..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Ýnsanlarýn bazen neye güldüklerini anlamak güçtür." -Dostoyevski
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Günlük Olaylar > ÖMER YALÇIN




21 Ocak 2007
Hrant Dink ve Düþündürdükleri...  
Ermeni asýllý Gazeteci-Yazar Hrant Dink’in kimliði belirsiz 18-19 yaþlarýnda bir genç tarafýndan suikaste uðradýðý...

ÖMER YALÇIN


Þimdi gelelim iþin aslýna…Hiçbirimiz yaþarken Hrant Dink’in kýymetini bilmedik.Hep insanlarýmýza önyargýlarla davrandýk.Hiç kimseye insan olduðu için yaptýklarý için önem vermedik.Kimde bir avuç sakal gördüysek hemen peþine takýldýk.Topsakalllý olanlarýnda sadece o sakallarý yüzünden idamlara ve katliamlara mahkum ettik.Allah Düþmaný olarak tanýmladýk.Atýk bunlara bence bir an önce son verilmeli.


:BBII:
Geçtiðimiz gün içerisinde tüm haber merkezi servislerine bomba olarak tabir edilen bir haber düþtü.Haberi gören veya duyanlar duyduklarýna ve gördüklerine inanmadýlar.Habere göre;Ermeni asýllý Gazeteci-Yazar Hrant Dink’in kimliði belirsiz 18-19 yaþlarýnda bir genç tarafýndan suikaste uðradýðý söyleniyordu.

Fakat bu konular beni hiç etkilemedi.Olayýn perde arkasýna bir göz attýðýmda kimi yazarlar örgütleri suçladý,kimileri ortaya þifreler çýkardý,kimileri lanet okuyarak alkýþ topladý.Tabi bugün ortaya tarafýmdan beklenen tablo çýktý.Yine Trabzonlu çulsuz bir genç kullanýlmýþ ve yine “Bizden deðil!” dediðimiz deðerli bir insaný yitirdik.Hatýrlarsanýz Trabzon’da ayný þekilde ve ayný yöntemlerle bir rahibede öldürülmüþtü ve faili olarak 17 yaþýndaki bir genç tutuklanmýþtý.

Ama yetkililer artýk þunu iyi bilmelilerdir ki gencecik yavrularý kullanarak emellerine ulaþmaya çalýþan Ulusalcý ve Milliyetçi kimlikler ortaya çýkarýlmalýdýr.Biz medya olarak bu olayýn üzerine katil yakalanana kadar gidecektik ve nihayet o da yakalandý.1-2 hafta içerisinde olup bitenleri unutacaðýz ve tam unuttuk dediðimiz anda karþýmýza bir daha bu olaylar çýkacak.Artýk yeter!!!Siz Kýçýnýzý rahat koltuklara dayayýp rahat rahat yaþam sürerken ve bunun adýna da Ülke yönetmek derken sizin çýkaramadýðýnýz kanunlar ve baþaramadýðýnýz operasyonlar sonucu insanlar ölmeye devam etmektedir.

Hrant’ýn ölümünden hemen sonra Hrant Dink’in büyüdüðü sokaða gittim.Sokak dar ve eski ile yeni yapýlmýþ evlerin karýþýmýndan oluþuyor.Gelir düzeyi düþük ve orta olan insanlarýn kendi hallerinde yaþadýklarý bir yer gibi görünüyor.Fakat içlerine girip o insanlarý dinlediðinizde ortaya göründüðünden çok farklý bir tablo çýkýyor ortaya.

Salköprü Mahallesi Muhtarý Mehmet Dönmez bize Hrant Dink’in evini göstererek O’nun burada doðduðunu gururlu bir þekilde anlattýktan sonra hemen duraksadý.Tabi duraksar duraksamaz biz bir sorunun olduðunu hemen anladýk ve sorularýmýzý yöneltmeye baþladýk.Öncellikle kendisinin o mahallede kaç tane Ermeni Ailenin yaþadýðýný söyledik.Dönmez’in söylediklerine göre Malatya’daki Ermenilerin hepsi hemen hemen o semt civarýnda yaþýyordu.Fakat yapýlan baskýlar sonucu ve Malatya’nýn eski zamanlarýnda Ermenilere karþý gösterilen sert tavýrlar nedeniyle bu insanlar buradan ayrýlmýþlar.Muhtarýn anlattýklarýna göre kimisi yurt dýþýna kimisi de diðer illere daðýldý.Ýzin alabilenlerde tekrar Ermenistan’a dönmüþler.

Þimdi gelelim iþin aslýna…Hiçbirimiz yaþarken Hrant Dink’in kýymetini bilmedik.Hep insanlarýmýza önyargýlarla davrandýk.Hiç kimseye insan olduðu için yaptýklarý için önem vermedik.Kimde bir avuç sakal gördüysek hemen peþine takýldýk.Topsakalllý olanlarýnda sadece o sakallarý yüzünden idamlara ve katliamlara mahkum ettik.Allah Düþmaný olarak tanýmladýk.Atýk bunlara bence bir an önce son verilmeli.Herkes Ermeniler Soykýrým yaptý diyor.Onlara ayný þekilde Türkler yaptý diyor.Ama hiç kimse çýkýp ta:“Arkadaþlar sonuçta ortada öldürülmüþ bir toplum var.Gelin bu katliama uðramýþ insanlar iki ülkenin insanlarý olsun.Onlar sizin bizim diye deðil,Onlar Ýnsan olduklarý için.Onlar saçma sapan kurallar gereði öldürüldükleri için biz bu yanlýþlara düþmeyelim.Kucaklaþalým ve onlarýn kabirlerine güllerle donatalým”demiyor.Aslýnda bunlar yapýlmýþ olsaydý ne biz böyle savaþ halinde olacaktýk.Ne Salköprü Mahallesindeki yaklaþýk 160 Ermeni ailesinden 5-6 tanesi kalýrdý.ne de Hrant Dink öldürülürdü.Baþka Hrantlarýn ölmemesi için bence artýk hatalarý kabullenmenin zamaný geldi.Peki ya sizice?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otobüs Beklerken...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Vazgeçilmezlerden Vazgeçmek [Þiir]
Tek Arzum Okumaktý [Þiir]
Eski Yýlýn Yeni Aþklarý [Þiir]
Acýyla Konuþabilenlerin Hikayesidir [Þiir]
Yeni Yýlda Aþka Kapalýyýz! [Eleþtiri]
Ömer Yalçýn'ýn Kaleminden Malatya Sokaklarý [Ýnceleme]


ÖMER YALÇIN kimdir?

ömer yalçýn sadece bu. . . . .

Etkilendiði Yazarlar:
CEZMÝ ERSÖZ,AHMET ALTAN,ÜMÝT YAÞAR OÐUZCAN


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÖMER YALÇIN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.