..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Unutulamayan Dönemler > fatmagül Akman




12 Aðustos 2006
Bitti... M  
Üsküdar Yandý... M

fatmagül Akman


Üsküdar Yandý... M


:AIGI:
Bir tren görüntüsü gördüðüm. Adýmlarýmý uzaklaþtýran sana yakýnlaþtýran bana varlaþan bir tren. Saçlarýmýn siyahý þapkamýn altýndan baktým. Ýstemeden bir gülümseme hali, memnuniyet zarifliði ile merdivenlere ilerledim. Aþaðý inmek heyecanlandýrdý beni. Saatin hangi çeyreðindeydim bilmiyorum. Günlerin ismini unuttum. Ýçinde bulunduðum gün bayramýn arifesinde olduðumu söyledi. Mekaný sordum, kocaman bir iç geçirdi kocaman deniz.

Merdivenler bitti. Denize bu kadar yakýn olmak masmavi bir koku duymak, martýlarý izlemek uzaktan, güvercinlerle yarenlik etmek , bir telefon beklemek, beklenmek dalgýnlýðýma sebep oldu. Uyur ile uyanýklýk hali bu olsa gerek. Heyecanýma karýþtý vapur sesi.

Uyku bitti. Kara köye gideceðini avazý çýktýðý kadar baðýran adamýn belliydi halinden, yorulmuþtu þehir gibi. Sigarasýndan belliydi tiryakiydi, hem þehre hem nikotine. Ýkisinin arasýnda ki fark þehir sigara gibi kulak arkasý edilmiyordu. Yakýlamýyordu bir kerede. Yürek gibi yanmýyordu, yaþanmýyordu yalnýz.

Yalnýzlýk bitti. Heyecanýmda onunla birlikte gitti. Sanki her zaman bu þehirde yaþýyormuþum gibi kollarýmý sallayarak geziyorum sahilde, sanki ben bu þehirde kendimi kaybetmek istiyormuþum gibi. Hiçbir yüz tanýdýk gelmiyor, tanýdýk kimseyle yüzleþmiyorum. Saçlarýmýn siyahý þapkam var yanýmda, görünen aðýr yüküm çantam sýrtýmda, açlýðýmý unutmak için küçük büfenin sahibinden aldýðým kaþarlý tostum elimde; Yýllar sonra baþka bir ruh haliyle geldiðim þehir bir baþka duruyor karþýmda, yürümek ve anlamak istiyorum.

Açlýk bitti. Geceye teslim olan þehir insan yapýmý fani ýþýklarýna teslim oldu. Ýskelenin karþýsýnda beni her þeye doyuran yýllarýmý ve sýcak tostumu unutmak istedim. Kocaman denize, yalnýz bir kuleye, ve kahramanýmý taþýyan yüreðime teslim olmak istedim. Bir hayalin binlere ayrýlan parçalarýnda kaybetmek istedim kendimi. Gerçeðin yanýnda hayalin çare bulunmaz yanlarýna merhem olmak istedim. Keskin kýlýçlarýn siyahi bakýþlara varan keskinliðini bilemek istedim. Hayalimin gururla örülmüþ kuleye hapsedilmesini izledim.

Hayal bitti. Yar diye dilime dolanan bir þarkýyý hatýrladým, sonra bir þiirin kanýma dokunan halini yaþadým. Okumak deðil yaþamak oldu zaman. Vapur sesine karýþan gözyaþým kalmadý bana. Kulak arkasý edemediðim þehir yüklü bir söz kaldý sadece. Hatýrasý geride býraktýðým kule kadar yabancý, beni taþýyan su gibi akýcý...

Su bitti. Aydýnlandý þehir, zamaný ve bulunduðum mekaný daðýlan ruhumda toplamaya çalýþtým. Yine gülümsedim bu defa inadýna deðil, adýmý yanaþtýrdým yüzüme. Hayalime eklenmeyen gülümsemeni hayal ettim. Sonra yine bir þiir halini yaþadým, ellerine dokunup :
” Benim sevmeye engel evcil acýlarým vardý” .

Acý bitti. Bayram sabahýna biten ne varsa onunla baþladým. Önce geceyi yitirdim gözlerinde, sonra kocaman bir denizi akýttým içime. Þehrimin bayramýný kutladým. Beyazýt meydanýnda ezanlarla kaldýrýp ellerimi duaya durdum. Ýnancýn bayramýný kutladým. Yazdýðým her kelime sevgiyi kendime itirafým oldu. Sevgimin bayramýný kutladým.

Bayram bitti. Soðuk yemiþ tren camlarý gibi durgunum. Bedenime sýðdýramadýðým bir haykýrýþýn kurbaný olmadým. Feryadýma þehrim tanýk olsun istemedim. Oysa avazým çýktýðý kadar baðýrmak isterdim tiryakisi olduðum þehre : “ seni.....

Sen gittin.

Bitti… m



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn unutulamayan dönemler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hoþgeldin Çocuk…
Özlemek Nasýl Biter Meleðim?
Gereði Düþünüldü!
Usta (Büyükbabam'a... )
A_damýn Þ_ivan K_rallýðý
Güvercin Gerdanlýðý
Þimalsiz

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hey Yar Limin
Üç Vakit…üç Hece…üç Taþ…
Susuþlar'dan Duyulanlar
Sobe!
Siren Sesi Bu; Bana Ayrýlýðýn Hediyesi
Son_bahar
Sarý Papatyam
Canýn Sað Olsun


fatmagül Akman kimdir?

—Hiç mi? Deðil aslýnda. —Ben mi? Aramaktayým kaybolduðunda. —Hal mi? Sormaktan utanýrým. —Gel mi? Bulan mekân sorgusunda. —Renk mi? Araf ta saklandý.

Etkilendiði Yazarlar:
Murat baþaran,Sadýk yalsýzuçanlar,Senai demirci,Ayþenur menekþe.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © fatmagül Akman, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.