..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yüz kiþinin içinde aþýk, gökte yýldýzlar arasýnda parýldayan ay gibi belli olur. -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yüzleþme > Samile Ýlter




30 Mayýs 2007
Mutsuz Musunuz...  
Samile Ýlter
ne duruyor sunuz?


:BBJH:
Mutsuz musunuz?

Mutsuzsunuz.. peki neden?, hiç neden diye sordunuz mu kendinize? Sordunuz… peki cevap ne? Bilmiyor musunuz?, bilmiyorsunuz… demek yolunda gitmeyen birþeyler var…
Hiç þöyle düþündünüz mü? Mutsuzluðumun sebeplerini önce bulayým ve artýk bu nedenleri ortadan kaldýrmak için birþeyler yapayým diye düþündünüz mü? Hayýr mý?

Belki bütün rehavetinizle mutsuzluðu kader olarak benimseyip, acýlarý içinize gömmek daha kolay geldi size. Belki de hiçbir þeyi deðiþtiremeyeceðinizden korktunuz. Kendinizde mücadele gücünü bulmamýþ ya da iþe nereden baþlayacaðýnýzý bulamamýþ olabilirsiniz. Bütün bunlar aþýlabilecek zorluklar ve çýkmazlardýr. Ýnsanoðlunun aþamayacaðý engel neredeyse yok gibi artýk çaðýmýzda. Belki de kendinizi aþamadýnýz, korktunuz, gerekli cesareti gösteremediniz. Teslim ettiniz kendinizi mutsuzluða… olamaz mý? Olabilir… teslimiyet denilen duygu insaný öylesine teslim alýr ki farkýna bile varamayýz, teslim olduðumuzun.

Bu teslimiyet duygusundan her zaman nefret etmiþimdir. Ölüme teslimiyeti anlýyorum, yapacak baþka bir þey yoktur. Sorgusuz, sualsiz, koþulsuz teslim alýr insaný ölüm. Ýtiraz hakký da yoktur, direnme hakký da. Hiçbir þey yoktur ölüm anýnda. Sýfýr noktasý… ölünür sadece… hepsi bu kadar, bu kadar basit. Benim nefret ettiðim yaþarken sunulan teslimiyetleredir. Olaylara, yaþadýklarýmýza, yaþayacaklarýmýza, birilerine sunulan teslimiyetlerimizedir nefretim.

Kendimize karþý çeþitli bahaneler sýralar dururuz teslimiyetlerimizi haklý kýlmak için. Kimi zaman ihtiraslarýmýzdan, kimi zaman yüreksizliðimizden, kimi zaman iþimize öyle geldiðinden, kimi zaman yýlgýnlýðýmýzdan, bazen de fedakarlýklarýmýz boynumuzun borcu olduðundan, teslim ederiz kendimizi. Sorgulamaktan kaçar, görmezlikten gelir, kaderin kollarýna býrakýveririz hayatýmýzýn dümenini. Teslim bayraðýný çeker, sonra da mutlu deðilim diye dövünür “Neden?” diye sorarýz. Oysa cevap açýk ve nettir. Teslimiyet. Teslimiyet insan hayatýnda mutsuzluk olarak vücut bulur. Mutsuzsun çünkü teslim oldun. Sen teslim oldun!!! Daha ne bekliyorsun…

Þimdi bir an olsun durmalý ve düþünmelisin, mutsuzluðunun sebeplerini, onlarý ortadan kaldýracak engelleri ve hemen iþe koyulmalýsýn. Öncelikle de kendini çýkarmalýsýn engellerin arasýndan… Dikkat et mutsuzluðuna kendin neden oluyor olabilirsin… Mutluluðunun ipi kendi ellerinin arasýndaysa eðer onu çok iyi çekmeyi bilmelisin… haydi ipe iyice asýl, daha ne duruyorsun…

Samile Ýlter ÝzmiR 30.05.2007


(yazýlarým,þiir ve hikayelerim adýma onaylattýrýlmýþ olup ismim belirtilmeden alýntý yapýlamaz)



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Anneannem ve Elegans'ýn Hikayesi
Çýkmaz Sokaklar...
Mavi Boncuk...
Aslýnda Yaþam Bir Oyundur.
Ýzmir'e Yolculuk
Hayat...
Biz Buluttuk...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Mýzýkçýlýk... [Þiir]
Yalnýzlýk... [Þiir]
Gidiyorum... [Þiir]
Yollarda... [Þiir]
Ayrýlýk... [Þiir]
Son Diyerek... [Þiir]
Bekleyeceðim... [Þiir]
Araftayým... [Þiir]
Duvarlarým... [Þiir]
Anladým... [Þiir]


Samile Ýlter kimdir?

Samile Ýlter Küçük yaþlardan bu yana okumayý çok sevdi. Bulunduklarý semtteki ilkokulun bir kütüphanesi olduðu için, kendini hep çok þanslý görüyordu, bu bir lükstü o semtte okuyan çocuklar için. . . öyle ya 1960'lý yýllarda kaç mahallenin ilkokulunda bir kütüphane vardý?. Kütüphaneye neredeyse her gün gider, raflardan kitaplarý büyük bir zevkle alýr okur okurdu. Dede Korkut, Ömer Seyfettin, Halide Edip sonra yabancý yazarlar, daha biraz büyüyünce de klasiklere baþlamýþtý. En çok sevdiði þeydi okumak, her þeyi unutur, kendinden geçerdi. Her kitapta baþka bir dünya vardý çünkü, her kitap baþka bir insan tanýmaktý ve her kitapta baþka bir yüzüyle tanýþýrdý insan yaþamýn. Kýsacasý hayatýn ta kendisiydi her öykü, ve o da bu öykünün bir parçasýydý. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Cronin,Tolstoy,Dostoyevski,Fakir Baykurt, Yaþar Kemal, Bekir Coþkun,


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Samile Ýlter, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.