..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi sabýrlý ve yürektendir, sevgi kýskanç ve övüngen deðildir. -Ýncil
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > Ali Refik




7 Þubat 2007
Gerçek Sevgi  
Ali Refik
Biricik Sevdiðim, Aradan çok uzun bir zaman geçti biliyorum. Bu mektubu yazmak benim için çok güç. Lütfen sakin bir þekilde oku. Bilmeni istediðim birkaç önemli þey var. Ne olursa olsun, ne yaþamýþ olursak olalým seni daima sevdim ve seveceðim. Sen benim için çok özel ve çok deðerli bir insansýn. Bu güne kadar sadece sana sadýk olarak yaþadým. Sana defalarca mektup yazdým ama postaya vermeye cesaret edemedim bir türlü. En fazla üç gün sürer, sonra sensizliðe alýþmaya baþlarým diyordum. Olmadý sevdiðim, olmadý, yapamadým...


:BAEB:
Genç adam tarifsiz acýlar içinde hastanedeki tek kiþilik odasýnda yatýyordu. Henüz çok genç bir yaþta olmasýna raðmen ölüm ona soðuk yüzünü göstermiþti. Dünyada çok nadir rastlanan bir hastalýðýn pençesinde kývranýyordu ve sayýlý günleri kalmýþtý. Genç adam tüm bunlarý biliyor ve hayattan ümidini kesmiþ bir þekilde sabýrla o günü bekliyordu. Ancak babasý evladýnýn yaþamasý için çalýþmaktan yýlmýyor, yurt dýþýnda çok ünlü doktorlarla görüþüyor, gazete ve dergilere ilanlar veriyor, radyo anonslarý yaptýrýyordu. Oldukça zengin bir iþadamýydý fakat oðlunun kurtulmasý için yüklü miktarda para vaat etmesine raðmen herhangi bir geliþme olmuyordu.

Babasý iþlerini askýya alýp tüm bunlarla meþgul olurken, genç adam babasýný umutsuz bir vazgeçmiþlikle seyrediyor, kalbinin tekleyerek çalýþmasýna deðil, asýl onun içinde yer alan acýyla ilgileniyordu. Aklýnda hep sevdiði kýz vardý. Onca dil dökmesine, iliþkisi için bir çok þeyden taviz vermesine raðmen bir türlü iliþkisinden ayrýlýðý uzak tutamamýþ ve sonunda sevgilisi bunalýma girdiði ve kendisinden soðuduðunu söyleyerek ayrýlmýþtý. Aradan geçen üç sene, ona olan sevgisini daha da artýrmýþtý. Sevgilisi gözlerinin önüne geldi ve onu ne kadar özlediðini anýmsayýnca gözlerinden yaþlar süzülmeye baþladý. Aslýnda çok þey de istemiyordu. Hep ilgiye ve sevgiye muhtaç birisi olarak büyümüþtü. Tek istediði þey biraz ilgi, sevgi ve þefkatti. Sevdiðini bir kez daha görebilse, onun o ýlýk sesini duyup, gözlerinin içine bakabilse, kokusunu ciðerlerine son kez doldurabilse bu hayattan mutlu bir þekilde ayrýlacaktý. Bu düþünceler içerisinde ellerini havaya kaldýrdý ve göz yaþlarý içerisinde dua etmeye baþladý.

Genç adam henüz duasýný bitirmemiþti ki odasýnýn kapýsý vuruldu ve babasý ile eski bir aile dostu olan doktor birlikte içeriye girdiler. Her ikisinin yüzünde de bir ýþýltý, büyük bir mutluluk belirtisi vardý. Garip bir þeyler olduðunu sezinlemiþti. Birden dualarýnýn kabul olduðu ve sevdiðinin onu ziyarete geldiði düþüncesine kapýldý. Ancak bu düþüncelerini babasýnýn coþkulu sesi bozdu, “Acýlarýmýz son bulacak oðlum, aradýðýmýz kalp sonunda bulundu.”

Genç adamý hemen ameliyata aldýlar ve baþarýlý bir ameliyatýn ardýndan, bir hafta sonra kendine geldiðinde kendisini yeniden doðmuþ gibi hissediyordu. Kararýný vermiþti artýk, gidecek ve sevdiðini bulup, onunla barýþacaktý. Aradan günler geçti ve hastaneden taburcu oldu. Bir müddet evinde dinlenmesi gerekiyordu. Yeni kalbine alýþmasý zaman alacaktý.

Ameliyatýnýn üzerinden bir aydan fazla bir zaman geçmiþti ve aylardan Þubat olmasýna raðmen, dýþarýda bahardan kalma bir hava vardý. Genç adam kahvaltýsýný yaptýktan sonra sahilde yürüyüþ yapmaya karar verdi. Kahvaltýsýný yaparken gazetelerin yanýnda duran bir zarf dikkatini çekti. Eline aldý ve o anda kalbine þiddetli bir aðrý saplandý. Mektup sevdiðinden geliyordu. Hemen dikkatlice zarfý açtý ve mektubu okumaya koyuldu:

“Biricik Sevdiðim,
Aradan çok uzun bir zaman geçti biliyorum. Bu mektubu yazmak benim için çok güç. Lütfen sakin bir þekilde oku. Bilmeni istediðim birkaç önemli þey var. Ne olursa olsun, ne yaþamýþ olursak olalým seni daima sevdim ve seveceðim. Sen benim için çok özel ve çok deðerli bir insansýn. Bu güne kadar sadece sana sadýk olarak yaþadým. Sana defalarca mektup yazdým ama postaya vermeye cesaret edemedim bir türlü. En fazla üç gün sürer, sonra sensizliðe alýþmaya baþlarým diyordum. Olmadý sevdiðim, olmadý, yapamadým. Aksine seni daha fazla özlüyorum. Her gece rüyalarýna girmek için sana geliyorum. Seni seyrediyor ve sonra usulca yanaðýna öpücük kondurup uzaklaþýyorum. Ebediyete kadar senin içinde olacaðýmý bilmek beni fazlasýyla mutlu ediyor. Bunlar sana son satýrlarým. Üzülme lütfen, mezarýmý sýk sýk ziyarete gel ve lütfen kalbimize iyi bak. Unutma, artýk seni senden daha çok seven bir kalp taþýyorsun, yani benim kalbimi.
Elveda sevdiðim.”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Muhacir Kýzý [Þiir]
Keþkeler Fayda Etmez [Deneme]
Yüreðinize Ýhanet Etmeyin [Deneme]
Gittin... [Deneme]
Gitme Dur... [Deneme]
Dün... Bugün... [Deneme]
Gözler Yalan Söylemez [Deneme]
Ben Senin... [Deneme]


Ali Refik kimdir?

Gazeteci ve Yazar

Etkilendiði Yazarlar:
Ahmet Altan, Cezmi Ersöz, Murathan Mungan, Ü. Yaþar Oðuzcan, Attila Ýlhan, Sezai Karakoç...


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ali Refik, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.