..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Yedi iklim dört köþeyi dolandým / Meðer dünya her tarafta bir imiþ. -Dadaloðlu
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Fantastik Roman > Kardan adam




19 Mayýs 2002
Katil  
Kardan adam
Ýçerideyken tanýþmýþtý Halil aða ile.Tam bir mafya babasýydý.Onlarca kere hapiste yatýp çýkmýþ bir toplum düþmanýydý.Ona sahte bir yakýnlýk göstermiþ, biraz da yardým etmiþti ama kaypak bir adamdý aslýnda.Halil aða erken çýkmýþtý hapisten çýkarken d


:CAAC:
Ýstanbulda yine yaðmurlu günlerden biri idi.Romatizmalarý azmýþtý gene.Tabi park köþelerinde yatmaktan romatizmada oluþurdu bedende türlü türlü hastalýkta.Evet parkta yatýyordu üç yýldan biraz daha fazla bir zamandýr.Oysa öylemiydi eskiden hali.Bir zamanlar onunda bir ailesi bir iþi bir de dünyalar güzeli bir kýzý vardý.Bir bankada güvenlik görevlisiydi.Ta ki o güne kadar.O lanet olasýca günde bankaya gelen soygunculardan birini vurmuþtu görev aþkýyla.Kahraman ilan edileceðini sanmýþtý baþta.Ama düþündüðü gibi olmamýþtý iþte.Soruþturmalar tahkikatlar derken içerde bulmuþtu kendini.
Tam 10 yýla mahkum olmuþtu ama iyi hali, ilk sabýkasý, çýkan þok bir af derken 1 yýl kadar yatýp çýkmýþtý.Keþke çýkmasaydý hiç.Hapishanede daha rahattý.Hiç deðilse bir kap sýcak yemek ile yatacak bir damý vardý.Ama ya þimdi...
Karýsý da kýzýný da yanýna alarak annesinin yanýna Kütahya ya gitmiþti.Ne olursa olsun kýzýma baban hapishanede diyemem diyordu.Terketmiþti onu.Henüz resmi olarak boþanmýþ deðillerdi, küçük kýzýný görmek istiyordu ama annesi onu göstermiyordu.Sanki çok büyük bir suç mu iþlemiþti ki bu kadar ceza görüyordu.Bir iki kez telefonda konuþmuþlardý kýzýyla o kadar.Ondan sonra o da kesilmiþti.Kýzý daha beþ yaþlarýndaydý o zamanlar.Þimdi ise dokuz yaþlarýnda olmalýydý.Gözünde tütüyordu ama nafile þimdilik onu güöremiyordu bundan sonrada hiç göremeyecekti anlaþýlan.
Hapisten çýktýktan sonra iþ bulamamýþ ve her þeyini kaybedip bir berduþa dönüþmüþ, pis bir insan müsfettesine dönmüþtü.E tabii kim katil damgasý yemis bir insana iþ verirdi.Oysa o bankasýný ekmek yediði yeri korumak için vurmuþtu o soyguncuyu.
Ýçerideyken tanýþmýþtý Halil aða ile.Tam bir mafya babasýydý.Onlarca kere hapiste yatýp çýkmýþ bir toplum düþmanýydý.Ona sahte bir yakýnlýk göstermiþ, biraz da yardým etmiþti ama kaypak bir adamdý aslýnda.Halil aða erken çýkmýþtý hapisten çýkarken de bir müþkülün olursa dýþarýda bana gel demiþti ama gitmemiþ gitmek istemememiþti.
Ama onu bulmuþlardý iþte.Nasýl ve nereden adresini bulmuþlardý gerçi adres denirmiydi ama iþte özgürlük parkýnda kalýyordu onüçünçü bankta yatýyordu.Nedense hep ayný banký seçiyordu, baþkalarýna uðursuz gelen o sayýnýn ilerde bir uður getireceðine hala inanýyordu. Siyah gösteriþli bir Mercedesti.Yaka paça bindirip Tarabya sýrtlarýnda büyük bir villaya getirmiþlerdi.Halil aðanýn evi olduðunu hemen anlamýþtý tabii.Ýçerisi malatya iþi halýlar, çesit çesit antikalar, doðu iþi süslemeler ile teþrif edilmiþti.Üst kattaki geniþ bir salona soktular onu.Yolda adamlarý hiç konuþup bir izahat vermemiþlerdi ama herhalde misafir etmeye getirtmemeiþti Halil aða onu.Bakalým ne isteyecekti Halil aða gibi bir zengin kiþi zavallý bir berduþtan.Aða tam karþýda altýnda þalvarý yerde bir þark sofrasýnýn kenarýnda elinde bir nargile marpucu tütürerek oturuyordu.Aða onu görünce gülümsedi.
-Ooo hoþgeldin kader arkadaþým.
-Hoþ bulduk beyim.
-Ne beyi caným sen benim mapushane arkadaþýmsýn.
-Estaðfurullah beyim olsun yinede aðamýzýn bizim.
Ýçinden ne küfürler savuruyordu ama ne yapsýn aðaya hürmey göstermeliydi yoksa oradan sað çýkamayacaktý.Bir zavallý evsiz de olsa yine de yaþamak istiyordu çünkü bir kýzý vardý ve onun için yaþamalýydý. -Seni neden çaðýrdýðýmý biliyormusun?
-Yok beyim benim gibi bir zavallýdan ne gibi bir isteðin olur ki?
-Sen benim mapus arkadaþýmsýn seni severdim bilirsin duydum ki sefil bir hayat sürüyormuþsun, buna gönlüm razý olmaz o yüzden seni yanýma almak istiyorum o yaþadýðýn park köþelerinden kurtulmalýsýn.Bir evin olmalý paran olmalý kýzýn vardý senin onu görmek için avukata avukat için de paraya ihtiyacýn var.
-Eksik olma aðam da bunun için ne yapmam gerekir yani benden bir hizmet beklersin elbet.
-E tabii ki senden ufak bazý ricalarým olacak dedi ve gülümsedi.
O.çocuðu dedi tabii yine içinden.Kim bilir kendisinden ne gibi pis bir iþ isteyecekti.
-Buyur aðam seni dinliyorum sen ne emredersen.
-Emir deðil caným rica dedi ve yine pis bir þekilde gülümsedi.Nargilesinden büyük bir nefes aldýktan sonra;
-Bak benim iþlerime engel olmak isteyen bir adam var.Adam ecnebi Ýngiliz midir nedir öle bir þey iþte.Benim seninde bildiðin gibi bazý mal sevkiyatlarým var dýþarýya, tabii bunlar içinde Ýngiltereyede bazý sevkiyatlarým oluyor, iþte bu adam da burada konsolos olarak çalýþýyor ve de bu adamýn ortadan kalkmasý gerekiyor.
Ýçinden mal sevkiyatý dediðinin eroin olduðunu hemen anlamýþtý tabii.
-Þey aðam yoksa bu adamý benim mi ortadan kaldýrmamý istiyorsun?
-Bak akýllý kader arkadaþým benim çok zeki bir adam olduðunu daha mapustayken anlamýþtým senin.
-Ama aðam þey kusuruma bakmazsan bir þey söylemek istiyorum, böyle iþler için bu iþlere daha yatkýn olan emrinde çalýþan adamlarýn yok mu senin?
-Yav güzel kardeþim benim onu bende biliyorum ama benim adamlar olmaz.Neden dersen benim olduðum anlaþýlmamalý ama onu sadaka isterken vermedi diye öldüren alkolik bir serseri öldürürse kimsenin dikkatini çekmez böylecede benim yolumdan da o hýyar herif çekilmis olur.
Halil aða bu sözleri söylerken karsýsýndakine çok yukarýdan ve çok küstahca bakmýþtý.Alkolik bir serseri derken adeta bir böceði ezen insanýn tiksintili yüz ifadesi oluþmuþtu yüzünde.
-Yani aðam bu adamý ben temizleyeceðim.
-Evet aynen öyle.Bu iþi layýký ile yaparsan seni paraya boðarým ve o park köþelerinden kurtulursun.Bu senin ilk iþin olacak yani senin için bir sýnav bu iþi baþar ve sende benim yanýmda sað kollarýmdan biri ol.
-Aðam belki güzel söylersin de ben bir daha adam öldüremem zaten o baþýma gelende bir kazaydý görev aþkýyla yapýlmýþ bir þeydi böyle bir þeyi baþaramam bir daha içeri giremem bir kýzým var biliyorsun ve onu çok özledim hem dört yýldýr da elime silah almadým.Kusura bakma bu iþi kabul edemeyeceðim.
-A bak þimdi olmadý iþte sen bu iþi kývýrabilirsin bankadaki iþinden önce silah kullanma üzerine eðitim aldýðýný biliyorum zaten zor bir iþ deðil, kýzýn konusuna gelince merak etme hapise girmeyeceksin seni hemen korumaya alýp saklýyacaðým üstelik sokaklarda yüzlerce berduþ var onlardan birinin üstüne kalýp faili meçhul olarak kalacak sen merak etme hem birde kýzýný görmen için paraya ihtiyacýn var onun bakým masraflarýný bu þekilde karþýlayamazsýn bunu unutma sakýn.Bu iþi kýzýn içinde baþarmalýsýn.
Ýþte þimdi can evinden vurmuþtu aða, kýzý...bunu kýzý için yapmalý idi.
-Peki aðam anlayamadýðým bir nokta var bu adam konsolossa senin sevkiyatýna nasýl karýþýyor ki?
-Güzel bir soru onu da açýklayayým sana bu adam konsolos kisvesi altýnda çalýþan bir MÝ-6 ajaný aslýnda ee tabii ülkesinin çýkarlarý için benim iþlerime çomak sokuyor.
-Þimdi gelelim bu iþi nasýl yapacaðýna bir kere bu iþ mümkün olduðunca çabuk bitmeli o yüzden bu iþ öbür gün bitecek.Gelelim bu iþi nasýl yapacaðýna plan basit adam her gün saat tam dokuzda evinden çýkar çok dakikdir namussuz saat tam dokuz buçukta ana caddedeki trafik ýþýklarýnda durur, sen iþte o durma anýnda camý bir bahane ile týklatýcaksýn o camý açar açmaz sen ilk önce bir þeyler söyleyip terslemesini saðladýktan sonra hemen silahýný ateþleyeceksin ve iþte bu kadar ondan sonra hemen ýþýklarýn yanýndaki tali yolda duran bizim arabaya atlayacaksýn ve výn iþte bu kadar basit bu iþi yapman için tam otuz saniyen var ýþýklar kýrmýzýda otuz saniye kadar yanýyor e bu da yeterli bir zaman.
-Ama aðam bu planda bir terslik yok mu bu adam madem konsolos olarak çalýþýyor korumasý falan olmaz mý?
-Yok korumasý falan yok.Ý...ne herhalde kendine güveniyor ama gafil avlanacak.Sadece yanýnda ona yardýmcý olan kýl kuyruk bir katibi var onun evinden iki sokak aþaðýda oturuyor gelirken onuda arabasýna alýyor o kadar o da zaten olayý bir alkoliðin yaptýðýnýn görgü tanýðý olacak.
-Ama aðam... diyecek oldu ama aða onun sözünü kesti.
-Eee yeter ama ama soru sorma daha fazla iþte plan kusursuz yap iþi kral ol kýzýný gör tamam mý?
-Tamam aðam sen nasýl istersen.
Tamam dememesinin bir imkaný mý vardý sanki aslýnda daha kafasýnda yerine oturmamýþ bir yýðýn soru ve aksaklýklar vardý.Plan hatalýydý ama þimdilik ses çýkartamadý ve susmayý yeðledi.
-Tamam oldu o zaman, þimdi bu gece ve yarýn benim misafirimsin ye iç yat keyifine bak bakalým.
Aðanýn adamlarý ona odasýnýn yolunu gösterdiler þýk güzel bir odaydý aða herhalde ona bu iki gün iyi bakacaktý ama içinden bir ses buraya gelmeklede bu iþi kabul etmeklede hata ettiðini söylüyordu.
Bakalým ileriki günler ona neler gösterecekti...
Geçen iki gün boyunca gerçekten Halil aða çok misafirperver davranmýþtý.Olayýn olacaðý günün evvelki gecesi gözüne uyku girmedi.Nasýl yapacak bir insanýn canýný alacaktý.Yok yok bunu yapmamalýydý yarýn sabah aðaya misafir ettiði için teþekkür edecek ve de gidecekti.Ama hayýr aða bu saattten sonra onu asla býrakmazdý bu iþi yapacaktý, yapmalýydý kýzý için onu görmek için ona tekrar sarýlmak için bunu yapmalýydý.Hem zaten ne çýkardý ki toplum onu destekleyeði yerde köstek olmuþ onu adi bir katil olarak görmüþ onu aþaðýlamýþ cezalandýrmýþtý.Artýk o bir sabýkalýydý bir cinayet daha neyi deðiþtirirdi ki.Kýsa bir an birini vuracak sonra da aðanýn bir fedaisi olacaktý belki cinayetler birbirini izleyecek ama sonuçta paralý zengin biri olacaktý.Kýzýný görmek için dava açar en iyi avukatlarý tutardý.Kýzýnýn velayetini alýr ona en iyi öðretmenleri tutardý.
Aklýna karýsý geldi.Leyla...Oysa ilk evlendiklerinde ne güzeldi her þey.Kýzlarý Begüme hamile kaldýðýnda ne kadar da sevinmiþti.Hep bir arada iyi günde kötü günde birlikte olacaklarýný söylemiþlerdi.Hatta babasý o zamanlar ''bu gelini gözüm tutmadý'' demiþti ama o zamanlar gözü aþktan hiç bir þeyi görmüyordu.
Oysa o kötü olaydan sonra yargýlanýpta ceza evine girdiðinde hemen onu terketmiþti.Oysa o zamanlar yanýnda olmalýydý ama onu terketmiþti üstelik kýzýný da alýp yanýnda götürmüþtü.Saçma deðilmiydi Begüme baban bir seyahate çýktý dönecek pekala da diyebilirdi ama öyle dememiþ ve kýzýný alýp çekip gitmiþti.Alt tarafý bir soyguncuyu öldürmüþtü.Üstelikte yanlýþlýkla da sayýlabilirdi.Kaçarken bacaðýna ateþ edeyim derken o heyecen anýnda sýrtýndan vurmuþtu ama o aptal soyguncu hemen ölmüþ ve onun hayatýný cehenneme çevirmiþti.Yaþam ona çok kötü bir oyun oynamýþtý, devam eden oyun içinde bir piyondu.
Aða misafir olduðu iki gün içinde ona temiz giysiler vermiþ yýkanýp temizlenmesini saðlamýþtý.Ancak uzayan sakallarýný kestirtmemiþti.Berduþ görünümün devam etmeli diyordu.Doðruydu tabii pis bir berduþ konsolosu vurmuþtu.Gazetelerin puntolarýný hayal edebiliyordu.
Bir sigara daha yaktý.Sabah erken kalkacaktý ve biraz uyumalýydý.Sigarayý acele ile küllüðe bastýrdý ve baþýný yastýða koydu.Yarýn uzun bir gün olacaktý.
Sabah saat tam yedide uyandý.Hemen üstüne eski hýrpani elbiselerini giydi.Berduþ görünümüne bürünmeliydi.Aþaðýya indi.Ufak bir kahvaltýdan sonra hemen yola çýktýlar.Aða o sabah hiç görünmemiþti.Önceki gece son kez konuþmuþlardý.Ancak aða yine sorularýný sormasýný engellemiþti.Bu sefer beyaz bir Renault ya bindiler.Hýzla bekleyecekleri yol kenarýna gidip arabayý bir köþeye parkettiler.Erken gelmiþlerdi ama yine de heyecanla bekleyeceklerdi.Arabanýn içinde çýt çýkmýyordu.Aðanýn fedaileri hiç konuþmuyorlardý ve soru sormaya da çekiniyordu.Evden çýkarken ona büyük iri bir Colt vermiþlerdi.Gerçekten iri, aðýr ve de karizmatik görünümlü bir tabancaydý.Dört koca yýldan sonra ilk defa eline silah alýyordu.Gerçekten heyecanlanmýþtý az sonra bir insanýn canýný alacaktý.
Saat dokuz yirmi altýyý gösteriyordu.Artýk arabadan dýþarý çýkmalýydý.Kapýyý açýp dýþarýya adýmýný attý.Tam kapýyý kapatýyordu ki fedailerden iri olaný pis bir þekilde sýrýtarak;
-Baþarýlar dedi.
-Saol diyerek cevap verdi.Lanet olasýca herif resmen alay ediyordu.Neyse bunun bir önemi yoktu gidip iþini bitirmeli idi.Plana göre cadde kenarýndaki kaldýrým taþýna oturup etrafý izleyecek, daha sonra da arabayý görünce de yanýna gidip planýn geri kalan kýsýmýný uygulayacaktý.Araba tanýma göre resmi plakalý siyah bir Bentley idi.Konsolos þoförde kullanmayý sevmiyordu.Bu yüzden arabayý hep kendi kullanýyordu.Direksiyondaki kiþiyi vuracak ve bu iþ sona erecekti.Kalbi küt küt atmaya baþladý.Elleri terlemiþti.Ensesinden baþlayan bir ter damlasýnýn sýrtýndan süzülüp kuyruk sokumuna doðru süzüldüðünü duyumsadý.
Ýþte sonunda karþýdan siyah Bentley i gördü.Ýþte kader aný gelmiþti.Artýk heyecanýnýn doruk noktasýndaydý.Vücudum yoðun þekilde adrenalin salgýlýyor olmalý diye düþündü.
Nihayet trafik ýþýklarý yandý.
Otomobilin yanýna yaklaþtý.Elini cebindeki Colt a attý.Metalin soðukluðu içini ürpertti.Aracýn sol ön camýna yanaþtý, camý týklattý.Camlar siyah bir film ile kaplanmýþtý.Dýþarýdan içerisi gözükmüyordu.Cam açýlmadý, inatla ve daha sert bir daha vurdu.Bu sefer cam yavaþca aþagýya kaymaya baþladý.Yarýmdan biraz daha az açýldý ve durdu.Ýçerdeki adamýn sadece gözlerini gördü.Adam sinirle söyleniyordu.Artýk daha fazla duramazdý.Silahýný seri bir hareketle cebinden çýkardý ve açýk camdan namluyu içeriye dayadý ve tetiði çekti.Buuum...
Her þey çok kýsa bir an içinde olmuþtu.Silahýn çýkardýðý kof bir sesden sonra hemen arkasýný döndü ve hýzla, bütün gücü ile koþmaya baþladý.Giderken sanki bir an kýsa bir ah sesi duydu gibi geldi.Etrafý görmüyordu ama herhalde daha arkadaki araçlardakiler ne olduðunu anlayamamýþlardý.Koþtu yandaki ara caddede duran Renault ya atladý.Motor açýktý zaten.Patinaj ile araba ileri atýldý.Ohh baþarmýþtý iþte.
Acaba baþarmýþ mýydý?....
Yolda artýk içi rahattý katilin.Bu sefer bilerek birini öldürmüþtü ama bundan sonra rahat edecek ve kýzýný görecekti.Arabadaki adamlara baktý onlardan bir tebrik falan bekliyordu.Ama hepsinin yüz ifadesi son derece gergindi.Hatta arabadan iþi bitirmeye inerken ona baþarýlar dileyen iri yapýlý fedai bile gergin bir þekilde oturuyordu.Ýçinden aman dedi ben bana verilen görevi yaptým artýk gerisi aðaya kalýyor.
Tarabyadaki villaya vardýklarýnda saat on buçuða yaklaþýyordu.Ýçeri girdiler katile aþaðýda beklemesini söylediler.Halil aðanýn adamlarý yukarý kata çýktýlar.Herhalde onun baþarýsýný aðaya müjdeleyeceklerdi.
On beþ dakika kadar sonra adamlardan biri onu yukarý kata aðanýn oturduðu salona çýkardý.Aða yine elinde nargilesinin marpucu ama öbür elinde kehribar tesbihi oturuyordu.Ama iþin garibi Halil aða gülmüyordu.Oysa onu kader arkadaþým diye tebrik etmesini bekliyordu.Birden aklýna hapis günleri geldi.Aða yalnýzca sinirlenince tesbihini eline alýp çekerdi.Ters giden bir þeyler vardý ama bakalým ne olacaktý.
-Gel bakalým Erdal efendi gel gel.
-Geldim aðam geldim.Ýstediðin hizmeti baþarýyla yerine getirdim.
-Bana öyle demediler ama.
Aðanýn sesinde frenlemeye çalýþtýðý bir hiddet seziliyordu.
-Olmadý Erdal bey olmadý.
Aða artýk kader arkadaþým diye hitap etmiyor adýyla hitap ediyordu.
-Ne oldu aðam bir terslik mi var?
-Var ya Erdal var.Hem de büyük bir terslik var.
-Ne oldu ki aðam gittim adamý vurdum plandaki gibi sonrada arabaya atladým geldim.
Aða birden baðýrmaya baþladý.
-Ulan dürzü yanlýþ adamý vurdun yanlýþ adamý.
-Nasýl olur aðam direksiyondaki adamý vurdum.
-Eminmisin peki?
-Evet aðam eminim.
-Nah eminsin hayvan birde eminim diyor.Arabanýn ne tarafýna yanaþtýn hangi camý týklattýn he?
-Tabiki sol taraf aðam.
-Ulan eþþoðlueþþek bu adam nereli he Ýngiliz, bu herifin arabasý da Ýngiliz malý.
-Evet aðam.
-Ulan sen hiç trafik bilgisi bilmezmisin Ýngilterede trafik hangi yönden akar arabalar hangi taraftan direksiyonludur?
Galiba anlamýþtý hatasýný.
-He saðdan akmazmý trafik arabalar saðdan direksiyonlu deðilmidir he aptal herif, sende gittin sol taraftaki herifi vurdun yani katibi.
-Aðam anladým haklýsýn hata ettim ama vallahi o an aklýma gelmedi.Sende hatýrlatmadýn aðam.
-Ben ne hatýrlatýcam sana sen kültürlü adamsýn diye sölemedik.Ne olucak þimdi kesin benim yaptýrdýðýmý anlamýþtýr herif iyice üstüme gelecek tabi benim milyon dolarlýk sevkiyat da yattý.
-Özür dileri aðam özür dilerim vallahi akýl edemedim.
-Artýk geçti salak herif senin bu hatan bana pahalýya mal oldu.O yüzden sana yazýk olacak Erdal efendi.Bu hatan ile birde bazý sýrlarýmýzý öðrenmiþ bir adamý affedemem.Yazýk olacak sana.Kýzýnda babasýz kalacak.
Akýlsýzlýðý sonu olmuþtu.Ta baþtan bu iþi kabul etmemeliydi.Artýk baþýna gelecekleri biliyordu.
-Aðam yapma elini ayaðýný öpeyim, benim kýzýmdan ayrý koma onu babasýz býrakma ne olur.
-Artýk çok geç, götürün þu köpeði.
Sonra mý sonra bizim Erdal efendi köhne bir bodrum katýnda susturuculu bir tabancadan çýkan tek bir kurþun ile öldü ve cesedi boþ bir arsaya atýldý.
Son olarak aklýna kýzý, karýsý ile geçirdiði günler geldi.Film þeridi gibi geçen anýlardan sonra önce bir morgun soðuk çekmecesinde, en sonrada kimsesizler mezarlýðýnda bir mezarla bu dünyadan faili meçhul bir cinayet olarak kayýtlara geçerek ayrýldý...Aða acýmasýz bir adamdý.Erdalý aracýn direksiyon yönü konusunda baþtan uyarmýþ olmasý gerektiðini sonradan kendiside anlamýþtý ancak olan olmuþtu.Aracýn camlarýnýn koyu olmasýda hatanýn iþlenmesinde büyük bir pay sahibi idi ne varki bu ayrýntýyý aða da atlamýþtý.O kýsacýk otuz saniyelik zamanda Erdal da direksiyonun yerine haliyle dikkat etmemiþti.
Zaten katilimiz Erdal bu iþi baþarsaydý bile ortadan kaldýrýklacaktý aða onu sað býrakmayacaktý.Yapýlan plan ise bir çok saçmalýklarla doluydu.Bir berduþun Colt gibi pahalý bir silah taþýmasý, ve sadaka vermedi, tersledi diye bir insaný vurmasý hep planýn saçmalýklarýndandý.Aða dan bir berduþta vurmuþ olsa Mi-6 hep þüphelenecekti.Ama aða direkt kendi üstüne þüphe çekmemek için böyle saçma bir planla zerre kadar deðer vermediði Erdalý harcayarak Ýngiliz istihbarat ajanýndan kurtulmuþ olacaktý.Ama kaderin garip bir cilvesidir ki katil öldüðü halde Halil aða emeline ulaþamadý.
Ama tabii ki olan yine zavallý iki insana oldu.Hazin bir son oluþtu ve bir küçük kýzda babasýz kalmýþ oldu.....


SON


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: slm
Gönderen: kenan / istanbul
31 Mart 2003
suuper olmuþ....




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Reklamlar [Eleþtiri]
Bir habercilik dehasý [Eleþtiri]
Erkin Korayý Anlamak(Reload) [Ýnceleme]


Kardan adam kimdir?

Zor bir çocukluk dönemi, acýmasýz insanlar ve her yeni yaþta yüklenen yeni sorumluluklar. Ýþte tüm bu zorluklarýn ülkesinde ve o insanlar arasýnda yaþayan kalabalýk ama yalnýz mutlu ama kederli bir insan; ben. . . Nice ümitlerin, her ümidin bir çicek oldugu o bahçede bir kardan adam tek baþýna bir birey. Kar kadar beyaz, temiz ama kar gibi soðuk olmayan duygular dolu bir kardan adam. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Rýfat Ilgaz, Aziz Nesin, Özdermir Asaf, Edip Cansever


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Kardan adam, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.