..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Aþkýn aldý benden beni. -Yunus Emre
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Savaþ ve Afetler > Melika




3 Aralýk 2006
Gazete Baþlýklarý  
Bunlarý duymadan ve görmeden yaþayabilirmiyiz

Melika


Keþke savaþlar olmasa ve çocuklar ölmese


:BDHA:


(Bu yazýyý düzenlerken Ýz Edebiyatta meydana gelen arýza nedeni ile ara vermiþtim. O günden beri deðiþen bir þey yok. Ayný topraðýn insanlarý birbirini yakýyor. Irak’ta 700 bin kiþinin öldüðü yazýlýyor, söyleniyor. 250 bin kadýnýn dul kaldýðý da bilgiler arasýnda. Kadýnlarýn baþýna gelenler den ara sýra söz ediliyor.Kaçýrýlmalarýn arttýðý söyleniyor.Baþka bir yerde bir nine, 64 yaþýnda ölümü seçiyor.Sakat kalanlar ve çocuklar..Filistin de hapiste ve iþkence görenlerin nerdeyse üçte biri çocuk ve kadýn.Söylenecek bir þey yok.Sadece bir insan olarak ve bir kadýn olarak, beni üzen hiç uzun uzun araþtýrmadan , açtýðýnýz her sayfada gözünüze çarpan gazete baþlýklarý . )


SÖYLENECEK SÖZ VAR MI?




Akþam haberlerinde Filistin’le ilgili haberler kulaðýma çarpýyor yine. Bir Ana Okulu ve bu saldýrýda yaralananlarý taþýyan ambulansýn görevlileri vuruluyor. Haberlerden kaçýyorum adeta duyduklarýma ve gördüklerim içimi acýttýkça sadece üzülüyor insan. Baþka bir þey yapamasa bile en azýndan bilmeli ve unutmamalý aklýnýn bir köþesinde durmalý diyorum .Aslýnda bir þeyler yazmak istiyordum ama þöyle bir bakýnca haberlere haber baþlýklarý söylüyordu zaten söylenecekleri.Onun için yorumsuz paylaþacaðým bu haberleri.
Dinlediðim açýk oturumda yanlýþ hatýrlamýyorsam Filistin’de on iki bin tutuklu ve iþkence gören insan olduðu bunun iki bininde çocuk ve kadýn olduðu söylendi. Yine ayný zamanda Irak’ta 665 bin kiþinin öldüðü ve 250 bin kadýnýn dul kaldýðý yine bu söylenenler arasýnda idi. Ve bunlar söylendikten bir iki gün sonra Irak’ta 48 saatte 83 ceset bulunduðu yazýyordu.Ve de artýk Kerkük’ten hiç söz edilmiyor.Ve bizim haber kanallarýmýz çoðu zaman bunlardan hiç bahsetmiyor.

Ýþte yorumsuz haber baþlýklarý. Bir elin parmaklarýný geçmeyecek kadar sayýdaki gazetelere göz attýðýmýzda gördüðümüz haberler.

Filistinli darmaduman
USAID'in raporunda, Batý Þeria'da yaþayan beþ yaþýn altýndaki çocuklarýn yüzde 30'unun 'kronik', yüzde 21'inin ise 'akut' yetersiz beslenmeden mustarip olduðuna dikkat çekildi. 2000 yýlýnda yapýlan benzer araþtýrmada ise bu oranlarýn yüzde 7.5 ve yüzde 2.5 olduðu hatýrlatýldý.
USAID'e göre Batý Þeria'da yaþayan 3.5 milyon Filistinlinin yüzde 30'u da artýk uluslararasý yardýma muhtaç durumda. BM'ye baðlý yardým kuruluþlarýnýn þu an 217 bin aileyi beslediðini kaydeden USAID, bu rakamýn Ýkinci Ýntifada'nýn ve Ýsrail iþgalinin baþladýðý 2000 Eylül'ünden önce sadece 11 bin olduðunu ifade etti.
Filistinlilerin yüzde 70'i de günde iki dolarýn altýnda bir parayla yaþýyor. Bir yardým görevlisi, durumun vehametini, "Burada
iki dolarla yaþamak Afrika'da yaþamaya benzemez. Bu insanlar Ýsrail'in koyduðu fiyat seviyesine tabi olarak ihtiyaçlarýný karþýlýyorlar" sözleriyle özetledi. USAID, giderek bozulan ekonomik koþullar altýnda kolera gibi salgýn hastalýklarýn patlak verebileceðine de dikkatleri çekti.

_____ÝÞTE DÜN______

Radikal 28 Temmuz 2002
Ýsrail ordusunun sýnýrdaki Ýsrail kentlerine karþý düzenlenen roket saldýrýlarýný önlemek amacýyla baþlattýðý askeri operasyonun 7. gününde 3 Filistinli öldü, 10 da çocuk yaralandý. Dünkü operasyonla ortaya çýkan kanlý bilanço da kaygý vericiydi: 73 Filistinli hayatýný kaybetti, Filistinliler'in 45'inin militan olduðu bildiriliyor. Ýsrail ise 3 askerinin öldüðünü açýkladý. Gazze Þeridi'nin kuzeyinde operasyon düzenleyen Ýsrail ordusuna baðlý tanklarýn açtýðý ateþ sonucu, aralarýnda 15 yaþýnda bir gencin de bulunduðu 3 Filistinli öldü, 10 Filistinli çocuk yaralandý. Bir Ýsrail tankýnýn Beyt Lahiye kentinde bir eve açtýðý ateþ sonucu 15 yaþýnda bir Filistinli'nin öldüðünü, diðer bir eve isabet eden tank mermisi nedeniyle de 2 Filistinli'nin hayatýný kaybettiðini belirten saðlýk görevlileri, Ýsrailliler'in cesedi almaya çalýþan cankurtaran ve görevlilere de ateþ açtýklarýný kaydettiler.



     7/10 /2004 sabah
Enkaz kent Beyrut
Kentin dýþ kesimlerindeki Dahia bölgesinde yaþayanlarýn neredeyse tamamýnýn, kentin baþka bölümlerine ya da kuzeydeki yerleþim yerlerine gittiði belirtiliyor. Ýsrail helikopterlerinin 24 saat üzerinde turlayarak görüntü aldýðý bölgeye sadece semt sakinleri gündüz saatlerinde enkazlarýn arasýnda saðlam kalan birkaç parça eþya bulma umuduyla giriyor.
HAVA SALDIRISI SÜRÜYOR
Ýsrail'in, Lübnan'ýn güneyinde dün düzenlediði hava saldýrýlarýnda 12 sivil hayatýný kaybetti. Lübnanlý yetkililer, Ýsrail helikopterlerinin Ain Arab köyüne düzenlediði saldýrýda 6 sivilin öldüðünü, Nebatiye kenti yakýnlarýna düzenlediði saldýrýlarda ise bir kadýn ile beþ çocuðu olmak üzere ayný aileden 6 kiþinin öldüðünü belirtti.


________VE BUGÜN_______


2006–08–02

Ýsrail, 37'si çocuk 60 masum Lübnanlý'nýn ölümüyle sonuçlanan son 10 yýlýn en büyük katliamýna imza attýktan sonra uluslararasý kamuoyunun 'Artýk harekâta son ver" baskýsýyla karþýlaþtý. Ýsrail, Kana katliamýndan sonra sadece 48 saat süreyle hava bombardýmanýna son verme kararý aldý. israil Savunma Bakaný Amir Peretz "Bölgenin çehresini deðiþtirecek olan savaþ devam edecek. Ama sivillerin bölgeden ayrýlmasý için geçiþ koridoru açýlmasýna izin veriyoruz" dedi. Bunun üzerine 20 gündür Hizbullah veisrail arasýnda kalan onbinlerce Lübnanlý sivil kaçmaya baþladý.





1 Kasým 2006 Sabah Gazetesi

Irak'ta düðün alayý vuruldu

Baþkent Baðdat'taki Þii mahallesi Es Sadr dün inanýlmaz bir saldýrýya hedef oldu. Bombalý arabayla düzenlenen intihar saldýrýsý düðün evini vurdu. 4'ü çocuk 11 kiþi hayatýný kaybetti. 21 kiþi de yaralandý. Yaralýlar arasýnda bulunan 5 çocuk, Es Sadr Hastanesi'ne kaldýrýldý. Yaralýlara bakan doktor Kasým El Suveydi çocuklarýn feci þekilde yandýðýný söyledi. Yaralýlarýn en küçüðü 4 yaþýndaki bir kýz çocuðunun bütün saçlarý yandý.


Ýsral Gazze'nin kuzeyine hava saldýrýsý düzenledi: 3 ölü

Ýsrail ordusunun Gazze'nin kuzeyine düzenlediði hava saldýrýsýnda 3 Filistinlinin öldüðü, 20 Filistinlinin yaralandýðý bildirildi.

Görgü tanýklarý ve Filistinli güvenlik kaynaklarý, þafak sökmeden önce Gazze'nin kuzeyine giren Ýsrail piyade birliklerin silahlý kiþilerin ateþ açmasý üzerine ateþe karþýlýk verdiðini ve pilotsuz bir Ýsrail uçaðýnýn füze fýrlattýðýný belirttiler. Pilotsuz uçaðýn fýrlattýðý füze nedeniyle 23 Filistinlinin yaralandýðýný kaydeden güvenlik kaynaklarý bu olayýn ardýndan gelen ikinci bir Ýsrail uçaðýnýn fýrlattýðý füze sonucu ise 3 Filistinlinin öldüðünü ifade ettiler.



Görgü tanýklarý, ambulanslarýn þiddetli çatýþmalar nedeniyle yaralýlardan bazýlarýna henüz ulaþamadýðýný belirttiler.

Ýsrail ordusundan yapýlan açýklamada, Gazze'de bir kara operasyonu yapýldýðý ve askerlere saldýrý veya bomba yerleþtirme hazýrlýðýnda olduðu sanýlan silahý kiþileri hedef alan iki hava saldýrýsý düzenlendiði doðrulandý.


LÜBNAN’a yapýlan saldýrýlardan akýllarda kalanlar.

Ýsrail sýðýnaðý vurdu: 37'si çocuk 60 ölü

Ýsrail, Lübnan'ýn Kana köyünde sivillerin sýðýndýðý bir binayý vurdu. 37'si çocuk 55 sivil hayatýný kaybetti. Ýsrail makamlarýndansa "Bir hata yaptýk" açýklamasý geldi.

Ýsrail bombalarýndan en çok nasibini alan Lübnan'ýn Tire (Sur) kentinin Kana köyünde yaþýyorlardý... Günlerdir Ýsrail'in yoðun bombardýmanýndan kaçmanýn yollarýný arýyorlardý. Ancak köyün yollarý bombalardan harabeye dönmüþtü. Gidecek yerleri de yoktu. 4 akraba aile, köyün ortasýndaki bir binanýn zemin katýna sýðýndý. Köydeki yaklaþýk 300 kiþi yan yana binalarda kalýyordu. Bu dört katlý binada ise çoðunluðu kadýn ve çocuk yaklaþýk 55 kiþi vardý. Ýsrail bombalarý, dün sabah bu insanlarýn sýðýndýðý 4 katlý binayý yerle bir etti. 37'si çocuk tam 60 kiþi hayatýný kaybetti. Çevredekiler hemen olay yerine koþtu. Ancak köyün yollarý geçilemez halde olduðu için yardým gelmiyordu. Köy halký çaresizlik içinde elleriyle kazmaya baþladý enkazý. Kazdýkça cesetler çýktý, kurbanlarýn çoðu, uykuda yakalanmýþtý

(31.07.2006)

Ayný tarihte gazetede alan bir diðer haber

Ayný manzara 10 yýl önce de yaþanmýþtý

ÝSRAÝL, Kana'da bundan 10 yýl önce de benzer bir saldýrýya imza atmýþtý. 1996 yýlýnýn nisan ayýnda, çatýþmalardan kaçmak için Birleþmiþ Milletler'e ait bir binaya sýðýnan Lübnanlýlarýn üzerine topçu ateþi açýldý. Acý olayda yine tamamý sivil olmak üzere 106 kiþi öldü. Hizbullah ile Ýsrail, 1996 yýlýnda da týpký bugünkü gibi çatýþýyordu. Ýsrail, Lübnan'ýn güneyinde yaþayanlara 24 saat verdi: "Gidin yoksa öleceksiniz!" Ardýndan da "Gazap Üzümleri" saldýrýsýný baþlattý. Tarih 18 Nisan'ý gösterdiðinde ise, 38 topla Kana'daki BM binasýný içindeki sivillerle birlikte vurdu. Olay sonrasýnda Ýsrail, dünkü saldýrýda olduðu gibi Hizbullah'ý, BM ve sivilleri kalkan olarak kullanmakla suçladý. Dönemin Baþbakaný Þimon Peres, "Binada o kadar sivil olduðunu bilmiyordum" dedi. BM'nin resmi soruþturmasýna göre ise, binanýn vurulmasý, teknik bir arýza sonucu deðildi. Af Örgütü raporu da saldýrýnýn tamamen kasýtlý olduðunu ortaya koydu.

(30 Ekim 2006)Sabah Gazetesi



Irak'ta 69 kiþi öldürüldü

Irak'ta bugün en az 69 kiþi öldürüldü ya da ölü bulundu. Baþkent Baðdat'ýn Sadr mahallesinde iþ bulma kuyruðunda bekleyenlerin üzerine bomba atýlmasý sonucu ölenlerin sayýsý 33'e çýkarken, en az 59 kiþi de yaralandý.

Üniversite Profesörleri Derneði Baþkaný, radikal Sünni Profesör Essam el Ravi, kimliði bilinmeyen kiþilerce vurularak öldürüldü.Irak'ta savaþýn baþlangýcýndan bu yana en az 156 profesör öldürülürken, yüzlerce, belki binlerce öðretim üyesi ülkeden kaçtÐIý tahmin edilen medresenin yöneticisinin bulunduðunu belirtmiþ

(26 EKÝM 2006)


'Rus gazeteciyi Rus polisi öldürdü'

Öldürülen Rus gazeteci Anna Poliskovskaya'nýn katilleri hakkýnda yeni bir iddia ülkenin önde gelen gazetelerinden Kommersant'ta yer aldý. Kommersant, gazetecinin ölümünü soruþturan cinayet masasý ve savcýlýða baðlý görevlilerden oluþan bir komitenin Rus polis Alexandre Prilepine ve Valeri Minine'nin cinayet bölgesine gelmiþ olduðu ve olayla baðlantýlý olabilecekleri tezi üzerinde durduðun
u yazdý. Gazetenin iddiasý þok etkisi yarattý



Gazeteci: Irak'ý cehenneme çevirdik

Ýngiliz Guardian gazetesi köþe yazarý Simon Jenkins'den sert eleþtiri. Jenkins "Irak'ý dünyanýn cehennem yerine çevirdik" baþlýðýný attýðý makalesinde þöyle dedi: Baþarý ve refah getireceði söylenen ordular Irak'a dünyanýn modern diktatör yönetimlerinden bile daha kötü bir sefalet ve acý getirdi. Amerika ve Ýngiltere'nin Irak'ta izlediði yol, zafer umudu olmayan bir yola girdi. Ýki ülkenin de Irak'ta kontrolü saðlayacak cesareti kalmadý..."

VE ÞU HABERE BAKIN

Irak'ý artýk 'Pentagon haber ajansý' anlatacak

Irak'la ilgili haberlerde "basýnýn gerçekleri yansýtmadýðýný" savunan ABD Savunma Bakaný, ilgili tüm haberleri 24 saat izleyip "doðrularýný hazýrlayacak" basýn ekibi kurdu.

Irak'ta artýk "Saddam'dan kurtaran" deðil "iþgalci ülke" olarak anýlan Amerika, propaganda savaþýný kazanmak için kollarý sývadý. Ülke içindeki desteklerini de toparlamak amacýyla bir "medya savaþ birimi" kurdu. Amaç, blog siteleri dahil her tür basýnda çýkan Irak haberlerini takip ederek anýnda "düzeltmek"... ABD Savunma Bakanlýðý (Pentagon) basýn sözcüsü Eric Ruff, 24 saat çalýþacak birimle "hatalý habere karþý koyma yeteneðinin artýrýldýðýný" belirtti. Birimin mesajlarý iletmek ve doðru kayýtlarý sunmak için yeni medya kanallarýný kullanacaðýný söyledi. Flaþ ve hatalý haberlere yanýt vermek için hýzlý olacaklarýný belirten Ruff, böyle halkýn Irak'ta desteðinin azalmasý veya gelecek hafta yapýlacak seçimlerin bu kararda etkili olmadýðýný savundu. 24 saat haber akýþý saðlayacak ve kayýtlarý düzeltmeyi hedefleyecek "Pentagon haber merkezi", tüm medyayý izleyecek ve televizyon ile radyolarda, üst düzey politikacýlar, lobiciler ve hükümet temsilcileriyle söyleþi yapacak. ABD Savunma Bakaný Donald Rumsfeld, bu yýl içinde, ABD'nin Irak'ta propaganda savaþýný kaybetmekte olduðunu ve düþmanlarýnýn "medyayý baþarýlý bir biçimde yönlendirmelerinden" endiþe ettiðini belirtmiþ, bu yüzden geceleri gözüne uyku girmediðini söylemiþti.


Sabah 04.11.2006

VE HABERLER DEVAM EDÝYOR

Irak'ta aðýr bilânço

Irak'taki yeniden yapýlanma çalýþmalarýna raðmen, yapýlan araþtýrmalar, þiddetin hýz kesmediði ülkede savaþýn verdiði zararýn giderek arttýðýný ortaya çýkarýyor.

Amerikan Associated Press (AP) haber ajansý, kendi verileriyle çeþitli kuruluþlar ve resmi kurumlarýn verilerine dayanarak yaptýðý derlemeye göre, Irak savaþýnýn baþladýðý 2003 yýlýnýn mart ayýndan beri ölen Iraklý sivillerin sayýsý tartýþmalý bir rapora göre 655 bini buldu.

AP, Irak'ta ölen sivillerin sayýsý hakkýnda çeþitli kurum ve kuruluþlar tarafýndan çeliþkili rakamlar verilmekle birlikte bu sayýnýn 50 binin üzerinde
olduðunun

tahmin edildiðini belirtti.

Amerikan Dýþiþleri ve Savunma Bakanlýðý, Brookings Ýnstitution, Iraq Body Count gibi kurumlar, Lancet internet sitesi ile Irak Saðlýk ve Eðitim
bakanlýklarýnýn verilerini kullanan ajans, savaþta ölen Amerikan askerlerinin sayýsýnýn ise 31 Ekim 2006 itibarýyla 2 bin 818 olduðunu kaydetti.

AP, 31 Ekime kadar Irak'ta yaralanan Amerikalý askerlerin sayýsýnýn da 21 bin 419 olduðunu belirtirken, Irak'ta ticaret için gelen 646 sivilin de öldüðünü bildirdi.

Savaþta 155 Iraklý profesörün öldüðünü belirten ajans, 250 kadar doktor ve saðlýk çalýþanýn da þiddetin kurbaný olduðunu, en az 6 bin 000 doktorla binlerce profesörün de ülkeyi terk ettiðini kaydetti.

MALÝYET 340 MÝLYAR DOLAR

Irak savaþýnýn maliyetinin 340 milyar dolar olduðunu vurgulayan AP, bunun da günde 250 milyon dolar anlamýna geldiðini kaydetti.

AP, savaþ öncesi Irak'ta günlük petrol üretiminin 2,58 milyon varil olduðunu, 31 Ekim 2006 itibarýyla ise günlük üretimin 2,33 milyon varilde
kaldýðýný, savaþ öncesi 3 bin 958 megavat olan elektrik üretim kapasitesininse 4 bin 100 megavata çýktýðýný bildirdi.

Irak'ta savaþtan sonraki en çarpýcý geliþme ise cep telefonu sayýsýndaki artýþ oldu. Savaþ öncesi cep telefonu hizmeti verilmeyen ülkede 31 Ekim 2006 itibarýyla cep telefonu olanlarýn sayýsý 7 milyon kiþi olarak belirlendi. Sabit telefonlarýn sayýsý ise 400 binin biraz üzerinde artarak 1,25 milyon aboneye çýktý.

Savaþ öncesi 12,9 milyon kiþi içilebilir su elde ederken, bu rakam 14,3 milyona çýkarýldý. Kanalizasyon hizmeti kullanmaya baþlayan nüfus ise 4,5 milyon artarak 10,7 milyon kiþiye ulaþtý. Irak'taki enflasyon rakamlarý ise 2004, 2005 ve 2006'da þimdiye kadar yüzde 31'ler seviyesinde kaldý.






Kamyonlarla pazar yeri saldýrýsý: 51 ölü

Her an iç savaþa sürüklenme tehdidiyle karþý karþýya olan Irak'ta halk dün yine en kanlý günlerinden birini yaþadý. Baþkent Baðdat'ýn Þii bölgesinde 10'ar metre aralýklarla sýralanan üç bomba yüklü araç ayný anda patladý. Korkunç saldýrýda 51 kiþi öldü, yüzlercesi yaralandý. Sadr semtindeki pazar yerinde yapýlan saldýrýda hedef, evine yemeklik alan sivillerdi. Baþkentin Sünni bölgesi Adil'de ise katyuþa roketli saldýrýda ayný ailenin iki üyesi öldü. Irak'ta güvenliði saðlamak için çözüm arayýþlarýný sürdüren ABD'nin BM Büyükelçisi John Negroponte de "Irak'taki mezhep savaþý artýk kendi kendini besler bir hale geldi. Bu durum ülkede barýþýn saðlanmasýný engelliyor" diye konuþtu. Ülkede nüfusun çoðunluðunu oluþturan Þiiler'in genç dini lideri Mukteda Es Sadr'ýn adamlarý Sadr semtinde neredeyse her gün ABD askerleriyle çatýþýyor. Sünni direniþçiler de bölgede sýk sýk intihar eylemleri düzenliyor.

03.12.2006



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yeni Caminin Güvercinleri [Þiir]
Uyut Beni [Þiir]
Sen Giderken [Þiir]
Dostlar Uðurladýk [Þiir]
Ýnsan Yaþarken Hissetmeli [Þiir]
Sessizlik [Þiir]
Bir Akþamdý [Þiir]
Yamaç [Þiir]
Martýlar... [Þiir]
Gezinti [Þiir]


Melika kimdir?

Ýnsan ve doða sevgisini içimde hissetmem beni sanata ve edebiyata yöneltiyor; bunlarla bütünleþtiriyor. Bunlarý insanlarla paylaþmak ise en mutlu anlarým.

Etkilendiði Yazarlar:
Ümit Yaþar Oðuzcan


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Melika, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.