..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Sevgi en azgýn yüreði uysallaþtýrýr, en uysal yüreði azdýrýr. -Alexis Delp
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Þiir > Özlem Þiirleri > MARVAN OÐUZ




3 Mayýs 2007
Seni Özledim Anne  
MARVAN OÐUZ

:BCHF:
SENÝ ÖZLEDÝM ANNE

Bugün yanýmda olmalýydýn. Ayný yatakta ayný yastýkta birlikte uyumalýydýk.

Ben üþüyorum anne içimde sýmsýký bir özlemdir esiyor öyle soðuk öyle siyahlardan kabus gibi üstüme çöküyor

Sen yalnýz deðilsin biliyorum. Elini uzatsan dokunacaðým. Konuþsan duyacaðým hele baksan bil ki güleceðim anne...

Bugün yanýmda olmalýydýn.Oynaþýrdýk mavi mavi üleþirdik ekmeðimizi omuz omuza.Adidir bu yalnýzlýk biliyor musun..Bu sensizlik yüreðime iniyor.

Sen aç deðilsin biliyorum. Dokunsan ruhuma büyüyeceðim okþasan saçlarýmý süsleneceðim hele öpsen yanaklarýmý papatyalar açacaðým anne...

Bugün yanýmda olmalýydýn. Loþ sokaklardan önlüðümü kalemimi kitaplarýmý toplardým yalandýr bu aydýnlýk biliyor musun? Sen olmadan karanlýklar boynumu büküyor.

Sen okulsuz deðilsin biliyorum. Elime kitabý versen okuyacaðým. Okula götürsen doktor olacaðým
Hele doktor olsam sen ölmeyecektin anne..

Bugün yanýmda olmalýydýn. Gece korkulu rüyalarýmý geçerdim. Çýðlýklarýmý içime atardým. Bu kâbusu biliyor musun? Her gece yataðýma giriyor.

Senin kâbusun yok biliyorum. Bir ninni söylesen mýþýl mýþýl uyuyacaðým. Yanýma uzansan ýsýnacaðým hele yataðýmda kalsan renkli rüya neymiþ o zaman anlayacaðým anne.

Bugün yanýmda olmalýydýn. Bu sabah erkenden elini öper baþýma koyardým. Sen de bayramlýðýmý verirdin. Þu elalemin elini öpmek nedir biliyor musun? Verdiðin onuruma dokunuyor.

Senin her günün bayram biliyorum. Bana bayram kýyafeti alsan çocuk olacaðým. Saçlarýmý tarasan yakýþýklý olacaðým hele giydirip bayramlaþmaya beni salsan bayram olduðunu hatýrlayacaðým anne.

Bugün yanýmda olmalýydýn. Yâd eller yüzüme inmezdi gözlerimden gözyaþlarým da. Þu senin olmayan elin aðýrlýðýný biliyor musun?. Yüreðimi yakýyor.

Sen dayak yemezsin biliyorum. Bana teselli versen dayanacaðým. Benimle olursan kapýlarda kalmayacaðým hele yanýna çaðýrsan koþa koþa geleceðim anne.

Bugün yanýmda olmalýydýn. Soðukta kapýda kalmanýn çocuklarýn arasýndan dýþlanmanýn dayanýlmazlýðýný biliyor musun? Benim çaresizliðimi anlatýyor.

Sen hiç dýþlanmadýn biliyorum. Þöyle bana görünsen yürekli olacaðým. Yanýma gelsen baþýmý dik tutacaðým hele bana oðlum dersen hiç çaresiz kalmayacaðým anne.
Bugün yanýmda olmalýydýn. Baþýmýn ucunda ilacýmý vermeliydin. Hastayken yanýmda olamamak nedir bilir misin? Zehirdir damarýmda dolaþýyor.

Sen hasta deðilsin biliyorum. Beni kucaðýna alsan iyileþeceðim. Baþýmý okþasan yaðmur olup yaðacaðým hele alnýmý öpsen kalkýp oynayacaðým anne.

Bugün yanýmda olmalýydýn. Oynamalýydýn zýlgýtlarýný herkese duyurmalýydýn. Ah anne ahh düðünümün halayýnda seni görememek nedir bilir misin? Yýðýlmýþ hüzündür gerdeðime giriyor.

Senin düðünün olmaz biliyorum. Kaçamaktan düðünüme gelsen seninle el ele oynayacaðým. Halay havasýna katýlsan coþacaðým hele halayýn baþýný çeksen peþinden koþacaðým anne.

Bugün yanýmda olmalýydýn. Elimden tutup baþýmý kucaðýna almalýydýn.

Sýcaklýðýný arýyorum. Tatlý gülüþünü arýyorum. Tüm bunlarý hissedememek nedir biliyor musun? Beni, ben yaþarken öldürüyor.

SENÝ ÖZLEDÝM ANNE.

MARVAN OÐUZ

marvanoguz@hotmail.com
yorumcumm@googlegroups.com

PPS LÜTFEN ÝNDÝRÝNÝZ.....
ÝYÝ SEYÝRLER.........

http://www21.rapidupload.com/d.php?file=dl&filepath=26425



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn özlem þiirleri kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Senin Ýçin
Hasret
Aþktan Önce Ayrýlýktan Sonra


MARVAN OÐUZ kimdir?

HERKESÝ DÜÞÜNEBÝLEN ÝNSAN Düþüncesi okundu önce okumayan kalmayana tek düþünüldü. Hissettiklerini düþünceye dönüþtüren sihirbazlar gibi söylediklerini yücelten bir alýþkanlýða sahipti.


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © MARVAN OÐUZ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.