..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Ýnsanlar yalnýzca yaþamýn amacýnýn mutluluk olmadýðýný düþünmeye baþlayýnca, mutluluða ulaþabilir. -George Orwell
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Ýsmail Sarýgene




23 Haziran 2007
Bir "" Elif "" Miktarý "" Gül "" Ümse  
Ýsmail Sarýgene
Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiði gözlerinde yaþat beni..Sonra da yeþil Cennetindeki gonca güllerine sar beni…Hadi sevgili durma öyle..Mavi bilyelerin cam soðukluðunda üþüyen yüreðimi sýcak þefkatinle kundakla. Üzerinde ütüsüz gömleði bir de yamalý pantolonu ile sana koþan bu adamý ilkokul caðýndaki örgülü saçlarýyla siyah- beyaz fotoðraflara bile renk katan yaþý küçük ama yüreði büyük o kahve gözlü kýzýn yüreðine al..Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarýnýn güzelliðine kat beni..Baktýðýn her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni..Bir an týkanan hayatýn içinde anlamýný idrak edemediðimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediðimiz nefesinde yaþat beni..Ýçine çek beni.. Taaa ciðerlerine doldur beni. Uzaklýðýmý unut, nefesime sokul usulca.. Þah damarlarýmdan bir an bile ayrýlma sevgili..Mesai bitimi yoðunluktan bitap düþen yüreðimi nefesinle tazelendir..Hadi " el gibi " sevgili durma yanýmda . Ne olursa olsun yaþat beni yaþadýðýn sevdanýn en yalýn zamanýnda..Kapý ziline basan kiþinin aþikâr olmasýna inat sen hep benden baþka her þeyi unutacak kadar sev beni..


:CEEI:
“Hiçbir filiz kendi gölgesinden öte bir yerde ölümü tatmamýþtýr..”

Ey gözlerime bahþedilmiþ mucize,

Ey yüreðime hediye edilmiþ Cennet kokusu,

Ey nefesime serpiþtirilmiþ bir yudum taze hayat,

Kan ter içinde susuz dudaklarýyla ve semâya dönen dualarýyla “ bir avuç deryâ’yý “ dileyen bir Haziran Cumartesi vaktinden düþüyorum sen kokan bu satýrlarý..Vaveylâ eden bir öðle saatinde bulunduðun yerin deli rüzgarlarýnda düþlüyorum seni..Deli esen rüzgara inat baþýný eðmeyen gözlerine baka baka seni sevdiðimi haykýrýyorum dua dua....Kulaðýmda yankýlan Cennet þarkýlarýyla yeniden huzuru doldururken seni çekiyorum içime.. Toprak kokan benliðimle deniz kokan türkülerin söylendiði yüreðine akýyorum..Sen mavi bir deryâ, ben sana kavuþmayý arzulayan - ruhi haliyle- Leylâ.. Sana gelen yollarýma sunulmuþ tüm engelleri teker teker aþarak sana koþuyorum. Yüreðimde toprak kokusu, gözlerimde sana bir an evvel kavuþma çoþkusu..Hadi sevgili kapýlarýný, perdelerini sonuna kadar arala..Mevcudiyetinin ve geleceðinin tek idamesi / gayesi koca yürekli “ umut “ sayfalarýna bir “ Elif “ miktarý “gül”ümse olmaya geliyorum..Heybemde yetiþtirirken her nefesine bir “ Elif “ miktarý huzuru kattýðým birkaç sevda gülü ve nefesimde Cennet tahayyülü ile sana koþmaktayým..Yýllarca sana sakladýðým yüreðimi benden emin olana “ sana “ katmaya geliyorum..Yollarým sana, menzilim sana..Kan ter içinde kalan Haziran ayýnýn aksine ben “ senin gözlerinde “ yaþlanmayý diliyorum.Senin mevcudiyetine idrakim tamamdýr artýk.. Gayri benliðim senin varlýðýnda sonlansýn sevgilim…Çünkü biz bir mucizenin gerçeðe en yakýn halinde sevdik birbirimizi..Biz ki; dallarýnda bir “ Elif “ miktarý huzur, köklerindeki taze umutlarý taþýyan gül-i râna’nýn sevdaya sunulan bir avuç mutluluðuyuz..


Tedavülü çoktan kalkmýþ bir ömrün peyderpey yeniden yaþatýlmasý deðil bizim sevdamýz. Bitkisel hayatta yaþayan bir bedene yeniden ömür biçmek degil yaþadýklarýmýz..Ayrý gökyüzüne ayný gözle bakan bir sevdanýn en yalýn haliyiz.. Tümceleri sevda ile nakþedilmiþ cümlenin içinde yüreði Cennet kokan bir özneyle ile bir yüklemiz..Biz ki topraðýn suya hasret kaldýðý zaman diliminde gökten düþen - bir “ Elif “ miktarý “gül”ümse’yiz..Þimdi sevme zamaný..Þimdi kavuþma zamaný..Gökten inen nurun toprakla kavuþmasýnda temaþa edilen mucizenin kelimelere dökülen haliyiz biz..Sen ve ben bir’iz..Sen ve ben hep biziz..Biz ki ;bir “ Elif “ miktarý huzuruz yetim ceylanlara hediye edilen..Biz ki; iki gonca gülüz nadasa býrakýlmýþ topraklarda yeniden yeþeren..Ve biz ki, birbirimizin kaderine yazýlmýþ bir ömürlük sevdayýz yýllarca kýyýda köþede delice beklenilen…

Nefesindeki hayatla soluklandýðým saklý sevdam,

Sevda mucizesinin yeniden tezahür ettiði gözlerinde yaþat beni..Sonra da yeþil Cennetindeki gonca güllerine sar beni…Hadi sevgili durma öyle..Mavi bilyelerin cam soðukluðunda üþüyen yüreðimi sýcak þefkatinle kundakla. Üzerinde ütüsüz gömleði bir de yamalý pantolonu ile sana koþan bu adamý ilkokul caðýndaki örgülü saçlarýyla siyah- beyaz fotoðraflara bile renk katan yaþý küçük ama yüreði büyük o kahve gözlü kýzýn yüreðine al..Gözlerinde her gün tekrarlanan bayram sabahlarýnýn güzelliðine kat beni..Baktýðýn her gökyüzünde benim gülen yüzümü görebilecek kadar benimse beni..Bir an týkanan hayatýn içinde anlamýný idrak edemediðimiz ama onsuz mevcudiyetimizi idame ettiremediðimiz nefesinde yaþat beni..Ýçine çek beni.. Taaa ciðerlerine doldur beni. Uzaklýðýmý unut, nefesime sokul usulca.. Þah damarlarýmdan bir an bile ayrýlma sevgili..Mesai bitimi yoðunluktan bitap düþen yüreðimi nefesinle tazelendir..Hadi sevgili " el gibi " durma yanýmda . Ne olursa olsun yaþat beni yaþadýðýn sevdanýn en yalýn zamanýnda..Kapý ziline basan kiþinin aþikâr olmasýna inat sen hep benden baþka her þeyi unutacak kadar sev beni..

Hadi sevgili..Bu Cumartesi benim için memleketinden güneþler topla heybene..Biraz da delice esen rüzgarlardan doldur eteklerine..Bana gelirken toz toprak koksun yüreðin…Ellerin ise huzur…Þimdi seni bekliyorum ayný gökyüzünün altýnda. Sana kanatlanmak üzereyim..Hicretim sana..Yollarým sana…Menzilim sanadýr..

Unutmadan sevgili..Gözlerimi kapattým..Hani her zaman sana dediðim gibi” bir gün gözlerine bir þey olur da bir göz gerekirse karanlýklarýna..Ýþte bak yine gözlerimi sana verdim..Kapattým ýþýklarýmý..Annemin tülbentiyle perdeledim güneþi..Saðým- solum karanlýk mý sanýyorsun þimdi..Tut ellerimi ..Gözlerin ýþýðým, adýmlarýn adýmlarým olsun…Hadi gözlerimi kapattým ve kulaðýmda Cennet þarkýlarýyla çoþarken kulaðýna fýsýldýyorum sevgili…

“ Senden baþka her þeyi unutacak kadar seviyorum seni ..."

………...

Hep bir “ Elif “ miktarý “gül”ümse ne olur…

Çünkü; gülmek sana yakýþýyor.....

Gülümse ne olur…

Gülümsediðin,

Bende yaþadýðýn,

Beni “ sende “ yaþattýðýn için

“ Eyvallah sevgili eyvallah….”


Ýsmail Sarýgene

23 Haziran 2007 17 : 30



.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Efendim bu ne güzel bir yazýdýr!
Gönderen: perikizi_nurperi / Ankara/Türkiye
23 Aðustos 2007
"Sen mavi bir deryâ, ben sana kavuþmayý arzulayan - ruhi haliyle- Leylâ."Bu ne güzel bir cümledir böyle.Leylâlar kýskanýr."Gül"ümse demiþsiniz ya,bana Nazan Bekiroðlu'nu hatýrlattý.Gülümsemenin "Gül"den geldiðini söyler kendileri.Gerçekten zevkle okunabilecek bir yazý tebrikler...

:: Harika..
Gönderen: Rana Akýl / Ýzmir/Türkiye
24 Haziran 2007
Yüreðinize,kaleminize,ellerinize saðlýk. Bütün yazýlarýnýzý çok severek okuyorum. zevkle okuyorum.teþekkürler.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bedelini "" Yüreðimle "" Ödediðim En Masum Günahýndým
Gözümü Kapadým / Yakala Beni Ey Aþk!
Özlediðim Kadar Sensin / Sevdiðim Kadar Bensin
Ayyuka Çýkmýþken Kekemeliðim / Bir Býçak Yürür Sol Yanýma
Gözlerinin Kýyýlarýnda Büyümek Öylece
Her Gülüþün Dua Olur Yalnýzlýðýma
Bir Dua Asýlý Kaldý Dudaklarýmýn Ýki Yakasýnda
Sen Geldin / Bildiðim Herþeyi Unuttum
Ben Sana Mecburum Sen Ýmkansýzlýða!
Nüshasý Yok Hiçliðimin* / Aslým Sadece Sana Ait

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Demlenmiþ Yalnýzlýðýný Yudumluyorum
Kendime Virgülsüz Sitemler
Umudum Oldu Gözlerin
Hasretinle Öptüm Yokluðunu
Yokluðunun Yoksuluyum / Düþmesin Mavi Bilyelerim
Umut Ektim Karanlýklarýna
Küçüðüm
Gidiyorum
Ýmkansýzlýðýnýza Þerh Düþüyorum
Yaðmurlarý Giyindik Üzerimize

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yokluðunu Öptüm [Þiir]
Hasretinle Yaþýyorum [Þiir]
Kýyamam Sana [Þiir]
Severken Unutmayý Öðrenemedim [Þiir]
Ýmkansýzlýðýný Sevdim [Þiir]
Nerden Bileceksin ki [Þiir]
Güllerim Yansýn Avuçlarýnda [Þiir]
Gözlerine Sakladým Cenneti [Þiir]
Hiç Yaðmur Üþür Mü Anne? [Þiir]
Unutmak Ölmekti [Þiir]


Ýsmail Sarýgene kimdir?

Bir anahtar deliðinin ardýna gizlenmiþ Cenneti, gözlerinin ovalarýna seren kelimelerimi arayacaksýn yorgun kaðýtlarýn suskun nefeslerinde. Bulutsuz düþlerin , yýldýzsýz gecelerin ardýnda takýlýp rüzgarlarý avuçlarýnda çýplak denizleri senin gözlerin için yaktýðým satýrlarýmý özleyeceksin. En çok yüreðine dokunduðum " yüreðimi " özleyeceksin. Yüreðini yýldýzlara yaslayýp özlemi demleyeceksin gecenin karanlýk çaydanlýklarýnda. . Hasretim büyüyecek damarlarýnda, duvarlar dilini yutmuþcasýna suskunluðun maskesini giyinecek. Beni arayacaksýn bensiz cümlelerin sen kokan satýrlarýnda. Bir sigara daha yakacaksýn dumanýný daðlarýn yüksek yamaçlarýna yolladýðýn. Kesmeyecek bir daha. Küllüklerde öldürdügün sigara izmaritlerinle sönmeyecek hasretim. . Seni þimdiden özlediðim gibi sende " beni " özleyeceksin. . Her dokunuþumda saçlarýna gelincikleri seren ellerimin kücüklügünü arayacaksýn avuç içlerinde. Temmuz gecesi sebebsizce üþtüðünde titreyen tenine gözlerimi sermemi dileyeceksin. Hasreti kanatýp özleyeceksin. . Belki de en çok parmak uçlarýnýn üþümüþlüðüne gözyaþlarýmý ateþlere rehin verdiðim gözbebeklerimi özleyeceksin.

Etkilendiði Yazarlar:
Acýlarýmýn arasýnda kalmýþ yetim düþlerim beni anlatmaya yetiyor


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ýsmail Sarýgene, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.