..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bilmek kadar kuþku duymaktan da zevk alýyorum. -Dante
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > FUNDA BÝLGÝLÝ




14 Haziran 2007
Döndün Ama Dönmedi Sarmanýn  
FUNDA BÝLGÝLÝ
Býraktýðýn minik kedicik büyümüþ, kendi ayaklarýyla koþturur olmuþtu dilediði yöne. Gitmek istediði yönde sen yoktun. Yaðmurlar da bitmiþti zaten. Þimþekler çakmýyor, onu korkutmuyordu. Islak da deðildi tüyleri. Çoktan vazgeçmiþti bulduðu her sýcaklýðý dost sanýp sarmalanmaktan. Ýnsanlar olgunlaþýr, kediler büyürdü.


:BCBD:
Aylar önce hayatýn haklýlýðýný kendime ispatlamak adýna ölümün kara kucaðýnda uyuyakalmak üzere olduðum simsiyah bir gecede çýktýn karþýma. Ruhum ve bedenim ölümün önünde yarýþtaydý. Görünmeyen ellerin sýktýðý bir kalp, görünmeyen aðýzlardan çýkan aðýtlarla kanýyordu. Yorgundu düþler, yorgundu yarýnlar. Düne dair hafýzama kazýnanlar, yarýnýma dair tüm olasýlýklarý yalanlýyordu. Aç bir kurt gibi uluyordu aþk içimde. Akrepti sanki tanýdýk her yüz, zehirli iðneler dolaþýyordu bilinçaltýmda. Savunmasýz, yaðmurda sýrýlsýklam olmuþ, sýðýnacak bir dam altý arayan yavru bir sarmandým. Patilerim pembeydi, tüylerim ýslak. Þeytan çelme takýyordu minik adýmlarýma. Ölümle yaþamýn arasýndaki o incecik sýnýrda, yolunu þaþýrmýþ samur bir kediydim sen karþýma çýktýðýnda.

Tan aðarýrken ruhum uyanýyor, ruhum uyanýrken sen içime akýyordun. Göçebelikten vazgeçip kök salmaya çalýþýyordum topraðýmda. Hasada hazýrlanan bir baþak gibi olgunlaþýyordum. Nadasa býraktýðým yetmez miydi inançlarýmý? Sen umuttun. Senin dilin baþka kelimeler söylüyordu. Sabun köpüklerine bulaþýyormuþ ellerim oysa ben farkýna varmadan. Ýçimde çakan þimþekleri, topraðýmda yuvalanan böcekleri temizlemek için diplerime daldýrdýðým ellerim kirli sanýr ürkerdim sana dokunmaktan. Oysa olmasý gerekenden daha temizlermiþ. Sahte bir aþka dokunmak için fazlaca temiz…

Býraksaydýn o simsiyah gecede beni, kurtuluþum olacaktý. Kopup gidecekti ruhum tenden. Bugün nefretin ayaklarýyla yürümek, korkunun dudaklarýyla konuþmak, þeytanýn kulaklarýyla duymak zorunda olmayacaktým. Çakýlý kaldýðým taþ dibinde kendi isyanýmda boðuluyor olacaktým. Zirvenin ýþýltýsýný yaþamayan biri için bu daha kolay olsa gerek!

Sarman kediyi sevgiye alýþtýrdýn sen. Tanýdýðý tanýmadýðý tüm sýcaklýklara sürtünür oldu bir yudum sevgi için. Alýþtýrdýn ve sonra apansýz kayboldun ortadan. Yuvasýz, yetim, yapayalnýz býraktýn sokaklarda. Þaþkýn, ürkek, sahipsiz bir kedicik miyavladý durdu ardýndan geceler boyu. Anlamadý, soramadý, söyleyemedi. O kaderine razý samur bir kedicikti çünkü…

Sonra kaybolduðun gibi apansýz ortaya çýkýverdin bir gece. Tanýdýk ama uzak bir soluk kattýn nefesime. Döndüm dedin sadece. Ama bu kez þaþýrtma sýrasý sarý kedideydi. Býraktýðýn minik kedicik büyümüþ, kendi ayaklarýyla koþturur olmuþtu dilediði yöne. Gitmek istediði yönde sen yoktun. Yaðmurlar da bitmiþti zaten. Þimþekler çakmýyor, onu korkutmuyordu. Islak da deðildi tüyleri. Çoktan vazgeçmiþti bulduðu her sýcaklýðý dost sanýp sarmalanmaktan. Ýnsanlar olgunlaþýr, kediler büyürdü.

Sen döndün ama ben býraktýðýn yerde deðilim. Sözlere deðil gözlere inanmayý öðrendim artýk. Þiir gibi sözcüklerin gizleyemiyor gözlerinin yalan seviþlerini. “Dön” diye aðladýðým gecelere inat, inim inim inletmek istiyorum bu gece seni. Zaman denilen sihirli deðnek deðdi bu ýslak sevgiye. Eridi üzerindeki þeker rengi elbise. Döndün ama giderken býraktýðýn kediciði bulamadýn býraktýðýn yerde. Kedicik büyüdü, mevsimler deðiþti, aþk gerçek anlamýyla tanýmlandý. Döndün ama dönmedi sarmanýn…



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Seni, Seninle Paylaþamayacak Kadar Çok Seviyorum...
Tensiz Seviþmeleri Bilir misin Birtanem?
Hangi Kýþýn Karýný Haziran'a Sakladýn?
Sakýn Seni Seviyorum Deme Bana!
Ben Seni Hiç Sevmedim Ki…
Aþký Tanýyan Bir Kadýn Asla Aþktan Azýna Razý Olmaz
Eksik Sevdalarýn Sabýkalýsý
Hesapsýz Aþklarýn Kadýný
Þah Damarýndaki Üç Beþ Sarý Saç Teli
Çilingiri Yok Aþkýn

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otuzlarýnda Bir Kadýn...
Ýyi ki Doðdun Üzüm Gözlüm
Canýmýn Ötesi Annem / Mektup (Iý)
Hiç Bir Ýliþki Tekrarlamaz Kendini!
Kendine Yolculuðun Arifesindeki Kadýn
Mazinin Silgisi Yok
Sevginin Büyüttüðü Bebekler Hep Gülümserler Evrene... Damlam'a...
Cennetle Kardeþ Aðva
Minik Bebeðim
Kar Yaðsa Bugün Tüm Aþklara...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sana Uyandým Bu Sabah [Þiir]
Nasýl Borçluysan Beni Yaþamaya, Öyle Mecburum Seni Yaþamaya [Þiir]
Konuþulmayan Bir Dil Gibisin Coðrafyamda... [Þiir]
Ýzmir'e Sýðmayan Aþk... [Þiir]
Rüya Kaçkýným [Þiir]
Sökmüyor Çivi Çiviyi... [Þiir]
Aþk Doðdu [Þiir]
Darmadaðýn [Þiir]
Ýki Gülücüðün Kýrmýzý Ýzi [Þiir]
Þehirlere de Aþýk Olunurmuþ Hesapsýzca / Ýzmir'im Özlemim Sana... [Þiir]


FUNDA BÝLGÝLÝ kimdir?

www. fundabilgili. com fundabilgili@hotmail. com MÝNÝK BEBEÐÝM “ÝMZAMI BIRAKTIM TENÝNDE” KÝTAPÇILARDA! Yazan insanlarýn yazmaktan aldýklarý en büyük haz; okuyan insanlarýn yüreklerine dokunmayý baþarabildiðini düþünmektir. Ýzedebiyat’ta yýllardýr yazýyorum. Her yazý eklediðimde ayný heyecaný yeni baþtan yaþýyorum. Yeni paylaþýmlar, yeni yorumlar, dokunulan yeni yürekler… Türkiye’nin en iyi yazar ve okur kitlesinin buluþtuðu bu site benim bir parçam haline geldi zamanla. Eksik hissettim kendimi satýrlarým buradaki gözlerle buluþmayýnca. Þimdi yeni bir gündoðumunda kelimelerim. Ýki kýzýmdan sonraki üçüncü çocuðumun doðum sevincini yaþar gibiyim. “Ýmzamý Býraktým Teninde” adýný verdiðim minik bebeðim artýk kucaðýmda. Bu güzel doðumu paylaþmak istedim sizlerle. Çünkü beni destekleyen, bana yazma gücü veren dostlar sayesinde kavuþtum bu kitaba. Okuduðum, beni okuyan, yorum yapan, yazýlarýmý kütüphanesine alan tüm Ýzedebiyat dostlarýna teþekkürler!


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © FUNDA BÝLGÝLÝ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.