..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öylesine ciddiye alacaksýn ki yaþamayý, yetmiþinde bile mesela zeytin dikeceksin. -Nâzým Hikmet
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > kemal pismisoglu




8 Temmuz 2007
Ters Taraftan Kadýn ve Erkek  
kemal pismisoglu
GOLLOM'UN KALEMÝNDEN YENÝ BÝR YAPIT kadýna erkek, erkeðe ise kadýn gözü ile bakan bir yazý. Birbirimiz için neden deðerli olduðumuzu anlamamýza yardýmcý olacak türden.


:BBFH:
Hayattaki en eðlenceli yaratýklardýr erkekler. Kadýn olmayý, erkeklerden ötürü seviyorum dersem abartýlý konuþmuþ olmam. Yapýlarý gereði çok kullanýþlýdýrlar. Yani yaþamý sürdürebilmek için geliþtirirmiþ tasarým harikalarý
Hem sadece hayatýmýzý kolaylaþtýrmazlar bunun yaný sýra, güzelleþtirirler de.
Bizler gibi deðildir onlar, yaþama sorun üretmek için deðil; sorunlarý çözmek için gelmiþlerdir. Üstelik onlarýn çözümleri bizler gibi üç bilinmeyenli denklem çözümü gibi karmaþýk da deðildir.
Oluþturduklarý entrikalarýn altýnda ezilmezler. Karamsarlýk ve detaycýlýk huylarý yoktur. Kaba saba tavýrlarý da belki buradan gelir. Detaylara takýlmamalýndan.
Aslýnda sadece detaylara deðil, genel olarak takýlmazlar bir þeylere. Aný anda yaþarlar. Bir tartýþmada da, bu yüzden yirmi yýl öncesine ait bir sorunu karþýnýza getirerek kafa ütülemezler. Biriktirme huylarý da yoktur. En çok da bu huylarýný severim.
Biraz çocuksu yanlarý olsa da, en çirkini bile çok çekicidir. Öðrenme yoluyla deðil, tanrý vergisi sezgileri ile sizi baþtan çýkarýrlar. Baþtan çýkarmakta, çýkmakta onlara göre ayýp deðil bilakis övünülecek þeylerdir.
Sinir bozucu olduklarý anlar çoðunlukta olsa da, nasýl yaptýklarýný hala çözemediðim bir mekanizma ile her þeyi unuttura da bilirler.
Üstelik saðlýða da yararlýdýrlar. Onlarla birlikte olmak sizi zinde tutar. Zayýflar, sýk, sýk kuaföre gidersiniz. Alýþ veriþ yapmak, sonu gelmez sýklýkla saçlarýnýzý boyatmak, ve saç renginizdeki deðiþikliði fark etmediði için kavga çýkarma þansý sunarlar size. Yani strese de bire birdir.
En önemlisi de size, kendinizi sevdirirler. Vücudunuz onlarýn hayranlýðý yüzünden, bir et parçasý olmaktan çýkar, bir sanat eseri haline gelir. Düþüncelerinize zerre kadar önem vermeseler de garip bir þekilde duygularýnýzla aþýrý derecede ilgilenirler. Moralinizin bozuk olmasý durumunda hepsi Cem Yýlmaz’lýða soyunurlar. Bu anlarda komiklik konusunda baþarýlý olamasalar da, verdikleri çaba sýrasýndaki sevimlilikleri ister istemez sizi gülümsetir.
Niye böyle bir inançlarý vardýr bilmiyorum ama; sizi mutlu ettiklerinde kendilerinin de mutlu olacaðýna inanýrlar. Sadece kuru bir inançla kalmaz, mutlu da olurlar.
Yani uzun sözün kýsasý, insanlýðýn eðlenceli yönüdür erkekler. Yaþamý daha renkli ve eðlenceli hale getirmek ve kendinizi daha çok sevmek istiyorsanýz. Ýzin verin bir erkek sizi sevsin…
* * * * * * * * * * *

Kadýnlar, kadýnlar, hayatýn süsleri.
Sanat gibidirler. Reel olarak bir iþe yaramazlar, ama eksikliklerinde hiçbir iþ, iþe yaramaz olur.Ne yapsan boþadýr. Hiçbir þey tat vermez. Yaþam anlamýný yitirir.
Onlar olmasaydý hayatýmýz gazete sütunlarý gibi olurdu. Yada ders kitaplarý.Onlarýn varlýðý bizi romanlara sürükler. Hem kahraman yaparlar bizi, hem yazar.
Þiirler bile onlarý anlatýr. Kafiyelidir vücutlarý. “doksan altmýþ doksan”
Çok konuþurlar, ayný þeyi defalarca söylerler. Eminem’in bir þarkýsý olduðunu düþünmelisiniz onlarýn sorunlarýnýn. Yapmanýz gereken sözlere takýlmadan sadece dinlemek. Emin olun sizden zaten bir çözüm beklemiyorlardýr. Aslýna bakarsanýz söyledikleri þeylerin çözümü de yoktur.Tek istedikleri dinlenmektir.
Tek istedikleri dedim de, burnum uzamaya baþladý. Tek deðil, çoooooooook þey isterler sizden. Ama olsun daha ne istiyorsunuz? Onlar olmasa isteyeceðiniz hiçbir þey olmayacaktý. Onlarýn sayesinde hayattan istekleriniz olur. Yaþama sebepleriniz.
Çocuðunuzda onlarýn size armaðanýdýr. Ev alma düþüncesi de. Koltuklarý deðiþtirme de. Onlar olmasa yumurta yeyip, ayda bir yýkanarak, masa örtüsü yerine gazeteleri kullanarak, yaþayýp gidersiniz.
Onlarýn varlýðý evinize biblo kazandýrýr. Salonunuza vitrin, yatak odanýza ayna, buz dolabýnýza ise bir sürü yemek.
Konu yemekten açýlmýþken, kadýnlar sadece hayata deðil, yemeðe de lezzet katarlar. Güzelleþtirirler dokunduklarý yeri. O güzel eller sizde de olsa, siz de güzelleþtirirdiniz?
     Sahi, güzelleþmek istiyorsanýz, size bir kadýn eli deðsin. Emin olun sadece tahrik olmayacaksýnýz. Güzelleþecek, inceleþecek, duygusallaþacaksýnýz. Hayatýnýz daha karmaþýk ama daha kaliteli bir hale gelecektir.
     Biblolu bir yaþama hazýrým diyorsanýz; izin verin. Tanrýnýn sanatý girsin yaþamýnýza.





.Eleþtiriler & Yorumlar

:: .................
Gönderen: Kâmuran Esen / Bolu/Türkiye
21 Aðustos 2007
Sevgili Kemal Piþmioðlu; Yazýnýz çok eðlenceliydi.Bazý cümlelerinizi okurken, kadýn olmaktan çok mutlu oldum.Bazý cümlelerinizi de, benim dýþýmdaki kadýnlar için söylenmiþ sözler olarak okudum....:) Anlatýmýnýz harikaydý.Biz kadýnlar için çok kötü þeyler yazmýþ olsaydýnýz bile, hiç ama hiç dokunmayacaktý bana.Sevdiðim birinin cilvesi- nazý gibi gelecekti.Böyle hissedecek olmamým nedeni, anlatýmýnýzdaki - ne desem bilmem ki - sýcaklýk, akýcýlýk falan....Tebrik ediyorum sizi.Sevgiyle.....Kâmura ESEN




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn Ýliþkiler kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Uçurmayý Gök Yüzünde Tutmak
Deðiþim
Se7en'in Eksik 8. Günahý

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Tanrýnýn Gizli Hazinelerinin Anahtarý Pi
Terlikler ve Ben
Zordur Baharda Týp Fakültesi
Resimlerle
Sað Elim
Seviþme Sesi
Çalýþan Annenin Çocuðu Olmak
Yüzler
Doktor Olmak Bir Oyundur.
Ýç Savaþ (Hayat Sývar Kendini)

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Rüyadan Kabusa [Þiir]
Günaydýn Çorap Kardeþ Ýkizin Nerede [Þiir]
Avaným [Þiir]
Hayata Dürbünle Bakmak [Þiir]
Cibraný ile Karþýlaþmak [Þiir]
Tecavüz [Þiir]
Seni Sevmek [Þiir]
Yeniden Baþlamanýn Þiiri [Þiir]
Tablet Þiirler "Ölüm" [Þiir]
Yalnýzlýkla Seviþmek (Bir Gün) [Þiir]


kemal pismisoglu kimdir?

erciyes üniversitesi týp fakültesi 3. sýnýf öðrencisiyim

Etkilendiði Yazarlar:
goethe,nietsche,ve tabi ki mevlana


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © kemal pismisoglu, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.