..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Çocuklarýn eðitimi, zaman kazanmak için nasýl zaman yitireceðimizi bilmemiz gereken bir meslektir. -Rousseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > SERAY ANIL




23 Aðustos 2006
Beklemek Ne Zor Þey Bilir misin?  
SERAY ANIL
Sonunda gelmiþti beklenen, hayallerinin en güzel yerinde gelmese olmazdý zaten...


:CCDG:
Her zamanki gibi yine önce gelmiþ onu beklemekteydi, beklemek zor mu zordu ama en azýndan onu beklemek ondan haber beklemekten kolaydý. Pek sýk görüþtükleri söylenemese de görüþmek için hep ayný mekaný seçerlerdi, böyle birþeyin ikisi için de büyük bir anlamýnýn olmasý na kadar da ilginçti. Buluþmayý seçtikleri çay bahçesi o gün yine boþ denebilecek kadar tenhaydý, Boðaz’ý en iyi gören masa olduðuna inandýðý kýrmýzý örtülü kare masayý seçti -yuvarlak masalari sevmezdi- ve Boðaz’ý saðýna alacak þekilde oturdu. Aslýnda Boðaz’a karþý oturmayý severdi, ama bu günlük böyleydi iþte. Hemen bir çay söyledi kendine, çayla birlikte bir de sigara yaktý ve çayýyla sigarasýnýn dumanýnýn birbirlerine karýþýþýnýn buruk tadýna varmaya çalýþtý; bu ruh haliyle de ne kadar varabilecekse… “Mutlu olmak varken bu dünyada, geceler geldi dayandý kapýmýza… Olduk acýmýzla sarmaþ dolaþ, bekledik düþümüzle koyun koyuna…”* diyordu hoparlörden yükselen ses… Geceler miydi dayanan kapýsýna yoksa o mu bilerek ve biraz da isteyerek davetiye çýkarmýþtý kara gecelere? Karabasan gecelere… Düþündü... Çözemedi... Boðaz’ýn sularý Marmara Denizi’ne doðru telaþla akmaktaydý, Marmara Denizi olmak Ýstanbul Boðazý olmaktan daha mý güzeldi sanki… “Bilinmeyenin karþý konulmaz çekiciliði iþte” dedi kendi kendine. Boðaz’da dalgýnca dolaþan gözleri bir ara Boðaz’ýn telaþlý sularýyla ayný yöne akmakta olan bir yük gemisine takýldý, kimbilir hangi limana demirleyip yüklerinden kurtulacaktý… Yüklendiði tüm dertleriyle birlikte kendini denizde umutla salýnan küçük bir gemiye benzetti; günler, geceler boyu mavili, siyahlý denizler geçtiðini ve sonunda bir limana demirleyip tüm dertlerini limana döküp dertlerinden arýndýðýný hayal etti. Ve belli belirsiz “Ne yelken ne yel, köpüklerde kaybolayým, deliyim... Peþimde rüzgâr, ne yaðmurlar dost ne bir kýyý var, deliyim... Düþlerim kaldý, yalnýzým düþlerim kaldý, deliyim... Kime sorsam dönüþüm yok...”** diye mýrýldandý. Eskiden olsa düþlerini gülümsemesi tamamlardý, ancak bu kez öyle olmadý; günler, ne günü aylar olmuþtu gülmeyi unutalý.

Sonunda gelmiþti beklenen, hayallerinin en güzel yerinde gelmese olmazdý zaten.

“Beklemek ne zor þey bilir misin?” dedi ona. “Hele bir de boþa beklediðini biliyorsan yine de beklemekten kurtulamýyorsan hayaller tekrar tekrar nasýl yýkýlýr, ruh nasýl da sýkýþýr bilir misin?” dedi sonra.

“Bilirim ama…” dedi o da. Sustu… Tamamlayamadý cümlesini, sesindeki titremeyi gizlemek gibi anlamsýz ama güçlü bir zorunluluk hissetti.

“Beklemek nasýl çalar bekleyenin uykularýný ve nasýl da yorar insaný bilir misin?” dedi ona. Bakýþlarýný kaçýrdý, gözlerinden akan telaþlý yaþlardan utanmýþtý.

Sadece “Bilirim” dedi o da fýsýldarcasýna.

“Gülmeyi unuttum, aðlamaktansa artýk yoruldum” dedi ona birbiri ardýna yuvarlanan gözyaþlarýný bastýrmanýn bir fýrsatýný bulduðunda.

“Ben de seviyorum seni aslýnda” dedi o da ve kocaman açtýðý gözleriyle etrafýna bakýndý þaþkýnca.

“Ne kadar çok bekledim seni… Ne kadar çok…?” dedi ona. “Sevginin benim için bir anlamý yok artýk, üzgünüm…” dedi sonra. Gerçekten öyle miydi acaba???

Sadece “Pekala” diyebildi o da. Baþýný kýrgýnca öne eðdi, kýrýlmaya hakký var mýydý sanki?! Gizlemeye fýrsat bulamadýðý birkaç damla gözyaþý gözlerini terk etti ve masa örtüsünün sýcaktan kavrulan yüzeyinde yitip gitti.

“Senle ben olabilirdik belki; ama sen, ben ve onlar olamayýz asla” dedi ona.

Sadece susabildi o da. Belli belirsiz baþýný salladý, ne demek istediðini çok iyi anlamýþtý.

“Herþeyinden vazgeçtim sevdiðim… Senden, ellerinden, sesinden, gülüþünden, herþeyinden vazgeçtim… Bir tek gözlerinden geçemedim…” dedi ona.

Uzak bakýþlarýný dalgýnca kaçýrdý. Yalnýz “Ýnsanoðlu iþte…” diyebildi o da. Gözlerini, uzak ve silik bir görüntüyü kirpiklerinin arasýna sýkýþtýrýp yakalamak istercesinde kýstý. Cümlesini yine tamamlayamadý; ancak bu kez nedeni titreyen sesi deðil, iç içe geçip dolaþmýþ düþünceleriyle duygularýydý. Aklý öyle karýþýktý ki ne demek istediðini kendi de tam olarak anlayamadý.

Uzun ve anlamlý bir sessizlik kapladý her yaný…
Neden sonra ayaða kalktý, masanýn üzerinde ölü bir kelebek gibi durmakta olan çantasýna uzandý. Dönen baþýna ve titreyen bacaklarýna aldýrmadan kendinden emin “Hoþçakal” dedi ona.

Kalktý, sarýldý ona; göðsüne sýmsýký bastýrdýktan sonra “Göðsüm yarýlsa da…” dedi o da. Her zamanki gibi sözlerini tamamlayamadý ama.

“Kýymeti yok biliyorsun” dedi ona. Gerçekten de yok muydu acaba???

“Biliyorum” dedi o da. “Ama…” dedi sonra. Belki bu kez cümlesi noktasýna kavuþacaktý ama kavuþacak zaman tanýnmadý onlara.

“Elveda” dedi ona.

“Yapma nolursun” dedi o da. Ve öylece kalakaldý koskoca dünyanýn ortasýnda.
Yoktu… Yoktu… Mutlu aþk yoktu bu dünyada…

Hoparlördeki buruk ses “Söylenmemiþ sahipsiz bir þarkýyým... Git dersen giderim… Kal dersen kalýrým…”*** diyordu… Kal diyeni yoktu… Gözyaþlarýný artýk tutamýyordu, zaten tutmak da istemiyordu… Gidenin arkasýndan bakakalmak çok zordu… Baþka çaresi yoktu, o da gidiyordu… Giderken “Ýnsanoðlu iþte…” deyip duruyordu… “Ýnsanoðlu iþte…”



* Ezginin Günlüðü’nün “Mutlu Olmak Varken” isimli eserinden
** Ezginin Günlüðü’nün “Gemi” isimli eserinden
*** Ezginin Günlüðü’nün “Bir Eflatun Ölüm” isimli eserinden


SERAY ANIL


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: seray..
Gönderen: gonca çelik / Tekirdað/Türkiye
3 Temmuz 2007
Beklemenin ne denli zor olduðunu çok iyi bilirim ben biliyorsun.Yýl geçti bekliyorum ait olduðum topraklara dönmek için.Birde bu sancýya hiç gelmeyeceðini bildiðini beklemek eklenmiyor mu?Ýþte o zaman kahrediyor insan.Tebrik ederim çok güzel ifade etmiþsin.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk ve romantizm kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sen Ýstanbul"um, Ýstanbul"um Sen...
Seni Sevmeme Ýzin Verme Birtanem...
Seni Düþünüyordum...
Sevgili

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gökyüzünde Aþk
Kelimelerin Dansý
Düþ (Ünce) Lerim
Alýp Baþýmý Gitmek Ýstiyorum
"Gitme"
Türkiye Sevdasý
Muhittin Bey
Benim Adým Gelin (Gelen) Deðil Gidendi
Bir Kadýn...
Efes'in Yeniden Doðuþu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Bitiþler Baþlangýçlar [Deneme]


SERAY ANIL kimdir?

Yaþayan benle yazan benin birbirleriyle olan mücadelelerinin tek gerçek tanýðýdýr üçüncü ben.

Etkilendiði Yazarlar:
George Orwell, Oðuz Atay, Sabahattin Ali, Maksim Gorki, Charles Dickens


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © SERAY ANIL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.