..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gerçeði arayan bir insan, öncelikle her þeyden gücü yettiðince kuþku duymalýdýr. -Descartes
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Alican Doðar




29 Nisan 2007
Ruhun da Yýrtýlýr Hayallerin de  
Alican Doðar
Ýçine kaçar umudun, hayallerin, erkekliðin… tutamazsýn. Boþluðun düþer içine… yaþayamazsýn.


:BJID:
Aldatýlmak gibi bir kabustan uyandýn mý sen hiç… Bilir misin böyle yaban bir aðrýyla nasýl yaþanýr. Önce þehir söndürür ýþýklarýný, kalp atýþlarýn hýzlanýr geceden korkmaya baþlarsýn. O karanlýðýn içinden kim çýkýp gelse sevmeye hazýrsýndýr. Kimse gelmez, gelemez, gelmeyecektir… Ama beklersin, sadece beklersin ömrünün hiç uðruna karanlýða saplanýþýný.
Uykundan aðlayarak uyanýrsýn, hýçkýrýklarýn saplanýr içine. Ýçine kaçar umudun, hayallerin, geleceðin… tutamazsýn. Dünya düþer içine… yaþayamazsýn.

Uykundan uyanmaya zorlanýrsýn, her yer ýslaktýr artýk. Ne kaldýðýn yerden baþlayabilirsin, ne nefes alabilirsin. Erkekliðin de çaresiz kalýr. Uçurumdan düþmektir aldatýlmak, senin uçurumuna düþmektir, üþümektir, bir baþýna gözyaþý biriktirmektir, omuzsuz, yurtsuz kalmaktýr. Anlayamamaktýr çoðunlukla… Korkundan dalamazsýn gecenin dibine, dönüþsüzlüktür artýk attýðýn her adým.

Yýðýlýr kalýrsýn ruhunun buruþuk kaldýrýmlarýna, yarý yitik dudaklarýnla beceremezsin konuþmayý, sevgiden bahsetmeye mecalin yoktur. Yok olmaz iþte bazen, ne yaparsan yap. Deðiþmez kaderin, hafiflemez kanaman… Yazamadýðýn mektuplara, sarf edemediðin sözcüklere benzer ömrün. Geçmiþe takýlýrsýn istemeden, istemeden dönüp dolaþýrsýn ayný caddeyi, ayný vitrinleri. Aramasan da bakýnýrsýn boþluða.

Küçük gece lambana dokunursun, o an ondan baþka kimsen yoktur. Býrakýrsýn sigaran içine kaçar, içine kaçar umudun, hayallerin, aþkýn… tutamazsýn. Gece düþer baþýna ama sen doya doya aðlayamazsýn. Bir türlü anlayamazlar neden sabahlara kadar oturduðunu, bir türlü anlayamazlar gecenin kabuslarla doluluðunu, bir türlü anlamazlar sadece sabahlarý uyuyabildiðini. Normale dön derler, senin bütün normallerin içine kaçmýþken.
Mosmordur gözlerinin altý, çünkü kabuslardan kaçmak için uyanýksýndýr yýllardýr. Yýllardýr uyumuyor, sevmiyor ve yaþamýyorsundur aslýnda. Ýþte buna da yalnýzlýk demeyi seçmiþsindir. Yalnýzlýðýn bile yalnýzlýk olmaktan uzakken, aðlayarak uyanýrsýn kabuslarýndan. Ýçine kaçar umudun, hayallerin, erkekliðin… tutamazsýn. Boþluðun düþer içine… yaþayamazsýn.



Alican Doðar

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ..............
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
6 Mayýs 2007
Sevgili Alican Doðar;Düzyazýlarýnýzý okudum.Ve hepsini beðendim - haddim olmayarak- . Nasýl denir bilmiyorum ama; okurken, zorlandým bazý yerlerde.Tarzýnýzýn, okuyucuyu düþünmeye hatta ayný cümleyi yeniden okumaya götüren bir özelliði var.Bunu, bir kusurunuzu olarak söylemiyorum.Kolay yazý deðil yani.Okurken; bazý þeyleri kaçýrmaktan, ya da yanlýþ anlamaktan korkuyor insan.Böylece, dikkat kesiliyorsunuz okurken.Yazýnýn içine giriyorsunuz bir okuyucu olarak.Ben bunlarý hissettim sizi okurken.Kullandýðýnýz imgeler de etkileyici.Baþarýlý çalýþmalarýnýzýn devamýný dilerim.Sevgiyle kalýn...Kâmuran ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Çok Zor Sesindeki Yabancýyý Tanýmak

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Öylece Çýkýp Gitmek Ýstedin
Sustum...
Yüzümü Uyuyan Yüzüne Çevirdim
Çok Uzun Gecelere Bölünce Hayatý
Þehir Sormaz Ölürsen
Hiç Bir Yere Ait Olamayan Yazý
Kendime Ne Kadar Düþman Olabilirim ki
Anlamýný Çürütmüþsün Bir Kere Tutunduklarýmýn
Binlerce Parçasýn Sen Ýçimizin Bulmacasýnda

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Zor Kadýn [Þiir]
Hiçbir Kadýný Sevemeyeceðiz Sevgili [Þiir]
Bir Kesikten Bir Felakate Doðru Pusulamýz [Þiir]
Yüzünü Döküp Gitme Kal... [Þiir]
Eller Deðmesin [Þiir]
Ara Geçiþ Formu / Kimileri [Þiir]
Geceler Uzundur Korkularsa Ýçinde Sahipsiz [Þiir]
Deli Gömleðimi Giyindim, Hangi Mitinge Çaðýrsan Gelirim Artýk [Þiir]
Þimdi Susup Yargýlayýn Beni [Þiir]
Ah Sen! [Þiir]


Alican Doðar kimdir?

Bir delinin duvarda açtýðý izi takip eden, diðer deliyim ben. Nereye ve ne kadar derine gittiðinin hiç önemi yok. Gidilecek iþte o yol… Her delinin kendi ibadethanesinde kaybolmasý icap eder. Kafa kaðýdýna takýlmamaktýr delilik. Ýzahý yoktur çoðunlukla, gidilen yoldur, gidilir…


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Alican Doðar, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.