..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Bütün sanatlarda insaný þaþýrtan bir yan vardýr. -Alain
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > Füsun




11 Eylül 2007
Figen'e (Seni Seviyoruz)  
Füsun
Ne acý ki artýk sana dokunmak, sana sarýlmak, seni öpmek mümkün deðil. Ölüm böyle iþte. Artýk o sevdiðin insan sadece kalbinde ve aklýnda. Ýnsan kabul edemiyor bir türlü. Sanki sen bir yere gitmiþsin de gelecekmiþsin ya da numaraný çevirsem sesini duyacakmýþým gibi geliyor. Sonra kafama dank ediyor. Bu imkansýz…………


:AIIH:


Bu gün tam 45 gün oldu. Sensiz geçen tatsýz tuzsuz 45 gün. Her ne yana baksam sen varsýn. Seni çok ama çok özledim. Böyle bir gidiþi hiç anlamadým. Alýþmak mümkün deðil sensizliðe. Ne acý ki artýk sana dokunmak, sana sarýlmak, seni öpmek mümkün deðil. Ölüm böyle iþte. Artýk o sevdiðin insan sadece kalbinde ve aklýnda. Ýnsan kabul edemiyor bir türlü. Sanki sen bir yere gitmiþsin de gelecekmiþsin ya da numaraný çevirsem sesini duyacakmýþým gibi geliyor. Sonra kafama dank ediyor. Bu imkansýz…………
Resmine bakýyorum o güzel gülüþüne bazen de hastahanede kaydettiðim sesini dinliyorum. Ama hiçbir þey fayda etmiyor. Hiçbir þey…… Ýnsanýn en aciz kaldýðý þey ölüm ne yazýk ki. Hep orada olduðunu bildiðin, gülüp konuþtuðun canýn, birden yok oluyor. Ýnanmak gelmiyor insanýn içinden. Sanki bir rüyaymýþ gibi.
Þaka yapýyormuþsun yada uyuyormuþsun da biraz sonra gözlerini açacakmýþsýn gibi gelmiþti bana, kefenine sarýlmýþ yatarken sen. O yüzündeki huzurlu ve sanki tebessüm eder gibi ifaden bana böyle düþündürmüþtü. Ama öyle deðilmiþ iþte. O buz gibi alnýndan seni öptüðümde bile bekledim ki gözlerini açacaksýn. Ama açmadýn. Anladým bizi gerçekten býrakýp gidiyordun. Ne diyebilirdim ki….. Seni alnýndan öpüp güle güle git, huzur içinde ol kardeþim demekten baþka. Ama orada mutlu ve huzurlu olduðunu düþünüyorum. Artýk tüm acýlarýnýn dindiðine, hiç sevmediðin o hastahaneden kurtulduðuna sevindiðine inanýyorum.
Ben hiçbir zaman senin hasta olduðunu görmemiþtim ki. Bu illet gelip seni bulduðunda da bundan kurtulabilirsin diye inandým ve hep dua ettim. Ama olmadý. Seni öyle yatakta yatarken görmek ve hasta olduðunu kabul etmek o kadar zordu ki. Sen hiç þikayet etmeden bir bebek gibi yatýp bize hep gülümsedin. Aðrýn var mý dediðimde bile önemli deðil diyebilecek kadar cesurdun. Biliyor musun son ana kadar hep mucize bekledim hep bekledik. Doktorlar bile gerçeði biliyorsunuz deðil mi derken bizim mucize beklediðimize þaþýrdýlar galiba. Oðulcuðun mucize olabilir deðil mi teyze demiþti. Ama sen o makineye baðlandýðýndan sonra mucize diye bir þey yokmuþ dedi. O yaþta hayat ona da en acý yüzünü gösterdi.
Hayat öyle tuhaf ki. Bazý þeylerin geri dönüþü yok asla. Ama iyi ki hep bir arada olduk. Paylaþtýðýmýz ne çok þey var. Anýlarýmýz var. Ben yaþadýðým sürece hatýrlayacak ve unutmayacak olduðum koskoca bir yaþanmýþlýk var.
Adýnýn anlamý gibi içimizde yayýlmaya ve büyümeye devam edeceksin. Gördüðüm en güzel çiçek demeti olarak ........
Ve hep öyle kalacaksýn FÝGEN.
Aslýnda sen hiç ölmedin biliyor musun.
Daima seni hatýrlayan ve sevenler olacak.
Bu da ölümsüzlük deðil mi dir?
Unutulmamak, hep hatýrlanmak deðil midir ASLINDA yaþamak.

.Eleþtiriler & Yorumlar

:: Mrb
Gönderen: Murat ÖZCAN / Trabzon/Türkiye
19 Kasým 2007
Mrb seni anlýyorum desemde senin çektigin acýlarý senin kadar anlýyamam biliyorum ama yaþadýklarýn için çok üzgünüm artýk sen ve geride kalanlar için mutlu yaþamaya çalýþmalýsýn saygýlar...




Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Mutlu Olmak Bu Kadar Zor Mu?

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Bende Mutlu Olabilirdim
Herþey Bir Masalmýþ
Bu Gün Sevgililer Günü
Aþýkýn Gözü Körmüþ
Bu Þehirde Olmak
Sana Raðmen

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Sen Yoksun [Þiir]
Gidiyorum [Þiir]
Anlamý Yok [Þiir]


Füsun kimdir?

Biriktirdiklerimi yazmayý seviyorum. Yazdýðým herþey bende iz býrakanlardýr. Sevincimi, hüznümüde yazýyorum ve yalnýzlýðýmý. Þarap misali tortularým çok acý. Belkide acýyý seviyorumdur. Sevmeyi seviyorum. Hatta herkesi kendimden daha çok sevdim. Belkide o yüzden bu kadar acý biriktirdim. Ama hepde bildim; En büyük zaferimiz düþmemek deðil, düþtüðümüz zaman ayaða kalkmamýzdýr. . . . . . Hala ayaktayým. . .

Etkilendiði Yazarlar:
Bir hayat varsa yaþanacak ki yaþýyor her insan onu kendine göre o zaman yazýlacakta çok þey var demektir.


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © Füsun, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.