..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Çok söz hamal yüküdür." -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




26 Temmuz 2006
Dudaklarýnýn Þefkatine Sýðýnmýþ Bir Ýzmaritim  
ismail sarýgene
Rüzgarýn saçlarýný usul usul okþayýþýný, Nisan yaðmurlarýnýn kurak çöllerine nazlý nazlý yaðýþýný izledim durdum uzaklardan. Sen farkýna bile varamazdýn. Kýskanýrdým seni. Tenini terinden, gözlerini kirpiklerinden kýskanýrdým seni. Kýskanç biri olduðumdan deðil sevgili. Söylesene bana sevgili; gece vardiyasýndan yorgun dönen yýldýzlarýn kirpiklerinde dinlendiði o Meleksi yüreðini kim kýskanmaz ki sevgili....


:BJFE:
" Yokluðuna inat,
Dudaklarýnýn þefkatina sýðýnmýþ bir izmarit olmayý
Yüreðimde ödül bildiðim canýma ve ölümsüz sevdama....."


Yokluðunun ayazýnda gülüþlerini üzerime bir çarþaf misali örttüðüm gecenin en karanlýk zamanýnda yazýyorum bu satýrlarý sana. Bu mektubun her satýrýna hasretinin dayanýlmaz acýsýný ilmekleyip seni arýyorum yüreðimin nurlu tepelerinde. Sensizliðe uzanýp koynuma sen diye sabýr taþlarýný alýyorum. Yokluðuna inat varlýðýnýn huzuruyla seni " sana " yazýyorum.

Satýrlarýmdaki umutsuz çýðlýklara bakýp sana sitem ettiðimi düþünme sakýn sevgili. Bana umutsuz olmamayý, bir yudum sevgiyle yetinip hayatý solumayý öðreten sen deðil miydin ? Aldýrma sen. Yokluðunda caným sýkýlýyor iþte. Pes etmeler bize göre deðil yýlmakta öyle.. Lakin yüreðini " yüreðim " bilmesem, çoktan unutulduðumu düþüneceðim. Off yalnýzlýk ve sen..Sessizliðin içinde yavaþ yavaþ eriyorum. Gitmez diyorum, bu kadar sevmiþken gidemez diyorum. Bu sevda ölümsüzdü, gidemezdin iþte..

Uzaklardasýn þimdilerde. Geldiðinde yokluðuna inat yýldýzlarýn avuçlarýnda gezineceðiz seninle. Gürül gürül akan derenin baþýna geçip yetim kelebeklerin tozlu kanatlarýný yýkacaðýz. Bir an bile durmayacaðýz. Hasrette biriktirdiðimiz gözyaþlarýmýzýn nehir yataklarýný ezip en sonunda ulaþtýðý sarý denizlerde kaðýttan gemilerimizle vuslata yol alacaðýz seninle..

Bana ve yüreðime geldiðinde, þehrimin sabah ezanlarý göðe yükseliyor olmalý. Koca þehir uyurken biz seninle ayakta olmalýydýk. Köhne binalarýn ardýna gizlenmiþ mahalle fýrýnýna uðrayýp yeni çýkmýþ taze simitlerin en sýcaðýný ve susamý en bol olaný almalýydýk seninle. Yeþil çimenlerin üzerinde bir simiti yüreklerimizle paylaþmanýn tarif edilmez hazzýný ve lezzetini yaþamalýydýk. Avuçlarýmýzda birikmiþ susamlarý aþkýmýza þahitlik eden kuþlara verip onlarý uzaktan izlemenin verdiði huzurla güneþin doðuþuna tanýklýk etmeliydik seninle..

Gelecektin, biliyorum. Saçlarýna baharlarý, gözlerine yýldýzlarý doldurup dönecektin. Zaman geçiyor yokluðun ayazlarýnda. Düþler kuruyorum sana dair. Utangaç yanaklarýndan yuvarlanýp senin teninden topraða yaðmayý diliyorum. Zamaný " gözlerinde " durdurup adýný oluþturan her harfi Cennetin Kevser ýrmaðýnda yýkamayý düþlüyorum...

Ayazlarýn elini kolunu sallayarak gezindiði zemherilerde dudaklarýnýn üþümüþlüðüne bir yudum alevi serebilmek için devasa yangýnlarý sýrtlamýþtým yüreðimin kamburuna. Hatýrladýn mý ? Ya da kirpiklerinin ýslaklýðýna bir avuç güneþi sürebilmek için en mahzun halimle mevsimlerle kavgaya giriþmiþtim. Hatýrladýkça gülümsedim, gülümsedikçe seni aradým nefesimin tek kiþilik duraklarýnda.

Rüzgarýn saçlarýný usul usul okþayýþýný, Nisan yaðmurlarýnýn kurak çöllerine nazlý nazlý yaðýþýný izledim durdum uzaklardan. Sen farkýna bile varamazdýn. Kýskanýrdým seni. Tenini terinden, gözlerini kirpiklerinden kýskanýrdým seni. Kýskanç biri olduðumdan deðil sevgili. Söylesene bana sevgili; gece vardiyasýndan yorgun dönen yýldýzlarýn kirpiklerinde dinlendiði o Meleksi yüreðini kim kýskanmaz ki sevgili....

Biliyorum bir yaðmur sonrasý üzerine gökkuþaðýný giyinip kurak topraðýma süzüleceksin. Güneþi gözlerine serip soðuk gölgelerime düþeceksin. Lakin gelmesen de korkmuyorum artýk. Neden diye sorma sevgili. Ben, sen olmuþken; kendimi yüreðinden hayata ödül diye býrakýlan bir nefes bilmiþken korkmuyorum gidiþini yüreðime söylemelerinden sevgili. Korkmuyorum yokluðundan. Bir yudum sevginle yaþýyorken, dudaklarýnýn þefkatine sýðýnmýþ bir izmarit olmuþken korkmuyorum gelmeleri ertelemelerinden sevgili..

" Sendeki " beni " öldürebilirsin lakin bendeki " seni " asla ! "

26.07.2006

Ýsmail Sarýgene

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: busesevgi / Ýzmir/Türkiye
19 Eylül 2006
yazýyý okurken hayal alemine daldým.o aný yaþadým.yüreðindekileri öyle güzel kaleme alýyorsunki.herþey bir yudum sevgi için.

:: bu adam bu iþi biliyor
Gönderen: özer yelin / Adana/Türkiye
29 Temmuz 2006
içindeki duyguyu kendi yaþamýyor paylaþýyor insanlarla onla biz hayallere gidiyoruz sevgiyi hatýrlýyoruz bence bu adam sevginin peþ para etmedigi dünyamýzda sevgiyi hatýrlatýyor bizlere

:: Yüreðinize saðlýk...
Gönderen: Safiye Karaaðaç / Ankara/Türkiye
27 Temmuz 2006
Yazýlarýnýzý her okuduðumda, gözlerim doluyor ve yazýnýn devamýný okumak için biraz beklemem gerekiyor, gözyaþlarýmý engellemek için!... Yüreðinize saðlýk, kaleminize saðlýk olsun...

:: selam
Gönderen: nalan gök / kayseri/Türkiye
26 Temmuz 2006
Yüreðinize hiç ayazlar, zemheriler gelip yerleþmesin umarým. Sevgi dolu kalbinize ve kaleminize saðlýk.Nalan

:: seni aradým nefesimin tek kiþilik duraklarýnda.
Gönderen: levent saral / Ýstanbul/Türkiye
26 Temmuz 2006
''Hatýrladýkça gülümsedim, gülümsedikçe seni aradým nefesimin tek kiþilik duraklarýnda.'' Büyük keyifle okudum..Ýmgeler alýp yürümüþ satýrlarýn gerdanýnda..bir öðlen sonuna yakýþtý bu yazý..bu gece uzun olacaða benziyor..sevgilerimle




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.