..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"...öyküyü yazan bilge, beþinci ya da altýncý göbekten kral torunu olduðumu ortaya çýkaracak þekilde belirleyebilir soyumu." -Cervantes, Don Quijote
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > BELGÝN ERYAVUZ




29 Ocak 2007
Bakýp da Görenlere, Görüp de Sevenlere!  
BELGÝN ERYAVUZ
Keþke dedim içimden keþke biz insanlar da birbirimize o kadar güzel bakabilsek! O kadar anlamlý, o kadar sevgi dolu, o kadar içten ve o kadar sýcak…


:BDJD:
Doðanýn her defasýnda bizi þaþýrtan o kadar renkli bir yüzü var ki…Eðer dikkatlice bakmasýný bilirseniz orada sizi heyecanlandýracak, umutlanmanýza sebep olacak pek çok güzelliðe þahit olabilirsiniz.

Örnek mi? Ýþte hemen aklýma gelenler…

Þehrin beton bloklarý arasýnda güneþin arada sýrada yüzünü gösterdiði dar bir kaldýrýmda iki parke taþý arasýnda hayat bulan minicik bir çiçek… hayata karþý direnenlerin sesi gibidir adeta. Her þeye raðmen ayakta, tüm olumsuzluklara raðmen gülümseyerek yaþamýn bir ucundan tutunmuþtur hayata. Sessiz çýðlýðý ile yaþamýn önemini anlatan küçük ama anlamlý bir detaydýr aslýnda.

Birbiriyle oynaþan ve annelerinin peþinden bir türlü ayrýlamayan yeni doðmuþ sokak kedileri tüm sevimlilikleri, ürkeklikleri ve cýlýz sesleri ile; mahallenin maskotu haline gelmiþ iri ve yaþlý sokak köpeði ise yanýndan her geçtiðinizde baþýný kaldýrýp size diktiði gözleriyle öyle þeyler anlatýr ki… yaþamýþlýða ve yaþama dair.

Týpký bunlara benzer bir güzelliði yaþadým geçenlerde bizim bloðun hemen önünde bulunan mini parkta. Ýki sevimli sarman kedi, o puslu sabahta bana gözlerin ve bakýþlarýn önemini, sevgiyi gözlerle ifade etmenin güzelliðini hatýrlattýlar bir kez daha.

Karþýlýklý oturmuþlar, özenle sýcacýk duygularla birbirlerine bakýyorlardý, görüp de etkilenmemek elde deðildi. Göz gözeydiler ve etrafý umursamadan, baþka hiçbir þeyle ilgilenmeden son derece vakur bir edayla birbirlerinin derinliklerine dalýp gitmiþlerdi.

Arabam çok yakýnlarýnda olduðu halde beni fark etmediler, yada fark edip umursamadýlar. Onlarý rahatsýz etmemek adýna arabanýn kapýsýný nasýl yavaþ açýp kapattýðýmý tahmin edersiniz. Bir süre onlarý seyrettim, hatta ürkütmekten korktuðum için arabayý çalýþtýrmayý olabildiðince geciktirdim. Duyacaklarý sesle oradan hemen kaçarlar diye düþünürken ne mi yaptýlar? Hayýr hayýr kaçmadýlar. Karþýlýklý oturmaya devam ettiler ve o asaletli duruþlarýný hiç bozmadýlar. Sadece karþýlýklý yaþadýklarý büyünün sýcaklýðýný kaybetmiþlerdi sanýrým, o nedenle bakýþlarýný birbirlerinden ayýrdýlar ve her ikisi de farklý noktalara dalýp gitti.

Ben ayrýldýktan sonra ne mi oldu? Bende bilmiyorum…Ama o kýsacýk an’da tanýk olduðum bu güzel sevgiye, bu sýcacýk bakýþmaya bayýldýðýmý söylemeliyim.

Keþke dedim içimden keþke biz insanlar da birbirimize o kadar güzel bakabilsek! O kadar anlamlý, o kadar sevgi dolu, o kadar içten ve o kadar sýcak…

Hepimizin bildiði ama zaman zaman unuttuðu gerçeklerden bir tanesi deðil mi bu? Sevgi alýþveriþini unutmak, kalbimizin sesini gözlerimizle yansýtmayý bir þekilde engellemek… konuþurken gözlerimizi hep kaçýrmak…

Oysaki insanlarýn en etkileyici yerleri deðil midir gözleri? Konuþmasak bile gözlerimizle, bakýþlarýmýzla o kadar çok þey anlatýrýz ki karþýmýzdakine. Ama biz, bu en güzel etkileþim yolunu kapalý tutuyoruz hep. Dostlarýmýzla, arkadaþlarýmýzla konuþurken bile gözlerimizi baþka yerlere çeviriyor, bakýþlarýmýzý kaçýrýyoruz. Neden?

Temelinde çekingenlik ve utanma duygularý olabilir mi? Büyük bir ihtimalle. Bende istemeden gözlerini kaçýranlardaným, ama gözlerimin içine bakarak benimle iletiþim kuran insanlara bayýlýyorum. Onlarý daha samimi, daha sýcak buluyorum ve bu anlamda þanslý olduðumun farkýndayým. Çünkü en yakýnýmdakiler bu iþi öyle güzel yapýyorlar ve sýcacýk bakýþlarý ile kalbimi öyle güzel sarýp sarmalýyorlar ki…

Karþýnýzdaki kiþinin, arkadaþýnýzýn yada dostunuzun sohbetiniz sýrasýnda gözlerinizin içine bakarak sizi dinlemesi ne kadar hoþtur düþünsenize. Daha iyi anlaþýldýðýnýzý, daha olumlu bir elektrik yakaladýðýnýzý düþünmez misiniz sizde? Bakmasýný bilen, bakýp da gören ve görüp de seven insanlar sevgilerini öyle güzel hissettirirler ki karþý tarafa; kelimelere, konuþmaya gerek bile kalmaz. Yeri gelir bir saniye süren o sýcacýk iletiþim on afili kelimeye bedel olur, öyle deðil mi?

Doðada her þey canlý, her þey birbirinden güzel ve her þey birbiri ile son derece uyumlu…Eðer dikkatle bakarsak, bakýp da incelersek öyle güzel enstantanelerle karþýlaþýrýz ki…Pek çoðunun ihtiþamý karþýsýnda yorum yapmak bile zorlaþýr böyle zamanlarda.

Sonuçta hepsi bizim için; bize ve yaþantýmýza ayrý bir renk ayrý bir heyecan katmak ve yaþantýmýzý daha anlamlý hale getirmek için etrafýmýzý çepeçevre sarmýþ durumda.

Yeter ki ince nüanslarý kaçýrmayalým, fark edelim, bakmasýný bilelim ve bakýnca güzelleþen gözlerden olalým.

Sevgiyle kalýn.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sevgi ve Pozitif Enerjinin Gücü
Son Durak Huzurevi (Mi?)
Ýliþkiler Düðüm Olmuþ Çözülmüyor
Engellere Çarpa Çarpa…
An"ý Yakala, Çilek Tadýndaysa Býrakma!
Kadýnsan Hem De...
Kaderini Kendin Çiz!
Sýr Dolu Papuçlar
Kayýp Kimlikler!
Neden Bu Kadar Duyarsýz Olduk?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Seni Seviyorum Diyebilmenin Güzelliði [Öykü]


BELGÝN ERYAVUZ kimdir?

Ýçimde yaþadýklarýmýn, hissettiklerimin birebir yansýmasý,týpký denizin mavilikleri gibi. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Okumayý çok seven birisi olduðum için,yazýlarýný okuduðum hemen tüm yazarlar.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © BELGÝN ERYAVUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.