..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir zaman karakterlerimin hüzünlü olduklarýný düþünmedim. Tersine yaþam dolular. Trajediyi seçmediler, trajedi onlarý seçti. -Juliette Binoche
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Baþkaldýrý > Mustafa Cilasun




12 Nisan 2007
Haksýzlýða Sabretmek!  
Görüþebildiðim insanlarýn geneli biliyoruz

Mustafa Cilasun


Görüþebildiðim insanlarýn geneli biliyoruz fakat çaresiz kalýyoruz diyorlardý. Tabi ki bu gerekçeler de manasýzdý, sabýrla sineme çekildim ve çalýþmaya devam ederek, sýrlarýma havale ettim.


:CFHB:


Görüþebildiðim insanlarýn geneli biliyoruz fakat çaresiz kalýyoruz diyorlardý. Tabi ki bu gerekçeler de manasýzdý, sabýrla sineme çekildim ve çalýþmaya devam ederek, sýrlarýma havale ettim.
Organize sanayide kurulacak fabrikanýn, temelleri atýldý, bir zaman sonra, beton atma iþleri bitmiþti ve duvarlarý örme vakti gelmiþti.
Çalýþan, elinden iþ gelen elemanlar, servis kamyonunun arkasýna briketi doldurarak, fabrikaya boþaltýyor ve böylece birkaç servis yapýyorduk, yani kýsaca inþaat iþleriyle daha çok uðraþýyorduk.
Ellerimiz derileri açýldý, yara oldu, yoruluyorduk, öðle yemeði olarak ta, hiç yaðda piþmemiþ, eti dahi bulunmayan, yani mideyi tutmayan sebze türlerini yiyorduk.
Mýrýldananlar, hak arayanlar çoðalmýþtý, bizler amele miyiz ki, bu iþlerde çalýþtýrýlýyoruz, o halde yevmiyemizi neden o hesaptan yapmýyorlar, diye haklý gerekçelerle soru soranlar ve bizleri cevap bulmakta yoranlar çoðalmýþtý. Çünkü bu müessesenin sahibi bulunan yönetici insan, vatandaþlar gibi Ýslâm’ý, sadece bir din olarak görmüyorlardý.
Ýslâm’ý bir hayat nizamý olarak deðerlendirerek, bu düþünceden uzak bulunan insanlarýn, kimlik sorunu olduðunu söylüyorlardý, bu nedenle farklý bir konumda bulunuyorlardý.
Fakat maalesef, iyi çalýþtýrmanýn haricinde, çalýþanlarýn lehlerine tezahür edecek, müspet bir adým katiyen yoktu ve bulamýyorduk. Bu bakýmdan, diðer iþ yerlerinden hiçbir farký bulunmuyordu, ben artýk arkadaþlara cevap bulmakta týkanmýþtým, bu sebeple sürekli þehir dýþýna çýkmak istiyordum.
Bunlarý kime anlatacaktým, nasýl izahat yapacaktým, Ýslam’ý kimlik olarak almýþ, belki dinimi daha iyi yaþarým düþüncesiyle, tarikata balýklama atlamýþ gibiydi.
Ýþ yerinde çalýþanlarýn dertlerinden habersiz, zira oldukça ilgisiz bulunuyordu, çalýþan elemanlarý eniþtesi Ali Þahan beye, havale ederek yükü üzerinden atmýþ ve küçük kardeþi Recep beyi, her þeyden sorumlu idareci yapmýþ görünüyordu. Oldukça çalýþkan, sabah erkenden kalkan, sürekli araþtýran, insanlarý kýrmaktan sakýnan, sabrý kuþanan, iyi huylu, oldukça uyanýk, ibadetine düþkün, kýyafetini yakýþtýran, hafýzasýna güvenen ve bol hýrsý olan, bir insandý Þaban aðabey.
Ablam, eniþtem artýk benden haber bekliyorlardý, onlara buradan bir ev tutarak, Ankara dan, Kayseri ye gelmelerini saðlayacaktýk, eniþte beye iþ buldum, bekleniyordu fakat, çok zorlanýyordum kiralýk ev yoktu.Sabah namazýndan sonra Mükremin hocama, sevgili hocam, ablamgili Ankara’dan getireceðiz, lakin acilen bir kiralýk ev bulmamýz gerekiyor, bize bu konuda yardýmcý olursanýz, büyük sýkýntýdan kurtarýrsýnýz dedim.
Sað olsun hocam da, ne demek, elimizden geleni esirgemeyiz, hemen eþe dosta haber vererek arayalým, ama çok acilse, bizim bir bodrum var birlikte bakalým deyince içimde çok rahatladý.
Çünkü her kiralýk evi tutabilecek durumlarý yoktu.
Bodruma baktýk fena deðildi, hiç yoktan iyiydi ve idare eder gibi görünüyordu, yanýz hocamýn bizden bir ricasý vardý. Bu rica þu imiþ: televizyon seyretmek tamamen yasak ve radyoyu da yüksek sesle dinlemek, mümkün deðil diyordu.
Eniþte beyle bu sorunlarý konuþtum, bu koþullara raðmen þartlarý kabul etti ve kira bedeli karþýlýðýnda hocamýn evini tuttuk. Henüz iki gün dahi geçmeden, eþyalarýný yükledikleri bir kamyonla, sabah erkenden çýkýp geldiler.
Sabah saat 05 ten sonra aceleyle hemen, iþ kýyafetimi giyerek hýzlý bir þekilde, Hafýz Mükremin hocamýn, oturduðu apartmanýn önüne geldim.Kiraya tuttuðumuz evin, anahtarýný hocamlar dan alarak, eþyalarýn taþýnmasýna müsait hale getirecektim.
Apartmanýn bahçe kapýsý olan, metal dýþ kapýyý açarak ilerliyordum ki, karþýma aniden bir bayan çýktý. Çok kýsa süren ve bir anlýk diyeceðimiz karþýlaþmada, bayanýn dikkatimi çeken taraflarý þöyleydi: Ýnsana suhulet rahatlýðýný veren bir yüz ifadesiyle, üzerine yeþil aðarlýklý, beyaz ve füme renklerin desen halinde serpiþtirildiði emprime kumaþtan bir elbiseyi giymiþ bulunuyordu.
Hiç görünmeyen saçlarýný, renkli bir yazma ile kapamýþ, elbisenin etek uzunluðundan artan bölümü, pazen bir pijamayla tamamlamýþ görünüyordu.
Ayaðýna terlik giymiþ, fakat çorap bulunmuyordu, böyle bir vaziyette, karþýma aniden çýkan ayný bayan, zayýf olmayan, yüzü kýzaran, konuþmakta zorlanan bu güzel kýzcaðýz, elindeki anahtarý uzatarak, hacý abi, evin anahtarýný getirdim buyurun dedi.
Belki gariptir fakat o an, oldukça hoþ bir his ýlýk, ýlýk içime aktý.
Peki, bacýmýz teþekkür ederim diyerek, anahtarý elinden aldým ve geriye dönerek beni bekleyen çalýþmalara koyuldum.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn baþkaldýrý kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bir Feryadýn Yansýmasý…
Silinemeyen Bir Hicrandý!
Mecburdum!
Nezarette Geçen Bir Gün!
Yargýçlar Duyarlý Olsalar!

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çaresiz Kaldýðým An!
Sokak Arasýnda Gezerken…
Ýntihar Eden Kadýn!
O Kýz!
Erenler ve Hanýmlar!
Ýsimsiz Mektup!
Beyan Uygulamayla Orantýlý Olursa Makbuldür!
Yaþlý Teyze!
Þaha Kalkan Motor!
Garip Bir Zaman Diliminde Çalan Telefon…

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Buselerimi, Sessizliðin Pervazlarýnda Gizlerim! [Þiir]
Her Lahzada Bir Fark Var, Sýrrýný Ýçinde Saklar! [Þiir]
Beklemek Kar Etmedi, Nasip Sükût Ettirdi! [Þiir]
Yürekte Düðümlenir Sukut Ettiren An! [Þiir]
Ruhumun Suskun Hicraný ve Ah U Zarý! [Þiir]
Ey Hicran Aldanan Ben Olayým! [Þiir]
Kalp Hata Etmez, Nefs Vuslata Eriþtirmez! [Þiir]
Söyleyemedim, Kalbimin Figanýyla Yetindim! [Þiir]
Kýrdýn Ümidimi, Yýktýn Þu Gönül Lânesini! [Þiir]
Gönül Hüzne Ram Olunca Neyleyim! [Þiir]


Mustafa Cilasun kimdir?

Düþünmeye hassaten zaman ayýran, naifliði önceleyen, estetiði seven, güzelliklerden þevk alan, gönüllerin deþifresiyle uðraþan, halin dilinden haz alan, aþk için meþkin zaruretine inanan, hilkatin ve aidiyetin serinliðinde yazmaya çalýþan bir can.

Etkilendiði Yazarlar:
Mehmet Akif Ersoy,Sezai Karakoç,Necip Fazýl Kýsakürek, Cemil Meriç


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Mustafa Cilasun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.