..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Gençliðinde müzik öðrenen, felsefeyi daha iyi anlar. -Platon
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Ýliþkiler > Ümran Ateþ




20 Aðustos 2007
Küçük Þeyler  
Önemlidir aslýnda

Ümran Ateþ


Küçük þeyler önemlidir ,sizi seven insanlarý kolayca kýrmadan önce bir kez daha düþünmeye deðmez mi ?


:BACJ:
Küçük þeylerdir sizi kýran,sizin için önemli hassasiyetlerdir.Deðer verdiklerinizden,en azýndan varlýðýnýzý kabul edecek,var olmanýzý saðlayacak size ait duygulara saygý duymasýný beklersiniz,küçük þeylerdir bunlar,küçük ama önemli þeylerdir.Pýrlanta deðil kastettiðim,ki erkeklerin genel kanaati olan,kadýnlar mücevherlerden hoþlanýr gibi yakýþtýrmalarý zaten bu yüzden anlamsýz bulurum.Düþünülmek,önemsendiðini hissetmek,kendinden çok deðer verdiðin insanlardan,küçük ama güzel þeyler duymak istersiniz.

Bazen gülümseyen bir bakýþtýr bu,bazen sýcacýk güvenilir bir el.Bazen dost muhabbetlerde içilen bir yudum kahvedir.Karþýlýksýz,içten gelerek mutlu etmeye çalýþtýðýnýz ,onun mutluluðuyla mutlu olduðunuz birinden ummadýðýnýz bir anda aldýðýnýz ve senelerce saklayacaðýnýz bir çiçektir bazen.

Sevdiðiniz insana çalýntý sevgi sözleri fýsýldamazsýnýz,söyledikleriniz daha önce söylenmiþ olsa bile sizin içinizden gelerek söylediðiniz ve söylerken sanki bu sözü siz keþfetmiþsiniz gibi inanýlmasý güç bir heyecan ve mutluluk hissettiren sözlerdir.Her kelimesi,her bakýþý yüreðinize iþlenir týpký bir iðne oyasý gibi.Onunla mutlu olur,onun mutluluðuyla mutlu olursunuz.Onun korkularýnda,kaygýlarýnda yanýnda iyi bir dost olursunuz.Konuþmasanýz bile anlarsýnýz ve farketmeden birlikte çözersiniz sorunlarý.Dinlersiniz.Size pek çekici gelmeyen hobilerini merak edersiniz,neredeyse birbirine düþman takýmlarý tuttuðunuz halde,sýrf onu mutlu etmek için o futbol takýmýnýn özelliklerini incelersiniz,sevmeseniz bile.Bazen evlat sevgisidir bu uðruna en derin uykularýnýzdan vazgeçersiniz ,bazen vatan sevgisidir gecenin ayazýnda nöbet tutarken size türküler söyleten.Farkýnda olmadan benimsediðiniz,önemsediðiniz ve davranýþlarýnýza farketmeden yansýttýðýnýz sevgilerdir bunlar.Uðruna ölmeyi býrakýn,bütün yaþamýnýzý bu deðerlere adarsýnýz.

Bir gün bakarsýnýz ki,küçük çocuklar büyümüþ,mutlu olduklarý anlarda sizin onlarýn yanýnýzda olmanýz onlarý mutsuz ediyor,çekiliverirsiniz hemen,üzülseniz de belli etmeden.Kendinize bile farkettirmeden ,yine onlarýn mutluluðu için.Bazen ya da çoðunlukla kendi mutluluðunuzdan çaldýðýnýz zamanlarý önüne kýrmýzý halý diye döþeseniz,ona beðendiremezsiniz.Ýnsan nankördür biraz,ulaþýlmayaný ister.Anlamak istersiniz,davranýþlarýna yeni anlamlar yüklersiniz ve hep onu haklý çýkarmaya çalýþtýðýnýz bir mahkeme baþlar içinizde.Öyle ya yaþamýnýzda kendinizden fazla yeri olmuþ,sizin için önemli biri,yaþamýnýzýn amacý olmuþ önemli deðil onun için.Siz solarken ya da sönerken o yaþam bulacak.Anlamaya çalýþýrsýnýz.

Kýrýlganlýðýnýz küçük þeylerdendir,bugün nasýlsýn,ne istersin dense geçecek cinsten.Bütün ömrünüzü adadýðýnýz,uðruna ölmek bir yana,inadýna yaþadýðýnýz,mutluluðunuzu ipotek ettiðiniz ve çoðunlukla da karþýlýksýz çekler gibi geri dönüþü olmayacaðýný bile bile,sevdiðiniz kiþilerden beklediðiniz küçük þeylerdir aslýnda.

Oysa nankördür hayat.Nankördür insan.En çok seven insaný kýrar,en büyük kavgalarýnýzý gerçek dostlarýnýzla yaparsýnýz.En çok en sevdikleriniz vurur sizi,en çok onlar yýkar.Sizin yýllarca yaptýðýnýz fedakarlýklarýn karþýsýnda,kendiniz için yaptýðýnýz en küçük þey göze batýyor,fedakarlýklarýnýz hoyratça tepeleniyorsa kýrýlýrsýnýz.Üzülürsünüz.

Küçük þeyler önemlidir ,sizi seven insanlarý kolayca kýrmadan önce bir kez daha düþünmeye deðmez mi ?



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Olur da Bir Gün...
Yavaþ Yavaþ Ölüyoruz
Kýzýl Güller

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Yaþamýn Anlamý [Öykü]
Karýmla Evlenmek Zorundasýn [Öykü]
Adanmýþ Hayatlar [Öykü]
Vatanseverlik [Eleþtiri]


Ümran Ateþ kimdir?

Hayatýn zorlu yolunda öðrendiklerimizi paylaþarak,güzellikleri çoðaltmaya çalýþan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Muzaffer Ýzgü,Sait Faik,Orhan Veli,C.S.Tarancý


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ümran Ateþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.