..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Dünyaya geldiðinden, dünyada bulunduðundan, dünyadan gideceðinden hoþnut olan bir kimse görmedim. -Namýk Kemal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Roman > Polisiye > Yasemin Ýnci




22 Aðustos 2007
Özgürlüðün Damlalarý 2  
Mutluluk güzelliktir, güzellik güzel içindir.

Yasemin Ýnci


Metin adamýn arkasýndan merakla bakakalmýþtý. Daha adýný bile soramamýþtý. Daha doðru düzgün tanýþamamýþtý ama, adamýn bakýþlarý çok ürkütücüydü, yalnýzken rahat konuþmaya cüret bile edemeyeceðini düþündü.


:BGHH:
Karanlýk çökmüþtü Ýstanbul'un üstüne. Ýþ saati bitmiþti. Ýþçiler yorgun argýninþaat halindeki evin yanýbaþýnda ki garaj niyetine yapýlmýþ olan küçük kulübede son gecelerini geçiriyorlardý. Piknik tüpünün üzerindeki kaynayan tencere aþaðý indirildi. Yerine dolu bir çaydanlýk konuldu. Tenceredeki yemek ilk bakýþta çeliþkiye düþürüyordu. Türlü mü çorba mý olduðu anlaþýlmýyordu. Ýçinde birkaç çeþit sebze ve bol su bulunuyordu. Fakir doðu insanlarýnýn en çok tükettikleri yemek türüydü. Sebze bulamadýklarý zamanlar da ise soðan ve peynir kullanýlarak yapýlan bu yemeðe Afsir diyorlardý. Metin Afsir yemeðini yiyemediði için yakýnlarda bulunan bir bakkaldan ekmek arasý birþeyler almak için gitmeye hazýrlanýyordu. O sýrada elektirikler kesintiye uðramýþtý. Sokak lambalarý dahil bütün lambalarýn sönmesiyle kapanan havayý ay ve yýldýzlar aralamýþlardý. - Arkadaþlar bakkala gidiyorum spariþi olan var mý? Kimseden ses çýkmayýnca Bayram cevap gönderdi. -Yok be koçum sen git. Metin elini kapýnýn koluna uzattý, kapýyý açtý ve hazýrladýðý ilk adýmý ileriye götürmeden olduðu yerde mýhlandý. Karanlýklarýn içinde kara giysili, heybetli bir adam ve cilalanmýþ ýþýklarla parýldayan bir çift keskin bakýþlý gözle karþý karþýyaydý. Kimdi bu adam, neyin nesiydi ve burda ne iþi vardý. her ne için otogardan buraya kadar takip etmiþse de bu ona kapýyý dinleme hakkýný vermezdi. Kulaðýna birtakým sesler geliyordu. Kalbinin sesiydi bunlar, her atýþta güm güm. Ýçinde öyle bir basýnç oluþtu ki her an beynini patlatýp tavaný delecek gibiydi. O an yeni bir his belirdi içinde, sinirin getirdiði cesaretle ve arkadaþlarýnýn varlýðýndan aldýðý güven duygusuyla kapýdakine çýkýþtý. -Ne istiyorsunuz? Sesinde heyecan ve korku vardý. Metin'i duyan arkadaþlarý da merakla sokuldular, ve ayný merakla adama bakarlarken, Diyarbakýr'lý Kutti adama yaklaþtý, aðzýný açtý ve daha sorusunu sormadan adam söze baþladý. - Selamun aleyküm hemþehriler, Metin'le biraz iþim vardý da. (adam sözünü bitirmeden Metin çýkýþtý) -Ben sizi ilk defa bugün gördüm, kimin nesisiniz bilmiyorum, benimle ne iþiniz olabilir ki? - Özel bir konuda konuþacaktým arkadaþ. -Burada olduðumu nereden biliyordunuz? -Ýstersen bunlarý dýþarda konuþalým. O sýrada içeri aydýnlanýverdi. Dakikalardýr konuþtuðu adamý tepeden týrnaða süzdü ve yine gözgöze geldiler. Can alýcý bakýþlarýn karþýsýnda yine ter dökmeye baþlamýþtý ki, Bayramýn sesiyle biraz gerginliði yumuþadý. - Madem Metinle konnuþacaksýn içeri buyyur gardaþ, korkma seni yemeyiz. ( Ne yenecek adamdý ya) adam biraz önceki giriþken tavýrlarýný bir anda terk ederek sürpriz bir geliþmeyle olaya son verdi. - Metinle yalnýz konuþacaktým, daha hazýr deðil, ben onu yine bulurum hadi eyvallah. Son cümleyi söylerken sað elini yukarýya kaldýrmýþ ve deðiþik, alýþýlmamýþ bir selam çakmýþtý meraklý simalara. Hareketlerinde belirsizlik vardý.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: merhaba
Gönderen: ZamanTüneli - Erdal BABÜR / Ýstanbul/Türkiye
2 Eylül 2007
yazýlarýnýzý okudum tebrik ediyorum.baþarýlarýnýzýn devamýyla yazýlarýnýzýn devamýnýda bekliyor olacaðým.hoþçakalýn...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn polisiye kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Özgürlüðün Damlalarý 6
Özgürlüðün Damlalarý 8
Özgürlüðün Damlalarý 4
Özgürlüðün Damlalarý 3
Özgürlüðün Damlalarý 7
Özgürlüðün Damlalarý
Özgürlüðün Damlalarý 5
Özgürlüðün Damlalarý 9

Yazarýn roman ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Verilen Sözler Tutulur Mu? Öldürülür Mü?

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Cennet Vatanýmýn Mor Daðlarý [Þiir]
Güzel Din Ýslam [Þiir]
Kibar Kurt [Öykü]
Çapgöz [Öykü]


Yasemin Ýnci kimdir?

Yoluma devam ederken önüme çýkan her renkte kutsallýðý düþünürüm. Sevginin gücüyle engellerin aþýlacaðýna inanýrým.

Etkilendiði Yazarlar:
yazýlarýný beðenerek okuduðum yazarlar ve insanlar


yazardan son gelenler

bu yazýnýn yer aldýðý
kütüphaneler


yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Yasemin Ýnci, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.