýn arkadaþý bir gün ölüyor. Kadýn buna çok üzülüyor ve bir araþtýrma yapýyor. Kadýn yaþlýlýktan vb. bir þeyden deðil, Mark John adýnda birinin o kadýný býçaklamasý sonucu ölüyor. Kadýn bunu nasýl mý buluyor? Polislerden yardým alýyor… Polisler de parmak izi arýyorlar. Parmak izi çýkmýyor. Bu cinayeti iþleyenin eldiven kullandýðý anlaþýlýyor. Çevredeki tüm eldivenler araþtýrýlýyor. Bir eldiven, bulunan izlere uyuyor. O eldiveni cinayet tarihinde bir tek kiþi almýþ. O kiþi de;
Gamze tam bunu söyleyecekken Yeþim araya girdi ve
—Mark John, dedi
—Peki, biz nasýl parmak izi arayacaðýz.
—Oyunun baþýndan beri bunu söylemeye çalýþýyorum Gamze! Ama beni dinlemiyorsun.
—Nasýl yapacaðýz?
—Ekranýn sol üst tarafýnda bir kutu var. Ona týklýyorsun ve parmak izi bile arayabiliyor
—Sen nereden biliyorsun?
—Oyun CD’sinin kýlavuzunda yazýyor.
—O zaman þu iþi hemen yapalým hadi!
Bu kutuya týklanýnca bir bölüm açýldý. Parmak izi vb. þeyleri arayabiliyordu. Uzun bir araþtýrmanýn sonunda suçlunun adýnýn James olduðu öðrenildi. Pekâlâ, 5 kiþiden hangisinin adý James’ti!
—Yeþim bak!
—Neye?
—4. adamýn boynunda bir dövme var.
—Hani?
—Ýþte orada!
—Oh! Gördüm.
—Katil o!
—Neden?
—Dövmeye bak!
—Ýnanamýyorum! “J” harfi!
—Týkla hadi.
—Tamam. Sakin ol!

Ve o kadar uðraþ buna deðmiþti! Ekranda büyük harflerle;
WELL DONE
Yazýyordu!
—Baþardýk!
—Yaþasýn!
—Evet!
—Oh! Bu arada gitme vakti de gelmiþ!
—Tamam, yarýn görüþürüz.
—Görüþürüz.

Ve bu iki kýz iyi birer dost olmuþlardý. Artýk her þeyi beraber yapýyorlardý. Moda hakkýnda tartýþýyor, sinemaya gidiyorlardý. Gazete ise daha çok satýyordu. Okul ile ilgili sýkýcý þeyler yazýlmýyordu. Ya da hayvanlar hakkýnda herkesin bildiði þeyler yazýlmýyordu. Artýk bu iki kýz “popüler” dostlardý… Ve hepsinden önemlisi iki “bilgisayar oyunu sever” olmuþlardý.


YAZARIN NOTU: Bir bilgisayar oyunu oynamadan önce oyun kýlavuzunu okuyun!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gizemli Oyun

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Þömine ve Küçük Damla

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Keman Sevgim [Þiir]
Kayýp Çocuk [Þiir]


Burcu Þahin kimdir?

12 yaþýndayým. Belki "yazmak" için biraz küçüðüm. . . Ama yazýlarýmý okumadan karar vermeyin lütfen;)

Etkilendiði Yazarlar:
hayallerim,yaþadýklarým...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Burcu Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.