..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Hayranlýðý o dereceye vardý ki; yere düþtü ve kendinden geçti." -Fuzuli (Leyla ile Mecnun)
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Din > Erhan Þahin




26 Nisan 2007
Alemler O'na Hayran  
Erhan Þahin
Yaratýýlmýþlar içinde ALLAH'ýn habibi hz. peygamber(s.a.v.) efendimiz gibi sevilen,özlenen,hürmet gören, hasretiyle gönülleri yakan baþka kim olabilir? O sevgiden, sevgi de O'ndan hasýl olmuþtur.


:AIBI:
Cenab-ý Hakk'ýn varlýk alemindedeki ilk tecellisine habibi hz peygamber (s.a.v) efendimiz mazhar olmuþtur. Yüce ALLAH ilk olarak habibinin nurunu ve ruhunu yaratmýþtýr. Bunu bir önceki yazýmýzda dile getirmiþtik. Bu yazýmýzda O'nun baþka bir özelliðine,emsalsizliðine dikkat çekmek istiyoruz. Cenab-ý Hak kainatta O'nun bir dengini ve benzerini yaratmamýþtýr.

Alemlerin Rabbi onun hakkýnda þöyle buyurmuþtur:"Rasulüm, biz seni, bütün alemlere sadece rahmet olarak gönderdik." (ENBÝYA,107)

O, yaratýldýðý günden itibaren alemlere rahmet olmaya baþlamýþ ve bu sýfat ondan hiçbir zaman alýnmamýþtýr. O'nun rahmet oluþu dünyada olduðu gibi ahirette de devam edecektir.

O'nun hürmetine

Efendimiz 'in ALLAH katýndaki derecesine ilk olarak hz. Adem, yaratýlýp cennete yerleþince Arþ'ta ve cennetin kapýsýnda "LA ÝLAHE ÝLLALLAH, MUHAMMDE'ÝN RASULULLAH" ibaresinin yazýlý olduðunu gördü Ýsmi Rabbi ile zikredilen o habibe hayran oldu, bu hale de hayret etti. Dünyaya gönderilince de "Ya Rab, beni Muhammed'in hürmetine affet" diyerek onun ismini vesile edip affýný istedi ve affedildi.

Yüce ALLAH, Habibini hz Davud a.s.'a da þöyle tanýtmýþtýr:

"Muahammed'i kendim için yarattým. Adem'i Muahmmed için yarattým. Diðer bütün varlýklarý da Adem'in oðulllarý için yarattým. Onlardan kim kendisi için yaratttýðým þeyle(gönülden) meþgul olursa, onu kendimden mahrum býrakýrým. kim de benimle meþgul olursa, kendisi için yarattýðým varlýklarý onun hizmetine veririm"

HZ. ibrahim a.s , neslinden gelecek olan hz rasulullah s.a.v için hep þu duayý yapýyordu:

"Rabbim, zürriyettimden onlara senin ayetlerini okuyacak, kitabý öðretecek, kendilerini temizleyecek bir peygamber gönder"(BAKARA 129)

hz.Ýbrahim'in zürriyetinden gelmesini istediði peygamber,Efendimiz (s.a.v) idi. Bunun için O'na "bize kendinizden ve peygamberliðinizden bahsederemisiniz?" diye sorulunca þu cevabý vermiþtir:

"Adem daha yatýlýþ çamuru içinde yoðrulurken, ben Ümmül-Kitap'ta peygamberlerin sonuncusu' olarak yazýlmýþtým(ve Melekut Alemi'nde ilan edilip tanýtýlmýþtým).

Ben babam Ýbrahim'in duasý, kardeþim Ýsa'nýn müjdesi ve Annem Amine'nin rüyasýyým. Annem bana hamile iken kendisinden bir nur çýkýp Þam'ýn köþklerini aydýnlatmýþtý.

HZ Musa a.s Tevrat'ta hz. rasulullah (s.a.v)in ve ümmetinin sýfatlarýna hayran olmuþ ve "Ya Rabbi beni de habibin Ahmed'e ümmet eyle.." diye dua etmiþtir.

Hz süleyman a.s'ýn yüzüðünde, kendisine vahiyle bildirilen þu cümle yazýlý idi:" ENALLAHU LA ÝLAHE ÝLLA ENE. MUHAMMEDÜN ABDÝ VE RASUL" Ben kendisinden baþka ÝLAH olmayan ALLAH'ým. Muhammed benim KULUM ve RASULUMDUR."" Hz Ý sa a.s da ümmetine kendisinden sonra gelecek Ahmed ismindeki son peygamberi müjdeleyip duruyordu.(SAF,6)

rasuullah (s.a.v) Efendimiz, peygamberler vasýtasýyla önceki ümmetlere tanýtýlmýþ, hepsi onu kendi çocuklarýný tanýr gibi tanýmýþlardý.(BAKARA 146)
Ayette belirtildiði gibi, savaþta baþý sýkýþan Ehl-i Kitap(Yahudi ve hiristiyanlar) Onun ismini zikrederek ALLAH'tan yardým istiyorlardua ediyorlar yardým da görüyorlardý. Ancak RASULULLAH (S.A.V) Efendimiz saadetli vucuduyla alemi þereflendirip, peygamberliðini ilan edince, yahudiler, beklenen peygamber Araplardan çýktý, bizden gelmedi diye haset ve inatla O'nu inkar ettiler.

BU YAZI DEÐERLÝ SEMERKAND YAYINLARININ KENDÝ ÝSÝMLÝ SEMERKEND DERGÝSÝNDEN DÝLAVER SELVÝNÝN KALEMÝNDEN DÖKÜLMÜÞ SATIRLARDIR ALLAH ONLARDAN RAZI OLSUN AMÝN.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn din kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kendi Varlýðýnýn Sebebini Anlamak Ýstemeyenler

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Dünyanýn Sonu

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yürü Dünya Sonun Virandýr [Þiir]
Yalnýzlýðým [Þiir]
Gönül Kuþu [Þiir]
Bir Demet Þiir [Þiir]
Caným Efendim [Þiir]
Aþk Sen Varmýydýn [Þiir]
Aþký Parça Yaþamak [Þiir]
Viran Oldu Kalbimin Þehirleri [Þiir]
Beyazlar Ýçinde [Þiir]
Aþk Tamam Olmayýnca [Þiir]


Erhan Þahin kimdir?

iþte geldik gideceðiz söyleyin biz nasýl hesap vereceðiz burda gülsek neye yara ebedi olanda ne olacaðýz

Etkilendiði Yazarlar:
----------------


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Erhan Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.