..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Kitabýnýn bir kopyasýný gönderdiðin için saðol. Onu okumakla hiç zaman yitirmeyeceðim. -Moses Hadas
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Eleþtiri > Kesinlikle Karþýyým! > ÖZAY ÜNSAL




9 Mayýs 2007
6 Kontöre "Okkalý Yalanlar"  
ÖZAY ÜNSAL
Eskiden yalanýn biri bin paraydý, artýk sadece 6 kontör, üstelik de okkalý...


:BCHB:
“Gönül Ne Kahve Ýster Ne Kahvehane Gönül Sohbet Ýster __________ Bahane”

Diyelim ki bu sözleri vurucu kýlacak doðru kelimeyi bulamýyoruz, ne mi yapacaðýz? Eðer doðru þebekeyi kullanýyorsanýz üzülmenize hiç mi hiç gerek yok.

Cep telefonumuza zaman zaman yeni servislerle ilgili bilgilendirme mesajlarý gelir. 6 Mayýs 2007’de öyle bir servis mesajý aldým ki “OH BE” dedim gün boyunca. Ýçerik þu: “9898 ACÝL ÇIKIÞ! KURTULMAK ÝSTEDÝÐÝNÝZ DURUMLARDA ARAYIN, SÝZÝ 1 DK ÝÇÝNDE GERÝ ARAYIP BAHANE BULMANIZA YARDIM EDELÝM. 3SMS / 6 KONTÖR”

Dönelim vurucu kelimeye. Mesajý aldýysanýz eðer arýyorsunuz 500’ü, sizi bir dakika içinde geri arayýp “kahve” diyorlar. Ve bu hakikaten de cuk diye oturuyor boþluða ve derin bir nefes alýp “OH BE”diyorsunuz, nasýl da aklýma gelmedi!

Tabi her zaman böyle sanatsal kullanýmlar sunmuyor hayat.

Diyelim ki kapý çalýndý, bir de baktýnýz ki eþiniz! Yatak odasýnda da bir baþkasý. Acaba 500’ü çevirip durumu anlatsanýz içerideki kadýnýn “tüpçü” olabilmesinden baþka bir alternatifi var mýdýr servisin?

Ya da diyelim ki telefon faturanýzý ödeyemeyeceksiniz. Arasanýz ve ben 3-4 aya kadar da ödeyemeyeceðim. Bana þöyle iþlevsel bir bahane bulun da “OH BE” diyeyim deseniz, size üretebilecekleri iþlevsel bir bahane olabilir mi?

Ya da telefonunuz bir odada çekiyorken diðer odada çekmiyor diyelim. Aradýnýz 500’ü ve tam o ara diðer odaya geçmeniz gerekti. Diðer bir deyiþle bahane almanýz gereken zamanda çekmeyen odadasýnýz. Giden 6 kontörünüzün telafisi var mý acaba?

Eskiden yalanýn biri bin paraydý, artýk sadece 6 kontör, üstelik de okkalý.

Ben bu servisi kullanmadým. Nasýl þeyler söylüyorlar merak ediyorum ama yalana prim vermeyeceðim için aramayacaðým tabi ki. Bu servisi insanlar gülsün eðlensinler diye mi koydular bilmiyorum. Ama bana kalýrsa ayýp bir servis. Sýkýþtýnýz mý? Arayýn size yalan söylemenizde yardýmcý olalým! Yalan dolan üzerine bir servis olamaz. Ya da bu kadar bariz sokulmamalý gözümüze.

Bu servisi düþünenlere bir soru: Diyelim ki müþterinizin 5 kontörü var. Onu zor durumda býrakmaya ne hakkýnýz var? Okkalý olmasa da bazý yalanlarý paylaþamaz mýsýnýz? Belki sýrf içerideki kadýna “tüpçü” dedi diye karýsý inanmayacak ve boþanacaklar. Bu mudur müþteri memnuniyetiniz?

Böyle bir servis üzerine ancak böyle bir yazý yazýlýr herhalde. Daha iyisine de gerek yoktur çünkü servisin kendisi zaten 5 para etmez bir servistir. Hatta belki hiç isteyerek dinlemediðim ama kimi yerlerde duyduðum bir þarkýyla sonlandýrýlabilir bu yazý: “Yalanýn batsýn, yalancýsýn”

Son olarak; þebekeye sormuþlar neden servisin eðri diye, 1 dakika içerisinde geri aramýþ ve söyleyecek þey bulamamýþ, bunun üzerine servisi kapatmýþlar. Yok caným daha neler, kesin vardýr okkalý bir yalan!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Kesinlikle katýlýyorum...
Gönderen: Pelin ÖZASLAN / Ýzmir/Türkiye
20 Haziran 2007
Bakalým daha neler göreceðiz,insanlara yalan söyletmek için ellerinden geleni yapýyorlar.Zaten baþka þekillerde insanlarýn kontörlerini almayý baþarýyorlar,gözünüzü seveyim kontör kazanmak için insanlarý yalana sürüklemeyin. Ellerinize saðlýk...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn kesinlikle karþýyým! kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Hakkari'ye Üniversite (Ýyi ki De) Yok!

Yazarýn eleþtiri ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Üstü Kapatýlmamýþ Eðitim Rögarlarý
Toplama Voltran
Öss'de Ben Olabilir misin?
Ne Kadar (Yanlýþ) Tanýyorsunuz?
2. Dereceden Facia Bilinenli Denklem

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Farklýlýðýn Yalnýzlýðý [Þiir]
Mehmed Uzun, Ömür Kýsa [Deneme]
Söz Gümüþse Sükut Bakýrdýr [Deneme]
Mecaz Anlar [Deneme]


ÖZAY ÜNSAL kimdir?

Anlayana da anlamayana da yoktur sözüm. . . Ya da her iki durumda da fazla söze gerek yoktur. . .

Etkilendiði Yazarlar:
...


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © ÖZAY ÜNSAL, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.