..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýste, sana verilecektir; Ara, bulacaksýndýr; Çal ve kapý sana açýlacaktýr -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > feride özdemir




20 Eylül 2006
Ah Kilitli Sandýk Ah!  
Ateþ gibi yaksa da kavursa da. Sevilmedin hiç sevmedin bizim kadar deðil mi?

feride özdemir


Açýlma kilitli sandýk, bakma yüzüme yaþamýn akislerini arama mimiklerim de, aldýn alacaklarýný yerlerine ne verdin söylesene?


:BIJG:
Açýlma kilitli sandýk, bakma yüzüme yaþamýn akislerini arama mimiklerim de, aldýn alacaklarýný yerlerine ne verdin söylesene? Buruk bir boþluktan baþka. Ah kilitli sandýk sen olmasaydýn da tadý olmazdý bilirim bu sanalýmsý hayatýn. Git git diyorum sana! Gelme üstüme, getirme acýlarýmý aklýma, yakma özlemlerimle. Þimdi sýrasýmýydý o kilidi açmanýn. Örümcek aðlarýnýn baðladýðý kapýyý gýcýrdatmanýn. Biliyorum sen kötüsün kasýtlý yapýyorsun. Niçin bütün bunlarý tutup biriktiriyorsun? Gözyaþýný tanýdýðýný biliyorum sen onunla besleniyorsun. Avýný yakalarsýn önce usul usul çaktýrmadan baþlarsýn geçmiþte gezdirmeye. Ýlk sýrada tatlý ama geçmiþe özlem vardýr. Sonra sýrayý yaþananlar dan alýr dostlara gelirsin, öyle özler ki insan burnunun direði sýzlar. Bilirsin ki doðru yoldasýn, hadi bakalým devam.

Gidecek misin söyle bak çýkacak foyalarýn, anlatacaðým iþte insanlara yaptýklarýn. Demek hala buradasýn gözyaþý bekliyorsun ama bu defa alamýyacaksýn. Yazacaðým korkusuzca açýklayacaðým yaptýklarýný bir bir çünkü korkmuyorum yazarken güçlüyüm. Kalemime yaslanýyorum. Dostlarýn yaþayanlarýna acý bir özlemle damlanýn ilki akar damarlarýndan birikirde gelir sanki göz pýnarlarýna, iþte ilk damla ve senin yutkunman hadi artýk baþla dercesine sýkýþtýrýr zorlarsýn. O kadar iyi biliyorsun ki iþini þimdi sýra geri gelmeyecekler de, ne güzel getirdin buraya kadar avýný, yoktur artýk geri dönüþü onun deðil mi? Kaçamaz çaresizce baþlar çýrpýnmaya belki yýllar olmuþtur kapatalý gömeli hasretlerini sevdiklerinin hayallerini. Olmaz ama yetmez sana nedir ki bu! deþmelisin iyice, o zaman olmayan yüreðinde ki kan damarlarýn dolar avýnýn göz yaþlarýyla deðil mi?

Ah kilitli sandýk ah ,o resim sana yardým etmese o anýlarla dolu yazýlar olmasa bir damla döker miydim ben sana. Parça la yüreðimi hadi ne duruyorsun orda, gelmeyecek o artýk geri, göremeyeceðim bir daha asla, al ne alacaksan beslen büyü benim gibi yak kavur insanlarý da.

En sevdiðin kokudur damlamýþ gözyaþlarý kaðýda mürekkeple karýþmýþ yazýlar silinmeye baþlamýþ ara ara sayfada. Acýyorum ama sana biliyormusun ne özleyecek tek bir dost ne de geri dönmeyecek bir sevdiðin var. Ateþ gibi yaksa da kavursa da. Sevilmedin hiç sevmedin bizim kadar deðil mi?

Feride Özdemir

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: tebrikler
Gönderen: ömer faruk gözoðlu / Urfa/Türkiye
27 Kasým 2006
ne kadar övsem azdýr bence yüreginin bam teli dedikleri yerden dökmüþ mýsralarý ah o duygularýmýzýn dili belki bizler bu yönümüzü akýtamýyoruz yazýlara ama bunu en iyi þekilde dökenlerede þapka çýkarýlýr vede önünde saygýyla eðilirim yüreðine saðlýk.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Ben Ölür Bin Ben Doðar Sabahlarým da
Bir Nefes Keyif

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dur Gitme [Þiir]
Ben Anemon; Yamaçlarda, Patikalarda,kýrlarda Büyüyen Bir Çiçek. [Þiir]
Bir Ýnsan Bir Öykü (1. Bölüm) Gerçek Hayattan Alýnmýþ Bir Damla [Öykü]
Bir Ýnsan Bir Öykü (2. Bölüm) Gerçek Hayattan Alýnmýþ Bir Damla [Öykü]


feride özdemir kimdir?

Dediðim gibi dünyanýn bir yaratýlýþ gayesi var, her bir insanýn da, bunu bulmak çokta zor deðil, içimizde bir yerlerde.

Etkilendiði Yazarlar:
mevlana, tolstoy,necip fazýl,reþat nuri gültekin,hüseyin rahmi gürpýnar,sait faik,nurullah ataç,orhan kemal,yaþar kemal


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © feride özdemir, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.