..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Özgür insan, denizi daima seveceksin. -Baudelaire
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Ýnceleme > Politika > Mehmet CAN




4 Þubat 2007
Sevdamýzýn Adý ve Sýrrý Kudüs!  
Mehmet CAN
Ýslam ümmet'inin kanayan yarasý Kudüs'ü anlamak ve anlatmak ne hazindir ki...


:BJGB:

Sevdamýzýn Adý ve Sýrrý Kudüs!

06 Ocak 2007
Medeniyetler arasý diyalog ve küresel barýþ safsatalarý Ýslamý hakký ile tanýyamadýðýmýz müddetce Küfr'den medet dilemek ve Cihad'ýda isyan sanmanýn eþiðine getirir...

Gerçek bir diyalog'un ancak manüpülasyona uðramamýþ Ýlah'i temel deðerler baz alýnarak yapýlacaðý tartýþýlmaz bir gerçek olmakla birlikte bazý kiþi ve kuruluþlarýn diyalog adý altýnda özislamýn baþkalaþtýrýlmasý miyonunu yüklendiði de baþlý baþýna bir kaygý...

Medeniyetler arasý ittifak yada diðer adýyla Dinler arasý diyalogun ilk tebliðcisi gerçekte Ýslam peygamberi -ilahi emir gereði - baþlatmýþtýr ve bu tebliði sonra ki dönemlerde yeri ve zamaný geldiðinde Ýslami büyük þahsiyetler ve önderler de üstlenmiþler "Yakýn tarihimizde Ýmam Humeyni'nin Gorbaçova, Sayýn Ahmedinecat'ýn W. Bush'a ve Almanya Þansolyesi bayan Merckel'e sonduklarý mesajlar gerçekte bu anlamda " Bizler açýsýndan medeniyetler arasý diyaloga bütünsel karþý çýkalým anlamýnda deðil > vecib'e olan bu misyonun sorumlusu! Bir diðer anlamda islam adýna kimin ne zaman ve nasýl yapmasý sorunudur.

"Bir gece, kendisine ayetlerimizden bir kýsmýný gösterelim diye kulunu Mescidi-i Haram'dan, çevresini mübarek kýldýðýmýz Mescid-i Aksa'ya götüren Allah noksan sýfatlardan münezzehtir. O, gerçekten iþitendir, görendir. "16-1
Ve Ýslami Ýran'ýn Kudüse olan ilgisinin uluslararasý siyasi platformlarda dikkatleri üstüne çekme stratejisi olarak algýlayanlarýn dikkatine sunulmasý gereken bazý hususlar.

Ýslami iran ümmetin bireylerini insan-ý Kamil olma yoluna çekiyor.(insan-ý Kamil yetiþen bir ümmetin ne yapabileceði ise malum) Bunu da dayatma istilacý bir yöntemle deðil, tamamen islami adab ve terbiye metodu ile yapmak istiyor. Bu noktada devreye Mesci-i Aksa giriyor. - Zira Mekke'nin iþgal altýnda olduðunu ümmet'e anlatmak muhal - Zaten iþgal edilmiþ ve iþgalden kurtarýlmasý her müslümana VACÝB'iyet yükleyen Kudüs bu vesile ile Ýslam ümmetinin vahdetinide beraberinde getirecektir. Her yýl kutlanan Kudüs günü de bu açýdan deðerlendirilmeli. Ýþte bu noktayý müslümanlardan ziyade Ýslam düþmanlarý ve yerli iþbirlikçiler fark ettiklerinden. Her ne pahasýna olursa olsun Vahdeti oluþturmak isteyen, böylelikle ümmeti hem emperyalizm belasýndan kurtaracak, hem münafýk yöneticilerden azade edecek, ve hemde Ýsrailin sonu olacak bu oluþumdan uzak tutmalýdýr. Bu da Ýran aleyhine binbir entrika ve komployu beraberinde getiriyor.

Son geliþmeler -Hizbullah ve Hamas direniþi ve zaferi- ile birlikte malum çevrelerce Kudüs sorunu coðrafi bir arap ve yahudiye sorunu > argümanýný terennüm ederek müslümanlara empoze etmeye çalýþýlmasý Tertemiz -Ýlahi rýzaya ulaþmak- pak ve pakize duygularla Kudüs davasýný kendilerine þiar edinmiþ kardeþlerimizin þahsýnda gerçekte yukarýdaki hedeflere ulaþmayý engellemektir. Ve gayet tabiidirki buda Ýsrail - ABD. patentlidir.

Acaba hiç düþündük mü? Neden Ýslam peygamberi Mescid-i Aksa'dan Mirac'a yükseldi? Mirac; Yani özgürlüðün zirvesi! Fiziki ve Maddi olgulardan soyutlanmanýn sembolü ve realitesi. Namaz gibi ibadetlerle de bizim için ayrýca bir arýnma filitresi Mirac Ruhuna yücelebilen mü'minlerde miraca kalkýþ garý Kudüse, Mescid-ül Aksaya nasýl kaygýsýz ve uzak kalabilir ki? Mirac Ruhunu hayata indirgeyebilmek kardeþliðin ve imanýn gerekliliði ve sorumluluðu deðimi?
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hýristiyanlarý dost edinmeyin. Zira onlar biribirinin dostudurlar. Ýçinizden onlarý dost tutunanlar, onlardandýr.Þüphesiz Allah, zalimler topluluðuna yol göstermez " 5-51

Oysa Ýsa Mesih'in Havariliðini üstlendiðini iddia eden Vatikan Þovalyesi adýnýn Ýncilde Ahmet -a.s- olduðu bildirilen ve Ýsa Mesih tarafýndan müjdelenen Nezih Ýslam peygamberine karþý yaptýðý küstah açýklamalardan çok net bir þekilde anlaþýlmaktadýr ký diyalog düzmece bir safsatadan ziyade vahdeti bölme, Ýslami deðerleri baþkalaþtýrma ve mü'min leri asimile operasyonudur. Ýsa Mesih'in ve þaný yüce Mehdi -a.f -nin birlikteliðinin ve harekatýnýn baþlangýç noktasý kabul edilen bu yere!

Bilmem, Neo-diyalogcular, mirac,Ýranýn Küdüse olan ilgisi, Siyonizmin oratadoðu yenilgisi ve yeni geliþtirilmek istenen oyunla bir bað kurabildim mi? Siz buna bir de Tamamen Siyonizme ve emperyalizme izmet etme amacini güden postmodern misyonerlik kavramýný eklerseniz o zaman...?!

Ama Þa'ir in dediði gibi:

Ecel korkusunun kýralým kanadýný, sonsuzluk aþkýnýn çýkaralým tadýný
ve þimdi koyalým bu sevdanýn adýný, Sevdamýzýn adý berrak,sonu toprak
Dönen alçak olsun!............ama bize: Sevdamýzýn adý KUDÜS, sonu zafer, dönen alçak olsun!

Muhammed CAN
     



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn politika kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Türk Ýslamcýlarýn Mele/molla Planý!
Türkiye"nin 2009 Dýþ Politikasýnda Þu Ana Kadar En Onurlu Çýkýþ Ve...
Yeni Süreç Üzerine Anekdotlar
Akp ve Türkiye; Diklenmeden Dik Duruþu Sergileyebilecek mi?
Gümüþ Hilal Ýmparatorluðu Mu?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu? - 2
Kim Kazanacak?
Gazze: Büyük Savaþ Senaryosu Mu?
Ninova'da Olanlar Bizi Ürkütmesin
Ortadoðu Labirent'i!

Yazarýn Ýnceleme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Velayet-i Fakih ve Siyasla Ýslam
Kürt Ýslam Tarihine Farklý Bir Bakýþ (I)
Gündem Özel - 2 Ýslam ve Medeniyet
Gündem Özel - 3 Mýsýr ve Ýslam
Afrika’da Nal Toplamak!
Ýslamda Kadýnýn Rolü - 1
Bugün Tek Baðýmsýz Devlet Ýran’dýr
Afrika’da Nal Toplamak!
3. Dünya Savaþýnda Ýraný'ý Anlamak!
Ýslam Dünyasýnýn Arayýþý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dost Ýçin [Þiir]
Serzeniþ [Þiir]
Bizde Ne Anne'ler Var [Þiir]
Ne Ýnsanlar Gördüm [Þiir]
Ey Gazzeli Cocuk! [Þiir]
Ayrýlýk Senfonisi [Þiir]
Hatýram! [Þiir]
Namus'un Adýna! [Þiir]
Hum Kýyýsýnda Bir Gece [Deneme]
Muhammed Can S. Demirtaþ'a Soruyor [Eleþtiri]


Mehmet CAN kimdir?

. . .


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mehmet CAN, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.