..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Þiir, duygularýn dilidir. -W. Winter
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Anýlar > Yeþim Þahin




22 Mayýs 2002
Elbette Döneceðim  
Yeþim Þahin
Kýskanýyorum seni en diþi duygularým ile.Kimsenin sevmediði gibi sevmek kimsenin görmediði gibi görmek istiyorum seni. Öyle güzelsin ki herkes sende mutlu, herkes sende uyuþmuþ. Herkes bedeninde poyraz duygularý býrakmýþ. Bakiresin sen hala


:CFAE:
"Tanrý insanlarý uzun ömürlü olsun diye Bozcaada'yý yaratmýþ" Heredot

ELBETTE BEKLEYECEÐÝM

Seni gördüðüm ilk an büyük korkuya kapýldým.Ýçinde bulunduðum arabalý vapurdan ( gerisin geriye dönmek) yaþadýklarýmdan uzaklaþmak istediðim kabuslarýmýn þehrine dönmek istedim. Bu muydu aylardýr hayal kurduðum yer? Bu muydu uzun zamandýr her gece yatarken yaþayacaðým dinlendirici anlarýn hayal kahramaný?

Ne kadar soluktu yüzün? Sararmýþ, yer yer kýzarmýþ bir bozgun vardý yüzünde. Bir canlýlýk ibaresi ararken kuytularýn da uzaktan beyaz badanalý evler gözüme çarpmaya baþladý birer birer. Uçsuz bucaksýz gözüken sýnýrlarýnýn da sýnýrý olduðunu gösteren iki tane cami minaresi. Yaklaþtýkça gerçek gerçekliðini yitirip bir rüya baþladý gözlerimin önünde. Az önce uyanýk hali ile uzaklaþmayý düþünen beynimin hayal ya da gerçek rem döneminden çýkmasýný istemiyorum. Kalenin surlarý üzerine çýkmýþ bir beni düþlüyor , vapurdan inecek bene sýmsýcak bir "Merhaba" ile ADAM'A hoþgeldin demek istiyorum.

Sonunda sendeyim . Ayaðým topraðýna ayak bastý. Daha vapurdan indiðim ilk anda aramýzda ki titreþimi hissediyorum. Korkuyorsun keþfedilmekten. Duvaðý ilk kez açýlacak gelin edasý ile saklýyorsun tüm gizlerini. Bilmiyorum neler var eteðinde neler var gözlerinin ötesinde. Usul usul ilerliyorum limanýnda. Kekik kokularý arasýnda ýlýk bir poyraz kucaklýyor yanaklarýmý. Gözlerimi kýsmýþ ileriye doðru adým atarken sessizliðin yoðunluðu sarýyor bedenimi. Bilmesem gözlerini, görmesem seni kimseler yaþamýyor kedilerden ve köpeklerden baþka derdim ama...

Polente Cafe'yi geçtim iþte. Meydandaki sanat arenam. Her gelenin merhaba demeden geçemeyeceði geceleri kendini orada olmaktan alamayacaðý Diyojen'in yeri diyorum ben oraya. Nasýl Diyojen fýçýda yaþamaktan vazgeçmiyorsa Polente de durup nar ve üzüm sulu karýþýmlardan içmeden geçemiyorum.

Ýþte kaldýðým yer ikinci evim.Eski bir Rum Evi. Kapýsýnda çeþit çeþit sarmaþýklar, begonviller ve ötesinde müthiþ bir renk. Kapýlar bir birine bakmaktan doyamadýðým içine girmekten hayal yaþamlar kurmaktan býkmadýðým kapýlar.

Küçücük Ada'da sanat sanat için. Harika bir Galeri Rengigül.. Surekli sergiler, yaþamlar yaþamlar. Denizi , havasý, suyu ve topraðý gibi insanlarý da temiz Adanýn. Hiç bir yere benzemezler benzemezler ki evlerini, kapýlarýný herkese açarlar. Aça yemek , yersize yer gosterirler. Bu yüzdendir ki her ev pansiyon her ev otel olmuþtur herkesi kendi gibi bilirler herkese kendileri gibi davranýrlar.

Ada, Adam'm. Ýlk gecemde ruhumu saran huzur. Kalenin orada ki çay bahçelerinde kah tavla, kah okey oynanmakta kah televizyon izlenmekte. Benim ise gözlerim yýllardýr görmediðim samanyolunu izlemekte. Nasýl güzelliktir bu nasýl bir gecedir bu tutsam yýldýzlarý yakalayacaðým, uzansam yýldýzlardan dünyaya göz kýrpacaðým. Ah gece. Beni benden alýp nerelere götürdüðünü bilmediðim gece. Adaçayýnýn kokusunu yüreðimde hissettiðim gece. Ay karanlýklarýnda kalenin diplerinde sabahladýðým gece. Salhane'den gelen müzik sesleri ile kendimi dalgalar ile dans etmeye býraktýðým gece. Nesin sen böyle efsunlu musun? Tanrýsal mýsýn? Nesin sen nesin?

Ya içinde gizlediðin çamlýklara ne demeli? Bað evlerinin birbiri ile yarýþan güzelliði. Ya Ayazma 'da ki Bayramýna ne demeli? Yunanistandan ve dünyanýn dört bir yanýndan gelen akrabalarýn coþkusu küçücük kilisede incecik mumlarý yakmak için gösterilen çabalar. Büyüsün sen mumlara emanet edilen sýcaksýn sen. Birbirinden farklý kültürlerin kardeþce yaþadýðý yersin sen..

Küçük kiliseden aþaðýya doðru kývrýlan yoldan saða dönünce iþte AYAZMA. Adý üzerinde ayaz suyu , plajlarýn en güzeli. Salaþlýðýn, kumsalýnýn diriliði, denizin dibi balýklar ile dolu. Emsalsiz güzelliðin ile dinlenmeyi özlemiþ insanlarýn kavuþma noktasý. Sýrasýyla Tuzburnu, Akvaryum, Ayazma, Sulu bahçe, Habbele, Polente Feneri.

Her zaman seni yaþýyorum buralarda. Ada'dan söz edildiði anda kulaklarýmý dört açýyorum, orada yaþanmýþ anlarýn coþkusu ile bir bir Adam'ý yaþýyorum. Kýskanýyorum seni en diþi duygularým ile.Kimsenin sevmediði gibi sevmek kimsenin görmediði gibi görmek istiyorum seni. Öyle güzelsin ki herkes sende mutlu, herkes sende uyuþmuþ. Herkes bedeninde poyraz duygularý býrakmýþ. Bakiresin sen hala, gösteriþ meraklýlarýna vermemiþsin kendini. Bir-iki film, klip ile aklýný çelmeye çalýþmýþlar ama sen bekaretini saklamýþsýn. Ve verme kendini olur mu? Üç kuruþ para için bozma kendini. Sen, sen böyle güzelsin.

Elbette bekleyeceðim seni... Ne senden vazgeçeceðim ne de seni yaþamaktan. Dolunayýn da nefesimi tuttuðum, gecesinde yok olduðum sevgilim. Ben iskelene baðlýyým artýk. Sen açýk denizde olsan da bir gün yine geleceðim.


Yeþim Þahin

Adada geçen aylarýma ve hayatýmýn en güzel hediyesini veren insanlara...






.Eleþtiriler & Yorumlar

:: sen
Gönderen: adacik 1 / ada
22 Ocak 2003
hayatinin en guzel hediyesini sana veren uc kisi var,,, seni sana veren annen, baban ve sana melisi veren ercan... bencede hepsine tesekkur borcluyuz.. sayende adaya gidip heralde orada bir mekan edinecegiz,,,,paramiz olunca,,haha sevgiler




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn anýlar kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
23 Nisan Neşe Doluyor Ýnsan
Ada Yalnýzlýðý
Döneceðim Sana

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Aþk Kendi Kendine Konuþmaktýr
Üþüyorum
Yokluðunu Hissettiðim duygulara
Gönderilmemiþ Mektuplar
Aþk
Sevdanýn Gözleri Ne Renk?
Kim Özlerdi Avuç Ýçlerinin Kokusunu
Aþk Benim Ýçin Her Þeydi
Ayazlar Vurur Yüreðimi
Yaþama Döndüren Ýnanýlmaz Hayal Aþkýma

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Gozleri Sevda Olan Sevgili [Þiir]
Bir Gün [Þiir]
Yaþam Tadýnda [Þiir]
Yesimce [Þiir]
Asos'ta Yalnýz Bir Balýkçý [Öykü]
Hülya [Öykü]
Kar Beyazdýr Ölüm [Öykü]
Melekler þehri [Öykü]


Yeþim Þahin kimdir?

Yaþamý gülümseyerek yaþayan ve her zaman her þeye raðmen yaþamayý çok seven bir deli kýz.

Etkilendiði Yazarlar:
Murathan Mungan, Cezmi Ersöz, Herman Hesse, Nietchze,Ýrvin Yalom.


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yeþim Þahin, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.