..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsan özgür doðar, ama her yaný zincire vurulmuþtur. -Rouesseau
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Mehmet SALÝH




28 Eylül 2006
Þehit Ailelerinin Tepkisi Artarken...  
Mehmet SALÝH
Gittikçe B.O.P (Büyük Ortadoðu Projesi)' un büyük planlarýnýn adým adým uygulandýðý þu günlerde biz hala olaylarý sadece izliyoruz. Hiçbir stratejimiz yok ve de geliþtirmiyoruz.


:BBHF:




Ýki gün önce Mardin Dargeçit'te þehit edilen teðmenin babasý ''oðlum vatana feda olsun demiyorum'' dedi. Daha önce ki þehitlerinde anne ve babasý buna benzer yaklaþýmlarda bulunmuþlardý. Þehit teðmenin babasý birde sordu, '' Neden hep biz garibanlarýn çocuklarý ölüyor, neden þehit olanlardan birisi bile milletvekili yakýný deðil ?''. Evet, benim görüþümde ayný. Bu savaþ nasýl biter veya nasýl çözüm bulunur diyorsanýz, ilk yapýlacak iþ pozitif ayrýmcýlýk uygulamak. Yani, milletvekillerinin, müsteþar gibi 1.dereceden devlet memurlarýnýn ve de general seviyesinde ki komutanlarýn 1. dereceden yakýnlarý (yani; çocuklarý, yeðenleri ) askerliðini Güneydoðuda ve de cephede yaparlar. Bu þekilde, terörden beslenen bir sektör duracak ve meclis tam bir Atatürk meclisi gibi çözümler üretecek, kýsaca çalýþacaktýr. Belki de ilk meclisin saðlam ve dirayetli duruþu gibi bir duruþ sergileyip, dýþ politikada sürdürülen ezik, tavizkar, icazetçi anlayýþlar da terk edilecektir.



PKK, artýk, Büyük Kürdistan'ýn kurulmasýnda Barzani'nin aleti haline gelmiþ görünüyor. Bu nedenle Türkiye'de yapýlan terörist eylemlerin sorumluluðu sadece Kandil'de deðil, Süleymaniye ve Erbil'de de var.



Org. Sn. Baþbuð'un dediði gibi, PKK, Kerkük plebisitine kadar bizi oyalamak için kullanýlýyor olabilir. 2007'de yapýlacak halkoylamasýný Kürtlerin kazanacaðýna kuþku yok. Zira son üç yýldýr, Irak Kürtleri, Kerkük ve civarýndaki Araplarý sürekli etnik temizliðe tabi tutarak, nüfus yapýsýný lehlerine çevirdiler. Gerekçeleri doðruydu, ama uygulamalarý savaþ hukukuna aykýrýydý. Saddam döneminde Kürtlerin yerlerine Araplarýn yerleþtirilmesini tersine çevirmek istiyorlardý. Tapu kayýtlarýný yakarak ve bu amaçla kurulmuþ yargý mekanizmasýný iþletmeyerek bir oldu-bitti yarattýlar. Türkmenleri de sindirdiler



Türkiye çok önemli bir tehdit altýnda.. Ne yazýk ki hükümetten tek bir ses bile çýkmýyor. Çünkü bu hükümet kendisine güvenden, basiretten ve cesaretten yoksun bir hükümet. Bir þaþkýnlýk içinde ne yapacaklarýný bilemiyorlar. Hani bir kýrmýzý çizgiler vardý.? Bunu aðýzlarýna bile almýyorlar. Zira çizginin ihlal edilmesi durumunda aksiyon gerekiyor. Dikkat ediniz gündemi saptýrmak ne kolay iþ oluyor. Gittikçe B.O.P (Büyük Ortadoðu Projesi)' un büyük planlarýnýn adým adým uygulandýðý þu günlerde biz hala olaylarý sadece izliyoruz. Hiçbir stratejimiz yok ve de geliþtirmiyoruz.



En büyük sorunumuz olan PKK için burnumuzun dibinde ki Kandil daðýna asker gönderemiyoruz, ama ABD istedi diye Lübnan'a asker gönderiyoruz. Yarýn oradan gelecek þehitleri ailelerine nasýl ve hangi yüzle teslim edeceðiz. Orada bulunma amacýmýzý anlayan ve onaylayan sadece hükümet.



Bir an önce, mecliste bir gizli genel görüþme açýlmalý. Genelkurmayýnda katýlýmýyla ivedilikle bir strateji tespit edilmeli ve uygulamaya geçilmelidir. Bu strateji belirlenirken Türkiye'mizin gerçek gücüne yakýþýr, dirayetli politikalar düþünülmelidir.





Mehmet SALÝH



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çuvalý Çýkartmak...
Avrupa Türkleri Neden Sevmez
Nereden Nereye?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mor Menekþe [Öykü]
Ne Kadar Ekmek, O Kadar Köfte! [Öykü]
Oyun Bitince 1 - 2 - 3. 4. Bölüm [Öykü]
Kýr Kahvesinde [Öykü]
Saat 03. 00. Aþkým!.. [Öykü]
Arabamý Verin Kardeþim!.. [Öykü]
Umutlar Yeþerirken [Öykü]
Nice Yýllara Gülüm!.. [Deneme]
Allah'ým Ben Ne Kadar Þanslýyým!.. [Deneme]
Özgürlüðümün Ýlk Adýmýna... [Deneme]


Mehmet SALÝH kimdir?

Yazabilmek özgürce,limitsiz. . Ama,kýrmadan sadece sevgiyle. Art niyetsiz,kavgasýz bir yaþam dileðiyle

Etkilendiði Yazarlar:
Kamuran Esen, Uður Ýzzet Karakoç,Funda Bilgili ve tüm izedebiyat ailesi


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet SALÝH, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.