..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kürtaj sadece kendileri bir zamanlar doðmuþ insanlar tarafýndan savunuluyor. -Ronald Reagen
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sevgi ve Arkadaþlýk > Melika




14 Eylül 2006
Bir Sabah Yürüyüþü  
Sýradan bir sabah

Melika


sabaha özel vakitler


:BGFG:
Ayaklarýnýn kendini taþýmadýðýný fark etti. Ne kadar gayret ederse etse de olmuyordu. Bir anda gücünün tükendiðini hissetti.. Zorlukla birkaç adým daha atýp, biraz ileride ki banka ulaþtý. Önce derin bir nefes aldý. Artýk havalar soðumaya baþladý diye, düþündü. Yaz ne çabuk geçmiþti. Bütün yorgunluðuna raðmen yine de güzel geçmiþti.
Ayaklarýna sürünen kediyi görünce hafifçe irkilerek kendini geriye doðru attý. Ardýndan uzun uzun gülümsedi. Artýk hayvanlardan korkmuyordu hani. “Boþ bulundum” diye düþündü. Zavallý kedinin derdini anlýyordu aslýnda. “Ah, Candan sen gittin, ama kokun bize sindi bu kedileri kim doyuracak þimdi diye düþündü.”
Arkadaþý Candan sabah erkenden kalkar mahallenin kedilerini doyururdu. Birlikte dýþarý çýktýklarýnda bir sürü kedi peþlerine takýlýrdý. Hayvanlardan çok korktuðu için önceleri bu durum çok rahatsýz etse de zamanla alýþtý. En azýndan bir kedi gördüðünde neden çýðlýk çýðlýða kaçmýþtý önceden beri, kendi haline gülüyordu. Candan, artýk bu mahalleden taþýnmýþtý. Dün arkadaþýnýn oturduðu evin önünde her tarafa daðýlmýþ kedileri görünce çok üzülmüþtü. “Zavallý kediler, Candan’ý bekliyor “ diye düþündü. Acaba, “ben mi beslesem” diye düþündü..
“Ama ben fareli köyün kavalcýsý gibi gezemem ki diye düþündü.” Ah pisi Candan ah” dedi içinden. Þu hayvan korkusunu bir türlü yenemiyordu.
Ayakta dalýp gittiðini fark etti. Dizini kontrol etti, “ fena deðil yürüyebilirim” diye, düþündü. Aðýr aðýr yürüdü. Biraz sonra deniz kýyýsýna varmýþtý. Marmara tarafýndan gelen gemileri seyretti biraz. Ne güzel manzaraydý. “Tanrým ne güzel” diye geçirdi içinden. Müziðini takýp kulaðýna biraz hýzlandý.
Gökyüzü açýk mavi rengi ile bütün duruluðu ile denize yansýmýþtý. “ Ýþte” dedi “çocukken yaptýðým gibi gökyüzü bugün, açýk mavi beyaz bulutlar.” Çocukken her þeyin rengi sabittir.
Aðaçlar yeþil, elma kýrmýzý ve evler hep ayný. Ayrýntý hep azdýr. Hayat o kadar basit. Hep özel günlerde çiçekler.” Sabahýn köründe aklýma gelenlere bak” diye düþündü. O sýrada karþýdan gelen, sabah yürüyüþü arkadaþlarýndan birisi olan yaþlý teyzesini gördü. “Günaydýn” diye seslendi. Her gün kolunun altýnda çantasýyla, beyaz saçlarýyla gözleri önce onu arar sonra sýrayla “merhabalar” baþlar. Ýþte arkasýndan her gün köpeði ile gelen baþka birisi. Oda sabah yürüyüþlerinin olmazsa olmazlarýndan biri.. Her sabah köpeði ile çýkar, dönüþte onu yüzdürür ve geriye dönerler.. Ýkisi de gittikleri yoldan ve hedeflerinden emin yürürler. “Ne güzel köpek “diye düþündü. O sýrada arkadaþý yetiþti arkasýndan. Beklemediðine söylendi. Omuz silkti, gülümsedi. Kulaðýndan, kulaklýðýn birisini çýkarýp arkadaþýna uzattý ve sesli sesli þarkýyý mýrýldandýlar. Arkasýndan gülüþmeler. “Oh, be “ dedi “ açýldým biraz” Arkadaþýnýn da hafif kýzgýnlýðýndan eser kalmamýþtý, günlük planlarýný yapmaya baþladýlar.
Güneþ kendini hissettiriyordu artýk. Yavaþ yavaþ terlemeye baþlamýþlardý. Bu gün biraz da aðýr yürüyorlardý. Dizinden ötürü biraz zorlanýyordu. Bu arada arkalarýna takýlan köpeðin arkadaþýnýn bütün çabalarýna raðmen gitmeye hiç niyeti yoktu. Gayet halinden memnun bir vaziyette onlarýn yaný sýra gelmeye devam ediyordu. Aslýnda hayvancaðýzýn hiçbir zararý yoktu. Ama arkadaþý ayaklarýný yere vura vura yýrtýnýyor, köpek ara sýra bakýp gayet emin bir þekilde tin tin gelmeye devam ediyordu. Oda arkadaþýnýn haline gülüp kafa sallýyordu. En nihayet “Allah aþkýna hayvaný rahat býrak” dedi.
Her gün önlerinden geçtikleri plajýn önüne geldiklerinde köpek aðýrlaþtý. O plaja ait bir süs köpeði vardý. Ýçerden havlama sesleri geliyordu. Köpek plajýn giriþ kapýsýna gidip oturdu. Arkadaþý ile oda adýmlarýný yavaþlatýp göðüs hizasýnda ki duvardan küçük siyah süs köpeðine baktýlar. Koþarak geliyor bir taraftan da havlýyordu.”Eyvah” dediler “þimdi kavga var” Sabahlarý çoðu kez buna þahit oluyorlardý. Plajýn küçük siyah süs köpeði kapýya gelince hemen kapýda ki köpek de ayaða kalktý.
Arkadaþý ile birbirine sokuldular. Fakat gördükleri manzara karþýsýn da bir kere daha þu köpek korkularý yüzünden nasýl da komik duruma düþmüþlerdi. Çünkü; plajýn köpeði zoraki demir kapýdan dýþarý çýkmýþ ve arkadaþýyla koklaþýp arkasýndan da yan yana geldikleri yöne yürüyerek gitmiþlerdi. Arkalarýna düþtüðünü sandýklarý köpek gayet sakince gelip bekleyip arkadaþýný alýp gitmiþti
“yaaa” dedi arkadaþýna “zavallý hayvaný sabah sabah nasýl da rahatsýz ettin kardeþim,”
“Gördüðün gibi herkes kendi yoluna”
Evlerinin önüne gelmiþlerdi. Ýþine gidenler yavaþ yavaþ evlerden çýkýp yollara daðýlmaya baþlamýþlardý. Ýþte Candan’ nýn kedileri yine dolaþýyorlardý. Arkadaþýný hemen cepten arayýp kedileri anlattý. Neyse biraz rahatladý. Onlarla ilgilenecek birisi varmýþ.
“Ýþte yeni bir güne baþlýyoruz” dedi kendi kendine. Müzikle birlikte mýrýldandý. “Her þey güzel olacak”







Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve arkadaþlýk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hastane Koridorlarý

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Benim Öyküleri - 2 -
Benim Öykülerim - 1 -
Yaþlý Adam
Sorma
Martýlar Yeþil Bugün
Karasýz Bir Gün

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yeni Caminin Güvercinleri [Þiir]
Uyut Beni [Þiir]
Sen Giderken [Þiir]
Dostlar Uðurladýk [Þiir]
Ýnsan Yaþarken Hissetmeli [Þiir]
Sessizlik [Þiir]
Bir Akþamdý [Þiir]
Yamaç [Þiir]
Martýlar... [Þiir]
Soðuk Havalar [Þiir]


Melika kimdir?

Ýnsan ve doða sevgisini içimde hissetmem beni sanata ve edebiyata yöneltiyor; bunlarla bütünleþtiriyor. Bunlarý insanlarla paylaþmak ise en mutlu anlarým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ümit Yaþar Oðuzcan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Melika, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.