..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þahin bakýþlý, ahu gözlü, þirin davranýþlý ve tatlý sözlü idi. -Fuzuli, Leyla ve Mecnun
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > leyla karaca




14 Haziran 2007
Yüzleþme  
Her kýlýga girerim ben..Her aba bana uyar..

leyla karaca


Þimdi rakkaseler birer birer devrildi , ardýndaki tüm bunlarýn ardýnda , iþte bunu da böylece baþa sardýgýnda , en ardýnda.. bakk gene sen çýktýn bu oyunda..gene sen yandýn !…tamam anladým ben beni..


:BJIG:
Her renk bende buldu kendini ..…her ses önce benden iþitti..…Kollektif ruhlar böyle amansýz olur , geçit vermez…Sevdayý aþký kaynagýndan kana kana içerim her an , görünüre aldanma sen…Her kýlýga girerim ben..Her aba bana uyar..Her dili iyi bilirim ben , her þifreyi çözerim……Benliðimin de üstünde dolaþýr bakýþlarým , et ve kemige büründürür umudu..Bu görünene aldýrma dedi bakýþým , ben 'aþkýn dogurgusuyum' ..Varlýk duaya dönüþtü bu bakýþta…Hey sen zavallý ! Daha fazla gölge varlýklarla hemhal olup durma haa…girdap gibidir en derine çekiverir sonraaa….Suskunluk da bazen en þedid seda olup çýkývermez mi ? Sen yoluna devam et yolcu , zevk bu yola çýkmadadýr ,varsan da varolmayan o sona , varmasan da… Meddah kesilme boþ yere, taklidi hikayeler bunlar , eglendirmez seni yorma …býraaaak mihman etme kimseyi bu sonsuz konakta …Bu konak en yüksek sahve ‘de….Sana anca bir rehnüma gelir o diyardan…O da , seni asýl methiyeye kandýrýr..gel þimdi her varlýgýn gölgesinde egleþen asýl varolmayaný sahibine geri ver..O zaman anlayýþ perdesi açýlýr.



Heyyy oyun baþlasýn !!!…Bu sahnenin ýþýgý da sensin ; oyunu da,oyuncusu da,seyircisi de sen, alkýþý da sen, alkýþlayan da.. Ýstemediðin sürece kapanmayacak bu perde..Gözlerini kaparsan eger perde de kapanýr…Perdenin önü de sen ardý da…..rakkaseler göründü bak…Sana gül atarlarsa eger aman ha koru kendini , kanýnla renk vermeni isterler sonra o güle , alý az gelir, biraz daha ala boyansýn. Býrak taþ atsýnlar be gülüm , asla hedefi bulmaz onlar…Duyuyor musun bak nagmeler baþladý derin ve yavaþ…Kalbin þimdi bu nagmeye ayak uydurdu…yavaþ ve sakin…Boþlukta her aza’n..nerde onlar..Parçalara ayýrma naðmeyi , bak yukardan ne görüyorsun ?? Heyhaaatt , aldanma gel bu nagme de sensin , sana ve sen'den…þimdi bi gösteri baþladý bak…anlamaya çalýþma sadece izle…Bakalým sana rol verecek mi sendeki sahne ?? Ne verilirse al , kaçýrma gözlerini..sýký tut onu sakýn düþürme,yoksa bu görev birdaha asla parçalara ayrýlmayacak…izle sen , ahenge bak …kokuyu da hissettin mi?? Sen sana ait olmayaný duyma diyeceðim ama aaaa , o da ne bütün güzel rayihalar hem senden , hem de sana…þimdi rakkaseler birer birer devrildi , ardýndaki tüm bunlarýn ardýnda , iþte bunu da böylece baþa sardýgýnda , en ardýnda.. bakk gene sen çýktýn bu oyunda..gene sen yandýn !…tamam anladým ben beni.. perdeee kapansýýýýýnnnnn!!!…Pullarý boncuklarý saçýldý bak...hadi yum gözlerini , yum da tek olan , yandýrýrken kandýran , kandýrýrken susatan , sustururken söyleten , söyletirken aglatan , aglatýrken güldüren……oyunu seyre dal…hadi….






Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Gitmek Ya da 'Kýz Getmirsin?'
Duymak, Düþünmek ve Yanmak Üzerine Bir Kitap: Göðsündeki Gökyüzü
Güneþi Kestirmeden Doðduran Özgürlük Ýksircisi; Yasak Delme Saati
Bu Dünyada Sevmeyenler Ahrette Neye Yarar?*
Saf Bir Suyun Seyri: Berneva
Eski Ýstanbul’un Büyüsünde; Aslýnda Hüzün ve Ýstanbul
Hiç Deðiþmeyen
Ürpertici Bir Temas; Keyfekader Kahvesi
Ýþitin Ey Yarenler*
Bir Poetikayý Yorumlama Denemesi

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Çeviri Günlükleri 2 [Þiir]
Kýrýk Beyaz [Þiir]
Yaseminler Yavaþ Açar [Þiir]
Leyla Karaca / Üçüncü Mevki Dergisi Ýçin Söyleþi [Þiir]
Sonsuzla Sek Sek'te Var mýsýn? [Þiir]
Leyla Karaca / Acemi Dergisi Ýçin Söyleþi [Þiir]
Çeviri Günlükleri 1 [Þiir]
ve Þiir (1) [Þiir]
Yumuþak G Soruþturma; Þiirin Estetik Deðeri [Þiir]
Muazzam [Þiir]


leyla karaca kimdir?

Ruh bedende ihtiyar olarak doðar; beden ruhu gençleþtirmek için ihtiyarlar. (Oscar Wilde)


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © leyla karaca, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.