..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yazar yazý yazmayý baþka insanlara göre daha zor yapan insandýr. -Thomas Mann
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > ÜfTaDe




5 Þubat 2007
Ýlk Vuslat  
ÜfTaDe
Bu ses hiç de yabancýsý olmadýðým, kulak aþinalýðýmýn olduðu bir ses. Pür dikkat onu dinliyorum. Ne yapabilirim ki?


:AHHI:
Ýlk Vuslat
Bu ses hiç de yabancýsý olmadýðým, kulak aþinalýðýmýn olduðu bir ses. Pür dikkat onu dinliyorum. Ne yapabilirim ki?
Hayata yeni merhaba dedim. Saniyeler öncesi çaldým dünya denilen kapýnýn zilini. Çalar çalmazda bir ürperti hissettim bu minnacýk beden de…Akabinde ver yansýn ettim. Avazýmýn çýktýðý kadar bastýrdým son gazla. Hastane duvarlarýnda raks etti amasýz çýðlýðým.
Beni yabancý bir kol sarmaladý ve götürdü bilmediðim bir odacýða…Hani soðuk bir yerden sýcak bir ortama girdiðiniz de yüzünüzü ýlýk bir hava yakar da acýtmaz ya iþte öyle bir þey!..
Beni sýcacýk kollarýn arasýna býraktý yabancý kollar. Sanki kýrk yýldýr dostumun sýcaklýðýný hissediyordum bu beden de. Allah Allah! Ben yeni gelmedim mi buraya? Nasýl oluyor da ezelden iki sevgili gibiyiz.
Bir ses “Annesi çok da þirin þey bu kýz” dedi. Peki bu ses benim annemse þimdilik kalbimin dolduðunu hissediyorum da neden bir tarafýnda hala boþluk var. Doluya koysam boþalýyor, boþa koysam dolmuyor hesabýndan. Bu sýcaklýk yetmiyor bana. Ya hep sesini duyduðum biri daha vardý. O da kim acaba?
Ben daha karanlýk odamdayken annemin içinden þu sözler yol bulmuþtu:
“Ayrýlýðýn sevdasý meþhurdur,
Bir de ölümü hatýrlatan sýzýsý…”
Sevdalarýn hep sonlarý kalýr insanýn aklýnda. Sevmenin çok geç ayrýlýðýnsa erken geldiðini tam bitiþ çizgisine ramak kaldýðýnda fark edersin.
Yerli yersiz duygular istilasý altýna alýr kalbini. Bir nefeste bütün hatýralarýný yaþarsýn yeniden, televizyonu açýp kumandayla kanallar arasýnda gezmek gibi bir þey!..
Bazýlarýný da izlemeye cesaret edemezsin. O cesaret edemediklerini de bir þiþeye koyup aný denizine yolcu edersin, sessiz çýðlýklar eþliðinde gizliden gizliye el sallarsýn iskelede…
Annem bu duygular silsilesi içerisindeyken kapý çalýndý ve o beklediðim ses “Geçmiþ Olsun” dedi, biraz soðuk bir ses tonuyla… “Gel babasý, gel.”
Ýþte þimdi yap-bozum tamamlandý dedim. Kalbimin bir tarafýndaki boþluðun sebebi babammýþ ama neden soðuk babamýn sesi. Sizce de garip deðil mi? Beni ilk defa görüyor hiç soðuk davranýlýr mý?
Babam hemen gitti, iþe gitmesi gerekiyormuþ. Annem soðuk duvarlara baka baka sýcak yaþlar süzdürdü badem gözlerinden.
Kulaðýma eðildi:“Hayat gül gibidir. Bazen dikenleri batar yüreðine ama hissedemezsin bile. Bazen mutluluða ulaþmak ister, yakalayýverir sonra da kaçýrýrsýn elinden. Ya pes eder gidersin ya da azimle hýrsla sýmsýký sarýlýrsýn yeniden. Öyle kuvvetle sarýlýrsýn ki hayata o da seni sarsýn. Tutsun ellerinden, býrakamasýn asla! Ýstersin.
Ye’ se kapýldýðýmýz vakitler acizliðimiz nasýl da kýskacý arasýna alýyor bizleri. Ümit etmeden yaþayamayýz. Su gibi hayat gibidir ümit, olmazsa olmazlardan iþte!
“Ye’s öyle bir bataklýktýr ki, düþersen boðulursun.” Demek ki merhum Akif boþuna söylememiþ bu sözü. Ýnsan yaþamýn olumsuzluðunda kendini ye’s bataklýðýnda bulmamalý. Elini verdin mi kolun gider, kolunu verdin mi ayaklar zaten o yolun yolcusu. Ayaklar kaydýktan sonra durma çýrpýn bataklýktasýn, düþmüþsün bir kere. Çaresizdir çýrpýnýþlar…
Annem bunlarý fýsýldarken sesi kesildi. Yorgun bedeni diðer alemlerin seferine çýktý anlaþýlan…
Benim anladýðým iki kutup arasýnda soðuk rüzgârlar dans ediyor. Annem uyansýn öðrendiklerimi aktarmaya devam ederim.
Eski topraklar boþuna dememiþ: “Çocuktan al haberi” diye…

06.05.2006 / 00.13





Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bekleyiþ
Kayýp Ada


ÜfTaDe kimdir?

Öðrenci / Sakarya

Etkilendiði Yazarlar:
---


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÜfTaDe, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.