..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dilerim, tüm yaþamýnýz boyunca yaþarsýnýz. -Swift
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Levent Saral




17 Aðustos 2006
Merhaba - I - (Benden Size Zarar Gelmez)  
Levent Saral
Merhaba !


:BFFD:
Merhaba !
Þimdi nasýl baþlasam / nasýl söylesem, hangi kenarýndan ýsýrsam, taze ekmek kokan kelimelerin.
Hani olur ya bazen, donar ya gözler, baþlar ya bazen ne söylesemler, ne düþlesemler. iþte öyle bir þey. Merhaba !

Sen ki; açýk denizlere pupa yelken. Sen ki; okyanus mavisinde saklanmýþ aþk kokan þehrinle, kýyýlarýmda seviþen !

Umutlarýmýn eylül martýsý, fýrtýnalarýmýn harabe sýðýnaðý,rüyalarýmýn yaramaz kaçaðý, Asos'un sonbahar sarýmtýraðý. Merhaba !

Sen ki; kumral saçlarýnda tel tel idamlar yumaðý. sen ki; efes'in, aspendos'un ten kokan topraðý. Merhaba, kordon kaldýrýmlarýnýn cilveli kaçaðý. Açlýðýmý bastýran ekmek arasý soðaným, sýcak çorbam, düþlerimin yaþ kokusu bulaþmýþ yastýðý.

Sen ki; damaðýmda kalan anason tadý. Sen ki, göz pýnarlarýmda vanasý açýk hasretim, dolu dolu bulutlarým, yaðmayan buðulu hava ! kasvetim. Merhaba ! son þansým, hayata verdiðim rüþvetim.

Gecelerimin çingene kýrmýzý uykusuzluðu,aç yüreðimin tamahkar yolsuzluðu, hapishane kokulu efkarým.
Taþ duvarlarýmý yeþerten sarmaþýðým. Aðzý raký kokan Neyzen sokaðým, avuçlarýmda saklý, memleket topraðým.

Sen ki; yokluðu içimin boþluðu. Sen ki; yürek koyaklarýmý darmadaðýn eden lodosum. Sen ki; albatros gecelerimin yaþlara dolanmýþ yumaðý. merhaba çiðer parem ! amansýz sorgularýn tutanaðý. Merhaba duman gözlüm ! merhaba. Öyle acý veriyor ki hasretin, yokluðun tenime sokulmuþ kýymýk sýzýsý. Son bakýþýn saplanmýþ yüreðime ! hançer. Merhaba ! tüm hesaplaþmalarýmýn arkadan dolaþan býçaðý.

Sen ki; güvercin kanatlý mavim. Sen ki, balaban acýlarýnda sabrým, cesaretim. Sorgularda kendime nefretim, çözülmüþlüðüm, ispiyon ruhum. Kendi isteðimle imzaladýðým en son ifadem. Sen ki, demir parmaklýklar ardýnda ki gül bahçem. Merhaba özgürlük aþkým ! merhaba.

Yanaðýmda otuz yýlýn þamarý ! beþ parmak. Sahtekar aynalarda kendimi aldatmýþlýðým, yüzüme tükürmüþlüðüm, balon gençliðim, amansýz yollarýnda sürünmüþlüðüm, bulamadýklarým. Acýyan yaralarýmýn tuzu, kavþaklarýný teðet geçtiðim, umursamazlýðým ! merhaba.

þimdi kancýk bir þeytan ki içimde ! oynak. Ha desem önümü kesecek, ha desem beni ortadan ikiye bölecek. Seviyorum ulan diye haykýrsam, dudaklarýmý mühürleyecek. merhaba yaralarýmýn neþteri, tek sen kaldýn, ölüm rengini yeþile çevirecek.

Ah ! dikenlerime inat filizlenen masti çiçeðim. Bir bilsen neler çektiðimi, bir bilsen, sesini her duyduðumda gözlerimin bulut gibi nasýl da dolduðu. Gururumdan içime aðladýðýmý, bütün nehirlerin yüreðime aktýðýný. Kendimi sýkarak, dudaklarýmý kanatýrcasýna ýsýrdýðýmý ! bir bilsen, her gece saçlarýmda hazan yaþadýðýmý. Ah seher bakýþlým ! bir bilsen, içimde koca koca kayalarýn ortadan çatladýðýný. Merhaba ! rodos'un, girit'in göçmen kuþu. Bir bilsen leylek gagasýnda düþlerimin göçe kanatlandýðýný.

Þimdi geçmiþimin üzerine serdim, kýyýlarýma vurduðun azgýn dalgalarýný. Þimdi tuzlu yorganlar altýna gömdüm, bilmediðin acýlarýmý. Dikiþleri sökülmemiþ, yaralý bir yürekle geliyorum sana. Dokunsan kanayacak. Ýðreti parkasý altýnda, buz kesmiþ elleri, titreyen dudaðý ve macerasýyla, avuçlarýmda küf kokan Marmara’yý akýtýyorum sana. Bozkýrlarýna kanat çýrpýyor umutlarým. Merhaba, beyaz martýlarýn kaybolduðu mavi özlem. Kanatlarýmda Ýstanbul kokusu, ayaklarýmda bir senin çözeceðin düðümlerle geliyorum sana. Hadi ! özgürlüðü ve gökyüzünü tanýt bana.

Ah bu yürek, sen bilmezsin ! neye niyet. Kendi kendine kýzarmýþ iþte nemrut, bakma sen, aldýrma sen.
Her hazan tehlike saçar zakkum yapraklarý, dokunma sen. Kanma yeþil damarlarýma. Gördüðün gibi mavi deðil bakýþlarým. Hüznün kovanýna banýlmýþ iki dilim ekmek parçasý ! dudaklarým. merhaba annemin elleri, senin kadar somut deðil yaþadýklarým.

Bildiðin gibi deðil, duyduðun hiç deðil. Kaskatý ! kocaman bir kaya, soðuk ve benizsiz, anlatacaklarým.
Bakma sen bana, yazdýklarým deðil inandýklarým. ilk kez bu denli yüzleþiyorum kendimle, bu denli açýk ve net olarak yani!! Bundandýr çözülmem ! kadehlerde gidip gelmem. Bundandýr seni sen olmadan sevmem, kendime direnmem. Merhaba derken, titremem, önünde eðilmem.Ah ayalarýmý kavuran ateþim, yüreðime akan magma. Tenimi çorak topraklara çeviren kýzýl yaðmurlarým, dolu damlacýklarla beslenen pýnarlarým. Bundandýr, daðlarý delen feryatlarým.

Þimdi uçuyorum bozkýrlarýnda. Önümde salýncak düþlerim. Kapatýyorum içimde parazit yapan eski radyolarýmý. Yeni þarkýlar, hasret kokan nakaratlar dilimde. Mor bir gül býrakýyorum kapýna, kýrmýzýya dönsün teninde.


Levent Saral / DEVAM EDECEK



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yüzleþme kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Her Gün Yarýndýr Aslýnda
Bu Sen Misin!
Bazý Akþamlarý Olmalý Ýnsanýn
Küçük Kýz
Merhaba - II - (Benden Size Zarar Gelmez)
Beni Sana Satýyorum!
Siz mi Bizsiniz Yoksa Biz mi Siz?
Merhaba - Son - (Benden Size Zarar Gelmez)
221'inci Mektup
Bana Bir Türkü Çalsana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Yinede Seviyorum de Gülüm...
Arayan Olursa Sendeyim
Gelseydin Bilirdin Elbet
Kelimeleri Kirleten Bir Mektup Gibi
Þizofrenik Travmalar
Ýstanbul Senin Olsun / Martýlar Benim!
Aþký Yaþamakta Deðil Mesele / Satmamakta Bütün Mesele
Yanlýþ Çiçek Yanlýþ Saksý
Gel Bul Beni
Öleceðim Uðrunda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevdim mi Dedin..! [Þiir]
Yerden Kaldýr Yüzümü [Þiir]
Aþk Mý..? [Þiir]
Binlerce (Seni Seviyorum) Borcum Vardý Sana! [Þiir]
Bitecek Elbet [Þiir]
Mavi Yüzünden Düþer Ömrüm [Þiir]
Hayat Bazen O Gündür [Þiir]
Sen Benden Hiç Gitmedin [Þiir]
Yürek Ayarý [Þiir]
Benden Seni Alamazsýn [Þiir]


Levent Saral kimdir?

Sakin bir sahil kentinde doðrularýný arayan biri

Etkilendiði Yazarlar:
............


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Levent Saral, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.