..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Kirazlar ve dutlarýn tadýný çocuklar ve serçelerden sor." -Goethe
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Aþk ve Romantizm > ilker




10 Mart 2007
Namaz Kýl, Oruç Tut Hayatým…  
ilker
“Hayat gariptir, iliþkiler de… Birini bulana kadar yalnýzlýktan sýkýlýrsýnýz. Birini bulduktan sonra ise birlikte sýkýlmaya baþlarsýnýz”


:AIHG:
“Namaz kýl, oruç tut hayatým…”


“Tutturmuþsun namaz kýlmalýsýn, oruç tutmalýsýn, ibadet etmelisin diye… Dua etmeliymiþim yahu ben ne diyorum iki yýl önceydi ameliyata gireceðim, narkozu verecekler bir durayým da þu ameliyat sað salim geçsin diye dua etmedim ben, annem ameliyat masasýna yattý, kalbinden ameliyat olacaktý yine dua etmedim. Ben dua etmem” hayatým dedi sevdiði kýza. “Biliyor musun olmayacak sanýrým, biz beraber yapamayacaðýz, zaten benim erkek arkadaþým var” yanýtýný aldý. “Ben senin istediðin gibi biri olsaydým o erkek arkadaþ ne olacaktý?” sorusu ise yanýtlanmadý genç kadýn tarafýndan.

Kumraldý, uzun boyluydu, konservatuar okuyordu, çalmadýðý müzik aleti yok gibiydi. Türk Sanat Müziði sever, türkü söylerdi, ona çok güzel geliyordu. Etkilenmiþti, “tamam” demiþti “iþte aþýk olmam gereken kadýn…”

Uzun uzun konuþurlar birbirlerini dinlerlerdi, onun yanýnda adeta bambaþka biriydi, çok rahattý kim bilir kadýnýn rahatlýðýndandý onun rahatlýðý da. Hiç kasmýyordu, karþýsýnda espri yapýp güldürmesi gereken biri olduðunu hiç düþünmüyordu. Hayat üzerine konuþuyorlar, yaptýklarýný, yapamadýklarýný paylaþýyor ve asla yapamayacaklarýndan bahsediyor birbirlerine piþmanlýklarýný anlatýyorlardý. o fazla konuþmuyordu ama iyi bir dinleyiciydi mizah yeteneði yapýlan esprileri anlamayla sýnýrlý kalýyordu ama yapýlan esprileri anlamak ve ayný anda gülebilmek, ayný þeye ayný anda gülebilmek de önemliydi. Onlar ayný anda gülebiliyorlardý.

Her þey güzel gidiyordu, birlikte tiyatroya gidiyor, yemek yiyor, gece geç saatlere kadar dolaþýyorlardý. Ve tabi problemler de baþlamýþtý, insanoðluydu bu sorun yaratmakta üstüne yoktu. Kadýn, alkol kullanmýyordu, aðzýna bile sürmemiþti, ve azýlý bir alkol düþmanýydý, dini hassasiyetleri son derece yüksekti, bu ikisi arasýnda sorun olmaya baþlamýþtý. Ramazan ayýydý; ve O sektirmeden her zamanki gibi her gün içiyordu, belki Ramazan nedeniyle dozu arttýrmýþtý da.

Sevdiði kadýn bunu sürekli geyikle karýþýk yüzüne vuruyordu tabi ki bu noktada ben çok netti. Dini hassasiyetleri olan ve olmayan çatýþmaya baþlamýþtý. "Bu anlamda aykýrýydým biraz, içinde yetiþtiðim çevreye göre kabul. Dini hassasiyetlerim de yok, inanmýyorum ama ben seni olduðun gibi kabul ediyorum senden de fazla bir þey istemiyorum beni olduðum gibi kabul et yeter. Deðiþtirmeye çalýþma beni" diyordu.

-Hani ne diyordun Kur’an, “senin dinin bana benim dinim bana…” ben sana bi þey diyor muyum, sen bana niye karýþýyorsun.

-Alkol kullanmak zaten günah, bir de tutmuþ Ramazan günü içiyorsun, hiçbir iþin rast gitmeyecek, düzgün gitmeyecek, böyle gidersen baþýn beladan kurtulmayacak.

-Benim baþým zaten beladan kurtulmuyor hem de alkole baþlamadýðým zamanlardan beri kurtulmuyor. Demek ki alkolle bir alakasý yok.

-Yazýk, yazýk, acýyorum sana…



-Sen bana acýsan da acýmasan da içmeye devam edeceðim, bir zararýný görmediðim þeyden niye sen istedin diye vazgeçeyim ki, hem kendime hem hiç kimseye bir zararý olmayan, insaný mutlu eden bir þey yasaklanmasýnýn günah addedilmesinin de bir mantýðý yok. Bak din hakkýnda da konuþturma beni. Ýnsanlýk tarihinden, uygarlýk tarihinden baþlamayayým da mevzu uzamasýn dedi ve uzun bir süre güldü.

-Günaha giriyorsun, tövbe et !

O akþam Ferhan Þensoy’un oyunundan çýkmýþlardý, Aþkýmýzýn Son Duraðý’ydý oyunun adý. Þöyle diyordu Ferhan Þensoy, “Hayat gariptir, iliþkiler de… Birini bulana kadar yalnýzlýktan sýkýlýrsýnýz. Birini bulduktan sonra ise birlikte sýkýlmaya baþlarsýnýz” Onlar birlikte sýkýlmaya baþlamýþlardý, yine konunun dini boyutlara kaydýðý sohbeti sonlandýrýp genç kýzý arabasýna bindirmiþti son bir kez tutkuyla öperek… Bir daha da aramamýþtý.

Tek baþýna bu kez yalnýzlýðýndan sýkýlýp yürürken "tanýdýðým en aykýrý adam Bukowski ruhun þad olsun" diyordu onun þu sözlerini hatýrlayarak“kural sevmem, kanun sevmem, ahlak sevmem, din sevmem, içinde bulunduðum topluluðun beni þekillendirmesinden hoþlanmam.”



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Beleþçi
Ýçki Ýþine Engelse, Ýþini Býrak da Gel...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hayatýma Hoþgeldin Ne Zaman Gidiyorsun? [Deneme]
Gözlerine Bakamýyorsan... [Deneme]
Sana Gereken Tek Þey; Daha Az Erkekti [Deneme]
Birahaneler... [Deneme]


ilker kimdir?

-

Etkilendiði Yazarlar:
-


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ilker, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.