..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kötü bir barýþ, iyi bir savaþtan daha iyidir. -Puþkin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




3 Aðustos 2006
Gözlerin Cennetimin Tek Iþýðýydý  
ismail sarýgene
Dudaklarýndan süzülen sigara dumanýn arasýnda ben gökyüzünün en güzel bulutlarý seyrettim. Gülüþlerinde hep " sevgi Cennetinin " gökyüzüne kanatlanan kelebeklerini gördüm, gözyaþlarýnda ise kendimi ve ezikliðimi gördüm. Yetimliðimi senin yüreðinde unuttum..Lakin artýk susuyorum. Kelimeleri yüreðimde ezip son kez susuyorum. Dilime senli anýlarýmý yüreðime gömüp varlýðýnýn huzuruna gidiyorum.. Bu aþkýn sevaplarýný sana býrakýp günahlarýný sýrtýma giydirip seni " sensiz " yaþamaya gidiyorum.


:AIAD:
"Koynunda can verecek hasretime son satýrlarým..."

Sevgilim, son kez yüreðimi parmak uçlarýma býrakýp seni ve kendimi yazýyorum. Gözlerin, Cennetimin ýþýðýydý.Yüreðin, yüreðimin dile gelen satýrlarýydý. Ama sen beni " duygularýný sömüren adam " olarak bil ne olur. Sana yazdýklarýmý, dilsiz adamýn " þair " olma yolunda daha yükseklere çýkmak için bir merdiven olarak gör. Lakin ben seni " sen " diye sevdim. Sevgimi adadýðým kalbini bir oyuncak kadar deðersiz bil. Lakin ben seni " gözlerine Cenneti sakladýðým " , yüreðine " yüreðimle dokunduðum nefesim" olarak bileceðim..

Seyret sevdiðim beni ; dizlerinde kýrýyorum seni " sana " yazan kalemimi . Hayatýmýn hiçbir karesinde sevgiye dair bir tek kelimem olmamiþti. Hiçbir zaman da olmayacak. Hep dört duvar yalnýzlýðý olacak yüreðimin sahillerinde. Yusuf' un düþtüðü kör kuyularýndan kova kova hasretini çekeceðim kanlý ellerimle..Bak son kez yazýyorum sana ve hayata dair. Suskunluðun soðuk kurþunlarýný öpüp sensizliðin içinde kaybolacaðým birazdan. Dilimdeki kelimeleri son kez öldürüp yüreðime suskunluðu öreceðim. Karanlýðýn içinde gözlerinin aydýnlýðýna serilen yýldýzlarý bekleyeceðim ölümün soðuk gecelerinde..

Artýk dudaklarýma sürdüðüm acýyla sesinin ve yüreðinin sessizliðinde karanlýklara kulaç atýyorum.Taþ dibeklerde dövüyorum içimdeki ezikliðin kanlý dudaklarýný..Yüreðime ektiðim umut tohumlarýný ellerimle kanata kanata söküyorum. Biliyorum hiçbir zaman gelmeyeceksin. Ben seni bir gün bana gelmen için sevmedim. Seni, uzaklarý yakýnlaþtýran rüzgarlarýn avuçlarýndaki sýcak gülüþünü sevdim. Dilinde bir kelime olmak için uðraþtým durdum. Bilmiyorum adýmý bir yerlerde gördüðünde yüreðinde neler hissediyorsun bilmiyorum lakin sen bende hep söylemediðim kelimem olarak kalacaksýn. Sana hiçbir zaman söylemediðim " Kadýnýmsýn " kelimesini ezip duracaðým sensizliðin kanayan saatlerinde. Oysa gecenin suskunluðunu yüreðimle bozup bu kelimeyle uyandýrmak isterdim uyuyan kirpiklerini. Bir kelebek gibi sessizce gelip yanýna saçlarýn arasýndan kulaðýna " kadýným " diye usulca fýsýldamak. Ben seni her gece bu hayalle aracaðým yüreðimin sen kokan köþelerinde..

Gülüþünü " güneþim ", gözyaþlarýný " yaðmurum " bildiðim yüreðine yüreðimle bir kez bile öpememek..Ne acý, ne ýzdýrap.. Bir kez bile ellerinin sýcaklýðýnda sevgi kokan naðmelerini sana söylememek. Bir kez bile dizlerinin yumuþaklýðýna sarýlýp bir kütük misali aðlayamamak.Ne acý, ne ýzdýrap..Þimdi acýlarýný yükleniyorum giderken. Bu satýrlarý okurken " gitmek kelimesini söyleyen sendin " diye söylendiðini duyar gibiyim. Gidiyorum lakin senden öteye, yüreðinden öteye gitmiyorum. Sadece ölümsüz sevdanda susuyorum artýk. Bastýðým her adýmda senin izlerin olduðunu düþünüp seni aramak türkülerin kan kokan satýrlarýnda.

Yokluðunu üzerime giyinip yüreðimin duvarlarýna hayalden resimlerini koyuyorum þimdi. Gülüþün sýcaklýðýný seriyorum odamýn soðuk duvarlarýna. Ve sana yazdýðým þiirlerini yataðýmýn baþ ucuna koyup her gece yatmadan önce her satýrýnda seni solumak için.Gecenin dizlerine eðilip gözyaþlarýmla senin mutlu olman için dualara sarýlmak . Bir nefes kadar uzaktaki sana yapabileceðim tek þeyim; dualara sarýlýp sevdiklerinle mutlu olmaný dilemek..Senin mutlu olduðun sürece ben yaþayacaðým gülüm.. Sen gülümsedikçe ben nefes alacaðým.. Oysa bakýp bakýp sabahlara kadar aðlayabileceðim ne resmin ne de gülüþün var baþ ucumda..Lakin hiçbir zaman pes etmedim. Yokluðun katransý gecelerinde karanlýk odamýn içinde aradýðýn zamanlardan kalma çaðrýlarýnýn geçmiþ tarihlerinin yetinmeyi bildim. Yolladýðýn mesajlarý tekrar tekrar okumak ve senin ellerinden yüreðime yollanmýþ kelimelerin arasýnda seni solumak. Adýný yazan her kelimeyi gözyaþlarýmla yýkayýp bir kez bile gerçek hayatta göremediðim gözlerini hayal etmek. Ýþte bir yudum sevgin..Ýþte ben...

Seni yýkýk bir yüregin en saðlam parçalarýyla sevdim. Geçmiþin kanlý izlerini senin yüreðinle silmek için deðil; ben senin gülen yüzünü, sýcak gülüþünü sevdim. Duygularým hep yarýmdý lakin senin yüreðinle tamamladim içimdeki yarýmlýðýmý. Senin gönül güzelliðiyle örttüm çirkin suretimi..Hiçbir zaman kavuþmayacak olsak da seni sevdim ben..Ellerini bir kez olsun tutmayacak olsam da avuç içlerindeki ter olmayi yeðledim hep. Susuz dudaklarýmý düþlerimde ezip bir yudum sevgini kana kana içtim. Dudaklarýndan süzülen sigara dumanýn arasýnda ben gökyüzünün en güzel bulutlarý seyrettim. Gülüþlerinde hep " sevgi Cennetinin " gökyüzüne kanatlanan kelebeklerini gördüm, gözyaþlarýnda ise kendimi ve ezikliðimi gördüm. Yetimliðimi senin yüreðinde unuttum..Lakin artýk susuyorum. Kelimeleri yüreðimde ezip son kez susuyorum. Dilime senli anýlarýmý yüreðime gömüp varlýðýnýn huzuruna gidiyorum.. Bu aþkýn sevaplarýný sana býrakýp günahlarýný sýrtýma giydirip seni " sensiz " yaþamaya gidiyorum.

Zamaný durdum gözlerinde.Takvimleri ise senin geldiðin güne döndürüp kýrýyorum kalemimi. Ayak uçlarýna daðýlan parçalarýný toplama ne olur. Kýrýlan her parçada canýmdan bir parça olacak. Ne olur dokunma, kanamasýn ellerin, incinmesin yüreðin. Bir umuttu gözlerin þimdi kan olup akýyorum gözbebeklerinden topraða..Gidiyorum seni " sensiz " sevmenin de olduðu kör uçurumlara. Karanlýðýn içinde bir gözlerin ýþýyla yaþamaya gidiyorum. Senin duygularýnda doyduðumu, baþka tenlerin þehvet yüklü günahlarýnda sahte aþklarý solduðumu düþün. Oysa ben seni bir yudum sevginde yaþamaya devam edeceðim. Senden öte, yüreðinden öte hiçbir yere gitmiyorum aslýnda. Lakin senli kelimeleri yazan yüreðimi kýrýp suskunluðumda seni solumaya gidiyorum. Þimdi dillerim lâl ve ömür boyu susuyorum..

.......
Seni daha çok sevmek için
Kýrýyorum kalemimi.
Her parçasýnda sevgimi haykýrmak için
Kýrýyorum kendimi..
Bu aþkýn sevaplarýný sana býrakýp
Günahlarýný sýrtýma yüklenip
Suskunluðuna boyun büküyorum..

Beni, baþka tenlerin
Terli vücutlarýnda arama sevgili.
Ya da seni anlatan satýrlarýn
Sevda kokulu kelimelerinde..
Beni bulmak istersen;
Ben aldýðýn nefeste,
Dokunduðun yüreðindeyim sevgili..

3 Aðustos 2006 18.58





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.