..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Kent > Okan Özgür Uþaklýgil




26 Aðustos 2006
Ben Bi Düþ Alayým  
Hayatýmýzýn küçük hediyeleri

Okan Özgür Uþaklýgil


Genç kýz yavaþça ayaða kalktý. Yürümeye baþlarken “Ben bi düþ alayým. Belki biraz kendime gelirim” dedi. Odadan çýktý. Düþün altýnda çýplaktý. Gözlerini kapadý. Zaman yavaþ yavaþ geriye sarmaya baþladý.


:BAFF:
Ben Bi Düþ Alayým,

Odada iki kiþi vardý, ama iki kiþilik gürültü yoktu. Konuþmuyorlardý. Gözleri baktýðý yeri de görmüyordu aslýnda. Kendi kafalarýnýn içerisinde birer yolculuða çýkmýþlardý.

Genç kýz yavaþça ayaða kalktý. Yürümeye baþlarken “Ben bi düþ alayým. Belki biraz kendime gelirim” dedi. Odadan çýktý.

Düþün altýnda çýplaktý. Gözlerini kapadý. Zaman yavaþ yavaþ geriye sarmaya baþladý.

Kadýköy’e ineli ancak beþ dakika olmuþtu. Sýcak bir hava vardý. Beþiktaþ’tan onlarý getiren vapur düdüðünü öttürdü. Kapý kapanmak ve vapur geldiði Beþiktaþ’a doðru geri hareket etmek üzereydi.

Annesinin koluna girdi. Aslýnda “koluna sarýldý” demek daha doðru olur. Baþýný annesinin omzuna dayadý. Özlediði her halinden belliydi. Aslýnda sadece üç haftadýr görmüyordu annesini. Zeynep annesinin küçücük kýzýydý ve hep öyle kalacaktý.

-     Þurada, deniz kenarýnda, tabureler var. Çay bahçesi. Gidelim mi? Birer çay içeriz.
-     Bu sýcakta mý?
-     Orasý gölgelik.

Denize doðru geri yürümeye baþladýlar. Taburelerin baþladýðý yere denize doðru oturdular. Çocuklar balýk tutmaya çalýþýyordu. Ýþ çýkýþý kalabalýðý akýn akýn önlerinden geçiyordu. Bir süre gürültüyü dinlediler.

Çaylarýný sipariþ ettiler. Akþam yemeðine ne yapacaklarýný konuþtular. Baþlangýçta insan gürültüsünden ibaret sesler azaldý. Bir sonraki vapura kadar kýsa bir sessizlik oldu.

Bu arada baþka sesleri fark ettiler. Sesler büfelerin arkasýndaki evcil hayvan satýcýlarýnýn bulunduðu çarþýdan geliyordu. Cývýl cývýl kuþ sesleri. Muhabbetlerin þýngýrtýsýna, papaðanlarýn çýðlýklarý eþlik ediyordu. Arada bir coþan kanaryalarýn sesi, hepsini bastýrýyordu.

Çaylarýný içtikten sonra eve gitmek üzere kalktýlar. Çarþýnýn içinden geçip, akþam yemeði için alýþveriþ yapmaktý niyetleri. Ama öyle olmadý. Evcil hayvan çarþýsýnýn ilk dükkanýnda bir çift yavru köpek gördüler. Siyah beyaz uzun tüylü terrierler.

Zeynep parmaðýný kafesin tellerinin arasýndan sokup birini okþamaya baþladý. Köpek çok heyecanlanmýþtý. Bir yandan küçük sesiyle hevliyor, diðer yandan da Zeynep’in parmaðýna sürtünüyordu. Biraz sonra parmak diþlerin arasýndaydý. Ama Zeynep’in canýný yakmýyordu. Parmaðý emiyordu.

Daha ne olup bittiðini anlamadan bir köpekleri olmuþtu. Sanki “evde köpek bakýlmaz” diyen o deðilmiþ gibi annesi köpeði kucaðýndan indirmiyordu.

Zeynep “adý Ozzy olsun” dedi. Annesi “o ne demek” dedi. Zeynep cevap vermedi. “Vaz geçtim Efe olsun, duruþu çok efe” . Annesi bu ismi de beðenmemiþti. “Þu kadarcýk köpeðin her yeri Efe olsa ne olur? Yumak olsun” “O zaman cingöz olsun”

Adý sonunda “Elyaf” oldu. Sebebini sormayýn. Kimse anlamadý.
Su çok sýcak akmaya baþlamýþtý. Zeynep bir an irkilip uyandý. Düþü kapadý. Kurulanýp odaya geri giderken Elyaf’ý aldýklarý gün hala gözlerinin önündeydi.

Annesi akþam yemeðini hazýrlamak için mutfaða gitmiþti.

Zeynep annesinin yanýna geldi. Koluna sarýldý.

-     Bugün Kadýköy’den gelirken gördüm. Evcil hayvan çarþýsýný kaldýrmýþlar.

Soðanlarý doðramak onlara güzel bir bahane oldu. Bu seferki patates yemeði bol soðanlý olacaktý. Gözlerinden damlayan yaþlarý saklamadýlar.

Bir köpeðin ardýndan da aðlanmazdý ya…

Aðustos 2006



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kent kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mavi Baklava
Krampon
Doðrusu "Komünist"miþ Meðer

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aklýmýn Uslanmaz Ziyaretçisi
Benim Ýçin Yazdýðý Ýlk Þiir

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Kýrmýzý Takip Iþýðý [Þiir]


Okan Özgür Uþaklýgil kimdir?

Her birimizin ana uðraþý olan hayatýn, benim pencereme sýðan kýsmýný paylaþmak istiyorum.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Okan Özgür Uþaklýgil, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.