..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeðin dili çok yalýn. -Euripides
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > ismail sarýgene




17 Eylül 2006
Satýr Aralarýna Ördüm Yokluðunun Sancýlarýný  
ismail sarýgene
Kirpiklerimden akan her gözyaþýna bir dua ekledim caným. “ Benim her ýslak gözyaþým sana umut dolu bir gülücük olarak dönsün “ duasýný dudaklarýma ilmekleyip sana býraktým ýslak gözyaþlarýmý..Ve mektubu okurken aðlarsan dokunma gözyaþlarýna, býrak aksýn yüreðin satýrlara, topraða. Aksýn ki , susuz kalmýþ ceylanlar gözyaþlarýnla beslensin.


:DGID:
“ Sen üzülme diye satýr aralarýna ördüm yokluðunun sancýlarýný. Duyup aðlama diye bir saçak altýna sýðýnýp þimþek gürültülerinde yutkundum sensizliðin çýðlýklarýný. “


Yüreðinde bir bahar göremeden, kanayan yaralarýmý iyileþtirmeden çekip gittin. Gitmeliydin, hiçbir zaman dönmeyecek þekilde yüreðimde sana dair ne varsa alýp gittin. Gittin diyorum hiçbir zaman yüreðime gelmemiþtin sen. Evet, bu cümleyi kurmamak için ne savaþlar verdim yüreðimin hücrelerinde bir bilsen. Seni üzmemek için acýlarýmda demlenmiþ bu cümleyi hep erteledim dudaklarýmdan. Yalnýzlýðýnda depreþen yaralarýmý görme diye kalemi kýrdým, ismini anan dudaklarýma kilit vurdum seni üzecek tek bir kelime söylemesin diye. Sen varken taze tomurcuklar açan kelimelerim yokluðunda paslansýn istedim. Sen benim canýmdýn. Sana ve gözyaþlarýna kýyamadým iþte. Sana acý vermemek için yüreðimdeki “ senden ” kaçtým. Senin olduðun her yerden uzaklaþtým. Hayattan, bu satýrlardan kýsacasý her þeyden kaçtým unutmak için deðil senin gidiþini kendimden gizlemek için. Gitmelerini erteledim yüreðimin kýyýlarýnda. Bitkisel hayata girmiþ varlýðýný kendi soluðumla yaþatmak istedim. Soluðu tükenmiþ bir cana “ canýmý “ verircesine yokluðuna anlatan kelimelerden kaçtým..Canýmdan canýmý koparýp biraz daha varlýðýnda gülümseyebilmek için kendimi seni hatýrlatan kelimelerle avuttum. Kendimi “ yalnýzlýðýmla “ aldattým. Gidiþlerine kaç kuyruklu yalan uydurdum. Kaç kez kaçýnýlmaz bu gerçekle aynalarda yüzleþmekten korktum. Hiçbir zaman dillendiremedim senin gidiþini hatýrlatan kelimelerle. Ama yutkunamadým, dudaklarýma kilit vuramadým iþte .” Hiçbir zaman yüreðime gelmemiþtin sen. “. Gece olup herkes evine döndüðünde anladým senin bir daha dönmeyecek þekilde gittiðini. Gittin, hiçbir zaman geri gelmeyecektin….


Varlýðýndayken her gece aradýðýn vakitlerde ben hala sen ararsýn diye seni bekledim sen kokan köþelerde. Seni bekledim hep. Seni beklerken karanlýklarla oyalandým biraz. Körebe oynadým zamanla. Kovalayan yalnýzlýktý ben ise sana ve varlýðýna kaçan oldum. Hep yokluðuna ebe oldum bilmediðim oyunlarda.. Gözyaþlarýmý avuç içlerimde saklayýp seni bekledim iþte zamanýn kör saatlerinde. Seni götüren tarihi alnýmýn ortasýnda bir mýh gibi çaktým. Ve hala gittiðin günde hala býraktýðýn yerdeyim…Bir gün gelecekmiþsin gibi seni bekliyorum sen kokan köþelerde….


Hatýrlar mýsýn bilmiyorum. Senden önceki terk ediþlerimi yazdým sana. Acýlarýmý katýk yapýp ayný sofrada paylaþmadýk mý seninle. Hüznün içinde umutsuz kaldýðýmda “ Pes etmeler bize göre deðil, yýlmakta öyle. Þimdi hadi tut ellerimden. Gir hadi yüreðimden içeri böyle hüzünlü olduðun zamanlar. Orada cennetten bir köþe var senin için. Kuþlar, çiçekler, kelebekler. Orada biraz mutluluk doldur yüreðine, huzur doldur. Sýðýnaðýn olsun orasý, sýðýndýðýn. Ýçinde akan derede yýkan ve sýyrýl tüm acýlarýndan. “ satýrlarý geliyor dilimin ucuna. Yüreðim ise her satýrýnda seni arýyor. Susup bakakalýyorum senden kalan tek hatýra bu satýrlara..Huzur arýyorum gözlerindeki mutluluk ülkelerinin baharlarýnda. Sýðýnak arýyorum yalnýzlýðýn ayazlarýndan kaçýp yüreðimi ýsýtabileceðim. Seni arýyorum lakin yüreðimde bulamýyorum. Ruhum gitti derken yüreðim kabullenmiyor gidiþine.. Ruhumla kalbim arasýnda tek baþýma kaldým. Gittin mi yoksa giden sadece mevsimler miydi bilemiyorum. Bildiðim tek bir þey var ; yalnýzlýðýnda yetim, karanlýklarda sensiz kaldým…


Bu satýrlarý yazarken annem ile kýz kardeþim yan odada ben ise sessizce gözyaþlarýmla sana akýyordum senin sýrtýnmýþ gibi yokluðunu hatýrlatan duvarlara yaslanarak. Hiçbir zaman gelmeyecek olsan da imkânsýzlýðýna býrakýyordum fakir kelimelerimi. Aðlýyordum, sesimi kimseler duymasýn diye aðzýmý ellerimle kapatýp aðlýyordum. Yüreðim gözyaþlarýný giyinip sana ve yalnýzlýða akýyordu kirpiklerimden. Biliyorum ki bu gözyaþlarým senin için. Kirpiklerimden akan her gözyaþýna bir dua ekledim caným. “ Benim her ýslak gözyaþým sana umut dolu bir gülücük olarak dönsün “ duasýný dudaklarýma ilmekleyip sana býraktým ýslak gözyaþlarýmý..Ve mektubu okurken aðlarsan dokunma gözyaþlarýna, býrak aksýn yüreðin satýrlara, topraða. Aksýn ki ; susuz kalmýþ ceylanlar gözyaþlarýnla beslensin.


Sen bu satýrlarý okurken ben tek hayalimiz olan kýzýmýza “ sonbahar mektuplarý “ yazýyor olacaðým. Gittiðin günün tarihini kaderime mühürleyip yalnýzlýðýn demli çayýndan sensizliðini yudumlayacaðým. Seni anacaðým yýldýzlarýn karanlýklarla dansýný izlerken. Ve yaðmur yaðarken yüreðine dokunacaðým usulca.. Bir gün kavuþmamýzýn ahiretin güneþinde olacaðýný düþünerek ismini anacaðým imkânsýzlýðýn kör saatlerinde. Elinde yýldýzlar, yüreðinde beni alarak gelmeyecek olsan da her zamanki gibi gecenin en dar vaktinde seni bekliyor olacaðým..


Her kelimem yalnýzlýða tutsak.
Her gülüþüm sana uzak.
Yüreðimle yüreðine dokunsam,
Gülüþün düþer haramýn avuçlarýna.
Gözyaþlarýmý yüzüne býraksam,
Ýmkânsýzlýk düþer hasret paydalarýmýza.

Güneþler kurutmaz ýslak kirpiklerimizi.
Þarkýlar avutmaz ikimizi de.
Gün gelir,
Gözlerimizden akan
Yaþ olur ayrýlýðýmýz.
Gün gelir,
Yüreðimizi yakan
Yangýn olur yalnýzlýðýmýz.
Gün gelir,
Yoklukta yüreðimizi dayandýðýmýz sýrt,
Uçurumlarda tutunduðumuz bir dal olur
Ýmkânsýzlýðýmýz.

Ve bir gün Cennetin köþelerinde
Sarýldýðýmýz gül kokulu bir sevda olur
Islak gözyaþlarýmýz…..

16.09.2006

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: abi
Gönderen: Narin / Ýstanbul/Türkiye
29 Nisan 2007
süper süper yüregine þifa abim... sana nasý ulaþabilirim ben ya :(

:: olmazki
Gönderen: promat promat / DÜZCE/
27 Kasým 2006
Bu kadar duyarlý yazýlmaz ki. Ýnsanýn iliðine kadar iþletiyorsun arkadaþ. Lütfen sen artýk yazma ben kötü oluyorum :(

:: mükemmel
Gönderen: promat promat / DÜZCE/
27 Kasým 2006
oyna akadaþým kelimeler sana yakýþýyor bir parça var senden bende dile getiremediðim. kalemine ve yüreðine saðlýk. Yazamazsýn duymadan bunlarý.

:: Kelimelerle oynamak yeterli midir
Gönderen: asfur sonar / Ankara/Türkiye
25 Eylül 2006
Merhabalar, belki bu eleþtiriyi onaylamayacaksýnýz, yine de en azýndan siz okmuþ olursunuz.Yazýlarýnýza emek harcadýðýnýz belli ve kelimelerle de çok güzel oynamýþsýnýz. Yapýcý olmasýný dileyerek eleþtirim þu ki hoþ ama boþ yazýyorsunuz.

:: harika
Gönderen: ceren yaðýzer / Eskiþehir/Türkiye
23 Eylül 2006
bazen gitmektir doðru olan ama katlanamazsýn bu sessizliðe ve sessizliðin içindeki çýðlýðý anlatan süper bir ses tebrik ederim

:: sevgimiz çok büyük
Gönderen: þule esra þan / Kayseri/Türkiye
22 Eylül 2006
''Sen üzülme diye satýr aralarýna ördüm yokluðunun sancýlarýný. Duyup aðlama diye bir saçak altýna sýðýnýp þimþek gürültülerinde yutkundum sensizliðin çýðlýklarýný.'' Bize ne kadar acý versede gidiþleri sevgimiz öyle büyükki biz onlara acý vermemek için elimizden geleni yapýyoruz yüreðinize saðlýk yolunuz açýk olsun

:: çok güzeldi
Gönderen: ilk-son / Ýstanbul/Türkiye
18 Eylül 2006
Körebe oynadým zamanla. Kovalayan yalnýzlýktý ben ise sana ve varlýðýna kaçan oldum. En zoruda sanýrým bu kaçýþ..Çünkü yalnýzlýk býrakmýyor hiç peþimizi...Yalnýz kalmamanýz dileði ile.. elinize saðlýk

:: Satýr Aralarýna Ördüm Yokluðunun Sancýlarýný
Gönderen: KaRDeLeN / kayseri/
18 Eylül 2006
tek kelimeyle mükemel öyle güzel dile getiriyorsunki sevgiyi sevdine vere bileceklerini bence akýcý insan okurken sýkýlmýyor bir nevi o duygularý yaþýyor yolun acýk olsun ismail sarýgene ben inanýyorum ilerin parlak allah yolunu acýk etsin herþey gönlünce olsun




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


ismail sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ismail sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.