..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlarýn arasýnda yaþadýðýmýz sürece, onlarý sevelim. -Andre Gide
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Þenol Kalfa




27 Nisan 2002
Hangimiz Temizpak Bir Dünyada Yaþadýðýný Sanýyordu Acaba?  
Þenol Kalfa
Hayat bana ne hissettiriyorsa yalnýzca onu döktüm ben kaðýda...Ne daha eksik ne de daha fazla!


:BDJH:



Ben þimdi bu sayfayý boþ býraksam ve yazý diye, benim yazým diye, o boþ sayfayý sunsam önünüze, hiçbiriniz hiçbir þey anlamaz, anlayamazsýnýz deðil mi? Aslýnda anlamak da istemezsiniz zaten. Hangimiz, bir diðerimizi onun kendisini anlatmak istediði kadar anlamayý istedi ki sanki bu vakte kadar? Sýrf bu yüzden deðil midir ki bizim dýþýmýzda kalan dünyayla kontak halindeyken devamlý surette kalýplara baþvuruþumuz? Ne de olsa insanlarýn algýlamak istedikleri, algýlarýna hitap edenler, hep o kalýplardýr. Kalýbýn içini dolduran öz ise sadece kalýbýn oluþumunda aracý olduðu için bir anlam ifade eder, o kadar. Yoksa içimizdeki özler, diðer kiþiler için karmaþýk, anlaþýlmaz ve çoðu zaman sýrf onlar anlamlandýramadýlar diye anlamsýzdýr. Biz de mecburen içimizdekileri dýþarýya aktarýrken, o aktaracaklarýmýzdan ödün üstüne ödün veririz. Böylelikle içimizden dýþarýya bambaþka bir þeyler çýkmýþ olur.Çýkanlar, bizim istediðimiz gibi çýkmamýþlardýr; lakin bu istemdiþi çýkýþ, bizi hemen her zaman rahatlatmaktadýr. Bu zihinsel ve ruhsal deðiþim olgusunu aslýnda biyolojik yapýmýzla temellendirmek pekala mümkün. Bakýnýz hepimiz bir þekilde besleniyoruz yaþamak adýna, yani bir þeyler yiyip içmeden fiziksel yaþamýmýzý devam ettirmemiz mümkün deðil. Ancak bu ihtiyacýn bir devam süreci de var: Yediklerimizin bir kýsmýný, yediðimiz halinden farklý bir biçimde tekrar dýþarýya çýkartmak. Genel olarak bu dýþkýlar, yalýn halleriyle pis olarak nitelendirilir. Ama hiçkimse inkar edemez ki, bu çýkartýmý yapmak, yaþamýmýzýn devam etmesi adýna bir þarttýr; üstelik her boþaltým iþlemi sonrasýnda da garip bir haz duyarýz. Ýþte bu biyolojik yaþam gerekliliði, insaný diðer tüm varlýk türlerinden ayýran temel bir niteliðe, toplumsal yaþama da yansýmýþtýr. Þöyle ki; herbirimiz içimizdeki duygu ve düþünceleri bir þekilde dýþarýya çýkartýyoruz v bu çýkartým esnasýnda içimize sinmeyen unsurlar illaki bulunuyor, yani tam istediðimiz þekilde gerçekleþemiyor bu iþlem. Bununla beraber toplum içinde mutlu olabilmemiz de içimizdekileri dýþarýya çýkarabilmemize baðlý. Hiçbir çýkartýmda bulunamazsak, yani bir diðer deyiþle kabýz olursak, ne denli büyük sýkýntýlarla boðuþmak zorunda kalacaðýmýzý anlatmama gerek yok sanýrým. Keza tam tersi durumda da, yani yersiz ve zamansýz biçimde konuþup durmamýz da (bu da cýrcýr vaziyeti oluyor haliyle) yine toplum yaþamý içinde bizi oldukça güç durumlara sokacaktýr.
Ýþte bütün bu nedenlerden ötürüdür ki, benim size yazý diye, benim yazým diye üzeri boþ bir sayfa yayýnlama lüksüm yok, sevgili okuyucular. Ýletiþimin kurulabilmesi için istemim dýþýnda bir biçimle de olsa bir þeyleri kaðýda dökmem ve bu sayede rahatlamam lazým. Ve de hepsini döktüm gitti...Ben artýk elimi yýkamaya gidiyorum; biri bir zahmet arkamdan sifonu çekiversin!



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþka Aþýk Olmak
Gökteki Yýldýzlar
Büyüme Sendromu
Çorba

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Üretkenlik üzerine... [Eleþtiri]
Ben=Sen=O (mu acaba?) [Eleþtiri]
Piyango [Eleþtiri]


Þenol Kalfa kimdir?

En büyük nefretler en büyük sevgilerden doðarlar. Bu yüzden olsa gerek zaman içinde en büyük nefreti de kendime karþý hissediyorum. Ama neyse ki kendime karþý olan bu menfi hissim ortadan kaybolabiliyor ve ben yine kendime ve hatta eskisinden daha da güçlü bir biçimde baðlanabiliyorum. Kendime karþý olan bu büyük sevgi baðýnýn getirisi olan gelgitler sonucunda da doðurgan bir yapý ediniyorum. Doðurduðum çocuklarýmýn yazýya dökülmüþ olanlarýný buraya aktarmaya özen göstereceðim. Umarým saðlýklý doðumlar gerçekleþtirebilmiþimdir; bunun gerçekleþip gerçekleþmediðine iliþkin kararý benim dýþýmdaki þahýslarca yani onlarý okuyacak olanlar verecekler. Saygýlarýmla. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Engin Ardýç


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Þenol Kalfa, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.