..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kendi görüþlerim var -saðlam görüþler-, yine de her zaman onlara katýlmýyorum. -G. Bush
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Aspirin




1 Mayýs 2007
Yalanýný da Severim Senin  
En tehlikeli yalanlar baþkalarýna deðil,kendimize söylediklerimizdir.

Aspirin


Pembe yalanlar,beyaz yalanlar varmýþ!!! Yalanýn pembesi,sarýsý,beyazý mý olurmuþ....Yalan yalandýr iþte...


:BJJJ:
Korkmadým hiç biþeyden yalandan korktuðun kadar.Ýnsanlar neden yalan söylerler ki….Bence iki nedenden dolayý yalan söylerler.Birincisi; eðer karþýsýndaki kiþiden korkuyor ve onun kendine zarar vereceðinden çekiniyorsa,ikincisi; karþýsýndaki insaný seviyor ona doðruyu söylediðinde onu kaybedeceðini düþünüyorsa…….
Pembe yalanlar vardýr denilir zararsýzdýr zannedilir. Yalanýn pembesi sarýsý var mýdýr ki…?Yoktur elbette, yalan yalandýr iþte iyisi kötüsü var mý bunun.Ýyi o zaman herkes pembe yalanlarýn arkasýna saklansýn.Ýnsanlarý yalan söylemeye iten belki de içinde bulunduðu durumdur.Ayrýca bir yalanýn ömür boyu süreceðini de hiç sanmýyorum.Sonuçta yalan arkasýndan baþka bir yalaný getirmez mi?Dünyada zaten yalan almýþ yürümüþ…. Her þey yalan üstüne kurulmuþ….. Her þey yalana zincire vurulmuþ…. Söylersin doðruyu etmez ki beþ kuruþ……Uy dünyaya sende yalan konuþ…..Ýþte böyle….
Ýnsanlar üzülmesin diye gerçekler yerine yalanlarý söylemek, karþýndaki insan doðruyu öðrendiðinde daha büyük hayal kýrýklýðý doðurmaz mý? Ýyide kimse yalan söylemiyor mu? Yalan söyleyen yoktur diye düþünenler de aslýnda yalan söylüyorlar.. Yalan söyleyebilmek insanýna da baðlýdýr tabii..Hem söyleyene hem de söylenene. Dil ne kadar yalan söylese de gözler asla yalan söylemezler anlamasýný bilene… Sende beceremiyorsun yalan söylemeyi. Dilin her ne kadar ’’evet öyle’’ dese de gözlerin ’’hayýr öyle deðil’’ diyor. Neden, neden bitanem yalan söyleme ihtiyacý duyuyorsun ki… Sen ne dersen de benim seninle ilgili her þeyi hissettiðimi neden unutuyorsun. Senin yaþadýklarýný yaþadýðýmý, seninle aðlayýp, seninle güldüðümü bilmiyor musun… Ben sana hiç yalan söylemedim, söylemem de…Çünkü sen benim için farklýsýn, deðerlisin,vazgeçilmezsin…Bana yalan söylemen için hiçbir sebep göremiyorum. Dediðim gibi insanlar ya zarar göreceklerinden yada kaybedeceklerinden korktuklarý için yalan söylerler…Umarým sana zarar vereceðimi düþünmüyorsundur. Doðruyu söylediðinde beni kýracaðýný yada kaybedeceðini mi düþünüyorsun.Korkma canözüm sen beni hiçbir zaman kaybetmiyeceksin…. Son nefesime kadar senin yanýnda olacaðým ben, tabii sen istersen..Zaten senin bana biþi söylemene gerek yok ki…Ben her þeyi biliyorum hissediyorum,sen de bunu biliyorsun…Þu þöylemi diye sorduðumda sana, sen ’’evet öyle’’ derken gözlerin ’’sakýn inanma öyle deðil…Seni kýrmamak için öyle söylüyor’’ diyor..Eðer biþeyler söyleyeceksen yalan olmasýn emi…
Haa þunu da söyleyim .. Kýrýldým mý? sana. Asla sana kýrýlmak mý sence mümkün mü bu? Sen her þeyinle kabulsün, iyinle kötünle, doðrunla yanlýþýnla, gerçeðinle yalanýnla kabulsün… Biliyorsun benim ilkemi ’’Ya hep ya hiç ’’.O nedenle sen rahat ol..Çünkü sen bende hepsin, hep kalacaksýn. Nereye gidersen git nerde olursan ol sen bende hep olacaksýn. Asla hiç olmayacaksýn. Sen istesen de hiç olmayacaksýn. Ýçime, yüreðime öyle bir iþledin ki ordan söküp atmak hiç de kolay deðil.Buna izin vereceðimi mi sanýyorsun. Sana can dedim canözüm dedim ben. Bunu hiç kimse anlayamaz,seni ne kadar sevdiðimi kimse bilemez. Bilmesinler de istemem sen bil yeter.Bir gün gelecek sevgimin gücünü sende anlayacaksýn…..
Dudaklar susmayýnca yalanlar bitmezmiþ bitanem .Varsýn bitmesin senden olsun da nolursa olsun,ben her þeye razýyým.. Senden gelen her þey kabulüm..Ama her þeyi bildiðimi unutma, baþkalarýna oyna ama bana asla …… Çünkü oynamayý beceremiyorsun cansuyum…….


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sevmesini bilenlere
Gönderen: Neþe yücel / Kayseri/Türkiye
9 Mayýs 2007
yürekten yazýlan bir yazý,herzaman seven baþka yürekleri sýzlatýr...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hayatýn Dikenlerini Bütün Hücrelerimde Taþýdým,onlar Battýkça Ben Hep Kanadým…
Kan Kaybederken Hayatým,yaþamam Gerektiðini Anladým
Tükürüyüm Böyle Kaderin Ýçine

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Dýdýnýn Dýdýsý [Þiir]
Özledim Kokunu [Þiir]
Ekmek Arasý Huzur [Þiir]
Kýrýlmadým Ýncindim [Þiir]
Sende Olabilsem Keþke [Þiir]
Bir Garip Hikaye [Þiir]
Git Hadi [Þiir]
Düþte Git Ýþte … [Þiir]
Ýster misin? Birkaç Porsiyon [Þiir]


Aspirin kimdir?

ßir gün öLe çok SevmeLiyimki Sonsuza dek içimdE kaLmaLý, karÞýmdaki inSan karÞý koyamamaLý, ßir gün öLe çok SevmeLiyimki beni yaktýkLarýnda biLe kaLbim sapasaðLam kaLmaLý, bu Sevgiden utanmamaLý, bu Sevgiyi boþa harcamamaLý. .

Etkilendiði Yazarlar:
.....


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aspirin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.