..E-posta: Þifre:
ÝzEdebiyat'a Üye Ol
Sýkça Sorulanlar
Þifrenizi mi unuttunuz?..
Düþgücü güzelliði, adaleti, mutluluðu yaratýr. -Pascal
þiir
öykü
roman
deneme
eleþtiri
inceleme
bilimsel
yazarlar
Anasayfa
Son Eklenenler
Forumlar
Üyelik
Yazar Katýlýmý
Yazar Kütüphaneleri



Þu Anda Ne Yazýyorsunuz?
Ýnternet ve Yazarlýk
Yazarlýk Kaynaklarý
Yazma Süreci
Ýlk Roman
Kitap Yayýnlatmak
Yeni Bir Dünya Düþlemek
Niçin Yazýyorum?
Yazarlar Hakkýnda Her Þey
Ben Bir Yazarým!
Þu An Ne Okuyorsunuz?
Tüm baþlýklar  


 


 

 




Arama Motoru

ÝzEdebiyat > Deneme > Yaþam > nalan gök




15 Eylül 2007
Aþk Bir Büyü Mü?  
Kim büyülüyor bu insanlarý?

nalan gök


Hayatý boyunca aþký yaþamamýþ olanlarý görünce üzülürüm onlar adýna. Böyle heyecan verici, insanýn ayaklarýný yerden kesen, baþ döndürücü bir duyguyu yaþamamýþ olmak sizce de hayýflandýrýcý deðil midir?


:BCAB:
Hayatý boyunca aþký yaþamamýþ olanlarý görünce üzülürüm onlar adýna. Böyle heyecan verici, insanýn ayaklarýný yerden kesen, baþ döndürücü bir duyguyu yaþamamýþ olmak sizce de hayýflandýrýcý deðil midir?
Oysa ki aþýkken bambaþka biri olur çýkarsýnýz.Sadece siz de deðilsinizdir bambaþka olan. Herþey deðiþmiþtir aþkýnýzla birlikte; güneþ daha parlaktýr örneðin, çiçekler daha güzel kokar, hayvanlar daha cana yakýndýr.Gudubet komþunuz bile birdenbire en yakýn arkadaþýnýz gibi görünmeye baþlar gözünüze.Çalýþýrken altýndan kalkamayacaðýnýz ne kadar iþ varsa hepsi çocuk oyuncaðýna döner. Hani deyim yerindeyse dünyayý yýkar yeniden kurarsýnýz.Ferhat ve Þirin, Leyla ile Mecnun,vb... sizin aþkýnýz yanýnda sönük kalýr. Ýçinizdeki sevgi nehir olup taþmaktadýr, kabýnýza sýðamazsýnýz. Yeryüzünde kimin adý geçmiþse aþka dair; efsanelerde,masallarda,türkülerde sizin duyduðunuz aþkýn yarýsýný bile hissetmemiþlerdir.Çünkü sonsuza kadar sürecektir sizin aþkýnýz. Sevdiðiniz insan çok farklýdýr herkesten.Gülüþü, bakýþý, yürüyüþü, sesi, saçlarý, hele gözleri... Sizi içine çeken derin iki kuyudur o gözler,bakarken kaybolduðunuz. Zaman öyle kötü bir yarýþtadýrki sevdiðinizle birlikteyken, nefes almaya bile fýrsat býrakmadan geçiverir.Siz daha neler anlatacaktýnýz oysa sevdiðinize, elini bile tutmadan, doya doya konuþmadan yine ayrýlýk vakti gelmiþtir bile.Kim bekleyecek yarýný, nasýl uyuyacaksýnýz sabaha kadar? Yemek de yiyemiyorsunuz zaten. Kýsacasý aþýksýnýz, hem de sýrýlsýklam.Anne babanýz sizdeki deðiþikliklere inanamamaktadýr. Nasýl da deðiþtiniz böyle.Baþka bir alemde yaþar gibisiniz, yerçekimsiz bir alem.Baþýnýz bulutlardadýr ve gördüðünüz her þey toz pembe.Þikayet ettiðiniz baþ aðrýlarýnýzýn esamesi okunmaz.
Birisi büyü yaptýrmýþtýr sanki size. Evet, evet bu bir büyü olmalý mutlaka.Deðilse nasýl deðiþir insan bu kadar? Büyücü nerdedir peki? Bilmem... Eros oklarýndan birini atmýþtýr belki... Belki de Afrodit özellikle uðraþýyordur. Olsun müsebbibi kim olursa olsun aþkla büyülenmek gibisi var mýdýr? Peki ya sonra?
Sonra bir gün bir arkadaþýnýzla tanýþtýrýrsýnýz sevdiðinizi ve fikrini sorarsýnýz." Ýyi gibi ama burnu çok kocaman deðil mi?" der mesela. Allah Allah, ilk defa burnu dikkatinizi çeker. Biraz büyükmüþ gerçekten ama olsun, gözleri çok güzeldir.Baþka bir gün birisi " Yahu nerden buldun bunu? Hilkat garibesi nerdeyse.Gözler pörtlek, burun kocaman, aðýz desen bir muzu enine yiyecek kapasiteye sahip.Sana hiç yakýþtýramadým doðrusu." Haydaaaaaaa!!!
Artýk incelemeye baþlarsýnýz burnunu, gözlerini, aðzýný, haklýlar galiba. Gözler pörtlek, aðzý da biraz büyükçe. Konuþurken de biraz týslýyor mu ne?
N'oldu? Büyü yýldýrým hýzýyla bozuldu.Sihirli ayna artýk pembe göstermiyor mu? Göstermiyor. Leyla ile Mecnun'a taþ toplatacak aþkýnýz þimdi yerlerde sürünüyor. Neden? Çünkü, artýk romantik deðil, realistsinizdir. Gerçekleri görmeye baþlamýþsýnýzdýr.Bu gerçekler önceden yoktu da þimdi mi var oldu? Tabii ki deðil. Yalnýzca aþkýn büyüsü kayboldu.

Naçizane gözlemim aþklarýn büyüsünü çevreden gelen etkilerin bozduðu.Öyleyse hem çevreye biraz kulaklarýn týkamak lazým, hem de büyüyü sürdürmek için emek vermek. Çünkü aþk büyüdür ama aþka emek verirseniz, sevgiye dönüþür ,mayalanýr ve daha da lezzetlenir. Sevgi emektir. Emek vermeden aþk çið kalýr ve kýsa süre sonra da biter.Aþk bir büyücünün sihridir; gelir ayaklarýnýzý yerden keser ve birisi sizi uyandýrýnca da biter.
Bu güzel büyüyü hepinizin yaþamasý dileðimle...
Büyüyü yaþatýp sürdürenleri ise yürekten kutlayarak.. Saðlýcakla... 15.09.2007



Söyleyeceklerim var!

Bu yazýda yazanlara katýlýyor musunuz? Eklemek istediðiniz bir þey var mý? Katýlmadýðýnýz, beðenmediðiniz ya da düzeltilmesi gerekiyor diye düþündüðünüz bilgiler mi içeriyor?

Yazýlarý yorumlayabilmek için üye olmalýsýnýz. Neden mi? Ýnanýyoruz ki, yüreklerini ve düþüncelerini çekinmeden okurlarýna açan yazarlarýmýz, yazýlarý hakkýnda fikir yürütenlerle istediklerinde diyaloða geçebilmeliler.

Daha önceden kayýt olduysanýz, burayý týklayýn.


 


ÝzEdebiyat yazarý olarak seçeceðiniz yazýlarý kendi kiþisel kütüphanenizde sergileyebilirsiniz. Kendi kütüphanenizi oluþturmak için burayý týklayýn.

Yazarýn yaþam kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Kan Kýrmýzý Gelincikler
Hüzün Demi
Her Ölüm, Erken Ölümdür
Ninem

Yazarýn deneme ana kümesinde bulunan diðer yazýlarý...
Yakýn Tarihim Kayýp - Hükümsüz Deðildir
Berfinime
Çeþm Ý Cihan
Bebeðime
Tepe Kirazým - Amasya Elmam - Annem
Cevabýný Bilen Beri Gelsin
"Kýzlarýn Tatlý Zamaný ""
Yorumsuz
Mutlu Haberler de Ýstiyorum. Lütfen...
"Vatan Saðolsun"

Yazarýn diðer ana kümelerde yazmýþ olduðu yazýlar...
Berfin'im [Þiir]
Adým Mayýs [Þiir]
Aþk Mevsimi [Þiir]
Meraklý Kelebek [Þiir]
Müsemma [Þiir]
Kahramanýma [Þiir]
Alýþveriþ [Þiir]
Ýntizar [Þiir]
Düþümde Sen [Þiir]
Aþka Davet [Þiir]


nalan gök kimdir?

Yazar deðilim. Keþke. . . Sadece duygularýmý paylaþmak istiyorum

Etkilendiði Yazarlar:
Doðan güneþ, açan çiçek, yaðan ya da yaðmayan yaðmur, yapraklarda ki çið tanesi, bir gülün kokusu,bir bebeðin dokunuþu,sýcak bir ekmeðin buðusu, akan suyun þýrýltýsý....


yazardan son gelenler

yazarýn kütüphaneleri



 

 

 




| Þiir | Öykü | Roman | Deneme | Eleþtiri | Ýnceleme | Bilimsel | Yazarlar | Babýali Kütüphanesi | Yazar Kütüphaneleri | Yaratýcý Yazarlýk

| Katýlým | Ýletiþim | Yasallýk | Saklýlýk & Gizlilik | Yayýn Ýlkeleri | ÝzEdebiyat? | SSS | Künye | Üye Giriþi |

Custom & Premade Book Covers
Book Cover Zone
Premade Book Covers

ÝzEdebiyat bir Ýzlenim Yapým sitesidir. © Ýzlenim Yapým, 2024 | © nalan gök, 2024
ÝzEdebiyat'da yayýnlanan bütün yazýlar, telif haklarý yasalarýnca korunmaktadýr. Tümü yazarlarýnýn ya da telif hakký sahiplerinin izniyle sitemizde yer almaktadýr. Yazarlarýn ya da telif hakký sahiplerinin izni olmaksýzýn sitede yer alan metinlerin -kýsa alýntý ve tanýtýmlar dýþýnda- herhangi bir biçimde basýlmasý/yayýnlanmasý kesinlikle yasaktýr.
Ayrýntýlý bilgi icin Yasallýk bölümüne bkz.