..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilge kiþi her þeye þaþan kiþidir. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Aþk Romaný > TuðrulPekel




31 Aralýk 2006
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 9  
TuðrulPekel
Hasan Cevat Kartal: Aþkýna ulaþabilmenin bir tek yolu vardý. Hayatýný feda etmek O da gerekeni yaparak ölümü seçti. Efsane oldu. Veda Arasýl Kartal: Bir efsane varsa arkasýnda o efsaneyi yaratan bir kadýn vardýr. Selma Taþkan: Efsane onunla ayakta kaldý ve yaþatýldý


:AECA:

Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 9

DOKUZUNCU BÖLÜM

Bahardý yazdý derken, sonbaharda geçip gitti. Kýþýn içinde kalakaldýk. Bir haftadýr kardan tipiden gözümüzü açamadýðýmýz yetmiyor gibi, hava gittikçe daha da kötüleþiyor. Gözümüzün görebildiði yere kadar her yer bembeyaz. Bahçede en az yarým metre kar var. Beyaz kelebekler gökyüzünde o kadar çok uçuþuyor ki. Karþýmýzdaki daðýn tepesi görünmez oldu. Bahçeye kardan adam yaptým. Himmet dayý kardan adamla beraber resmimi çekti.Dýþarýya hakim olan sessizlik içimdeki yalnýzlýðý ortaya çýkardý. Aklýma akþam yazdýðým dizeler geldi. / BEN’MÝ GURBETTEYÝM./ GURBET’MÝ BENÝM ÝÇÝMDE / HANGÝ ZAMANDAYIM / HANGÝ BÝÇÝMDE / AÞK ALEV, ALEV OLMUÞ / KUR-TULUÞ YOKMU YARAB / SON DEMDE SON BÝÇÝMDE / Boþuna dememiþler yalnýzlýk Allah’a mahsus. Ýnsan oðlu mutlaka çiftini bulur. Ben bu yalnýzlýðý bir kere daha yaþamýþtým. Yýllar önce Avrasya maratonuna katýlmýþtým. Yanlýþ hatýrlamýyorsam, katýlým on binin üzerindeydi. Koþu Atatürk köprüsünün Anadolu yakasýndaki ayaðýndan start aldý. Görünüþte binlerce kiþiyle beraber koþuyorsun. Ama yalnýzsýn, tek baþýnasýn. Hayatýmda o tür bir yalnýzlýðý hiç yaþamadým. Kaset çalarlý ufak bir radyo aldým. Böyle kötü havalarda dünya ile baðlantýmýzý ufacýk radyo saðlýyor. Zamanýmýn büyük bir bölümü kitap okumakla geçiyor. Kitaplarým yavaþ, yavaþ çoðalýyor. Sabah akþam uzun yürüyüþler yapýyorum. Karda yürümek insaný oldukça yoruyor ama bir o kadarda zevk veriyor. Bir keresinde yalnýz baþýma dereye kadar yürüyüþ yaptým. Geri döndüðümde Himmet dayý ateþ püskürüyordu. Yalnýz ve silahsýz Olarak bu havada kasabadan uzaklaþmanýn yanlýþ bir hareket olduðunu gayet nazik bir þekilde anlattý. Onu ancak bir demlik çayla ikna edebildim, tabi bir daha yalnýz gitmemeye söz verdikten sonra. Ah bir tanem seninle karda beraber yürümeyi öyle özledim ki.

Ýstanbul / 1997
Hiç dikkatimi çekmemiþti, aslýnda yolumun üzerinde de deðildi o cadde. O yana sapmam sadece bir tesadüftü. Bir an için dönüp bakmasaydým, pastaneyi de göremeyecektim. Belki de hayatým parçalara bölünmeyecekti. Tezgahýn arkasýnda seni görünce durdum ve seyretmeye baþladým. Öyle saf görünüþün vardý ki yürüyüp giderken hala aklým sendeydi. Günlerce zihnimden o görüntünü silip atmak için uðraþtým. Olmadý düþündüðüm kadýn portresine o kadar uygundun ki. Ve bir gün kendimi vitrinin camekanýndan seni seyrederken buldum. Bir þeyler alacakmýþ gibi oyalandým. Bir an için dýþarý baktýn beni gördün farkýnda olmadan gülümsedin. Ýþte o zaman anladým, beni düþmüþ oldu-ðum bu boþluktan kurtaracak olan kadýn sendin. Her gün bir bahane bulup seni görmeye geliyordum bu günlerce devam etti ve bir gün dikkatini çekti. Beni ilk defa görüyormuþ gibi, gözlerini ir,iri açarak baktýn.Bel ki sende daha sonra olacaklarý hissetmiþtin. Bakýþlarýnda Lütfen ne olur beni incitme der gibiydin./ Ah be yavrum ben sana nasýl zarar verebilirim ki / Yavaþ, yavaþ benim geliþlerime dikkat etmeye baþladý. Her gün beni bekler gibiydi,
Bir gün o pastaneden içeri girme cesaretini kendimde buldum. Tezgahýn bir tarafýnda ben, diðer tarafýnda o. Aramýzda yarým metre mesafe var. Sesimin titremesine engel olmaya çalýþarak sipariþimi verdim. / Üç poðaça, içecek olarak da... çay rica edeyim / dedim. Biraz sonra istediklerimi getirdi, Tabaðý masanýn üzerine býrakýrken /Buyurun / dedi. Teþekkür ettim. Çayýmý getirdiðinde, kaldýðý yerden devam etti. / Sizi hatýrladým her gün gelip vitrine bakýyordunuz. / Evet / diye cevap verebildim. Ýki kelimeyi bir araya getirin-ceye kadar terden su gibi olmuþtum. Getirdiklerini aðýr, aðýr yemeye baþladým. Hem iþini yapýyor, hem de fark ettirmeden bana bakýyordu. Gözle görülmese de aramýzda bir iletiþim kurulmuþtu. Boþalan bardaðýmý doldurmak için aldý Geri döndüðünde, bardaðý masaya býrakýrken, bakýþlarýmýz buluþtu. Kahverengi gözlerinde kendimi gördüm. Kaderimiz yazýldý, yargýmýz buluþtu, mühür vurulmuþtu. Bütün cesaretimi toplayýp, bir peçeteye adýmý soyadýmý ve telefon numaramý yazýp verirken sordum / Servisi her zaman siz mi yaparsýnýz? Peçeteyi fark ettirmeden cebine koyarken sorumu cevapladý / Ara sýra servisi ben yaparým./ Sesindeki sýcaklýk içi mi ýsýttý. Bakýþlarýný masanýn üzerinde gezdirirken, beklediðim esas soruya cevap verdi / Adým Veda Arasýl / Sesi su gibi akýyordu.
Her gün yolumu uzatarak kahvaltýmý Veda’nýn çalýþtýðý pastanede yapýyorum. Her gidiþimde birbirimizi biraz daha tanýyýp ýsýnýyoruz. Onun çevresine de uyum saðlamaya baþladým. Diðer çalýþanlarla da arkadaþlýk kurdum. Artýk bana yabancý olarak bakmýyorlar. Daha da önemlisi Veda ile aramda bir þeyler olduðunu anlýyorlardý. Hesabý ödeyip çýkarken, / buluþalým / dedim. Bir an þaþaladý bu teklif çok ani olmuþtu. Biraz durakladýktan sonra / Bu gün olmaz izin alamam. Ama Çarþamba günü izinliyim. Yarýn gelirsen yine konuþuruz. Hesabý ödeyip dýþarý çýktým. Bambaþka bir adam olmuþtum. Ýçimdeki delikanlý uyanmýþtý, uyumaya da hiç niyeti yoktu. Hasan Cevat dikkat et hayatýnda yeni bir devir baþlýyor.
Salý sabahý pek bir þey yapamadýk. Sadece Çarþamba günü öðleden sonra saat ikide Ýncirlide buluþalým dedi. Ne olur ne olmaz telefon numarasýný aldým. Çar-þamba gününü zor ettim. Ýncirli de geçidin altýnda buluþtuk. Çabucak bir taksi cevirdim. Bakýrköy sahilinde indik. Yürümeye baþladýk. Sanýrým ikimiz de korku ve heyecandan ölüyorduk Hadi ben neyse ama Veda’nýn bana uymasý büyük bir çýlgýnlýktý. Veda kendinden çok yaþlý bir adamýn koluna girmiþti. Ýleride bir banka oturduk. / Gelmene sevindim, hayal kýrýklýðýna uðramaktan çok korkuyordum./ Uzun bir sessizlikten sonra cevap verdi / Bütün gece seni ve bu buluþmaya gelip gelmemeyi düþündüm. Benim için karar vermek çok zor oldu./
Elini avuçlarýmýn içine aldým.:
... Ýster inan ister inanma. Seni ilk gördüðüm andan itibaren seviyorum.
Bakýþlarýný bana çevirdi:
... Çok hýzlý gitmiyor muyuz. Bana biraz zaman taný. Ben senin gibi baþýna buyruk deðilim. Eðer ailem tanýmadýklarý birinin yanýnda beni böyle görseler neler olabileceðini aklýna getirebiliyor musun? Aðabeyim beni öldürür inan bana.
Düþünme sýrasý bana gelmiþti. Önce söyleyeceðim kelimeleri sýraya koymaya çalýþtým. Bazý þeyler var ki ilk önce söylenmeli. Bu karþýlýklý.... buraya düþüncelerimi ifade edecek kelime bulamýyorum. Güven diye-lim elini sýkarak dikkatini bana vermesini saðlayarak:
... Bak güzelim, Seninle olan iliþkimi yalan yanlýþ þeylerin üzerine kurmak istemiyorum. Öncelikle þunlarý bilmen en doðal hakkýn. Belki seni hayal kýrýklýðýna uðratacaðým ama evliyim, Biri kýz biri erkek iki çocuðum var.
Yüzüne bakarak beklemeye baþladým. anlattýklarýmý hazmetmesi lazým bu kýz biraz sonra belki de hayatýnýn en zor kararýný verecek. Baþýyla devam etmemi istedi.:
... Evliliðim yürümüyor. Laf olsun diye söylemiyorum. Kurtarmak için çok uðraþtým. Eðer kurtulacaðýna azýcýk inancým olsaydý, yemin ediyorum senin yanýnda deðil karýmýn yanýnda olurdum. Ve daha kötüsü böyle olduðunu oda biliyor. Fakat ayrýlmaya da yanaþmýyor. Eðer beni kabulleneceksen bunlarý bilmende fayda var.
Oh be nihayet anlatabildim. Ter içinde kalmýþtým. Uzun bir sessizlikte sonra Veda kýsýk bir sesle konuþmaya baþladý:
... Ben sana evet dersem, büyük bir çýkmaza gireceðiz öyle deðil mi? Ama yine de sana ilgi duymasaydým burada olmazdým. Elimi de avuçlarýnýn içine alamazdýn.
Ýkimizde denizi seyretmeye baþladýk. Eðer kabul ederse ikimizde iþimizin çok zor olduðunu biliyorduk.
Veda
... Niye baþka biri deðil de ben.?
Hasan Cevat
... Sen olduðun için. Seni o camýn dýþýndan gördüðüm ilk günden beri seviyorum. Senin de beni sevinceye kadar bekleyeceðim. Yeter ki bana bu fýrsatý taný.
Yerimizden kalktýk ileride ki çay bahçesine kadar yürüdük
Hasan Cevat
... Çay bahçesine girelim mi?
Veda
... Sinemaya gidelim. Biliyor musun bugüne kadar hiç sevgilim olmadý?
Hasan Cevat
... Ýnanmam. Madem sinemaya gideceðiz, geri dönelim.
Veda’yý sinema yetmiþ dörde götürdüm. Filmin ne
olduðu önemli deðildi. Kolumu beline atýp hafifçe kendime çektim. Oda baþýný omuzu ma dayadý. Filmi öylece seyrettik. Sinemadan çýktýðýmýzda hava kararmaya yüz tutmuþtu.

Hasan Cevat
... Geç kalmadýn mý?

Veda
... Evden Deniz’lere gidiyorum diye çýktým. Biraz daha vaktim var.
Özgürlük meydanýný geçtikten sonra bir taksi çevirdim. Evlerine giden sokaðýn yakýnýnda arabadan indik Hava iyice kararmýþtý. Sokaðýn giriþindeki köþe baþýndan önce, ya þimdi yada hiç deyip dudaklarýna eðildim. Öpüþtük beklediðim cevabý dudaklarý vermiþti. Koþar adýmlarla evine giderken, Bende dönüþ yolunda mutluluktan, beceremediðim halde ýslýk çalmaya baþladým

Tuðrul PEKEL / Devamý var



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn aþk romaný kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 22
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 17
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 18
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 20
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 23
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 19
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 21
Kitap Hakkýnda Son Söz
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 16
Dilinde Aþk Vardý Yüreðinde Ýhanet Bölüm - 6

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaðmura Aðýt [Þiir]
Ne Güzel Seninle Yaþamak [Þiir]
Seni Sen Yapan O Kadýnsý Kokun [Þiir]
Kýrmýzý Defterden [Þiir]
Bir Genç Kýzýn Masalý [Þiir]
Allaha Ismarladýk Kýrþehir [Þiir]
Arsýz Bulut [Þiir]
Ayrý Kalpler (Akrostiþ) [Þiir]
Borçlu Deðilim Sana [Þiir]
Bir Yudum Aþk [Þiir]


TuðrulPekel kimdir?

1949 Susurluk doðumlu yazý yazmasýný ve okumasýný seven bir kiþiliðe sahibim.

Etkilendiði Yazarlar:
Faruk Nafiz Çamlýbel ve Orhan Veli favori þairlerim arasýnda


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © TuðrulPekel, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.