..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Leyla'nýn iþi naz ve iþve; Mecnun'un gözü yaþý çeþme çeþme..." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Rüya Bayram




18 Temmuz 2006
Yüreði Kanatlandýran,ruhu Þahlandýran Aþk Bizi Terkederse...  
Rüya Bayram
Aþklar uçarý,maceraperest yolcular gibi gelip konaklayýp, bizi ardýnda el sallayan hancýlar gibi býraktýðýnda çare ararýz içimizdeki boþluða..


:AGJF:
Karþýlýklý komplimanlarla baþlayan aþklar, ne yazýk ki bir gün karþýlýklý suçlamalarla son bulur. Hissedilmiþ olan hiç bir duygunun önemi yoktur artýk.

Yaþanmýþlýklarýnýzýn içinde sakladýðýnýz güzel lezzetler bile acý bir tat þeklinde dilinizin üzerine yapýþmýþtýr ve her sözünüzle balçýk balçýk sývanýr kelimelerinize. Ayrýlýk böyle bir olaydýr ne yazýk ki.

Sevgi giderken saygýyý da yanýna katmýþtýr.Ya da nerede baþlamýþtýr, hangisi önce yola çýkmýþtýr bilinmez. Farkedildiðinde, zaten çoktan yolculuðu
baþlamýþtýr bir baþka diyara gönül kuþunun. Ardýndan bakarken kanatlarýný çýrpýþýnda anlam aranýr sonra. Hangimiz daha çok sevdik; acaba yendim mi
yenildim mi rekabeti de cabasý.Hani müthiþ bir duygu olarak hissettiðimiz aþkýn bu þekilde bizi terketmesi ne korkunç. Ayaklarýmýzý yerden kesen o duygu birden bire yokolunca nasýl da güm diye ineriz yere. Sonra o boþluðu doldurmak için saçmalanýr olabildiðince. Kýzlar partileri,çift olan arkadaþlardan uzak durmalar. Aþk filmlerinde kanal deðiþtirmeler,
sevgilinin ruhu daraltan yokluðunun bedeni geniþletmekten öte bir sonuca geçiremediði bol tatlý krizleri. Yiten sevginin ardýndaki o deliði yamama derdi ile koþturup yorulmalar.. Dolmaz.. Asla dolmaz.. Her giden ardýnda bizden parçalar götürür. Güzel kokular býrakýr burnumuzun ucuna, yumuþak hisler kalýr ellerimizde, bakýþlardaki parlaklýklar gözbebeklerimizde saklýdýr hala. Hasretin ölçüsü giderilmez hiç biriyle.

Hayattaki herþey o zaman ego savaþýndan ibarettir diyebilir miyiz..
Bayýlýp ayýldýðýmýz, aþýk olduðumuz insaný o mertebeden sýfýra indirgeyen nedir ego dýþýnda.
Hayallerimizin aþký güller açtýrýrken yüzümüzde, baþ aðrýlý geceler býrakýr gidiþinde. Bir süre sonra baþlar; acaba nerde, kiminle, beni özlüyor mu telaþý. Optimist
olanlarýmýz "tabii caným unutamaz" derken pesimistler "aklýna bilegelmiyorum"u itiraf ederken kendilerine yüreklerinde bir yer bir kez daha cýzlar, sevilmek istediðim kadar sevilemedim dercesine..
Sevmek istediðimiz kadar ya da daha güzeli sevmek istemediðimiz kadar sevmiþsek ya.. En azýndan yaþadýk be deriz.

Daha kimbilir kaç kez elimiz gidecek telefona, bir þeye sevindiðimizde ya da içimizi buran bir olay yaþadýðýmýzda desteðine ihtiyacým var, sesini
duymak iyi gelir diye kaç kez aramak isteyip; kaç kez özlemle yanacaðýz kimbilir; ama buna raðmen bitiriveriyoruz bir anda herþeyi, egomuzu yenemediðimiz için..

Ýstiyor muyuz ayrýlýðý gerçekten.. Ýstiyorsak neden sonradan özleyip üzülürüz ki.. Ya da neden önceden bu ihtimale karþýn önlem almayýz ki.
Suyun üzerindeki nilüferler gibi baðý kopardýðýnýzda; artýk suyun üzerinde nereye gideceði belli deðildir çiçeðinizin.. Ya kurbaða prens gelip konacak
üzerinize ya çürüyüp solacaksýnýz kimsesiz o suyun üzerinde..
Hayat risk almak, aþksýz kalmak da nefessiz çürümeden durmak gibi. Giden gitmiþtir..Düþünerek harcanacak zamanlar yerine dikkatli özenli aþklar yaþayýp maksimum faydayý almalýyýz belki. Belki en azýndan anýlarýmýzda duygusuzca kötülememeliyiz duygularý.. Ne onu ne kendimizi suçlamalý, bunun yerine yaþadýðýmýz güzelliklerin tebessümünü saklamalýyýz gamzelerimizde..




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
En Kusursuz Cinayet Yaþama Sevincini Öldürmektir
Hani Tek Bir Kiþiyi Özlersiniz Her Yer Issýz Gelir Derler Ya...
Uzun Metraj Korku Filmi, Bol Kan, Bol Siyaset, Bol Kavga, Boþ Hayat!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (10) (Sýradan Bir Masaldan... )
Mutluluk
Hayatý Kuralýna Göre Oyna!
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (19) (Agah Efendi ile Söyleþirken... )
Herþeyin Bir Nedeni Var Ama Unutmayýn Bir de Sonucu...
Adresi Belli Olmayan Mektuplar (11) (Çocukluðumdan... )
Tüp Bebekler ve Çöp Bebekler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeliþki [Þiir]
(Kürtaj) Olmak Ya da Olmamak, Ýþte Bütün Mesele Bu... [Eleþtiri]


Rüya Bayram kimdir?

Yaþamayý tüm anlarý ile seviyorum. Bazen acýtýyor her yanýmýzý hayat, bazen güldürüyor yüzümüzü beklemediðimiz bir anda. Yaþanmýþlýklar anýlarýmýz oluyor ve ben uslanmaz bir aný biriktiricisiyim. Hayat biriktirdiðimi ve kaçýrdýðým tüm zamanlarý yazýyla bir yerlerde sakladýðýmý düþünüyorum yazýya döktüðümde kendimi. . . Ve bir gün bir yerlerde onlarýn içinde barýnan herþeyin beni bulup kucaklayacaðýný hissediyorum.

Etkilendiði Yazarlar:
Can Dündar,Ahmet Altan,Paolo Coelho,Goethe,Shakespeare,J.J.Rousseou


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Rüya Bayram , 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.