..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > Simten K. Ataç




29 Haziran 2007
Gönülsüz Gidiþler  
Gönülsüz gidiþleri olur bazen büyük aþklarýn.....

Simten K. Ataç


Dil; bazen gönlün her istediðinin dýþýndan akar, tersine koþar, aksine eser... Her þeyi geride býrakýp uzaklaþmak isteyenlerin deðil de kalmak istediðini söyleyemeyen aþklarýn cümlesidir bazen “Ben gidiyorum”


:CCED:
Gönülsüz kelimeler düþer ya bazen dudaklarýmýzdan iþte öyle bir kelime bu da, “ gidiyorum!”
Aslýnda karþý gönlün en derinine kök salmýþ olmayý isterken, gözlerimizi indirip yere biraz toz biraz toprak arasýndan, belki içimizden akan isyanýn hýzýndan kuvvetlice dökülen sadece bir tek kelime : Gidiyorum.

Duyan kulaklar kabullenemesin, isyan etsin “gitme” desin diye bekleyen yüreðimizin belki vicdansýz çýrpýnýþlarýdýr bu ama dil her zaman gönülden konuþmaz maalesef.

Dil; bazen gönlün her istediðinin tersine akar, tersine koþar, aksine eser …. Her þeyi geride býrakýp uzaklaþmak isteyenlerin deðil de kalmak istediðini söyleyemeyen aþklarýn cümlesidir bazen “Ben gidiyorum”. Sevgili, “Kal” desin diye bir yakarýþtýr aslýnda veda etmekten öte.

Ancak çocuklar arsýzca aðlarlar istedikleri þeylere sahip olmak, paylaþmamak ve býrakmamak için. Büyükler ise hemen yaný baþlarýnda “ayýp, aðlama!”diye azarlamakla meþguldür bu arada. Büyük aþklar da böyledir iþte, ayýp diye aðlamazlar, aðlayamazlar kapýnýzda. Ýstemediklerinden deðil…Öðrendikleri arasýnda olmadýðýndan bir þekilde.

Gönül, “Sen git ben kalýyorum” diyebilir mi bedene? Bazen demese bile kalýverir, beden ise giderken kansýz cansýz bir iki adýmdan ibarettir o kadar. Ruh takýlmýþtýr, duraðýn ilerisi ötesi bir sonraki yoktur, olmayacaktýr. Beden ne bilebilir ve ne kadar varolabilir ki içi boþalmýþken. Ýlla bir yerlerde kendini gömmeye uðraþýyordur hatýralarýn altýna. Ruh ise, bedeni terk ettiði son durakta; tam olarak yüreðine saplandýðý bedenin üst sol ortasýnda atýp duruyordur bir baþýna …

Arsýz olmak gerek bazen, çocuk rahatlýðýnda. Aðlamak, baðýrmak, tepinmek belki. Hatta belki paçalarýna yapýþýp sürüklenmek…
Karþý tarafý mecbur etmek, gönülden Kal demesini beklemeye gerek duymamak olsa da aslý eylemin, sonucu belki de Kal! kelimesini duyduracaktýr kulaklarýmýza. .

Veya sadece “Gidiyorum” demeden önce “ Kalayým mý?” diye sormak.

Veya, sadece “Gidiyorum” demek…


Simten Ataç Konuk

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Ozan'a teþekkür...
Gönderen: Simten K. Ataç / Ýstanbul/Türkiye
7 Þubat 2008
Sevgili Ozan çok teþekkür ederim satýrlarýnda ki samimiyete,seni burada görmek güzel...

:: teþekkür
Gönderen: A.OZAN / ISTANBUL/
7 Þubat 2008
Ne hoþ bir gidiyorum yazýsý olmuþ. Bedenin dili , dilin yetemediði anlarda girer devreye . Kýrpmasýz bir göz bile , bir romandan fazlasýný anlatýyor bazen . Kaleminize saðlýk . Çok beðendim .

:: Teþekkür ederim Kamuran Haným
Gönderen: Simten K. Ataç / Ýstanbul/Türkiye
26 Ocak 2008
Esas istediðinin dýþýnda kalan bir tercihin parçasý olmak her zaman zordur, giden olmak veya kalan olmak isteðin dýþýnda ki seçenek ise hep acýtmaz mý zaten... Teþekkür ederim, sizin beðeniniz her zaman özeldir benim için. Sevgiler

:: ....
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
26 Ocak 2008
Merhaba Sevgili Simten; Konunun özü iþte þu ifadenizde :" Ruh ise, bedeni terk ettiði son durakta; tam olarak yüreðine saplandýðý bedenin üst sol ortasýnda atýp duruyordur bir baþýna." Ya " gidiyorum " diyene " gülegüle " diyen için ne demeli? Bence " gidiyorum " demek kadar, " gülegüle " demek de zor. Ýçimize zorla hapsettiðimiz duygularýmýzý ne güzel kaleme almýþsýnýz. Sevgiyle.

:: .
Gönderen: Gül UÐUR / ankara/Türkiye
23 Aðustos 2007
Emeðinize, yüreðinize saðlýk... Her daim baþarýlar dilerim. Sevgi ve saygýlarýmý sunarým Gül UÐUR .................................................Sevgili Gül Uður, Teþekkür ederim beðeninizi benimle de paylaþtýðýnýz için, Sevgilerimle, Simten.




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Cehennem Artýk Sevmemektir
Artýk Özlemiyorum

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Otogar Hikayeleri
Önyargýlarýn Gölgesinde
Mutluluk Kaçýnýlmaz
Dostluk Gönüldedir
Kar Tanesi
Nereye Kadar?
Benim Küçük Kadýným
Kaybolan Yýllar
Yalan
19 Ocak 2007 - Hrant Dink Cinayeti

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Lanet [Þiir]
Hoyrat [Þiir]
Bazý Anlarýmdayým [Þiir]
Dönme Dolap [Þiir]
Tualin Düþü [Þiir]
Þehir&dað [Þiir]
Günebakan [Þiir]
Hayat Denklemi [Þiir]
14 Þubat Öyküsü - 4 [Öykü]
Pegasos'un Kanatlarýnda Yaþamak [Öykü]


Simten K. Ataç kimdir?

bence , hayatlarýmýzýn sorumluluðunu elimize aldýðýmýz andan itibaren , suçlayabileceðimiz kimse kalmamýþ demektir. Sizce?


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Simten K. Ataç, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.