..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm insanlýk bir tutkudur; tutku olmadan din, tarih, romanlar, sanat, hepsi etkisiz olurdu. -Balzac
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Türkiye > Mehmet Sinan Gür




15 Ocak 2007
Türkiye Avrupa Birliðine Giremez  
Mehmet Sinan Gür
Türkiye yalnýz Türkiyelilerin olsaydý...


:BDEB:
Avrupa Birliðinin görünen bir karakteri var. Devletler saðlam birer Hýristiyan devleti. Ama bununla birlikte çok önemli ve görünmeyen bir karakteri var. Aralarýnda Yahudi yok. Ýngiltere dýþýnda Avrupa Birliði üyesi devletlerin hemen tamamýna yakýný Hitler Almanya’sýnýn iþgaline uðramýþ devletlerdir. Hitler yenilmiþtir ama görevini yerine getirdikten sonra… Bu iþgallerde bu ülkelerde yaþayan Yahudiler ya soykýrýma uðramýþ ya da Filistin topraklarýna, bugünkü Ýsrail topraklarýna sürülmüþlerdir. AB’nin bir Hýristiyan devletler topluluðu olmasý bu bakýmdan da ilginçtir.

Türkiye AB üyesi olamaz. Ama Müslüman bir devlet olduðu için deðil, II. Dünya savaþýnda Alman iþgaline uðramadýðý için, içindeki Yahudi etkisi yok edilmediði için olamaz. Fas, Cezayir, Tunus AB üyesi olabilir ama Türkiye olamaz. Avrupalýlar Türkiye’den Müslüman olduðu için deðil asýl Yahudi etkisi nedeniyle çekiniyor. Kýbrýs bile AB’ye alýnýrken Ýsrail neden AB üyesi olmuyor, olmak da istemiyor? Ýsrail AB üyesi olabilir mi? Kesinlikle hayýr.

Türkiye’nin ABD’ye, AB ülkelerine borcu var. Ama doðal kaynaklarýnýn gerçekten iþletilmesi durumunda devede kulak kalýr. Türkiye’nin bütün dünya ile büyük bir ticaret potansiyeli var. Genç, çalýþkan bir nüfusu, ucuz iþgücü var. Bunlara raðmen AB Türkiye’yi istemiyor. AB ülkelerinde milyonlarca Türk kökenli insan yaþýyor, çalýþýyor. AB bunlarý Müslüman olmalarýna raðmen kabul etmiþ ama Türkiye’yi istemiyor. Yalnýzca Müslümanlarýn çok olduðu bir ülke olduðu için mi? Eski hesaplar yüzünden mi?

ABD Türkiye’nin AB üyeliðini destekliyor. ABD’de Yahudilerin ne kadar etkin olduðu herkes tarafýndan biliniyor. Türkiye daha çok ABD’nin çevresinde dolanan bir ülkedir. Bu da herkes tarafýndan çok iyi bir þekilde bilinmektedir. Türkiye’nin AB’ye girmesi Yahudilerin bir kolunun AB içine girmesi anlamýna gelecektir. AB üyeleri ve özellikle Almanya ve Fransa kesinlikle buna razý olmazlar. Ýngiltere’nin ise Türkiye’nin AB üyeliðine ýlýmlý yaklaþmasýnýn asýl nedeni de budur. Çünkü Alman iþgaline uðramamýþ Ýngiltere’de de bir Yahudi lobisi mevcuttur.

Gazetelerde haberler çýkýyor, Ýngiltere lehimize konuþtu, Almanya reddetti, iþte bunlar böyledir bir havuç gösterir bir kýrbaç vurur gibi. Ýliþkilerin temeli bilinirse doðru sonuçlara ve görüþlere ulaþýlýr. Ýngiltere Türkiye’nin üyeliðini destekler. Türkiye’nin üyeliðine kesinlikle karþý çýkacak ülke Almanya ve onunla birlikte Alman iþgaline uðramýþ diðer Avrupa ülkeleridir. Ýsrail ile Türkiye arasýndaki yakýnlýðýn, henüz belirgin olarak ortaya çýkmamýþ ama gelecekte çýkacak olan AB-ABD çeliþkisinin temeli de budur.

Soner Yalçýn’ýn Efendi-1 ve Efendi-2 kitaplarýný okuyun. Ýliþkileri göreceksiniz. Bu durum Türkiye’nin bir gerçeðidir. Nasýl deðiþir, deðiþir mi bilmiyorum ancak geçek budur.

15.Ocak.2007

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: müslüman azýnlýða deðil, müslümanlara karþýlar.
Gönderen: özgür yenigün / Kýrýkkale/Türkiye
21 Ocak 2007
Yazýnýzý okudum. Gerçekten önemli bir noktaya parmak basmýþsýnýz. Türkiye içindeki Yahudi topluluðu için alýnmamamýz biraz da unutulan, fark edilemeyen bir durum heralde. Fakat þu konu önemli: Kabul edelim ki AB bir Hristiyan topluluðu ve kendi dinleri dýþýndaki toplumlarý istemiyorlar. Almanya gibi müslüman ve Türk nüfusun yoðun olduðu ülkelerin kendisine AB'de yer bulduðunu ve esas istenmeyenlerin müslamanlar olmadýðýný söylüyorsunuz. Fas'ýn bu birliðiye girebileceðini düþünüyorsunuz mesela. Bence bu yanlýþ. Bence AB nufusunun çoðunluðu Hristiyan olan ülkeleri istiyor yanýnda. Yahudilere tamamen karþýlar, bunda bir yanlýþ yok. Ama çoðunluðu müslüman olan ülkeleri de istemiyorlar. Ýþte bu yüzden AB'ye giremiyoruz. Kend içlerindeki azýnlýk müslümanlar için koca bir ülkeyi almasalardý, zaten alýnacak bir ülke kalmazdý. Yani müslümanlara karþýlar, ama kendi içlerini sindiriyorlar. Bence durum böyle. Yazýnýz için çok teþekkür ederim. Saygýlar.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn türkiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Empati Kelimesinin Anlamýný Hrant Dink'ten Öðrendim
Ýngilizce Eðitim I, ODTÜ ve Oktay Sinanoðlu
Tohum Yasasý - Bu Ne Biçim Yasa
Kitap - Meraklýsýna Metal Fýrtýna
Türk ve Kürt Aydýnlarýn Dikkatine
Yapmamalýydýnýz Komutaným
Film - Ýki Film Birden
Ýngilizce Eðitim II, Tarihte Yabancý Dil

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yemen Türküsü
Kitap - Sevdalinka - Ayþe Kulin
Erbil (Kuzey Irak) 1
Kitap - Karl Marx 32inci Dereceden Masonmuþ
Rüya Gibi - Kafkas Halk Danslarý Gösterisi
Sezen Aksu Konserinin Düþündürdükleri
Film Kitap - Turyetski Gambit ve Plevne Savaþý
Boykot Bütün Dünyada Yayýlýyor
Cola Turka Üzerine
Film - Amen, Gaz Odalarý ve Gerçekler

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Nazým Hikmet'ten Çanakkale Þiiri [Þiir]
Ateþ ve Ölüm (Bütün Þiirler 16. 07. 2009) [Þiir]
Seni Seviyorum Bunalýmý [Þiir]
Ýncir Aðacý [Þiir]
Bir Dosta E - Mektup [Þiir]
10 Aðustos 1915 Anafarta Ovasý [Þiir]
Sevgisizlik [Þiir]
Mor Çiçekler [Þiir]
Eskiden [Þiir]
Bir Ruh Çaðýrma Operasyonu [Öykü]


Mehmet Sinan Gür kimdir?

Yazmayý seviyorum. Bir tümce, bir satýr, bir sözcük yazýp altýna tarihi atýnca onu zaman içine hapsetmiþ gibi oluyorum. Ya da akýp giden zamaný durdurmuþ gibi. . . Bir fotoðraf, dondurulmuþ bir film karesi gibi. Her okuduðunuzda orada oluyorlar ve neredeyse her zaman ayný tadý veriyorlar. Siz de yazýn, zamaný durdurun, göreceksiniz, baþaracaksýnýz. . . . Savaþ cinayettir. Savaþ olursa pozitif edebiyat olmaz. Yurdumuz insanlarý ölenlerin ardýndan aðýt yakmayý edebiyat olarak kabullenmiþ. Yazgýmýz bu olmasýn. Biz demiþtik demeyelim. Yaþam, her geçen gün, bir daha elde edemeyeceðimiz, dolarla, altýnla ölçülemeyecek bir deðer. (Ancak baþkalarý için deðeri olmayabilir. ) Nazým Hikmet’in 25 Cent þiiri gerçek olmasýn. Yaþamý ýskalamayýn ve onun hakkýný verin. Baþkalarýnýn da sizin yaþamýnýzý harcamasýna izin vermeyin. Çünkü o bir tanedir. Sevgisizlik öldürür. Karþýmýza bazen bir kedi yavrusunun ölümüne aldýrmamak, bazen savaþa –yani ölüme- asker göndermek biçiminde çýkar. Nasýl oluyor da çoðunlukla siyasi yazýlar yazarken bakýyorsunuz bir kedi yavrusu için þiir yazabiliyorum. Kimileri bu davranýþýmý yadýrgýyor. Leonardo da Vinci’nin ‘Connessione’ prensibine göre her þey birbiriyle ilintilidir. Buna göre Çin’de kanatlarýný çýrpan bir kelebek Ýtalya’da bir fýrtýnaya neden olur. Ya da tam tersi. Ýtalya’daki bir fýrtýnanýn nedeni Çin’de kantlarýný çýrpan bir kelebek olabilir. Bu düþünceden hareketle biliyorum ki sevgisizlik bir gün döner, dolaþýr, kaynaðýna geri gelir. "Düþünüyorum, peki neden yazmýyorum?" dedim, iþte böyle oldu. .

Etkilendiði Yazarlar:
Herþeyden ve herkesten etkilenirim. Ama isim gerekliyse, Ömer Seyfettin, Orhan Veli Kanýk, Tolstoy ilk aklýma gelenler.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet Sinan Gür, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.