..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
"Gülün dikene katlanmasý onu güzel kokulu yaptý." -Mevlana
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Gerilim > Aydýn akdeniz




29 Temmuz 2007
Ayþe Haným'ýn Ölümü (5)  
Aydýn akdeniz
Yalnýz yaþayan yaþlý bir kadýnýn hikayesi


:BEIC:
skisi kadar sýkboðaz etmiyordu artýk kadýný. Fakat bu kez evinin odalarýna kameralar yerleþtirmiþ ve oturduðu yerden, hareketlerini rahatça izleyebiliyordu. Temizlikçi kadýn, olup bitenden habersiz olduðu için hanýmýndaki bu deðiþikliði iyiye yorumlamýþ ve onun ruh saðlýðýnýn düzelmeye baþladýðýný düþünmüþtü. Bir akþam evin iþlerini bitirdikten sonra Ayþe Haným’a hazýrladýðý kahveyi sunarken; - “ Haným’ým, yarýn akþam oðlumun düðünü vardý da. Acaba þeyy diyorum…bizimle gelmek ister misiniz?” Ayþe Haným, “ Olur kýzým. Tabiî ki gelirim” diye cevapladý kýsaca. Ertesi gün iþe erken gelen kadýna izin vererek o gün çalýþmamasýný istedi ondan. Fakat düðüne gelemeyeceðini de ekledi sözlerine. Düðün hediyesi olarak geline güzel bir gerdanlýk almýþtý. Temizlikçi kadýn hediyeyi mahcup bir þekilde kabul etti. Hanýmýnýn mazeret bile göstermeden düðüne gelmek istememesine içerlemiþti ama bunu belli etmemeye çalýþtý. Aslýnda halini pek beðenmese de seviyordu bu yaþlý kadýný. Tavýrlarýnda her þeyi kontrolü altýnda tutmak isteyen titiz bir insanýn kararlýlýðýný, disiplinini görüyordu. Mutsuzluðunu, yalnýzlýðýný çevresindekilere biraz kýrýcý bir þekilde hissettiriyordu ama ne de olsa yalnýz bir kadýndý iþte.
Bu olayýn üzerinden bir süre geçtikten sonra her þey unutulmuþ, eski günlere geri dönülmüþtü. Temizlikçi kadýn için Ayþe Haným’ýn evinde yine zor günler baþlamýþtý. Ayþe Haným, bir gün altýn gerdanlýðýnýn çalýndýðýný ileri sürmüþ ve karakola baþvurmuþtu. Temizlikçi kadýn her ne kadar bu gerdanlýðýn hanýmýnca düðün hediyesi olarak verildiðini söylese de bu pek inandýrýcý olmamýþ ve kadýn tutuklanmýþtý. Bu gün, Yaþlý Kadýnýn çevresinde bulunan insanlardan birinin daha eksildiði bir gün oldu.
Þule Haným, “ aðzýna saðlýk Betülcüðüm” dedi. – “ Vallahi olacak olanlar sana malum oluyor kýz. Geçen hafta da falýma bakmýþ, “size uzak bir yerden misafir geliyor” demiþtin. Bak iþte Jülideciðim burada. Tâ Amerika’dan ablasýný ziyarete gelmiþ. Haydi, sana zahmet bir de onun kahve falýna bak, bakarsýn buralardan bir yerden bir kýsmeti falan çýkar kýzcaðýzýn” diyerek tamamladý sözlerini. Sonra göz ucuyla muzipçe kardeþine baktý. Sanki yüzünün alacaðý ifadeden bir þeyler anlamak istiyor gibiydi. Betül Haným rahat bir tavýrla çoktandýr kapatýlmýþ olan fincaný eline almýþ, bakmak üzere aðýr, aðýr çeviriyordu ki kapý zili aralýksýz bir þekilde sürekli çalmaya baþladý. Þule Haným, heyecan içinde kalarak kapýyý açmak üzere alt kata koþtu. Bu arada Betül Haným, kýsa bir sessizlikten sonra Jülide’ye uzun, uzun kahve falýnda geleceðine dair gördüklerini anlattý. Söz arasýnda bu alýmlý genç hanýmýn gönlünün hâla boþ olduðunu, idealleri uðruna gece gündüz çalýþmaktan etrafýnda olup bitenleri fark etmediðini anladý. Ona tam yakýnlarýndan olan bir delikanlýyý anlatmak üzereydi ki Þule Haným’ýn öfkeli baðýrýþý ve ardýndan gürültüyle kapanan dýþ kapýnýn sesini iþittiler. Þule Haným yanlarýna geldiðinde öfkesinin tesiriyle titriyor ve “ Yaþlý bunak seni” diye baðýrýyordu. Sonra olayý kýsaca özetledi; yan komþularý Ayþe Haným, Þule Haným’ýn küçük oðlu Ali’nin bahçesine düþen topunu önce keserek parçalamýþ ve sonrada çocuðu dövmek üzere kapý giriþine kadar kovalamýþtý onu.
Ayþe Haným’ýn gittikçe garipleþen tavýrlarý, çevresindeki insanlarýn azalmasýna neden olmuþtu. Komþularý onu “ geçimsiz yaþlý bunak” diyerek çaðýrmaya baþlamýþlardý.



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn gerilim kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Sezonluk Fýndýk Ýþçilerinin Hayat Öyküsünden Bir Kesit
Ayþe Haným'ýn Ölümü (1)
Deve Dikeni
Telefon Kulübesinde, Ölüme Çeyrek Kala!
Ayþe Haným'ýn Ölümü (6)
Ayþe Haným'ýn Ölümü (2)
Konakta Bir Baþkadýr Gecelemek…
Ayþe Haným'ýn Ölümü (4)
Ayþe Haným'ýn Ölümü (3)

Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýsterik Kadýn, Haydi Oradan Sen De!
Kapela
Sabri Bey'in Hikayesi
Kömür Karasýydý Elleri
Baþtan Karaymýþ Baþtankaralar
Kadeh Ustasý
Kuzey Ýkliminin Zemherisin de Bir Baþkadýr Anýlarý Düþlemek!
Virginia Woolf, Gölgesi Olmayan Kadýn
Diasporada, Yalnýz Bir Türk`ün Sevdasý
Tac Mahal'de Med Cezir Manzaralarý

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hisseden Payýma Metafizik Aþklar Düþtü [Þiir]
Mana Ýkliminde Seyrü Sülukun, Adam da Gaflet mi Býrakýr A Gönül! [Þiir]
Mihenk Taþý [Þiir]
Aynanýn Ötesinde Görünen... [Þiir]
Dilemma [Þiir]
Köþe Kapmaca Oynarken Ayrýlýk... [Þiir]
Faust ve Pan Arasýnda, Bir Garip Diyalog..! [Þiir]
Küçük Dedektifler Tavþan Adasý`nda (Iý) [Roman]
Küçük Dedektifler Tavþan Adasý'nda [Roman]
Politik Ýllüzyon ve Babil"in Ýskambil Kuleleri [Roman]


Aydýn akdeniz kimdir?

Yazý vazgeçemediðim bir tutkudur benim için. Vaz geçemediðim, kendimi sorguladýðým anlardýr, o anlar. Kendimi bulduðum, yaþama anlamýný kazandýran o ya da bu þekilde duygu yüklü anlar.

Etkilendiði Yazarlar:
Dostoyevski, Puþkin, Tolstoy, Goethe, Stendhal, Shakespeare, Cemil Meriç


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Aydýn akdeniz, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.