..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Hiçbir þey insan kadar yükselemez ve alçalamaz. -Hölderlin
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Feray Korkmaz




6 Haziran 2007
Selamýn Yoktur Bende  
Elveda

Feray Korkmaz


Düþün Ey, sevda soysuzu, bencilliðin mayasýnda kabarmýþ nimetsiz hamur, düþün! Bu kýyametin ‘sur’unu nasýl bir acýyla üflüyorum da, yine de ölme diye Nuh’un gemisine çekiyorum bedenini, hepsini düþün!


:DCEG:
Selamýn yoktur bende. Iþýðýný aydan almýþ bu aþk kalemi, yazmaz artýk senin adýný. Bekleme gelmem, bekleme esmem rüzgâr gibi, yaðmur olup inmem kuraklýðýna. Öyle bir ah koptu ki içimden, seni sevmenin kefareti der, aþkýn sefaleti der, salývermem peþine, korkma! Sahip olamadýðýn erdemlere sayarým ve yýllardýr talan ettiðin bu sevdadan, asilce ayrýlýrým.

Elveda!

Bu kez, son bir defa seni görmeyi istemek yok. Son kez sarýlmak, son kez izlemek gülüþünü, hiç biri yok. Yazýk ki baþýmý öne eðdiren bir aþk lekesi olarak kalacaksýn anýlarýmda. Yenisini katmaman, daha fazla bu caný yakmaman için, özlediðim mutluluðun kanatlarýyla uçuyorum hayatýndan.

Ankara’nýn akasya aðaçlý yollarýnda baþýn dik gezer misin artýk? Benden sonra, hangi kulaða fýsýldarsýn sevgi sözcüklerini? Ya da, muhatabý olmadýðým gözlerinde, ýslak bir telaþ olur muyum, bir gece vakti? Ýnan, bilmek istemiyorum.

Yasýný tutacaðým bir tek gece, hýçkýrýk gibi nefesimi kestiðin tek bir an bile yadigâr deðil senden. Böyle hýzlý adýmlarla kaçýþým, bir kez bile ardýma bakmayýþým, soðutmuyor mu seni kendi yüzsüzlüðünden? Düþün Ey, sevda soysuzu, bencilliðin mayasýnda kabarmýþ nimetsiz hamur, düþün! Bu kýyametin ‘sur’unu nasýl bir acýyla üflüyorum da, yine de ölme diye Nuh’un gemisine çekiyorum bedenini, hepsini düþün! Yüreðimdeki kaç býçak darbesinde parmak izin var, kaç kez kýrdýðýn kalbimin üzerinde yalýnayak yürüttün beni? Düþün Ey, zaferine fent karýþmýþ, bayraksýz âdem, düþün! Gençliðimi bitiren sevdandan, ömrümü kurtarmaktýr bu! Yaralarýný gülümseyerek öptüðüm bir adamý, uðurlamaktýr. Yýllar sonra gerçek miydi diye soracaðýn bir aþk içinde, hayal olmaktýr!

Uðurlar olsun, kokusunda bin bir dünya gezindiðim, sahte hayalim.

Son kez, elveda!

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: ...
Gönderen: Ömer Faruk YILMAZ / ,
28 Aðustos 2010
Aþk, aþk, aþk!.. Aþk öyle bir þey ki, insan nasýl uzuvlarýnýn rahatsýzlýðýný hissederse aþkýnýn eksikliðini de kýsmen sezmek ve içten pörsümeye baþladýðý her zaman, "ben aþkýmý neden kaybediyorum?" diye sormak memuriyetindedir. Nerede o insan? Aþký yerine iade için çýrpýnan insan; nerede?...

:: tebrikler:)
Gönderen: araz / , Türkiye
18 Eylül 2008
yazýlarýnýzý okurken yaþanmýþ bir aþkýn acý dolu satýrlarýyla irkildim adeta.çok güzel ve anlamlý cümleler bunlar,herkesin kuramayacaðý tarzda.yazýlarýnýzýn hepsini okuyacaðým tek tek:)baþarýlar

:: Kör karanlýkta parlayan dost ýþýðýma
Gönderen: harun küpeli / Gaziantep/Türkiye
10 Haziran 2007
yaþananlar ah...Yaþayacaðýmýz günlerin gelecekteki temsilcisi.Arkanda ki boþluðu bilerek dik yürümemizi saðlayan sabit acýlar.''Kara uzandýðýmýzda gölgemizin ne kadar üyük olduðunu görürüz ta ki güneþ doðana kadar'' Acýlara göðüs germek ve tüm saplantýlarýn içinde i n s a n l ý ð ý m ý z ý korumaya devam etmek çabasýnda, ben yüreðinin kýyýsýna oturuyor ve bir nemrut daðýnda güneþin doðumuyla kendi doðumlarý gerçekleþtiriyorum.Sende dostum her gidenden yeni umutlar doðurman duasýyla sen anaç ruhlu bir kadýnsýn (tüm kadýnlar böyle) farkýna var ferferi giden gitsin.Kalan saðlar bizimdir.

:: Bir terk-i diyarýn hayaline kapýlmak..
Gönderen: ali korkmaz / Antalya/Türkiye
9 Haziran 2007
Yüreðimdeki kaç býçak darbesinde parmak izin var, kaç kez kýrdýðýn kalbimin üzerinde yalýnayak yürüttün beni? Düþün Ey, zaferine fent karýþmýþ, bayraksýz âdem, düþün! Gençliðimi bitiren sevdandan, ömrümü kurtarmaktýr bu! Nefes alamadým önce..Sonra gitmek, kaybolmak istedim..Girebilir miydim yazýnýzdaki kapýdan içeri; yaþayabilir miydim ayýþýðýndan uzak gündüzlerde… Kollarýmý açabildiðim kadar deðil, kollarýmý açamadýðým kadar sevgi ve saygýlarýmý yolluyorum size..Yüreðinize saðlýk :)

:: caným benim....
Gönderen: Güher KILLIOÐLU / Ankara/Türkiye
9 Haziran 2007
Çok korkuyorum çoooooook. Evlenmeye ramak kalmýþken feminist olup çýkacaðým çok korkuyoruuuum. Allah'ým sen bana sabýr ver çok az kaldý çok:))) Þaka bir tarafa feroþ çok güzel günler gelecek senin içinde biliyorum. Bu yaþananlar her ne kadar bu dünyada bize düþen mutluluk metrekaresinin azaldýðýný göstersede biliyorum geçecek bu günler, sen yine en içten kahkalarýný atacaksýn, aaaa þimdiden duydum bile, feroþ bu kadar çabuk muuu:)




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kal Benimle Sevgili
Nevresim Çiçekleri
Sende Bedeni Cahil Eden Bir Þey Var
Cam Kýrýklarý
Hak Deðildir Aþk
Bir Vuslat Baðýþla Geleceðime
Gözlerindeki Baharlar Ýçin
Dönerse Dönsün Baþým
Ah Gözleri Dalgalý Kara - Denizim!
Yabani Bedendeki Evcil Duygular

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Deðildim Giden
Bað-ý Ýrem'de Sevmek Seni...
Hoþça Kal Ne Demekti?
Neden Çekip Gider ki Ýnsan?
Islak Mektuplar
Ruhsal Labirentimde Kayboluyorum
Buðum
Unutmakta Gömülesi Birþey mi?
Boþ Vaktiniz Var mý Acaba?
Eyvah! Beynime Giriyorlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Ben Seni Boþ Anýmda Sevmedim [Þiir]
Her Þeyim Ol Ama Özlenen Olma [Þiir]
Ferfecir [Þiir]
Sesin Yok Artýk [Þiir]
Yarama Tuzdur Deniz [Þiir]
Takvimsiz Ýklimler [Þiir]
Sepya Adýmlar [Þiir]
Tarifi Olmayan Elâm Ýçin... [Þiir]
Yüzünün Beti Benzi Düþmüþ Sazým Üstüne [Þiir]
Hayta Köprüsü [Þiir]


Feray Korkmaz kimdir?

Kelimeler düþüyor ellerimden. Anlatmayý beceremeyen, anlaþýlmayý beklemeyen þiirler yazýyor. Ýçimde küçücük bir sýðýnak buluyorum da, sýðýnamayacak kadar büyüdüðümü öðreniyorum. Ýnsanýn, bir gün kendi açýklarýný ortalýða salývermesi ne kadar acý. Kendi acýlarýmla yüzleþiyorum. Öyle anlarla çarpýþýyor ki ruhum, hani o an aynaya gidip baksam, ömrümün baharýnda saçlarýmý bembeyaz bulacaðým, gözlerimin ýþýksýz kahveleri minicik kalacak ve ellerimden düþürdüðüm kelimelerin ne anlama geldiðini o zaman anlayacaðým. Çok geç olacak. . .

Etkilendiði Yazarlar:
her insan baþka bir dünya ise ve bazý dünyalarýn içinde kendi gezegeninizin atmosferiyle karþýlaþýyorsanýz etki alanýnýza hoþgeldiniz demektir!


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Feray Korkmaz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.