..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Tüm mutsuzluklar yokluktan deðil, çokluktan gelir. -Tolstoy
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Sevgi ve Aþk > emre_onbey




6 Eylül 2007
Benim Ölümüm Gülmeyi Öðretti Sana  
emre_onbey
(...seni seven bir ben varken / ve bunun için sevinmekteyken...nasýl olur da mezar taþlarýna ismimi yazdýrmayý düþünebilirim , söyler misin nazlý sevgilim ?..)


:AEAB:
Benim Ölümüm Gülmeyi Öðretti Sana


“önümde bir ölüm vardý , bir de yaþam ; ben seni seçtim...”

Yalancý baharýn koynunda saklý gözyaþlarýnla ýslattýn yaðmursuz düþlerini ; yüreðine sarýlan yastýðýndý ! aslýnda en çok kýrýlan(dý) ... anlamadýn !..

Benim ölümüm sanaydý ! kandýrýlýþým , yýkýlýþým ve bilindik bir kalp üzre yaþanan sevgi yanýlýþlarým hep sanaydý...uçurum kenarýndan süzülüþüm ; hiçbir þeyi her þey(in) yapan umut yolculuðum... inan hep sanaydý yitik düþler parkýnda ki aðlayýþlarým...

Aðlamalar(ým)da saklý kalan o müthiþ sýr ve –lar... yüzyýllar boyunca insanýn içini masumiyetliðin süzgecinden geçirerek yaþama baðlayan o eþsiz duygularýn adýyla hayal kuruþlarým hep sanaydý...benim sevmelerim sanaydý !..

Gün olur , geceye vurur(um) / kimi bedenler esiri olur ölümün... ben (sende) sevmelere yeminlenmiþken bedenime soru sorulmaz !.. bunu bilirim : “ölümüm güler ve ben yine sana koþarým ...”

Benim ölümüm sanaydý !.. son nefesimi verirken terleyiþim ; avuçlarýmdan akan gözyaþlarým... söylemiþtim oysa ; artýk yaþantýmdaki hayallerim hep sanaydý...

(...seni seven bir ben varken / ve bunun için sevinmekteyken...nasýl olur da mezar taþlarýna ismimi yazdýrmayý düþünebilirim , söyler misin nazlý sevgilim ?..)

...ve artýk ölüme yakýným ; yaþayanlardan uzak bir durakta beklemekteyim. Hani yel deðse yüzüme düþer aðlarým / olur da beklersen beni / yollarda yürüyen adýmlardan sana koþarým / puslu iki söz için kendimden kaçar sana sýðýnýrým...

.../ kaç kez yaþamdan vazgeçtim ve kaç kez yaþama döndüm , bilmiyorsun deðil mi ? sevdim ! yüreðimde karabasanlar dolaþsa da seni bana kavuþturacak takvim yapraklarýný bekledim... hep bekledim ; biliyordum ! gelecektin ve hiç gitmeyecektin ... çünkü benim yaþamam sanaydý ; týpký ölümüm gibi...her þeyim sanaydý , yanýlmadým !..

Gönlüme yaðan sözlerin / vardý / varlýðýmdaydý...karþý kýyýda ardýndan sallanan eski aþklardan kalma kefenden öte bir mendil ; rengi masum iþte !.. gonca gül motifli ; yýpranmýþ ama kokusu halen ilk günkü gibi... aþk hani , yani sevmek iþte böyle deðil mi?

( bazen anlatmak ve anlayamamak ; sonra anlatmaya kalkýþmak ve yine anlatamamak...)

-benim doðuþum gibi , yaþamam ve ölümüm sana(ydý)... artýk hiçbir söze gerek duymuyorum . biliyorum ! yazmak için harf olmak gerekiyor ; seni sevmek için de ölüp tekrar dirilmek ( yani imkansýzý baþarmak) gerekiyor...

“ Benim ölümüm gülmeyi öðretti sana... “
yazmaya ilk baþladýðým günkü kalem týkýrtýlarýný duyar gibi oldum ; içime çektim nefes alýþ-veriþlerini... soluktu ! en çok soðuktu / sana kalan bana kalandan farksýzdý...yaþamak iþte þimdi ölmekti !..

-benim ölümüm saygýnlýktý ! sevdiðim için sevdiðime tekrar doðacaktým ki...

emre onbey



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn sevgi ve aþk kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ben Sana Yandým Bir…
Gül Yüzlüm
Yüreðimdeki Aþksýn
Aþk-ý Hüznüm
Kim Bilirlerdeyim…
Sevgilim! Gül Yüzlüm…
Sen Zamaný Ýhanet
Yüzümü Tutuyorum
Gidiþin… Yaktý Beni!
…bir Aþk, Bir Sen…

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Ýçimde Biri Ölmüþ; Kim Olduðunu Önemsemiyorum...
Elimde Kalemleþen Mýzýkama Yaðmurlaþtým...

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Düþ Yorgunu Âþýklar… [Þiir]
Ey Cennet Sevgilim!.. [Þiir]
"Sen" Yaným Buruk… [Þiir]
Sensizlik Yaþlanýr - mý Hiç! [Þiir]
Yokluðundaki Ses [Þiir]
Ne Kadar Saçma Deðil mi Mýsralar? [Þiir]
... / Kadýn (Dý) ! [Þiir]
Kan Damlar Gözlerimden [Þiir]
Yazar Olacaktým Anne! [Þiir]
Ekþi Sözcüklerde Yine "Sen" [Þiir]


emre_onbey kimdir?

basit bir insan olarak iyiye dair ne varsa biraz. . .


yazardan son gelenler

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © emre_onbey, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.