..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bir deliyle baþederken, yapýlacak en mantýklý þey normal rolü yapmak. -Herman Hesse
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Toplumcu > Ümran Ateþ




20 Aðustos 2007
Karýmla Evlenmek Zorundasýn  
Bir doktorun yaþadýklarý

Ümran Ateþ


Doktor,gece yarýsý usulca eve girer


:AHGI:





Mesleðe ilk baþladýðým yýlda küçük bir kasabada yaþanan garip ama gerçek bir olayý paylaþmak istedim sizlerle.Erkeklerin genellikle iþ bulma ümidiyle farklý þehirlere gittiði bir yerdi.Kadýnlar evin bütün yükü sýrtlarýnda ,eþinin yolunu gözlerlerdi

Karlý bir gecede ebenin kapýsýný kýrarcasýna çalan yaþlý bir kadýn,doðum var,acil gelmeniz lazým diye baðýrýyordu.Dýþarýda öylesine hýzlý bir þekilde kar yaðýyordu ki,yeni uykuya dalmýþ olan ebe haným söylene söylene yataðýndan kalktý ve kapýyý açtý.Kadýn hýzlý konuþtuðu için tam anlayamasa da doðum sancýlarý baþlayan gelini için geldiði anlaþýlýyordu.Ebe haným pijamasýnýn üstüne yün kazaðýný giydi,kalýn çoraplarýný ve botlarýný giyditen sonra paltosunu ve kaþkolunu da takarak dýþarýya doðru adým atacaktý ki ,doðum için hazýrlýklý tuttuðu çantasýný almadýðýný farketti.Botlarýný çýkarmadan çantayý aldý ve yaþlý kadýnla birlikte karlara bata çýka gecenin karanlýðýnda kayboldular.

Eve vardýklarýnda ,yataðýnda acýyla kývranan kadýnýn yanýna giderek ebe geldi korkma artýk gelin dedi yumuþak bir sesle.Boncuk boncuk ter atan genç kadýn ebeyi görecek durumda deðildi.Ters giden birþeylerin olduðunu farketse de ebe belli etmemeye çalýþarak,doðumu gerçekleþtirmek için gerekli hazýrlýklara koyuldu.Bir yandan genç kadýna moral veriyor bir yandan da olayý kavramaya çalýþýyordu.

Saatler geçmesine raðmen doðum gerçekleþmiyor ama kadýnýn çýðlýklarý artýyordu.Telaþlanan ebe ,hemen doktoru aradý.Doktora kýsaca durumu anlattý ve hemen gelirseniz iyi olacak dedi.Adresi verdikten sonra ,doktorun söylediklerini yapmaya koyuldu.Deðiþen bir þey yoktu.Ebe bir taraftan doktorun bir an önce gelmesi için dua ediyor,diðer yandan kadýnýn sað salim çocuðunu dünyaya getirmesini temenni ediyordu.

Doktor geldikten kýsa bir süre sonra doðum gerçekleþti ve genç kadýn yorgunluktan uyumaya baþladý.Bu arada kayýnvalide doktora ve ebe hanýma bir kahve yaptý.Soðuktan ve o yorgunluktan sonra kahve ilaç gibi gelmiþti ikisine de.Onlar kahvelerini içerken ,kapý açýldý ,annesi sevinçle bir oðlun oldu diye müjdeli haberi verdi .Ýkinci defa baba olan genç adamýn hýzlý hýzlý merdivenleri çýktýðý farkediliyordu.Odanýn kapýsýný bir hýþýmla açtý ve doktoru görünceye kadar gülen bir yüzle karýsýna yaklaþtý.Doktoru gördükten sonra ise baðýrmaya baþaldý.Bu adamýn ne iþi var burada.Karýmýn yanýnda ne yapýyor,kim aldý elin adamýný içeri.Benim namusumu kim temizleyecek.

Doktorun içtiði kahveler boðazýnda düðümleniyordu sanki ,þaþkýn ve biraz da korkak bir ifadeyle adama bakýyordu.Ebe de durumu anlayamamýþtý.Genç adam durmadan baðýrýyor,arada doktora vuruyor ,annesine ve ne olduðunu anlayamayan karýsýna türlü küfürler yaðdýrýyordu.Doktor da ebe de durumu anlatmak için boþuna çaba sarfediyorlardý.

Bir an adam durakladý ve doktorun yanýna yaklaþtý.Ellerine bakýyordu doktorun.Doktora madem sen bekarsýn senin için sorun yok dedi.Ben yarýn karýmý boþuyorum,sen nikahýna alacaksýn.Ya karýmla evlenirsin ya da öldürürüm seni.Odada bulunan kimse duyduklarýna inanamýyordu. Doktor yaþananlarýn gerçek olabileceðine inanmýyor,kabus gördüðünü zannediyordu ama herþey gerçekti.Adam almýþ silahý eline ,yarýn karýmla evleneceksin diyordu.

Neyseki sesleri duyan mahalle halký jandarmayý çaðýrmýþtý ve jandarmanýn içeri girmesi ile olay biraz yatýþmýþtý.Doktoru ve ebeyi askeri araca alýp evlerine kadar býraktýlar.Doktor kimseden davacý olmadý,çünkü olayý kendi bile anlamamýþtý.Teþekkür beklerken,karýmýn hayatýný kurtardýn,bebeðimi elime verdin demesini ümit ederken yaþadýklarýna kendi bile inanamýyordu.

Sabah ilk iþ ile gitti ve istifasýný verdi doktor.Hayatý boyunca hep hatýrlayacaðý karýmla evlenmek zorundasýn diyen adamý asla anlayamayacaðýný çok iyi biliyordu artýk.


.Eleþtiriler & Yorumlar

:: yüreðine saðlýk
Gönderen: Erdal BABÜR - edlbbr / Ýstanbul/Türkiye
30 Mart 2008
güzel bir yazý idi çok beðendim kapýldým gittim...bitmesini hiç istemedim..tebrikler...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn öykü ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yaþamýn Anlamý
Adanmýþ Hayatlar

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Küçük Þeyler [Deneme]
Olur da Bir Gün... [Deneme]
Yavaþ Yavaþ Ölüyoruz [Deneme]
Kýzýl Güller [Deneme]
Vatanseverlik [Eleþtiri]


Ümran Ateþ kimdir?

Hayatýn zorlu yolunda öðrendiklerimizi paylaþarak,güzellikleri çoðaltmaya çalýþan biriyim.

Etkilendiði Yazarlar:
Muzaffer Ýzgü,Sait Faik,Orhan Veli,C.S.Tarancý


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Ümran Ateþ, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.