..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Öküzün rengini dýþýnda, insanýn rengini içinde ara. -Mevlânâ
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Öykü > Sürrealizm > Onur




25 Aðustos 2007
Aforizma - Lar -  
Onur
Son bir yýlýn ardýnda saklý kalan ve o bir yýl boyunca bulduðum her kaðýt parçasýna karaladýklarým.. "En Benden, En Ýçten"


:AIFC:
1.
Yatmak sadece belden aþaðýsýný yorganlara dolamaktýr.


2.
Hayatýn boyunca bir sürü basamak týrmandýðýný zannetme. Aþmaya çalýþtýðýn þey
katlar deðil; kendinsin.


3.
Ýnsanlar kesin hatlarla çizilmiþ bir özgür iradenin sahibidir; öte yandan özgürlük ise göreceli bir kavramdýr kendi özünde ve hep iki durumludur. Çünkü:

"Ýnsan ancak dozunda acý çektiðinde özgür olabilir. Tamamen baðlantýsýz ve baðýntýsýz, az karmaþýk olmak için doðuþundan itibaren sahibi olduðun þeyleri acýyla yoðurulmuþ bir yöntemle kaybetmelisin ki böylece sýfýrdan, ham bir yaþama baþlayabilesin..

Bir diðer nokta ise;

" Tanrý her ne kadar "yarattýklarým istediðini yapmakta serbesttir" desede onun
bedene iliþtirdiði ruhlar yine onun kitaplarý tarafýndan þiddetle yasaklanmakta ve kýsýtlanmaktadýr. " Kurallar ve somut varlýklar olduðu sürece insan özgür olamaz. Özgür olamayan insanýn da özgür irade sahibi olduðu söylenemez.


4.
Babam yanýldý. Hayat bakmaya doyamacaðýn güzellikte bir tablo deðil. Tuvalin üzerindekiler sadece siyah bir renkten ibaret. Baþka hiçbirþeyden deðil.


5.
Yazdýðým kaðýtlarý delice esen hafifserin rüzgara býrakmak isterdim. Defter ciltlerinde yaþadýklarý hapis halleri biterdi ve özgür rüzgarla daha da anlamlý olurlardý.


6.
Ýnsanlar hayattan bir sürü beklentim olduðu ileri sürüyor. Benim istediðim tek þey bir hayat görüþü.. Fazlasý haksýzlýk ve ikiyüzlülük olur.


7.
Bana göre aþk mý? Tam bir burjuzavist düþünce...


8.
Ýyi bir þiir ancak, büyükçe bir kaðýdýn tepe noktasýna atýlmýþ etkileyici bir baþlýktan yola çýkýlarak yazýlabilir. Mürekkepli kalem, kaðýdýn üzerinde bir buz dansçýsýnýn mükemmeliyet ve uyum içinde, müzikle evlenerek, pistin üzerinde kusursuzca kaymasý gibi kaymadýðý sürece iyi bir þiirden bahsetmek mümkün deðildir. Ýyi bir þair deðilim ben!..


9.
Tanýdýðým bir çok kiþi hayatýmý fazlasýyla merak ediyor ve benim þeffaf olmadýðýmý, hayatýmý kapalý bir kutu gibi devam ettirdiðimi söylüyor.

"Bir gün evi(mi)n duvarlarý ince camlardan yapacaðým. Ýþte o zaman hiçbir þüpheniz kalmayacak"


10.
Hiç bir kir yýkanýnca arýnmýyormuþ, bunun farkýna çok geç vardým. Ve herkes yýkanýnca kirlerinden arýndýðýný zannediyor ama akan þey sadece insanýn görebildiði yerlerde baðlamýþ deniz yosunlarý.


11.
Cennet, Tanrýya inandýðýný zanneden insanlarýn günahlarýndan kurtulma ümididir.


12.
*Neden Tanrý Metehan'ý yanýna almak çabasýnda? Onu çok mu seviyor, yoksa cennetin inþasý için gözleri baðlý bir köleye mi ihtiyacý var?


13.
Her ölümü bir torbaya sarýp gitmeliyim.
Uzaklara...Kalýþlarýmý anýmsamadan...


14.
Baþkasý olmaktan vazgeç artýk, kendine bu kadar yakýnken...


15.
*"O" hep günahlarýn kadýný olmak ve cehennem ateþlerinde yanmak ister. Çünkü "O" -gerçekten- Tanrý nazarýnda da günahkar bir insan. Öpüþürken bile þeytanýn emrettiði herþeyi fazlasýyla yerine getiriyor. Aslýnda "O" bir þeytan.


16.
Duvarlara yazý yazmak büyük bir cesaret ister; çünkü kelimelerin deleceði duvarlar taþýyýcý duvarlardan daha kalýn ya da ince olabilir...


17.
Ýnsanlar bilmedikleri dahasý anlamadýklarý iliþki mekanikleri hakkýnda ileri geri yorumlar yapýyor. Ama neye göre? Kim benim öpüþlerimin gerçekliðini yargýlayabilir ve kim benim hissettiklerimin aksini ispatlayabilir?


18.
Özgürlük; hala anlayamadýðým birþey. Benim özgürlüðüm sadece kaðýtlarla ve sözcüklerle sýnýrlý. Yalnýzlýk ise nettir. Sonu ve tutabileceðin bir ucu yoktur. Gittiðim her yere yalnýzlýðýmý götürebiliyor olmam ayrý bir güzellik..(portable lonelies)


19.
Bir aþk daha bitti!
Ýçimde kalan tek þey yeni doðan nefretin göbek baðýndan ýslak karolara damlayan kanýn izleri!...


20.
Eðer dünya benim olsaydý birbine baðlanmýþ kaðýtlardan bir imparatorluk kurardým kendime.


21.
(Benim) Beynim - (Benim) Labirentim...


22.
Elimde sadece iki seçenek var. Yapmak veya yapmamak. Yapmak bir isteksizliktir, yani yaþamla uyumluluktur. Ýkincisi ise olacak olan herþeyi daha olmadan kabullenmektir yani eylemdir.


23.
Kendinden bile her gerçeði saklayabilirsin. kendine yalan da söyleyebilirsin ama aynalara asla! Onlar sadece görüntüleri yansýtabilen deðersiz cam parçalarý deðil aksine insana insaný, doðrularý ve yaþananlarý gösterir. O zaman ayna bir araçtýr.


24.
Ýnsanlar aþký sadece sev+sevil=seviþ denkleminden ibaret zannediyor. Oysa aþk kalbin kýrýldýðýnda yeniden onarana kadar sana bir makara para bandýný karþýlýksýz uzatýp, seninle kýrýlan parçalarý o bir makara bantla usülen(yeniden onarana dek) yerine yapýþtýrandýr.


25.
Hayat gerçekten çok uzun ve molasýz bir yol. Sigarasýzlýktan bunalmak üzereyim.


26.
Çocukken hep uçak olmayý isterdim. Gökyüzündeki sonsuzluðu hissetmek ve onunla sonsuz olmak. Elimdeki renkli þekerleri canýma bastýrmak isterdim uçarken. Ve her balkona çýkýþýmda üzerimden geçen uçaða hasretle bakardým. Uçak olamayacaðýmý anlayýnca odama gider uçak resimleri yapardým el yazýsý defterime. Sayfalarla sýnýrlýydý "uçak" olma hayallerim.


27.
Hayatým boyunca hep birþeylere sahip oldum ve sonra onlarý hayatýmdan yok pahasýna bir deðere çýkardým. Hep bir alým satýmdan ibaret bu yaþam. Ýþin ilginç yaný ise o yok pahasý deðere verdiðim þeylerin karþýlýðýnda aldýðým tek þey "cevapsýz sorular".



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.


Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Hürr-iyetse-l Darbe [Þiir]
Aþk-ý Darbe [Þiir]


Onur kimdir?

Onur Tunalý 29. 10. 1986 yýlýnda Ýstanbul/Çapa'da dünyaya geldi. Sakin ve arkadaþsýz bir çocukluk döneminden sonra ilk öðrenimi için K. K. Ý. Ö. O'na kaydoldu. Orta okulu Caðaloðlu Anadolu Lisesinde tamamladý. Þu an halen kazandýðý üniversitede Sahne Sanatlarý bölümü okuyor.

Etkilendiði Yazarlar:
Edgar Allen Poe, Seyhan Kurt, Richard Brautigan, Aleksandr Blok, Pablo Neruda, Özdemir Asaf, Edip Cansever, Nazým Hikmet, Ahmed Arif, William Blake, Jim Carroll


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Onur, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.