..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyanýn her tarafýndan öðretmenler insan topluluðunun en fedakâr ve muhterem unsurlarýdýr. -Atatürk
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > Gülþen ÖZALTAN




23 Aðustos 2006
Delilik  
Gülþen ÖZALTAN
delilik öyle korkulacak birþey deðildir, buna sýðýnýr herþeyi yapabilme özgürlüðü edinirsiniz...


:BFEC:

Bu sabah iþyerimin camýnda kaldýrýmda uyuyan bir sokak adamý manzarasý var...
Hiçkimseye aldýrmadan derin bir uykuya dalmýþtý. Baþýný yasladýðý çuvalýnda kuþtuyu yastýkdaki kadar rahat uyuyurdu. Onun kimseye aldýrdýðý yoktu, aslýnda insanlarda pek aldýrmýyorlarda, sadece sabah sabah bununda ne iþi var gibi çaktýrmadan bir bakýþ fýrlatýp, biraz uzanðýndan gidiyorlardý. Adamsa hiçkisenin farkýnda deðildi bile, habire daha rahat bir pozisyon alýyordu. O, kimseye aldýrmýyordu, þöyle beyninin içine süzülüp rüyalarýna konuk olsam, acaba rüyalarýnda gerçekte yaþadýklarýndan farklý ne yaþýyordu?...

Telefonum çaldý ve ben iþimi yapmak için uzaklaþtým bu düþencelerimden. Telefonu kapattýðýmda ise o uyanmýþ ayakta birþeyler yapýyordu. Kaldýrýmda bir ýslaklýk gördüm, hayýr caným sokakta aleni çiþini yapmýþ olamazdý! Her halde bu kadar da delirmemiþti!..

Sonra farkettim ki, adamýn elinde bir pet þiþe elini ve yüzünü yýkýyordu. Temizlenmesede, temizlik bilincini yitirecek kadar delirmemiþti henüz. Üstelik pislikten renginin ne olduðu anlaþýlmayan bir havlu çýkardý çuvalýndan ve kurulandý.

Bir sigara yaktý, öyle keyifli bir hali vardý ki...

Adam tahminen 40 yaþlarýndaydý, hafif saçlarýnýn yan tarafý dökülmüþtü, saçlarý hala koyu kumraldý, fakat sýrtýnda öyle bir kambur vardý ki, sanki doksan yaþýndaydý. Dünyayý sýrtýnda taþýmaktan bu hale gelmiþ bir izlenim yaratýyordu.

Biraz sonra çuvalýný sýrtýna atýp, aðzýnda sigarasýyla iþyeriminin olduðu yöne doðru karþýya geçti. Temizlik görevlilerinden bir tanesi bahçeyi suluyordu, durdu pet þiþelerini doldurdu, sigarasýndan derin bir nefes aldý. Kamburundan zor kaldýrdýðý baþýyla iþlerimin camlarýna baktý ve yoluna devam etti.

Aklýma Freud'un bir lafý takýldý ardýndan; "Bizler gri ve grinin tonlarýyýz, beyaza yakýn olanlarýmýz ise çok azdýr" diyen. (laf aramýzda, ben beyaz olan birini hiç görmedim.)Nedense hiç birimiz deliliðimizi kabul etmeyiz. Bense ederim, haksýzlýðý uðrayýpta kýzdýðým zaman deliye dönerim, delirecek kadar düþünürüm, deli kitap okurum, deli þeyler yaparým, delice severim, deli özlerim mesela...

Aslýnda bu delirmek fena birþey deðildir, dünyanýn iþlerinden uzaklaþtýrýr insaný. O, adamla aramýzda ki fark , o deli olduðunu bilir ve yaþar. Bizse inkar ede, akýllý gibi yaþadýðýmýzý sanýrýz. Hangimiz daha dürüstüz?..

Delilikten söz açmýþken, aklýma kimin söylediðini bilmediðim bir söz geldi: "Bu dünyada bir çocuklar, birde deliler mutludur." diyen. Çocukluk geldi geçti, insanýn deliresi geliyor, ne yalan söyleyeyim...



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayat Öykünü Kendin Yaz
Sevginin Gücü

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sevgi Bitermi? [Þiir]
Bir Dosta [Þiir]
Dostum [Þiir]
Ýstanbul [Þiir]
Bildim Seni [Þiir]
Senden Uzak [Þiir]
Özlem Yangýný [Þiir]
Tükettin [Þiir]
Hasret [Þiir]
Ýnsan Yok Olur [Þiir]


Gülþen ÖZALTAN kimdir?

Ýnsan olmak zor ve ben 38 yýldýr olmaya çalýþýyorum. Bu yolda pek çok bilgi edindim, pek çoðunu deneyimledim, kitaplar benim en iyi rehberlerim oldu, yazmak benim için vazgeçilmezim. Okumadan ve yazmadan hayatým eksik kalýr. öðrenmek ve düþünmek sonrada zamaný gelince onu hayata geçirmek en büyük eylencem. Denemediðim hiç bir bilgiyi kimseye tavsiye etmem.

Etkilendiði Yazarlar:
pek çok bilgi var, hiç kimse herþeyi bilemez, ben ihtiyacým olan ve ilgi alanýma giren tüm yazýlarý okurum, o nedenlede þu yada bu yazardan etkilendim diyemem hepsinde benden bir parça bulurken, aslýnda bende eksik ve yanlýþ olanlarýn peþine düþerim.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Gülþen ÖZALTAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.