..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyada birbirinin eþi ne iki görüþ vardýr, ne iki saç kýlý, ne de iki tohum. -Montaigne
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Erotik > Eralp Elli




18 Temmuz 2006
Yalniz Kalpler  
Eralp Elli
Yalnýz bir kadýn olan Zerrin'in yaþamýndan kýsa bir kesit.


:CEGA:

Yataktan kalktýðýnda yine benzer bir gün geçireceðini hissetmiþti, alalacele duþunu yapmýþ, saçlarýný hýzla taramýþ, özensizce makyajýný tamamlamýþtý. Gardolabýnda bulunan koyu renkteki tayyörlerinden birini üzerine geçirip, ofisine yetiþmek için trafiðe çýkmýþtý. Arabayý kullanýrken yine aklýna geldi. Yaklaþýk dört haftadýr her gece saat tam üçte uyanýyordu, ve neredeyse iki saat boyunca ne yapsa uyuyamýyordu. Bu durum iyice canýný sýkmýþ olmasýna raðmen buna bir türlü çözüm bulamýyordu. Gün içerisinde kendini serseme çevirdiðini fark ettiðinden beri, aldýðý uyku haplarýný býrakmýþtý. Þimdi geceleri yatakta bir o yana bir öbür yana yuvarlanmakla geçiriyordu. Bu probleme acilen bir çözüm bulmasý gerekiyordu, aksi takdirde kariyerini olumsuz yönde etkiliyeceði kesindi. Zaten daha iki gün önce amirinden ilk uyarýyý da almýþtý.

Ofiste geçirdiði sýkýntýlý bir günün sonunda arabasýna bindiðinde kendini gerçekten çok yorgun hissediyordu. Her hafta baþý yaptýðý gibi yine evinin yakýnýndaki markete uðradý, alýþ veriþ sepetini iyice doldurmuþ olarak kasaya yaklaþtýðýnda yanýndaki adamýn bir süredir kendisini izlemiþ olduðunu hissetti. O an fark etti güzelliðini, adamýn onda bulduðu cazibeyi. Nedense çokda düþünmemiþti bunu. Ama bunca pespayeliðine raðmen çokca insan onu gözleri ile takip ediyordu. Trafikte durduðunda yan arabadaki adamýn bakýþý, marketteki adamlar! Tabi ki bu ilk deðildi, geçen hafta markette olanlarý hatýrladý, adam aleni bir þekilde onu gözleri ile yemekle kalmamýþ arabasýna kadar takip etmiþti. Sanki bir an cesaretlenip konuþacaktý bile ama yapamamýþtý! Karþý komþunun ona olan ilgisi de artmýþtý. Karýsýný bir þekilde önce arabaya gönderip hep asansörde onunla iniyor, o sýrada mümkün olduðunca sohbet etmeye çalýþýyordu. Ama en çok çarpýcý olaný ise, çok güzel bir kadýn olan patronunun davranýþlarý idi ve onu çok tedirgin etmiþti. Bir anda onun en deðerli elemaný olmuþ, sürekli olarak odasýna çaðrýlýyordu. Hatta bir defasýnda müdürü iyice ileri gitmiþ ona aleni bir þekilde temas etmeye çalýþmýþ ve hatta baþarmýþtý.

Evin kapýsýna elinde paketler ile geldiðinde, karþý komþu sanki onun geliþini takip ediyormuþ gibi fýrlacasýna kapýdan çýktý, þaþalayan gözlerine bakarak paketlerin bir kýsmýný elinden aldý. “Çok geç kalmýþsýnýz Zerrin haným, zor bir gün müydü?” diye sordu bir yandan. Zerrin sessizce baþýyla onayladý, sadece adam giderken ona teþekkür etti ve yavaþca kapýyý kapattý. Þaþkýnlýðýný üzerinden atamadan kapýnýn gözünden baktýðýnda adamnýn orada havaya boþ boþ baktýðýný gördü. Adam kapýsýna bakmadýðý için þanslýydý, aksi takdirde onun baktýðýný görecekti. Ne kadar da aptalca diye kendine kýzdý, o an davranýþlarýna bir anlam verememiþti. Ayný anda adamýn karýsý içerden baðýrdý, “Kemal kapýda ne iþin var?”. Adam “Çöpü koyuyorum” diyerek kapadý kapýyý. Böylelikle isminin Kemal olduðununu öðrendiði adamýn gözlerindeki boþ bakýþ Zerrin’ i etkilmiþti, “Nedir beni bu kadar etkileyen” diye düþündü? O sýrada kendini aynadaki yansýmasýna bakarken bulduðunda utandý, yüzü kýzardý!
     Torbalarý mutfaða taþýdýðýnda bile yorulmuþtu, ama bir þeyler yemesi gerekitiðinin farkýndaydý. Eþinden ayrýldýðýndan beri akþam yemeklerini hiç düzenli yapmýyordu, kimi zaman saat sekizde kimi zaman on gibi yiyordu, ama çoðunlukla da atlýyordu. Bugün ise özeldi, marketten çok sevdiði meyvelerden almýþ ve meyve salatasý yapmayý planlamýþtý. Bu geceyi özel bir gece yapacaktý.
     Banyo yapmadan rahatlamasý mümkün deðildi. Küveti sevdiði gibi çok sýcak suyla doldurdu, yeni aldýðý rahatlatýcý köpüklerin hepsini suyun içine döktü, açmýþ olduðu kýrmýzý þarap þisesini de alarak banyoya girdi. Suyun soðuduðunu hissedip ayaða kalktýðýnda zamanýn ne kadar çabuk geçtiðini elindeki boþ þiþeyi gördüðünde fark etmiþti. Yavaþca küvetten çýkarken çýplak teninin aynadaki yansýmasý ile karþýlaþtý. Kýrk yaþýna gelmiþ olmasýna raðmen hala çok diri vücudu vardý, yaþla beraber kalçalarýnda oluþan hafif fazlalýk hemen dikkatini çekti. Göðüsleri de eskisi gibi deðildi, biraz sarkmýþtý ve bu görüntüsü onu rahatsýz ediyordu. Yaþlanýyorum diye sýzlandý ve çabukca bornozunu üzerine aldý.
     Mutfaða gidip bir þiþe daha açtý, meyveleri tek tek soyup, kestikten sonra, küçük küçük dilimledi. Gazetede çok kalori ihtiva ettiðini okuduðundan beri muz almýyordu, aslýnda ne kadar çok severdi. Yarýn almalýydý, hemen alýþ veriþ listesine ekledi. Televizyonun karþýsýndaki divana geçti, tam açacakken bugün televizyon seyretmek istemediðini fark ederek kumandayý býraktý. Kalkýp yavaþ parçalardan hazýrladýðý CD’yi yerleþtirdi müzik setine. Aðýr aðýr lokmalarýný çiðnerken, marketteki adam aklýna geldi, adamýn bakýþlarý ne kadar da rahatsýz etmiþti kendisini. Adamýn yüzünü hatýrlamaya çalýþtý ama bir türlü yüzü gözünün önüne gelmiyordu, sanki kafasýnda bir þey vardý. Hatýrlayamýyordu belki de ne saçma ama sanki yüzü yoktu adamýn. Gözlerini düþündü, yok hatýrlamýyordu! Üzerine ne giymiþ olduðunu düþündüðünde, yine betimleyemedi. Sanki adam bir silüet, bir hayal gibiydi. Onun varlýðýný hissettiðini hatýrlýyor, ona baktýðýný biliyor ama adamý bir türlü gözünün önünde canlandýramýyordu! Afallamýþtý gerçekten! Yoksa orada kimse yok muydu, adamý kendi mi yaratmýþtý? Nasýl olur diye düþündü? Neden zihni böyle oyunlar oynamaya baþlamýþtý kendine? Bu düþüncelerle orada uykuya daldý.

Yine o gelmiþti, onu nerde görse hatýrlardý, sanki ýþýðýn içinden çýkar gibi yaklaþtý, kafasýnýn etrafýnda ýþýk huzmesi, parlak ve sevecen bakýþlarý içini aydýnlatýyordu. Her zaman yaptýðý gibi hafifçe dudaðýndan öptü. Varlýðý ona huzur veriyordu. Kollarýný açarak sarýldý, kollarý birbirine kavuþurken onu hissediyor ama göremiyordu. O saçlarýný tel tel okþuyor, dudaklarýný boynunda aðýr aðýr gezdiriyordu. Yavaþ yavaþ onun ýþýðý bünyesine doðru yayýlmaya baþladý. Bir anda kendisini durgun bir gölde gördü, etrafýnda nilüfer çiçekleri içerisinde yüzüyor, haretketleri suyun üzerinde titreþimler yaratýyordu. Gözükmeyen kuþlarýn cývýltýsý dört bir yaný sarmaktaydý. Bir anda üzerinde bir þeyin aðýrlýðýný hissetti ama kýmýldayamadý, ellerini havaya kaldýrmaya üzerindeki itmeye çalýþsada baþaramadý. Çýðlýk atmaya çalýþtý, nefesi boðazýna takýldý, yavaþ yavaþ suyun içerisine batarken, panikleyerek uyandý.

Nerede olduðunu ilk baþta kavrayamadý. Meyve salatasýnýn üzerine dökülmüþ olduðunu fark etti. Karþýdaki saat üçü gösteriyordu, o an saatin sarkacýnýn hareket etmediðini sezinledi. Ama o anda sarkaç tekrar sallanmaya baþladý. Bornozunun tamamen açýldýðýnýn, meyvelerin suyunun vücuduna aktýðýný gördü. Yerinden kalkmak yerine eliyle vücudunu temizlemeyi tercih etti, her defasýnda elini dudaklarýna götürdüðünde bunun ne kadar da keyifli olduðunu hisseti. Vücüdunun her bir yerinde ayrý tatlar birikmiþti her yerinden farklý meyvelerden tatlar alýyordu, vücüdunu tamamen temizlemesine raðmen býrakmak istemiyordu. Yavaþca gögüslerini okþamaya devam etti, dikleþmiþ gögüs uçlarý elinin her darbesiyle iyice duyarlý olmuþtu. Elini beline doðru kaydýrýken, hem yaptýklarýna þaþýrýyor, hem de bunca zamandýr bunu neden denememiþ olduðu için kendine kýzýyordu. Nefes alýþ veriþinde karnýnýn hareketi onu çok etkilemeþti, belinin narinliði onu cezbediyor, ona dokunmaktan kendini alamýyordu. Yavaþca elini kasýklarýna doðru kaydýrdý, parmaklarý onu yönlendiriyor, her hareketi ile vücudu hýzla irkiliyordu. Ne kadar devam ettiðinin farkýnda deðildi, hareketleri belli bir ritmi yakalamýþ sanki elleri bir yabancýnýn elleriymiþ gibi maharetle vücudunun en mahrem yerlerinde pervasýzca gezinirken o zaman içerisinde kanatlanmýþ geziyordu. Soluðu sürekli kesilip duruyordu, vücudu aldýðý zevk ile kasýlmaya, sürekli olarak titremeye baþladý. Hareketlerini kontrol edemiyor, düþünemiyordu. Kendini elinin esaretine teslim etmiþti. Ne zaman sonra durduðunda, nefes alýp almadýðýnýn bile farkýnda deðildi. Saatin sarkacý ona el sallamayý býrakmýþ, onu seyrediyordu. Bir anda zamanýn nasýl böyle aktýðýna inanamadý. Kafasýný toparlamaya çalýþsa da baþaramadý. Terden sýrýlsýklam olmuþ vücuduna baktý, uzun zamandýr kendini bu kadar güzel görmemiþti. Kalkmaya çalýþtýysada baþaramadý ve tekrar uyuya kaldý.

Sabah kalktýðýndan beri kendini çok farklý hissediyordu. Öðlen her zamanki yere yemeðe çýkmýþtý arkadaþlarýyla. Ýçinden bir ses bu günün diðerlerinden farklý olduðunu söylüyordu, sanki bir þey ya da kiþinin hayatýný deðiþtireceðini hissediyordu. Salata büfesinden küçük domatesleri toplarken ansýzýn arkasýný döndü, onu ve kendi gözlerine bakan parlak ve sevecen gözleri gördü.


Eralp Elli
27.3.2004
Istanbul – Riyadh uçuþu



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn erotik kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kara Delik

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kenya

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
O Bana Dedi ki [Þiir]
Kýzým [Þiir]
Aðlayan Gözler [Þiir]
Evrenin Gizemi [Þiir]
Beni de Bekleyin! Geleceðim [Þiir]
Zaman [Þiir]
Bir (1) [Þiir]
Gündüz Geceye Yanarken [Þiir]
Koþunca [Þiir]
Sevgi [Deneme]


Eralp Elli kimdir?

Kendini Bilmek! Ben kimim? Hepimiz çokca sormuþuzdur bu soruyu kendimize, hele benliðimiz yerine geldikten sonra yavaþ yavaþ yaptýklarýmýzý ve hayatýmýzý sorgulamaya baþladýðýmýzda gelmiþtir bu sualler. Ben kimim ve burada ne yapýyorum? Kimimiz daha bütünsel bakmýþtýr kimisi bireye, kendisine odaklanmýþtýr. Ben de hala bu soruyu kendime soruyorum, sürekli olarak kendimle ilgili bir þeyler öðrensemde hala cevaplayamadýðým bir çok soru var! Ne muhteþem paradoksal bir coþkudur o. Bütün ömrün boyunca bilmek için çabalarsýn ne olduðunu, gelgelelim tam bulduðunda da artýk dünyadan ayrýlýrsýn. Soracaksýnýz coþku nerede! Benim için bir coþku o, çünki ölüm buradan ayrýlma ve yeniden doðma vakti, ondan korkmak yerine aksine sevgiyle karþýlýyacaðým gerektiðinde. Yaþam zaten kendinde bir heyecanlar silsilesi, bir çok imtahanlar, iniþler ve çýkýþlarla dolu. Duygularýn bize yaþattýðý bir fantezi, seyretmekten çok oynamasý keyifli. Þimdi burada kendimle alaklali bir kaç tane kronolojik detay vermek gerekebilir ama istemeyin, dizginleyin merakýnýzý, benim nerede doðduðumun, nerede yaþadýðýmýn, ne okuduðumun, nerede ne kadar yýl hangi pozisyonda çalýþtýðýmýn size ne faydasý var? Varsa yoksa gidip benim detaylarýmý kendiniz ile yok bir baþkasý ile karþýlaþtýrýp, “haa bu ortamda yaþamýþ, ama hayattan ders almamýþ” “o okulda okumuþ ama, tecrübesi zayýf”, yok “iyi fimalarda çalýþmýþ ama yurt dýþý tecrübesi az” diye yorumlar yapacaksýnýz, yok belki de tamamýný çok beðeneceksiniz ya da hiç beðenmeyecek ama belki de kýskanacaksýnýz! Belki de bazýlarýnýz yürekten destekleyecek, katýlmak isteyecekler. Ben kendimi daha tanýmamýþken, ve siz beni tanýmadýktan sonra bunca mukayesenin hepsi nafile olacak. Sonunda ben Benim ve Kendimim, bir baþkasý da öyle. Ýkimiz elma deðiliz ki karþýlaþtýralým, ki bu elma için de bu pek mümkün olmasa da. Bir tek gerçek var! Ben senden ne kadar farklý olursam olayým, bir o kadar bütünseliz, yani aslýnda bir baþka perspektifte veya düþünce Aynýyýz, yani Biriz. Her karþýlaþtýrdýðýnda bulduðun farklýlýklar, hem bizim bütünselliðimizi hem de bir o kadar senin zihninde zedelemekte. Býrakalým onlarý yakayalým aný, tadýný çýkaralým yaþadýklarýmýzýn, ne kadar çirkin ya da güzel olsa da, alalým alacaklarýmýzý, açalým yelkenleri alabildiðince çok imkan versin dolaþtýðý gibi limanlarý teknelerin. En sonunda ne yaparsak yapalým, noktalayacaðýz buradaki hayatý, aman dikkat edelim, “baþkasý için kötümüz düþüncede, sözde ve fiilde az olsun, vidanýmýz aþkýmýz bol olsun”. Ýþte ben buyum! Tanýdýk geldi mi :)


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Eralp Elli, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.